Lataa

Parketit

Tammiparketti, pyökkiparketti, koivuparketti, saarniparketti, kaikki kauneissa väreissä – materiaalivalintoja on lukuisia BAUHAUSin runsaassa valikoimassa. Perinteinen parketti on laadukas ja kestävä valinta kodin lattiamateriaaliksi. Parkettilattia nostaa asuntosi arvoa ja tarjoaa yksilöllisen, pitkäikäisen ja käyttöä kestävän pinnan kotiisi. Löydät parketit useissa erilaisissa malleissa ja paksuuksissa, esimerkiksi kalanruotoparketti antaa klassisen tunnelman kotiisi. Valikoimastamme löydät varmasti juuri sinun sisustusmakuun sopivan parkettivaihtoehdon!. Lattiamateriaaleja ostettaessa varaa 10% enemmän materiaalia kuin tarvitsemasi pinta-ala. Muista myös lattian alusmateriaalit lattiaa vaihtaessa. Lattialaatat voivat olla hyvä ratkaisu vaikka ulos tai kylpyhuoneisiin. Katso myös lattialaudat vaikkapa mökille.

Parkettilattian valinta - 5 vinkkiä parkettilattian valintaan

Parkettilattia on suosittu ja kestävä lattiamateriaali, joka antaa kodille lämpimän ja tyylikkään ilmeen. Parketti sopii erinomaisesti niin moderniin kuin perinteiseenkin sisustukseen, ja sen avulla voi luoda tilaan ylellisen tunnelman. Kun olet harkitsemassa parkettilattian hankintaa, kannattaa ottaa huomioon seuraavat viisi vinkkiä.

 

1. Valitse oikea puulaji

Parketteja on saatavilla useista eri puulajeista, kuten tammi, saarni, pyökki ja koivu. Jokaisella puulajilla on omat ominaisuutensa ja ulkonäkönsä. Tammi on esimerkiksi erittäin kestävä ja aitoa tunnelmaa luova vaihtoehto, kun taas vaaleampi koivu luo raikkaan ilmeen tilaan. Mieti siis millainen tunnelma haluat luoda kotiisi ja valitse sen mukaan sopiva puulaji.

 

2. Kiinnitä huomiota pintakäsittelyyn

Parkettilattiassa on useita erilaisia pintakäsittelyvaihtoehtoja, kuten lakkaus tai öljyäminen. Lakkaus tekee lattiasta helppohoitoisen ja kestävän naarmuja vastaan, kun taas öljyämällä lattia saa luonnollisen ja elävän pinnan. Mieti millaisen ilmeen haluat lattiallesi ja valitse sen mukaan sopiva pintakäsittely.

 

3. Tutustu eri asennustapoihin

Parkettilattian voi asentaa joko liimaamalla se alustaan tai kelluvana, jolloin parkettilaudat kiinnitetään toisiinsa ilman kiinnitystä alustaan. Kelluva asennus on yleensä helpompi toteuttaa itse, kun taas liimattava parketti antaa tukevamman ja äänettömämmän lopputuloksen. Valitse asennustapa sen mukaan, mikä sopii sinulle parhaiten.

 

4. Huomioi tilan käyttötarkoitus

Ennen parkettilattian valintaa kannattaa miettiä myös tilan käyttötarkoitusta. Jos kyseessä on esimerkiksi keittiö tai eteinen, kannattaa valita kestävämpi vaihtoehto, kuten tammi tai pyökki. Jos taas kyseessä on vähemmän kulutusta saava tila, voit harkita herkemmälle puulajille, kuten koivulle tai saarnille.

 

5. Hinta-laatusuhde

Parkettien hinnat vaihtelevat suuresti riippuen puulajista, pintakäsittelystä ja laadusta. On tärkeää löytää hinta-laatusuhteeltaan sopiva vaihtoehto omiin tarpeisiin. Halvempi parketti voi olla hyvä vaihtoehto esimerkiksi vähemmän kulutusta saavaan tilaan, kun taas kestävämpi ja laadukkaampi parketti kannattaa valita tiloihin, joissa lattia joutuu kovemmalle rasitukselle.

 

Parkettilattian valinta on tärkeä päätös, joka vaikuttaa kodin ilmeeseen ja käytettävyyteen pitkään aikaan. Noudattamalla näitä viittä vinkkiä voit tehdä harkitun päätöksen ja valita juuri sinulle sopivan parkettilattian. Muista myös ottaa huomioon ammattilaisen neuvoja ja suosituksia, jotta saat parhaan mahdollisen lopputuloksen.

 

Vaalean parkettilattian hoito- ja puhdistusvinkit ammattilaisen näkökulmasta

Vaalea parkettilattia on kaunis ja tyylikäs valinta kodin sisustukseen. Sen vaalea sävy tuo tilaan raikkautta ja valoisuutta, mutta samalla se vaatii myös erityistä hoitoa ja puhdistusta pitääkseen sen kauniina ja kestävänä. Tässä artikkelissa kerromme ammattilaisen näkökulmasta parhaat vinkit vaalean parkettilattian hoitoon ja puhdistukseen.

Ensimmäinen askel vaalean parkettilattian hoidossa on säännöllinen siivous. Pöly, hiekka ja muut roskat voivat naarmuttaa lattian pintaa, joten niiden poistaminen on tärkeää. Imuroi tai harjaa lattia päivittäin pehmeällä harjalla tai imurilla, jossa on puulattioiden suutin. Vältä kovia harjoja tai teräviä esineitä, jotka voivat vahingoittaa lattian pintaa. Suosittelemme kosteapyyhintää viikoittain tai tarpeen mukaan. Kosteapyyhintään käytettävä moppi tulisi olla hyvin puristettu kuivaksi ennen lattian pyyhkimistä. Liika kosteus voi vaurioittaa parkettilattiaa, joten varmista aina mopin riittävä kuivaus ennen sen käyttöönottoa. Käytä parkettilattian hoidossa parkettilattioille tarkoitettuja puhdistusaineita. Vältä yleispuhdistusaineiden käyttöä, sillä ne voivat sisältää aineita, jotka vahingoittavat lattian pintaa tai jättävät siihen tahroja.

Vältä liiallista kosteutta lattian hoidossa. Vaikka parkettilattia kestää jonkin verran kosteutta, se ei ole täysin vedenkestävä. Varmista siis aina, että pyyhkiminen tapahtuu kuivalla mopilla ja mahdolliset roiskeet pyyhitään heti pois. Kengissä olevat terävät kivet tai hiekanjyvät voivat aiheuttaa naarmuja lattian pintaan. Suojaa lattia esimerkiksi matolla eteisen alueella tai muissa paikoissa, joissa on paljon liikennettä. Vaalean parkettilattian hoito- ja puhdistusvinkit ammattilaisen näkökulmasta auttavat sinua pitämään lattiasi kauniina ja kestävänä. Säännöllinen siivous, kosteapyyhintä, oikeanlaisten puhdistusaineiden käyttö sekä lattian suojaaminen kulumiselta ovat avainasemassa vaalean parkettilattian hyvässä kunnossa pysymisessä. Muista myös hakea ammattilaisen apua tarvittaessa, jotta voit nauttia kauniista lattiastasi mahdollisimman pitkään.

 

Inspiraatiota sisustukseen - 5 tapaa yhdistää vaalea parkettilattia eri tyyleihin

Viisi tapaa yhdistää vaalea parkettilattia eri tyyleihin ja antaa inspiraatiota sisustukseen.

 

1. Skandinaavinen tyyli: Skandinaavinen sisustus on tunnettu minimalistisesta ja luonnonläheisestä ilmeestään. Vaalea parkettilattia sopii täydellisesti skandinaaviseen tyyliin, sillä se korostaa tilan valoisuutta ja raikkautta. Yhdistele vaaleaa parkettia vaaleiden seinien kanssa sekä luonnonmateriaaleista valmistettuihin kalusteisiin, kuten puuhun tai rottinkiin.

2. Moderni tyyli: Moderni sisustus on tunnettu linjakkuudestaan ja selkeistä muodoistaan. Vaalea parketti toimii hyvin modernissa sisustuksessa, kun sitä yhdistetään pelkistettyihin kalusteisiin ja neutraaliin värimaailmaan. Voit tuoda moderniin tilaan kontrastia esimerkiksi mustilla tai metallisilla yksityiskohdilla.

3. Rustiikkinen tyyli: Rustiikkisen sisustuksen tavoitteena on luoda kodikas ja maalaisromanttinen tunnelma. Vaalea parketti luo raikkaan pohjan rustiikkiselle sisustukselle, kun sitä yhdistetään esimerkiksi puukalusteisiin ja luonnonmateriaaleista valmistettuihin tekstiileihin. Voit tuoda tilaan lämpöä esimerkiksi villamatoilla tai pehmeillä tekstiileillä.

4. Industriaalinen tyyli: Industriaalinen sisustus ammentaa inspiraatiota teollisuusrakennuksista ja korostaa raakoja materiaaleja. Vaalea parketti voi tuoda kontrastia industriaaliseen tilaan, kun sitä yhdistetään betoni- tai tiiliseiniin sekä metallisiin kalusteisiin. Voit myös lisätä tilaan rosoisuutta esimerkiksi vanhoilla teollisuusesineillä tai näyttämällä putkistoja avoimesti.

5. Skandinaavinen boheemi tyyli: Skandinaavinen boheemi sisustus yhdistää skandinaavisen minimalistisen ilmeen boheemin rentoon tunnelmaan. Vaalea parketti sopii hyvin skandinaaviseen boheemiin tyyliin, kun sitä yhdistetään runsaisiin tekstiileihin, kasveihin ja värikkäämpiin yksityiskohtiin. Voit myös tuoda tilaan ripauksen eksoottisuutta esimerkiksi etnisistä kuoseista tai matkamuistoista.

Vaalea parkettilattia tarjoaa monia mahdollisuuksia sisustukseen, kun sitä osaa yhdistää oikein eri tyyleihin. Skandinaavinen tyyli korostaa parketin valoisuutta ja raikkautta, moderni tyyli tuo esiin sen linjakkuuden, rustiikkinen tyyli luo kodikasta tunnelmaa, industriaalinen tyyli lisää kontrastia ja skandinaavinen boheemi tyyli yhdistää minimalistisen ilmeen rentoon tunnelmaan. Valitse omasi ja anna vaalean parkettilattian inspiroida sisustusta!

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja