Tavaratalomme ovat juhannusaattona ja -päivänä 21.–22.6. suljettuna. Palvelemme jälleen sunnuntaina 23.6. klo 10–18. Verkkokauppamme palvelee 24/7.

Lataa

Ilmankostuttimet

Ilmankostuttimella saat apua kuivan sisäilman aiheuttamiin oireisiin. Ilmankostuttimen avulla pölyhiukkaset vähenevät huoneilmasta ja iho sekä limakalvot saavat kaipaamaansa kosteutusta. Ilmankostutin helpottaa myös viherkasvien talvehtimista. BAUHAUSista löydät ilmankostuttimia eri kostutuskapasiteeteillä sekä ilmanpuhdistimet joiden avulla hengität puhtaampaa huoneilmaa. Isommat LED-näytölliset ilmankostuttimet sopivat suuriin huoneisiin, kun taas pienemmät sopivat hyvin esimerkiksi sängyn viereen makuuhuoneeseen. Osaan tuotteista voit lisätä myös tuoksuöljyjä, joilla saat ihanan tuoksun koko huoneeseen. Ilmalämpöpumput, ilmastointilaitteet, tuulettimet ja tuuletinvalaisimet päihittävät helteiset kesäpäivät.

Ilmankostuttimen hyödyt terveydelle: Näin parannat sisäilman laatua kotona

Hyvä sisäilman laatu on tärkeää terveydellemme. Puhdas ja kostea ilma auttaa meitä hengittämään helpommin, vähentää allergiaoireita ja estää ihon kuivumista. Ilmankostuttimet ovat erinomainen tapa parantaa sisäilman laatua kotona. Ilmankostuttimet toimivat lisäämällä ilman kosteutta huoneeseen. Ne voivat olla joko höyry- tai sumutintyyppisiä, ja niissä on säädettävä kosteustaso, joka voidaan asettaa haluttuun määrään. Kosteuden lisääminen ilmaan voi tuoda monia etuja terveydellemme.

Ilmankostuttimet auttavat lievittämään hengitystieongelmia. Kuiva ilma voi ärsyttää nenän limakalvoja ja kurkkua, mikä voi johtaa nenän tukkoisuuteen, yskään ja ärsytettyyn kurkkuun. Ilmankostuttimet auttavat pitämään limakalvot kosteina ja lievittämään näitä oireita. Ilmankostuttimet voivat auttaa vähentämään allergiaoireita. Kuiva ilma voi pahentaa allergioita aiheuttamalla kutinaa, aivastelua ja silmien punoitusta. Kostea ilma auttaa pitämään allergeenit, kuten pölypunkit ja siitepöly, kurissa, mikä voi vähentää allergiaoireita. Ilmankostuttimet voivat auttaa estämään ihon kuivumista. Kuiva ilma voi tehdä ihosta hilseilevän ja kutisevan. Ilmankostuttimet lisäävät kosteutta huoneeseen, mikä auttaa pitämään ihon kosteana ja terveenä.

On kuitenkin tärkeää käyttää ilmankostutinta oikein saadakseen parhaat mahdolliset hyödyt terveydelle. Liian korkea kosteustaso voi johtaa home- tai bakteerikasvuun sisätiloissa, mikä voi aiheuttaa hengitystieinfektioita ja muita terveysongelmia. Suositeltu kosteustaso sisäilmassa on noin 40-60 prosenttia. Ilmankostuttimien säännöllinen puhdistaminen on myös tärkeää. Likainen ilmankostutin voi levittää bakteereja ja muita epäpuhtauksia ilmaan. Seuraa valmistajan ohjeita puhdistamisesta ja vaihda tarvittaessa suodattimet säännöllisesti. Lopuksi, muista myös tuulettaa kotiasi säännöllisesti riippumatta siitä käytätkö ilmankostutinta vai et. Raikas ilma auttaa poistamaan epäpuhtauksia ja parantaa sisäilman laatua. 

Kuinka valita oikea ilmankostutin kodin tarpeisiin?

Ilmankostutin on hyödyllinen laite, joka auttaa ylläpitämään optimaalista ilmankosteutta kotona. Oikean ilmankostuttimen valitseminen kodin tarpeisiin voi kuitenkin olla haastava tehtävä, sillä markkinoilla on lukuisia erilaisia malleja ja ominaisuuksia.

Ensimmäinen askel oikean ilmankostuttimen valinnassa on selvittää kodin tarpeet. Miksi haluat hankkia ilmankostuttimen? Onko sinulla esimerkiksi kuiva iho tai hengitysvaikeuksia talvella? Vai haluatko ehkä vain parantaa yleistä sisäilman laatua? Kun tiedät, mitkä ovat tavoitteesi, voit keskittyä etsimään sopivaa mallia.

Toiseksi kannattaa miettiä, minkälainen kostutustekniikka sopii parhaiten tarpeisiisi. Markkinoilla on kolme pääasiallista kostutustyyppiä: höyry-, ultrasoninen- ja haihdutuskostutus. Höyrykostuttimet tuottavat höyryllään nopeasti kosteutta ilmaan, mutta ne kuluttavat enemmän energiaa ja voivat aiheuttaa palovammoja, jos niitä käytetään väärin. Ultrasoniset kostuttimet tuottavat hienojakoista sumua ääniaaltojen avulla ja ovat yleensä hiljaisempia kuin höyrykostuttimet. Haihdutuskostuttimet taas toimivat veden haihtumisen kautta ja ovat energiatehokkaita, mutta niiden kosteustuotto voi olla hitaampaa.

On tärkeää ottaa huomioon ilmankostuttimen kapasiteetti eli se, kuinka paljon kosteutta laite pystyy tuottamaan tietyssä ajassa. Tämä riippuu osittain kodin koosta ja halutusta kosteustasosta. Jos sinulla on suuri koti tai haluat nopeasti nostaa ilmankosteuden korkealle tasolle, kannattaa valita tehokkaampi ilmankostutin.

Kannattaa myös kiinnittää huomiota ilmankostuttimen säätömahdollisuuksiin. Onko laitteessa esimerkiksi erilaisia kosteusasetuksia tai ajastintoiminto? Näitä ominaisuuksia tarvitaan usein silloin, kun halutaan säätää tarkasti ilmankosteuden tasoa tai automatisoida laitteen toimintaa.

On hyvä miettiä myös käyttömukavuutta ja helppokäyttöisyyttä. Onko laitteessa selkeät ohjauspaneelit ja helppo täyttää vesisäiliö? Lisäksi kannattaa tarkistaa, onko ilmankostuttimessa suodatin, joka puhdistaa ilmaa samalla kun se kostuttaa sitä.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä asiana kannattaa ottaa huomioon myös hinta. Ilmankostuttimien hinnat vaihtelevat merkistä ja ominaisuuksista riippuen. On hyvä vertailla eri malleja ja valita sellainen, joka tarjoaa parhaan vastineen rahoille. Kun olet ottanut nämä seikat huomioon, olet valmis valitsemaan oikean ilmankostuttimen kodin tarpeisiin. Muista kuitenkin myös ylläpitää laitetta säännöllisesti ja puhdistaa se ohjeiden mukaisesti, jotta se toimii tehokkaasti ja pitkään.

Ilmankostuttimen käyttö talvella: Vinkit kuivan ilman vaikutusten vähentämiseksi

Talvella monet ihmiset kokevat kuivan ilman vaikutukset, kuten kuivat limakalvot, kutiava iho ja hengitysvaikeudet. Ilmankostuttimen käyttö voi auttaa vähentämään näitä oireita ja parantamaan yleistä hyvinvointia talvikaudella. Kuiva ilma talvella johtuu useista tekijöistä, kuten lämmitysjärjestelmien käytöstä, ulkoilman alhaisesta kosteudesta ja pakkasesta. Nämä tekijät voivat aiheuttaa sisäilmaan alhaisen kosteustason, mikä puolestaan ​​vaikuttaa negatiivisesti ihmisten terveyteen. Ilmankostuttimen käyttö on yksi tapa lisätä huoneilman kosteutta ja vähentää kuivan ilman vaikutuksia. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia vinkkejä ilmankostuttimen tehokkaaseen käyttöön talvella.

 

1. Valitse sopiva ilmankostutin: On olemassa erilaisia ​​ilmankostuttimia, kuten höyrykostuttimet, sumuttavat kostuttimet ja ultrasonic-kostuttimet. Jokaisella niistä on omat etunsa ja haittansa. Höyrykostuttimet ovat tehokkaimpia mutta myös energiankulutukseltaan suurimpia. Sumuttavat kostuttimet ovat hiljaisia ​​ja helppokäyttöisiä, kun taas ultrasonic-kostuttimet ovat energiatehokkaita ja tuottavat hienojakoista sumua.

2. Sijoita ilmankostutin oikeaan paikkaan: Aseta ilmankostutin huoneeseen, jossa vietät eniten aikaa, kuten makuuhuoneeseen tai olohuoneeseen. Varmista, että se on riittävän lähellä sinua saadaksesi maksimaalisen hyödyn kosteudesta.

3. Pidä kosteus optimaalisella tasolla: Suositeltava sisäilman kosteustaso talvella on noin 40-60 prosenttia. Tämän tason ylläpitämiseksi säädä ilmankostutinta tarpeen mukaan ja mittaa kosteutta säännöllisesti kosteusmittarilla. Liian korkea kosteus voi aiheuttaa homeongelmia, kun taas liian alhainen kosteus ei poista kuivan ilman vaikutuksia.

4. Puhdista ja huolla ilmankostutinta säännöllisesti: Ilmankostuttimen toimintatehon ylläpitämiseksi puhdista se säännöllisesti ohjeiden mukaisesti. Kalkki- ja bakteerikerrostumat voivat vaikuttaa laitteen tehokkuuteen ja aiheuttaa terveysriskejä. Vaihda myös kostuttimen suodattimet tarvittaessa.

5. Yhdistä ilmankostutin muihin kosteuden lisäämiseen tarkoitettuihin menetelmiin: Ilmankostutin ei ole ainoa tapa lisätä huoneilman kosteutta talvella. Voit myös ripustaa kosteita pyyhkeitä patterien päälle, käyttää kasveja tai käyttää höyrykylpyjä ja suihkuja, jotka vapauttavat kosteutta ilmaan.

Ilmankostuttimen käyttö talvella voi merkittävästi parantaa sisäilman laatua ja vähentää kuivan ilman vaikutuksia. Se on erityisen hyödyllinen ihmisille, joilla on hengityselinsairauksia tai herkkyyttä kuivalle ilmalle. Noudattamalla näitä vinkkejä voit nauttia terveellisemmästä ja miellyttävämmästä ympäristöstä koko talvikauden ajan.

 

Yhteenveto

Ilmankostuttimen käyttö on tehokas tapa parantaa sisäilman laatua ja terveyttä. Hyvä sisäilman laatu on välttämätöntä, ja kostea ilma auttaa hengittämään helpommin, vähentämään allergioita ja estämään ihon kuivumista. Ilmankostuttimet toimivat lisäämällä huoneilmaan kosteutta, auttaen erityisesti hengitysvaikeuksissa, kuivassa ihossa ja allergiaoireissa. On kuitenkin tärkeää käyttää ilmankostutinta oikein: suositeltu kosteustaso on 40-60%.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja