Lataa

Ilmastointilaitteet ja ilmanviilentimet

Älä anna helteen pilata yöuniasi! Kesällä sisälämpötila voi kohota huimiin lukemiin ja tehdä kotona olemisesta tukalaa. Onneksi pääset päihittämämään helteen BAUHAUSin valikoiman ilmastointilaitteilla ja ilmanviilentimillä. Ilmastointilaite parantaa asumisviihtyvyyttä säätämällä sisäilman lämpötilaa ja kosteutta. Valitse tarpeisiisi sopiva siirrettävä ilmastointilaite tai termostaatilla ilmanlämpöä tarkkaileva ilmastointilaite. Ilmanviilennin käyttää hyödykseen huoneessa olevaa lämmintä ilmaa ja veden haihtumista, eikä tarvitse näin ollen haitallisia kemikaaleja. Viilennyslaite sammuu kätevästi ajastimella. Löydät valikoimastamme myös parvekkeelle tai patiolle sopivat viilentäjät. Tutustu valikoimamme ilmastointilaitteisiin ja ilmanviilentimiin verkkokaupassamme tai BAUHAUS-myymälöissämme!

Ilmastointilaitteet ja energiatehokkuus: miten valita oikea vaihtoehto kotiin tai toimistoon?

Ilmastointilaitteet ovat nykypäivänä yhä tärkeämpi osa kodin tai toimiston viihtyisyyttä ja energiatehokkuutta. Kun ilmasto lämpenee ja kesät muuttuvat entistä kuumemmiksi, on tärkeää valita oikea ilmastointivaihtoehto, joka vastaa omia tarpeita ja samalla kuluttaa mahdollisimman vähän energiaa.

Tämän artikkelin tarkoituksena on antaa vinkkejä siihen, miten valita oikea ilmastointilaite kotiin tai toimistoon ottaen huomioon erilaiset tarpeet sekä vertaillessa eri vaihtoehtoja. Lisäksi käymme läpi, miten oikean koon valitseminen vaikuttaa laitteen energiatehokkuuteen ja suorituskykyyn.

Kodin tai toimiston tarpeiden huomioiminen

Ilmastointilaitteen valinta alkaa aina omien tarpeiden ja käyttöympäristön analysoinnista. On tärkeää miettiä, millaisia vaatimuksia ilmastoinnille on kodissa tai toimistossa. Esimerkiksi suurissa avokonttoreissa voi olla tarve jäähdyttää suuri tila tasaisesti, kun taas pienessä makuuhuoneessa riittää usein kompakti ja hiljainen laite.

Lisäksi on hyvä ottaa huomioon alue, jossa koti tai toimisto sijaitsee. Jos esimerkiksi kesällä esiintyy pitkiä hellejaksoja ja sisällä tulee todella kuuma, saattaa olla järkevää investoida tehokkaampaan ja monipuolisempaan ilmastointijärjestelmään.

Toinen tärkeä tekijä on budjetti. Ilmastointilaitteiden hinnat vaihtelevat merkittävästi erilaisten ominaisuuksien ja kapasiteetin perusteella. Onkin hyvä asettaa itselleen hintahaarukka, jonka puitteissa etsii sopivaa vaihtoehtoa.

Kun nämä tekijät on selvillä, voidaan siirtyä vertailemaan erilaisia ilmastointivaihtoehtoja sekä niiden energiatehokkuutta. Tämä auttaa valitsemaan juuri oikeanlaisen laitteen, joka täyttää kaikki tarpeet ja samalla kuluttaa mahdollisimman vähän energiaa.

Erilaisten ilmastointivaihtoehtojen vertailu

Kun kodin tai toimiston tarpeet on huomioitu, on aika tutustua erilaisiin ilmastointivaihtoehtoihin. Yleisimmät vaihtoehdot ovat ikkuna- ja seinäilmastointilaitteet, keskusilmastointijärjestelmät sekä kannettavat ilmastointilaitteet.

Ikkuna- ja seinäilmastointilaitteet ovat suosittuja valintoja monissa kodeissa ja pienissä toimistoissa. Ne asennetaan ikkunan tai seinän läpi ja pystyvät jäähdyttämään yksittäisiä huoneita tehokkaasti. Näiden laitteiden etuina ovat helppo asennus, edullisempi hinta ja hyvä energiatehokkuus.

Keskusilmastointijärjestelmät puolestaan soveltuvat suurempiin tiloihin, kuten kerrostaloihin tai yritysten toimistoihin. Ne kykenevät jäähdyttämään useita huoneita samanaikaisesti ja tarjoavat tasaisen lämpötilan koko tilassa. Keskusilmastoinnin etuna on myös hiljainen käyntiääni sekä mahdollisuus säädellä lämpötilaa eri alueilla.

Kannettavat ilmastointilaitteet ovat joustava vaihtoehto, sillä niitä voi siirtää helposti huoneesta toiseen tarpeen mukaan. Ne eivät vaadi asennusta ja ovat hyvä vaihtoehto esimerkiksi vuokra-asuntoihin tai tilapäisiin käyttötarpeisiin. Kannettavien laitteiden haittapuolena on kuitenkin usein hieman heikompi jäähdytysteho verrattuna ikkuna- tai seinäilmastointilaitteisiin.

Erilaisten ilmastointivaihtoehtojen vertailu kannattaa tehdä huolellisesti, ottaen huomioon omat tarpeet, budjetti sekä energiatehokkuusvaatimukset. Näiden tekijöiden pohjalta voi valita juuri sopivan ilmastointilaitteen kotiin tai toimistoon, joka takaa miellyttävän sisäilman ja säästää samalla energiaa.

Oikean koon valitseminen

Kun ilmastointilaitteen tyyppi on valittu, on tärkeää miettiä myös laitteen oikeaa kokoa. Liian pieni ilmastointilaite ei pysty jäähdyttämään tai lämmittämään tilaa riittävästi, kun taas liian suuri laite voi johtaa energian tuhlaamiseen ja epätasaiseen lämpötilaan.

Yleinen tapa laskea oikea koko on ottaa huomioon tilan pinta-ala sekä sen käyttötarkoitus. Monet valmistajat tarjoavat ohjeita ja laskureita, jotka auttavat määrittämään sopivan kapasiteetin. On myös hyvä huomioida ikkunoiden määrä ja aurinkosuojaus, sillä ne vaikuttavat sisälle tulevan lämmön määrään.

Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota ilmastointilaitteen energiamerkintään. Energiatehokkuutta kuvaava A-luokka on yleensä paras vaihtoehto, sillä se kuluttaa vähemmän energiaa ja säästää siten rahaa pitkällä aikavälillä.

Oikean koon valitseminen on tärkeää sekä energiatehokkuuden että miellyttävän sisälämpötilan kannalta. Huolellisen harkinnan ja tarvittaessa asiantuntijan avun avulla voidaan varmistaa, että ilmastointilaite toimii optimaalisesti ja täyttää kaikki tarpeet.

Ilmanviilennin vs. siirrettävä ilmastointilaite: vertailussa kaksi suosittua vaihtoehtoa helteiden keskellä

Kesähelteet voivat olla tukalia ja vaikeuttaa nukkumista sekä työskentelyä kotona tai toimistossa. Tällaisissa tilanteissa moni harkitsee ilmanviilenninten tai siirrettävien ilmastointilaitteiden hankkimista helpottamaan oloa. Mutta mikä näistä kahdesta vaihtoehdosta sopii parhaiten omiin tarpeisiin

Tämän artikkelin tarkoituksena on vertailla ilmanviilenninten ja siirrettävien ilmastointilaitteiden toimintaperiaatteita, käyttöaluetta sekä kokoa ja liikuteltavuutta. Näiden vertailun avulla voit tehdä paremman päätöksen siitä, kumpi laite sopii juuri sinun tarpeisiisi helteiden keskellä.

Vertailussa kaksi suosittua vaihtoehtoa helteiden keskellä

Kun lämpötila nousee korkealle ja helteet tekevät olon tukalaksi, ilmanviilennin ja siirrettävä ilmastointilaite ovat kaksi suosittua vaihtoehtoa, jotka voivat auttaa viilentämään tilaa. Ilmanviilennin on kompakti laite, joka jäähdyttää ilmaa haihduttamalla vettä tai käyttämällä kostutuslevyjä. Tämä myös lisää ilmankosteutta kuivassa tilassa.

Siirrettävä ilmastointilaite puolestaan poistaa lämpöä huoneesta kompressorin avulla ja palauttaa viileän ilman takaisin tilaan. Molemmilla laitteilla on omat etunsa ja haittansa, joten on tärkeää vertailla niitä ennen ostopäätöksen tekemistä.

Toimintaperiaate ja käyttöalue

Ilmanviilennin ja siirrettävä ilmastointilaite toimivat eri periaatteilla, mikä vaikuttaa niiden käyttöalueeseen. Ilmanviilennin käyttää haihdutusprosessia viilentääkseen ilmaa. Se imee lämmintä ilmaa sisään, jossa se kulkee kostutuslevyjen tai -kalvon läpi. Vesi haihtuu levylle tai kalvolle, mikä aiheuttaa viilennyksen ja kosteuttaa ilmaa. Viilennetty ilma puhalletaan takaisin huoneeseen. Tämä tekee ilmanviilentimestä hyvän vaihtoehdon kuivaan ja kuumaan tilaan.

Toisaalta siirrettävä ilmastointilaite poistaa lämpöä huoneesta kompressorin avulla. Laitteen sisällä oleva jäähdytysaine sitoo lämpöenergiaa ja poistaa sen ulos laitteen kautta olevan putken avulla. Samalla laite palauttaa viileän ilman takaisin tilaan. Siirrettävä ilmastointilaite sopii paremmin suljettuihin tiloihin, kuten makuuhuoneisiin tai pieniin toimistoihin.

Kun valitset laitetta, on tärkeää ottaa huomioon myös tilan koko ja erityisvaatimukset. Jos haluat viilentää suurempaa aluetta, siirrettävä ilmastointilaite voi olla tehokkaampi vaihtoehto. Toisaalta, jos sinulla on pienempi tila tai haluat liikutella laitetta helposti huoneesta toiseen, ilmanviilennin voi olla kätevämpi valinta.

Koko ja liikuteltavuus

Kun vertaillaan ilmanviilennintä ja siirrettävää ilmastointilaitetta, on tärkeää ottaa huomioon myös niiden koko ja liikuteltavuus. Ilmanviilennin on yleensä kompakti ja kevyt laite, joka vie vähän tilaa. Se voidaan helposti sijoittaa pöydälle tai lattialle tarpeen mukaan.

Tämä tekee siitä kätevän vaihtoehdon pienempiin tiloihin tai jos haluat pitää sen lähellä itseäsi esimerkiksi työskennellessäsi. Toisaalta siirrettävä ilmastointilaite voi olla suurempi ja painavampi verrattuna ilmanviilentimeen. Ne ovat usein varustettu pyörillä, mikä helpottaa niiden liikuttamista huoneesta toiseen.

Siirrettävä ilmastointilaite tarvitsee myös ulostuloaukon ikkunaan tai seinään, joten tämän asentaminen voi vaatia hieman enemmän vaivannäköä. Kun valitset laitetta, harkitse tilasi kokoa sekä sitä, kuinka usein aiot siirtää laitetta paikasta toiseen. Jos sinulla on rajoitetusti tilaa tai tarvitset helppokäyttöisen laitteen, ilmanviilennin voi olla parempi vaihtoehto.

Siirrettävä ilmastointilaite puolestaan sopii paremmin tilanteisiin, joissa tarvitaan tehokkaampaa jäähdytystä ja mahdollisuutta siirtää laitetta tarpeen mukaan.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja