Lataa

Jyrsimet ja yläjyrsimet

Laadukas jyrsin selviää puutöistä helposti ja suoriutuu vaativistakin tehtävistä. Oli tarpeenasi sitten yläjyrsin, urajyrsin, liitosjyrsin tai käsijyrsin, löydät ne BAUHAUSin ammattikäyttöön sopivasta jyrsinvalikoimasta. Löydät valikoimastamme erilaiset jyrsimet muun muassa eri puulajien, lasikuidun, muovin ja kovametallin työstöön sekä jyrsinterät vaahtomuovin, posliinin, teräksen, kromi-kobolttiseosten, lasin, keramiikan ja kumin hiontaan, kaiverrukseen ja siselöintiin. Saat meiltä myös jyrsimet siistiin huonekalujen työstöön ja liitosjyrsimet siistien liitosten tekoon, ja kattavan kattomme alta löydät myös höylät, hiomakoneet, kulmahiomakoneet, jiirisahat ja laminaattileikkurit. Tule tutustumaan valikoimaamme joko BAUHAUSin verkkokaupassa tai myymälöissämme!

Jyrsimet ja yläjyrsimet

Laadukas jyrsin pärjää puutöissä vaivatta ja selviytyy myös vaativista tehtävistä. Tarvitsetpa sitten yläjyrsimen, urajyrsimen, liitosjyrsimen tai käsijyrsimen, BAUHAUSin ammattikäyttöön suunnattu jyrsinvalikoima tarjoaa nämä kaikki. 

Valikoimassamme on jyrsimiä eri materiaaleille, kuten puulle, lasikuidulle, muoville ja kovametallille. Lisäksi löydät meiltä jyrsinterät, jotka soveltuvat vaahtomuovin, posliinin, teräksen, kromi-kobolttiseosten, lasin, keramiikan ja kumin hiontaan, kaiverrukseen ja siselöintiin. Meiltä saat myös erikoisjyrsimet, jotka soveltuvat huonekalujen siistiin työstöön ja liitosjyrsimet, jotka on suunniteltu siistien liitosten tekemiseen. Laajasta valikoimastamme löytyvät myös höylät, hiomakoneet, jiirisahat ja laminaattileikkurit. Kutsu käy tutustumaan valikoimaamme BAUHAUSin verkkokaupassa tai myymälöissämme!

 

Lyhyt katsaus jyrsinkoneisiin ja yläjyrsimiin

Puun ja metallin jyrsintä on tarkkuutta vaativa taitolaji, joka vaatii oikeat työkalut saavuttaakseen parhaat tulokset. Jyrsinkoneet ja yläjyrsimet ovat näiden projektien kulmakiviä, mahdollistaen monimutkaisten muotojen ja pintojen luomisen sekä tarjoten ammattilaisille ja harrastajille mahdollisuuden toteuttaa visioitaan tarkasti ja tehokkaasti.

Jyrsinkoneet ovat keskeisiä työkaluja metallin ja puun työstössä, tarjoten käyttäjille mahdollisuuden työstää materiaalia eri kulmista ja syvyyksistä. Niiden avulla voi tehdä kaikkea urien ja reikien jyrsinnästä monimutkaisiin 3D-muotoihin, mikä tekee niistä monipuolisia työkaluja niin kotiverstaissa kuin teollisissa ympäristöissäkin.

Yläjyrsimet, toisaalta, ovat erinomaisia työkaluja puun työstöön, tarjoten korkeatasoista tarkkuutta ja joustavuutta. Niiden avulla käyttäjät voivat toteuttaa taidokkaita reunojen viimeistelyjä, luoda syviä uria tai muotoilla pintoja, mikä tekee niistä välttämättömän työkalun puusepille ja tee-se-itse-harrastajille.

Valittaessa jyrsinkonetta tai yläjyrsintä, on tärkeää ottaa huomioon työkalun teho, tarkkuus ja käyttömukavuus. Tehokas moottori ja tarkat säätömahdollisuudet varmistavat, että työkalu pystyy käsittelemään vaativiakin projekteja, kun taas ergonominen suunnittelu ja käyttömukavuus parantavat käyttäjäkokemusta ja työn laatua.

Teknologian kehittyessä myös jyrsinkoneet ja yläjyrsimet ovat kehittyneet, tarjoten yhä enemmän ominaisuuksia ja toimintoja, jotka helpottavat tarkkuutta vaativien projektien toteutusta. Esimerkiksi digitaaliset syvyysasetukset, nopeuden säätö ja langaton ohjaus ovat nykyään yleisiä ominaisuuksia, jotka tuovat lisäarvoa ja tekevät työkalujen käytöstä entistä monipuolisempaa ja tehokkaampaa.

Turvallisuus on myös keskeinen tekijä jyrsinkoneiden ja yläjyrsinten käytössä. Asianmukaiset suojavarusteet, kuten suojalasit ja kuulosuojaimet, ovat välttämättömiä, ja työkalujen säännöllinen huolto varmistaa niiden turvallisen ja tehokkaan käytön pitkällä aikavälillä.

Puun ja metallin jyrsintä tarjoaa loputtomia mahdollisuuksia luoville projekteille, ja oikean jyrsinkoneen tai yläjyrsimen valinta on avainasemassa näiden projektien onnistumisessa. Teknisten tietojen, lisävarusteiden ja turvallisuusnäkökohtien huomioon ottaminen varmistaa, että jokainen projekti saavuttaa halutun lopputuloksen.

 

Jyrsinkoneiden ja yläjyrsinten tyypit

Jyrsinkoneiden ja yläjyrsinten valikoima on laaja ja monipuolinen, tarjoten jokaiselle käyttäjälle juuri oikean työkalun heidän tarpeisiinsa. Tämä monipuolisuus on avainasemassa, kun puhutaan puu- ja metallitöiden tarkkuudesta ja laadusta. Eri mallit ja tyypit mahdollistavat erilaisten projektien toteutuksen, olipa kyseessä sitten hienomekaaninen viimeistely puusepäntyössä tai robustimpi metallin työstäminen. Käymme tässä läpi jyrsinkoneiden ja yläjyrsinten eri tyypit, niiden avainominaisuudet ja sovellukset, jotka auttavat valitsemaan oikean työkalun kuhunkin tarpeeseen.

Pöytäjyrsimet

Pöytäjyrsimet ovat suunniteltu erityisesti suurten ja raskaiden kappaleiden työstämiseen. Ne tarjoavat erinomaisen vakauden ja tarkkuuden, mikä on tärkeää monimutkaisten osien valmistuksessa. Pöytämallit sopivat erinomaisesti sarjatuotantoon, sillä ne mahdollistavat saman toistuvan työstön suurella tarkkuudella. Niiden avainominaisuuksiin kuuluu usein säädettävä nopeus, syvyyden säätö ja mahdollisuus erilaisten jyrsinterien käyttöön, mikä tekee niistä monipuolisen valinnan teollisiin sovelluksiin.

Käsijyrsimet

Käsijyrsimet ovat kevyempiä ja ketterämpiä, sopien erinomaisesti paikan päällä tapahtuvaan työskentelyyn tai pienempiin projekteihin. Ne ovat ihanteellisia tarkkaan viimeistelyyn, kuten reunanmuotoiluun tai upotuksiin, tarjoten käyttäjälle suurta hallintaa ja joustavuutta. Käsijyrsimet ovat saatavilla sekä langallisina että langattomina malleina, jolloin ne tarjoavat vielä suurempaa liikkuvuutta työskentelyssä.

Yläjyrsimet

Yläjyrsimet ovat erityisen suosittuja puusepänverstaissa, sillä ne tarjoavat tarkkuutta ja monipuolisuutta puun työstössä. Niillä voidaan tehdä laaja valikoima työstöjä, kuten urien jyrsintä, reunan profiilien muotoilu ja monimutkaisten kuvioitten kaivertaminen. Yläjyrsimet mahdollistavat hienosäädön, joka on välttämätöntä tarkkuutta vaativissa töissä, ja niiden säädettävä nopeus soveltuu erilaisten puulajien ja työstötehtävien mukaan.

Avainominaisuudet ja sovellukset

Kun valitaan jyrsinkonetta tai yläjyrsintä, on tärkeää ottaa huomioon useita avainominaisuuksia, kuten teho, nopeuden säätö, jyrsintäsyvyyden säätö ja koneen ergonomia. Teho määrittää koneen kyvyn käsitellä eri materiaaleja ja työstötehtäviä, kun taas nopeuden säätö mahdollistaa työstön optimoinnin materiaalin ja työstettävän kappaleen mukaan. Jyrsintäsyvyyden tarkka säätö on kriittistä monimutkaisten ja tarkkuutta vaativien projektien onnistumiselle.

Valittaessa oikeaa työkalua, on myös tärkeää miettiä tulevia projekteja ja niiden vaatimuksia. Esimerkiksi, jos suunnitteilla on usein suuria puutöitä, pöytäjyrsin voi olla paras investointi. Toisaalta, jos tarvitaan enemmän joustavuutta ja monipuolisuutta, käsijyrsin tai yläjyrsin voisi olla parempi valinta.

Jyrsinkoneiden ja yläjyrsinten valinta riippuu suuresti kunkin projektin vaatimuksista ja käyttäjän tarpeista. Oikean työkalun valitseminen ei ainoastaan helpota työskentelyä, vaan myös parantaa valmistettavien kappaleiden laatua. Tietämys eri työkalujen ominaisuuksista ja sovelluksista on avainasemassa oikean päätöksen tekemisessä, varmistaen että jokainen projekti saavuttaa halutun lopputuloksen.

 

Turvallisuus- ja huolto-ohjeet: vinkkejä turvalliseen käyttöön, huoltokäytäntöihin ja työkalujen käyttöiän pidentämiseen

Turvallisuus ja huolto ovat keskeisiä tekijöitä, kun kyseessä ovat jyrsinkoneet ja yläjyrsimet. Nämä koneet ovat tehokkaita työkaluja puu- ja metallitöissä, mutta niiden turvallinen käyttö vaatii tietoisuutta ja huolellisuutta. Tässä tekstissä käsitellään välttämättömiä turvallisuus- ja huolto-ohjeita, jotka auttavat varmistamaan sekä käyttäjän että työkalun pitkän ja turvallisen käyttöiän.

Turvallisuusohjeet

Turvallisuus alkaa aina henkilökohtaisista suojavarusteista. Suojalasit, kuulosuojaimet ja pölysuojaimet ovat tarpeellisia, kun käytetään jyrsinkoneita ja yläjyrsimiä. Lisäksi, on tärkeää pitää työalue siistinä ja vapaana irtotavaroista, jotka voivat aiheuttaa kompastumisvaaran tai joutua vahingossa koneeseen.

Ennen työkalun käyttöä, tarkista aina, että jyrsinterä on kiinnitetty oikein ja turvallisesti. Varmista myös, että työkappale on tukevasti kiinnitetty ja että sinulla on selvä suunnitelma siitä, miten aiot työstää kappaleen. Käynnistä kone vasta, kun olet valmis aloittamaan, ja pidä keskittyminen työssä koko sen ajan.

Huolto-ohjeet

Säännöllinen huolto on avainasemassa jyrsinkoneiden ja yläjyrsinten pitkäikäisyydelle. Tämä tarkoittaa terien ja jyrsinpäiden puhdistamista ja teroittamista, jotta ne pysyvät terävinä ja tehokkaina. Tylsät terät voivat aiheuttaa koneen ylikuormittumista ja vähentää työn laatua.

Lisäksi on tärkeää puhdistaa kone säännöllisesti, poistaa pöly ja roskat, jotka voivat kertyä ja vaikuttaa koneen suorituskykyyn. Tarkista myös säännöllisesti, että kaikki liikkuvat osat toimivat sujuvasti ja että koneen turvallisuusominaisuudet, kuten hätäpysäytys, toimivat oikein.

Koneen käyttöiän pidentämiseksi on myös suositeltavaa tarkistaa ja tarvittaessa vaihtaa kuluvat osat, kuten laakerit ja hihnat. Nämä toimenpiteet auttavat estämään ennenaikaisen kulumisen ja mahdolliset ongelmat koneen toiminnassa.

Turvallisuus ja huolto ovat olennainen osa jyrsinkoneiden ja yläjyrsinten käyttöä. Henkilökohtaisten suojavarusteiden käyttö, työalueen turvallisuuden varmistaminen, koneen säännöllinen huolto ja terien ylläpito ovat kaikki välttämättömiä toimenpiteitä, jotka takaavat turvallisen ja tehokkaan työskentelyn. Kun näitä ohjeita noudatetaan, voit nauttia työkalujesi tarjoamasta suorituskyvystä ja tarkkuudesta turvallisesti ja pitkään.

Rajaa tuotteita
Hinta 
Saatavuus 
Tuotemerkki 
Kampanja 
Teho (Watt) 
Jännite (V) 
Käyttövoima

Käyttövoima eli virtalähde kertoo mistä laite saa käyttöenergiansa. Näitä voimanlähteitä voivat olla esimerkiksi akku, bensiini tai verkkovirta.

 
Tyyppi 
Ominaisuudet 
Järjestä
24 tuotetta
Sivu
/ sivu
 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 11. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 12. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 13. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 14. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 15. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 16. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 17. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 18. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 19. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 20. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
Sivu
Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja