Vain LA-SU! Ilmainen toimitus yli 600 € verkkokauppaostoksille*

*Lue ehdot tästä.

Lataa

Akut ja laturit

Akkukäyttöiset laitteet säästävät sinut polttomoottorien huollon tuomalta vaivalta sekä sähköjohtojen tuomilta rajoitteilta. Akku tekee työkaluista ja koneista kevyempiä käyttää. BAUHAUSin valikoimasta löydät laajan valikoiman vaihtoakkuja eri tehokkuuksilla ja ominaisuuksilla sekä niihin sopivia latureita. Valkoimaamme kuuluvat akut eri volttitehoilla, kuten 12V ja 18V akut. Laturi lataa akun nopeasti täyteen tehoonsa. Löydät valikoimastamme myös laturit, jotka lataavat useita eri saman tuoteperheen tai volttimäärän akkuja. Saat meiltä myös pikalaturit entistä nopeampaan lataukseen. Akkukonesarjat ja aggregaatit ovat myös hyviä vaihtoehtoja. Osta akku ja akkulaturi laitteiseesi BAUHAUSin verkkokaupasta tai BAUHAUS-myymälöistämme, äläkä jää koskaan virtaa vaille! Katso myös imurit, porakoneet ja käsityökalut valikoimastamme.

Laadukkaat akut ja laturit kaikille akkukäyttöisille työkaluille 

Akut ja laturit BAUHAUSin valikoimasta tarjoavat sinulle helpon ja vaivattoman tavan pitää sähkötyökalusi aina käyttövalmiina. Olipa kyseessä sitten Makita akku tai Bosch akku, löydät meiltä laajan valikoiman eri merkkisiä ja tehokkaita akkuja. Ymmärrämme, että työkalusi ovat yhtä hyviä kuin niiden energianlähde, minkä vuoksi olemme sitoutuneet tarjoamaan parasta laatua ja suorituskykyä akkujen ja laturien alalla.

Vältä polttomoottorien huollon vaiva sekä sähköjohtojen asettamat rajoitukset valitsemalla akkukäyttöiset laitteet. Akku tekee työkaluista ja koneista kevyempiä käyttää, ja meiltä löydät vaihtoakkuja eri tehokkuuksilla ja ominaisuuksilla, mukaan lukien suositut 12V ja 18V akut. Tarjoamme myös laajan valikoiman latureita, jotka sopivat eri merkkisiin ja tehoisiin akkuihin.

Etsitkö Makita laturia? Löydät meiltä laadukkaat Makita laturit, jotka lataavat akkusi nopeasti ja tehokkaasti täyteen tehoonsa. Valikoimaamme kuuluu myös laturit, jotka voivat ladata useita saman tuoteperheen tai volttimäärän akkuja, sekä pikalaturit entistä nopeampaan lataukseen.

Meiltä saat myös erilaiset akkukonesarjat ja aggregaatit, jotka tekevät työskentelystä joustavampaa. Älä jää koskaan virtaa vaille - osta akku ja akkulaturi laitteeseesi BAUHAUSin verkkokaupasta tai BAUHAUS-myymälöistämme. Tarjoamme myös laajan valikoiman muita työkaluja, kuten imureita, porakoneita ja käsityökaluja. Tule tutustumaan valikoimaamme ja löydä tarvitsemasi akut ja laturit kaikkiin työkaluihisi.

Akkujen elinkaari ja kestävyys – näin pidät ne kunnossa

Akkujen elinkaari ja kestävyys ovat tärkeitä tekijöitä niin kuluttajille kuin yrityksillekin. Akut ovat olennainen osa monia laitteita, kuten työkaluja, älypuhelimia, kannettavia tietokoneita ja sähköautoja. Niiden kestoikä vaikuttaa suoraan käyttökokemukseen ja kustannuksiin.

Akkujen elinkaari

Akkujen elinkaari määritellään sen perusteella, kuinka monta lataus- ja purkukierrosta akku kestää ennen kuin sen kapasiteetti alkaa heikentyä merkittävästi. Tämän jälkeen akun käyttöaika lyhenee huomattavasti.

Kestävyyden parantaminen

On olemassa muutamia tapoja parantaa akun kestoa ja pidentää sen elinkaarta:

1. Välttää syväpurkauksia: Syväpurkaus tarkoittaa sitä, että akku tyhjennetään kokonaan ennen sen lataamista. Tämä voi vahingoittaa akkua ja lyhentää sen elinkaarta. On parempi pitää akku aina osittain ladattuna.

2. Välttää ylikuumenemista: Korkea lämpötila voi myös vahingoittaa akkua ja lyhentää sen elinkaarta. Varmista, että laitteesi ei altistu suoralle auringonvalolle tai kuumille paikoille.

3. Käytä alkuperäisiä latureita: Alkuperäiset laturit on suunniteltu toimimaan tietynlaisen akun kanssa, joten niiden käyttö voi parantaa akun kestoa ja pidentää sen elinkaarta.

4. Pidä laite päivitettynä: Ohjelmistopäivitykset voivat parantaa laitteen tehokkuutta ja siten myös akun kestoa.

5. Välttää äärilaitoja: Yritä välttää äärilaitoja, kuten nopeita lataus- tai purkausjaksoja, sillä ne voivat vahingoittaa akkua.

6. Sijoita oikein: Kun et käytä laitetta pidemmän aikaa, varmista että se sijoitetaan kuivaan paikkaan huoneenlämmössä (noin 20 astetta).

Yhteenveto

Akkujen elinkaari ja kestokyky ovat tärkeitä tekijöitä monissa laitteissa, ja niiden hyvä kunto vaikuttaa suoraan käyttökokemukseen ja kustannuksiin. Akun elinkaarta voidaan pidentää välttämällä syväpurkauksia, ylikuumenemista, käyttämällä alkuperäisiä latureita, pitämällä laite päivitettynä ja välttämällä äärilaitoja. Muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä voit siis parantaa akun kestoa ja pidentää sen elinkaarta.

Kannattaako akkuja säilyttää täyteen ladattuina vai ei?

Akut ovat tärkeä osa monia laitteita, kuten matkapuhelimia, kannettavia tietokoneita ja sähköautoja. Akkujen käyttöikä ja suorituskyky riippuvat monista tekijöistä, mukaan lukien se, kuinka akkuja käytetään ja ladataan. Yksi yleinen kysymys onkin, kannattaako akut pitää täyteen ladattuina vai ei?

Lyhyt vastaus on: ei välttämättä. Vaikka useimmat modernit akut kestävät hyvin täyteen lataamista, se voi lyhentää niiden käyttöikää ajan myötä. Tämä johtuu siitä, että kun akku on täynnä virtaa, sen kemiallinen rakenne alkaa muuttua hitaasti. Pitkällä aikavälillä tämä voi johtaa kapasiteetin heikkenemiseen ja lyhyempään käyttöaikaan.

Toisaalta tyhjän akun säilyttäminen pitkään aikaan voi myös olla haitallista. Kun akku on liian tyhjentynyt, sen jännite laskee liian alas ja se saattaa menettää kykynsä ladata uudelleen tai jopa vaurioitua pysyvästi.

Joten mikä sitten olisi paras tapa hoitaa akkuja? Suositeltava tapa on pitää ne noin 50-80%:n varauksessa mahdollisuuksien mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kun akku on latautunut noin puoleen tai kolme neljäsosaan, se kannattaa ladata uudelleen. Tämä auttaa välttämään sekä täyteen lataamisen että liian tyhjän akun säilyttämisen haitallisia vaikutuksia.

On myös hyvä muistaa, että eri laitteet ja akkutyypit voivat vaatia erilaisia hoitotapoja. Esimerkiksi vanhemmat lyijyhappoakut saattavat tarvita täyden latauksen ja purkauksen ajoittain pitääkseen ne kunnossa.

Lopuksi, jos et käytä jotakin laitetta pitkään aikaan, on suositeltavaa säilyttää sen akku noin 50%:n varauksessa. Tällöin se ei menetä kykyään latautua uudelleen tai vaurioidu pysyvästi.

Yhteenvetona voidaan todeta, että akkujen hoitaminen oikein voi pidentää niiden käyttöikää ja suorituskykyä. Kannattaa siis pyrkiä pitämään ne noin 50-80%:n varauksessa mahdollisuuksien mukaan ja välttää sekä täyteen lataamista että liian tyhjän akun säilyttämistä pitkiä aikoja.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja