Lataa

Lämminvesivaraajat ja lämmityskattilat

Lämminvesivaraaja eli vedenlämmitin auttaa pitämään huolen siitä, että kotona tai mökillä on aina lämmintä vettä kaikkiin käyttötarkoituksiin. Boilerin koon valintaan vaikuttaa veden käyttäjämäärä kotona tai mökillä. BAUHAUSin valikoimasta löydät lämminvesivaraajia eri tilavuuksissa, kuten mm. 15 litran, 30 litran, 50 litran, 80 litran ja jopa 300 litran koossa. BAUHAUSin laadukkaiden ja kestävien lämminvesivaraajien ansiosta veden lämmitys onnistuu myös ympäri vuoden asutuissa asunnoissa. Tilaa uusi lämminvesivaraaja tai kalvopaisunta-astia mökille tai kotiinkätevästi verkkokaupastamme tai tule ostoksille tavarataloomme! Löydät valikoimastamme myös letkunkiristimet, sulanapitokaapelit, putkieristeet, peitelevyt sekä vesiputket.

Vinkkejä oikean lämminvesivaraajan valitsemiseen

Oikean vedenlämmittimen valitseminen kotiisi voi olla pelottava tehtävä. Koska saatavilla on niin monia eri tyyppejä ja kokoja, voi olla vaikea tietää, mikä niistä sopii parhaiten tarpeisiisi. Tässä on muutamia vinkkejä oikean vedenlämmittimen valitsemiseen kotiisi, jotta voit tehdä tietoon perustuvan päätöksen:

1. Harkitse tarpeitasi: Ennen kuin valitset vedenlämmittimen, mieti, kuinka paljon kuumaa vettä tarvitset päivittäin. Tämä auttaa rajaamaan valintaasi ja varmistamaan, että valitset kotiisi sopivimman mallin.

2. Katso energiatehokkuusarvioita: Kun ostat uutta vedenlämmitintä, katso sen energiatehokkuusluokitusta saadaksesi käsityksen siitä, kuinka paljon rahaa sen käyttö maksaa ajan mittaan. Korkeammat hyötysuhteet merkitsevät alhaisempia käyttökustannuksia pitkällä aikavälillä.

3. Vertaile kustannuksia: Vedenlämmittimien eri mallien hinnat vaihtelevat suuresti, joten vertaile kustannuksia ennen ostopäätöksen tekemistä. Muista ottaa huomioon asennusmaksut sekä mahdolliset paikallisten laitosten tai valmistajien tarjoamat alennukset tai kannustimet, kun lasket kokonaiskustannuksia.

4. Tarkista takuun kattavuus: Useimmissa nykyaikaisissa vedenlämmittimissä on takuu, joka kattaa osat ja työn, jos jokin menee pieleen tietyn ajan kuluessa ostosta (yleensä 5-10 vuotta). Varmista, että tarkistat takuun ennen ostamista, jotta saat takuun, jos uudessa laitteessasi menee vikaan.

5. Harkitse kokoa ja asennusvaatimuksia: Säiliöttömän vedenlämmittimen koon tulee perustua siihen, kuinka paljon kuumaa vettä tarvitset kulloinkin ja mihin se asennetaan (sisä- tai ulkotiloihin). Harkitse lisäksi, tarvitaanko ammattimaista asennusta – jotkin mallit voivat vaatia erityisiä tuuletus- tai sähköliitäntöjä, jotka vaativat ammattitaitoa, jotta ne voidaan asentaa oikein ja turvallisesti.

Seuraamalla näitä vinkkejä voit varmistaa, että valitset oikean vedenlämmittimen kotisi tarpeisiin ja samalla pidät käyttökustannukset alhaisina!

 

Oikean lämminvesivaraajan valitseminen kotiisi

Kun valitset kotiisi sopivaa lämminvesivaraajaa, sinun on otettava huomioon muutama seikka. Energiatehokkuus, koko ja tyyppi on vain muutamia tekijöitä, jotka voivat auttaa sinua tekemään parhaan päätöksen tarpeisiisi. Ensimmäinen huomioitava asia on koko. Haluat valita lämminvesivaraajan, joka on riittävän suuri perheesi tarpeisiin, mutta ei niin suuri, että se tuhlaa energiaa tai rahaa. Yleinen nyrkkisääntö on, että 300 litran säiliön pitäisi riittää neljän hengen perheelle. Jos taloudessasi on enemmän kuin neljä henkilöä tai käytät keskimääräistä enemmän kuumaa vettä (esimerkiksi jos sinulla on poreallas), saatat tarvita vielä suuremman säiliön. Ota huomioon myös mahdolliset erityisominaisuudet tai toiminnot, joita on erilaisissa vedenlämmitin malleissa. Lämpötilan säätöasetukset tai itsepuhdistuvat mekanismit voivat auttaa pitämään ylläpitokustannukset alhaisina ajan mittaan. Oikean vedenlämmittimen valitsemisen kotiisi ei tarvitse olla vaikeaa; ottamalla nämä tekijät huomioon ja tutkimalla eri vaihtoehtoja markkinoilla, voit löytää sellaisen, joka sopii sekä budjettiisi että elämäntyyliisi.

 

Kuinka huoltaa lämminvesivaraajaasi

Vedenlämmittimet ovat olennainen osa jokaista kotia. Ne tarjoavat kuumaa vettä suihkuihin, astioiden pesuun ja muihin tehtäviin. Jos vedenlämmitintä ei kuitenkaan huolleta kunnolla, se voi muuttua tehottomaksi tai jopa rikkoutua kokonaan. Jotta vedenlämmitin toimii optimaalisesti ja kestää mahdollisimman pitkään, se on tärkeää huoltaa säännöllisesti. Tässä muutamia vinkkejä vedenlämmittimen huoltoon:

 

1. Tarkista lämpötila-asetus: Lämmittimen lämpötilan tulee olla 120 Fahrenheit-astetta tai alhaisempi palovammojen estämiseksi ja energiankulutuksen vähentämiseksi. Jos huomaat, että lämpötila on liian korkea, käännä termostaattia alaspäin, kunnes se saavuttaa halutun tason.

2. Tarkista anoditanko: Anoditangot auttavat suojaamaan säiliötäsi korroosiolta houkuttelemalla vedessä olevia syövyttäviä elementtejä pois itse säiliön metallipinnalta. Ajan myötä nämä tangot syöpyvät ja ne on vaihdettava säiliön suojaamiseksi korroosion aiheuttamilta vaurioilta. Tarkasta ne vuosittain ja vaihda tarvittaessa valmistajan ohjeiden mukaisesti.

3. Huuhtele sedimentin kertyminen pois: Säiliöön voi kertyä sedimenttiä ajan myötä, mikä voi heikentää tehokkuutta ja lisätä osien, kuten lämmityselementtien ja venttiilien, kulumista. Poista tämä kerääntyminen huuhtelemalla noin neljännes säiliöstä kylmää vettä muutaman kuukauden välein tai tarvittaessa riippuen siitä, kuinka paljon sedimenttiä on kertynyt säiliöön edellisen huuhtelukerran jälkeen.

4 .Tarkista vuodot: Liittimien tai venttiilien ympärillä voi esiintyä vuotoja, jotka voivat aiheuttaa vakavia vaurioita. Muista tarkistaa liittimien ja venttiilien ympärystät vuotojen varalta säännöllisesti.

5 .Tarkista eristyspeite: Eristyspeitot auttavat pitämään lämmön säiliön sisällä niin, että käytön aikana kuluu vähemmän energiaa, mikä auttaa säästämään sähkölaskuissa ja lisää tehokkuutta. Varmista, että kaikki eristyspeitot ovat ehjiä ilman repeämiä tai rakoja saattaa aiheuttaa lämpöhäviöitä. Vaihda vaurioituneet eristehuovat välittömästi tarvittaessa.

 

Näiden yksinkertaisten ohjeiden noudattaminen auttaa sinua ylläpitämään vedenlämmitintäsi tehokkaasti ja pidentämään sen käyttöikää merkittävästi samalla, kun säästät rahaa energiakustannuksissa ajan mittaan. Vedenlämmittimen rikkoutuessa suosittelemme kääntymään ammattilaisen puoleen.

Nämä kiinnostavat juuri nyt

  Rajaa tuotteita
  Hinta 
  Saatavuus 
  Tuotemerkki 
  Tilavuus (l) 
  Väri 
  Energialuokka
  Energialuokka kertoo laitteen energiankulutuksen ja -tehokkuuden. Kodinkoneet ja kodin elektroniikkalaitteet luokitellaan asteikoilla A-G, missä A-luokan tuotteet ovat energiatehokkaimpia ja G-luokan tuotteet vähiten energiatehokkaita.
   
  Järjestä
  43 tuotetta
  Sivu
  / sivu
  1. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  2. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  3. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  4. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  5. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  6. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  7. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  8. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  9. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  10. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  11. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  12. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  13. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  14. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  15. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  16. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  17. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  18. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  19. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  20. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  Sivu
  Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
  Espoo Valitse Valittu
  Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.espoo@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Lahti Valitse Valittu
  Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.lahti@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Oulu Valitse Valittu
  Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.oulu@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Tampere Valitse Valittu
  Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.tampere@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Turku Valitse Valittu
  Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.turku@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Vantaa Valitse Valittu
  Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.vantaa@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja