Tavaratalomme palvelevat sinua torstaina 20.6. klo 8–20. Juhannuksena 21.–22.6. tavaratalomme ovat suljettuna. Verkkokauppamme palvelee 24/7.

Lataa

Pölynimurit, keskuspölynimurit ja rikkaimurit

Olitpa etsimässä imuria koira- tai kissatalouteen, lapsiperheeseen tai yritystiloihin, meiltä löydät tehokkaan imurin siivoukseen. Toimiva ja tehokas imuri tekee siivouksesta mukavaa ja vaivatonta. Pölynimuri kannattaa valita imurointitarpeen perusteella. Varsi-imuri on erityisen hyvä roskien imurointiin matolta tai lattialta, puruimuri on oiva valinta työpajalle ja rikkaimuri imuroi nopeasti vaikkapa leivänmurut pöydältä. Keskuspölynimuri soveltuu suuremmankin talouden imurointiin ja pölypussiton imuri on aina siisti tyhjentää. Imurin toimuvuutta varten pölypussit ja imurin suodattimet kannattaa vaihtaa säännöllisesti. Samaa imuria ei kannata käyttää kaikkeen imurointiin, välillä tuhkaimurit ovat tarpeen, tai pelkät siivousliinat hoitavat homman. Käytätpä mitä imuria hyvänsä, puhtaissa tiloissa mieli ja silmä lepäävät.

Pölynimurit, keskuspölynimurit ja rikkaimurit

Oikeanlainen imuri voi tehdä siivouksesta suorastaan nautittavaa ja vaivatonta. Imurin valinta tulisi tehdä huolellisesti, sillä eri tilanteisiin ja tarpeisiin soveltuvat erilaiset imurimallit. Olipa kyseessä sitten lemmikkitalous, lapsiperhe, yrityksen tilat tai vaikkapa työpaja, on imurin valinnalla merkitystä. 

Pölynimurin valinta kannattaa tehdä imurointitarpeen ja -ympäristön mukaan. Esimerkiksi varsi-imuri on erityisen kätevä roskien ja pölyn imurointiin matolta tai kovilta lattiapinnoilta, kun taas puruimuri on oiva valinta esimerkiksi työpajaympäristöön, missä syntyy suurempia roskia ja purua. Rikkaimuri on näppärä apuväline nopeaan siivoukseen, kuten leivänmurujen imurointiin pöydältä.

Keskuspölynimuri puolestaan soveltuu erinomaisesti suurempien tilojen, kuten omakotitalojen tai toimistotilojen, imurointiin. Pölypussiton imuri on kätevä, sillä se on helppo ja siisti tyhjentää, ja se on ympäristöystävällinen vaihtoehto perinteisille pölynimureille.

Jotta imuri toimisi moitteettomasti ja pitkäikäisesti, on tärkeää muistaa vaihtaa pölypussit ja imurin suodattimet säännöllisesti. Joissakin tilanteissa perinteisen imurin rinnalle kannattaa hankkia erikoisimureita, kuten tuhkaimuri takan tai grillin puhdistukseen. Joissakin tapauksissa pelkkä siivousliina tai moppikin voi olla riittävä ratkaisu.

Mitä imuria tahansa käytätkin, siistit ja puhtaat tilat edistävät viihtyvyyttä ja hyvinvointia.

Imurin valintaopas: Näin löydät juuri sinulle sopivan imurin

Kun on aika hankkia uusi imuri, markkinoiden laaja valikoima voi tuntua ylivoimaiselta. Erilaisia malleja ja ominaisuuksia on lukuisia, joten miten löytää juuri itselle sopiva imuri? Tässä muutamia vinkkejä imurin valintaan.

1. Mieti tarpeitasi

Ennen kuin lähdet tutkimaan eri imureita, mieti millaiseen käyttöön tarvitset sitä. Onko kotisi suuri vai pieni? Onko siellä paljon mattoja vai pääosin kovapintaisia lattioita? Onko sinulla lemmikkejä tai allergioita? Nämä tekijät vaikuttavat siihen, millainen imuri olisi sinulle paras.

2. Pohdi käyttömukavuutta 

Imurointi voi olla raskasta hommaa, jos imuria ei ole suunniteltu ergonomisesti. Kiinnitä huomiota esimerkiksi imurin painoon ja kahvan muotoiluun. Jos sinulla on selkä- tai nivelongelmia, kannattaa valita kevyt ja helposti liikuteltava malli.

3. Tutki erilaisia imurityyppejä 

Markkinoilla on useita erityyppisiä imuroiden malleja: pysty-, robotti-, varsi- ja keskusimureita. Pystyimurit ovat yleisimpiä ja soveltuvat hyvin monenlaiseen käyttöön. Robotti-imurit tekevät työn puolestasi, kunhan ohjelmoit ne oikein. Varsi-imuri on kevyt ja kätevä pieniin siivouksiin, kun taas keskusimuri on asennettu kiinteästi talon rakenteisiin.

4. Huomioi imuteho 

Imurin imuteho vaikuttaa siihen, kuinka tehokkaasti se kerää pölyä ja likaa. Imutehon ilmoittamiseen käytetään yleensä wattia (W). Mitä suurempi luku, sitä parempi imuteho. Kuitenkin myös imuroidun alueen koko vaikuttaa tarvittavaan imutehoon – suuremmassa kodissa kannattaa valita tehokkaampi imuri.

5. Allergiat ja lemmikit 

Jos sinulla on allergioita tai lemmikkejä, kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti imurin suodatusjärjestelmään. HEPA-suodatin (High Efficiency Particulate Air) poistaa pienhiukkaset ilmasta tehokkaasti ja auttaa vähentämään allergiaoireita.

6. Äänitaso 

Jos haluat välttää liian kovaa melua siivotessasi, tarkista imurin äänitaso ennen ostoa. Yleensä hiljaisemmat mallit ovat hieman kalliimpia, mutta voivat olla sen arvoisia, jos haluat pitää äänimaiseman miellyttävänä.

7. Hinta ja laatu 

Imurin hinta vaihtelee suuresti. Halvimmat mallit eivät välttämättä kestä kovaa käyttöä tai tarjoa kaikkia tarvitsemiasi ominaisuuksia. Kuitenkin myös kalleimmat mallit eivät aina ole parhaita valintoja. Vertaile eri merkkejä ja lue asiakasarvioita saadaksesi paremman käsityksen imurin laadusta.

8. Lisäominaisuudet 

Nykyään monissa imuroiden malleissa on erilaisia lisäominaisuuksia, kuten säädettävä imuteho, harjasuulakkeet eri pinnoille, pölypussittomuus tai langaton toiminta. Mieti, mitkä ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä ja vertaile niitä eri malleissa.

Näiden vinkkien avulla voit löytää juuri sinulle sopivan imurin helposti ja vaivattomasti. Hyvä imuri voi tehdä siivoamisesta paljon miellyttävämpää ja tehokkaampaa!

Tehokkaampaa siivousta kotiisi – Kuinka hyödyntää imuria monipuolisesti eri pinnoilla

Siivous on jokaisen kodin välttämätön tehtävä, mutta monesti se voi tuntua aikaa vievältä ja raskaalta. Onneksi nykyaikaiset imurit tarjoavat monipuolisia toimintoja, jotka helpottavat siivousta ja tekevät siitä tehokkaampaa.

Imurointi on yksi tärkeimmistä kotisiivouksen osa-alueista, sillä se poistaa pölyn ja lian tehokkaasti eri pinnoilta. Perinteinen imurointi keskittyy yleensä lattioihin, mutta modernit imurit tarjoavat paljon enemmän mahdollisuuksia.

Yksi tapa hyödyntää imuria monipuolisesti eri pinnoilla on käyttää sen erilaisia suuttimia. Useimmissa imureissa on mukana erilaisia suuttimia, kuten harjasuutin, rakosuutin ja tekstiilisuutin. Harjasuutinta voi käyttää esimerkiksi mattojen tai sohvien puhdistamiseen, kun taas rakosuutinta voi hyödyntää ahtaissa paikoissa kuten seinänvierissä tai huonekalujen välissä. Tekstiilisuutin puolestaan sopii hyvin esimerkiksi verhojen tai patjojen puhdistamiseen.

Toinen tapa hyödyntää imuria monipuolisesti on valita oikea imuteho eri pinnoille. Esimerkiksi kovat lattiat, kuten parketti tai laatta, vaativat usein tehokkaampaa imutehoa kuin matot tai tekstiilipinnat. Nykyaikaisissa imureissa on usein säädettävä imuteho, joten voit helposti valita oikean tehotason eri pinnoille.

Imurin hyödyntäminen monipuolisesti eri pinnoilla ei rajoitu pelkästään suuttimien ja imutehon valintaan. Voit myös käyttää imuria apuna esimerkiksi verhojen puhdistamisessa tai kodin ilmanvaihtoventtiilien putsauksessa. Imurilla voi myös poistaa pölyt hyllyiltä, kirjahyllyistä ja muista vaikeasti tavoitettavista paikoista.

Lisäksi monet nykyaikaiset imurit tarjoavat erilaisia toimintoja, kuten höyrypuhdistusta tai moppausta. Höyrypuhdistus on hyvä vaihtoehto esimerkiksi kylpyhuoneen tai keittiön puhdistukseen, sillä höyry irrottaa tehokkaasti lian ja bakteerit pinnoilta. Moppaus puolestaan sopii hyvin lattioiden puhdistukseen ja se voi korvata perinteisen mopin käytön.

Tehokas siivous kotona ei ole enää pelkkää lattian pesua ja pölyn pyyhkimistä. Modernit imurit tarjoavat monipuolisia toimintoja ja mahdollisuuksia, jotka helpottavat siivousta ja tekevät siitä tehokkaampaa. Hyödyntämällä imuria monipuolisesti eri pinnoilla voit säästää aikaa ja vaivaa, samalla kun saat kotisi puhtaaksi ja raikkaaksi.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja