Lataa

Lämminvesivaraajat ja lämmityskattilat

Lämminvesivaraaja eli vedenlämmitin auttaa pitämään huolen siitä, että kotona tai mökillä on aina lämmintä vettä kaikkiin käyttötarkoituksiin. Boilerin koon valintaan vaikuttaa veden käyttäjämäärä kotona tai mökillä. BAUHAUSin valikoimasta löydät lämminvesivaraajia eri tilavuuksissa, kuten mm. 15 litran, 30 litran, 50 litran, 80 litran ja jopa 300 litran koossa. BAUHAUSin laadukkaiden ja kestävien lämminvesivaraajien ansiosta veden lämmitys onnistuu myös ympäri vuoden asutuissa asunnoissa. Tilaa uusi lämminvesivaraaja tai kalvopaisunta-astia mökille tai kotiinkätevästi verkkokaupastamme tai tule ostoksille tavarataloomme! Löydät valikoimastamme myös letkunkiristimet, sulanapitokaapelit, putkieristeet, peitelevyt sekä vesiputket.

 

Lämminvesivaraajat ja lämmityskattilat

Lämminvesivaraaja ja lämmityskattiloita takaa, että kotonasi tai mökilläsi on aina saatavilla lämmintä vettä kaikkiin tarpeisiin. Lämminvesivaraaja, joka tunnetaan myös nimellä vedenlämmitin, on välttämätön elementti mukavuuden ja toimivuuden takaamiseksi. Valitse sopiva koko perheesi tarpeiden mukaan, vaihtoehdoissamme on monia eri kokoja aina 15 litrasta jopa 300 litraan.

Kun valitset oikean lämminvesivaraajan, harkitse energiatehokkuutta, kokoa ja tyyppiä. On tärkeää valita laite, joka on riittävän suuri tarpeidesi mukaan, mutta ei niin suuri, että se tuhlaa energiaa. Ominaisuudet, kuten lämpötilan säätö ja itsepuhdistuvat mekanismit, voivat pitää ylläpitokustannukset alhaisina.

Säännöllinen huolto on elintärkeää lämminvesivaraajan tehokkaalle ja pitkäikäiselle toiminnalle. Huolto sisältää lämpötila-asetusten tarkastamisen, lämmittimen lämpötilan pitämisen oikeassa asetuksessa ja mahdollisten vuotojen tarkkailun. BAUHAUS tarjoaa myös kaikki tarvittavat lisävarusteet ja -tuotteet, kuten letkunkiristimet, sulanapitokaapelit, putkieristeet, peitelevyt ja vesiputket, jotka takaavat, että lämminvesivaraajasi ja lämmityskattilasi toimivat optimaalisesti. 

 

Lämminvesivaraajan valintaopas: Näin löydät sopivan kokoisen ja tehokkaan varaajan kotiisi

Lämminvesivaraaja on tärkeä osa kodin lämmitys- ja vesijärjestelmää. Se varastoi lämmintä vettä käyttötarpeisiin, kuten suihkussa käymiseen, astianpesuun ja pyykinpesuun. Oikean kokoisen ja tehokkaan varaajan valitseminen on tärkeää, jotta kotitalouden tarpeet voidaan täyttää optimaalisesti.

Ensimmäinen askel varaajan valinnassa on määrittää kotitalouden vedenkulutustarve. Tämä voi vaihdella huomattavasti eri talouksien välillä riippuen asukasmäärästä, pesutilojen lukumäärästä ja yleisestä vedenkulutustottumuksesta. Yleensä suositellaan noin 50 litraa lämmintä vettä per henkilö päivittäin.

Seuraavaksi on selvitettävä varaajan tilantarve. Varaajat voivat olla erikokoisia ja -muotoisia, joten on tärkeää varmistaa, että valittu malli mahtuu haluttuun paikkaan kodissa. Esimerkiksi pienempiin asuntoihin sopii usein seinälle kiinnitettävä tai lattialla seisova kompaktimalli.

Kun tarvittava tilantarve on selvitetty, voidaan siirtyä varaajan tehon valintaan. Teho määrittelee sen, kuinka nopeasti varaaja pystyy lämmittämään vettä. Tämä on tärkeää erityisesti silloin, kun useampi henkilö käyttää lämmintä vettä samanaikaisesti. Teho ilmoitetaan yleensä kilowatteina (kW), ja suositeltu teho riippuu kotitalouden koosta ja tarpeista.

On myös hyvä ottaa huomioon varaajan energiatehokkuus. Energiatehokkaat mallit voivat säästää merkittävästi energiaa ja siten alentaa lämmityskustannuksia pitkällä aikavälillä. Energiamerkinnät, kuten EU:n energialuokitus, voivat auttaa vertailussa.

Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota varaajan materiaaliin ja laatuun. Ruostumaton teräs on yleensä kestävin vaihtoehto, mutta se voi olla hieman kalliimpi kuin esimerkiksi emaloitu teräs tai muovi.

Kun kaikki nämä tekijät on otettu huomioon, voidaan valita sopiva lämminvesivaraaja kotiin. On suositeltavaa kysyä asiantuntijan neuvoja, jos on epävarma valinnasta tai tarvitsee lisätietoja eri malleista ja ominaisuuksista.

Lämminvesivaraajan oikea valinta voi parantaa kodin energiatehokkuutta, säästää rahaa ja varmistaa riittävän lämpimän veden saatavuuden. Huolellinen harkinta ja vertailu auttavat löytämään juuri sopivan kokoisen ja tehokkaan varaajan kotiisi.

Energiatehokas lämminvesivaraaja - säästä luontoa ja rahaa samalla

Lämminvesivaraajat ovat olennainen osa jokapäiväistä elämäämme, mutta niiden energiankulutus voi olla merkittävästi ympäristölle haitallista. Onneksi markkinoilla on nykyään saatavilla energiatehokkaita lämminvesivaraajia, jotka voivat auttaa meitä säästämään sekä luontoa että rahaa.

Perinteiset lämminvesivaraajat toimivat siten, että ne pitävät veden jatkuvasti kuumana päivin ja öin. Tämä tarkoittaa sitä, että varaaja kuluttaa energiaa myös silloin kun vettä ei tarvita. Energiatehokkaissa lämminvesivarajoissa sen sijaan on käytössään erilaisia teknologioita ja ominaisuuksia, jotka auttavat vähentämään energiankulutusta.

Yksi tehokkuutta lisäävä tekijä on hyvin eristetty säiliö. Energiatehokkaassa lämminvesivarajassa säiliön eristys on suunniteltu minimoimaan lämpöhukka ja pitämään vesi pidempään kuumana ilman ylimääräisiä energiakustannuksia. Lisääntyneen eristyksen ansiosta varastoitu vesi pysyy kuumana pidempään ilman tarvetta jatkuvasti lämmittää sitä.

Toinen tärkeä ominaisuus on älykäs ohjausjärjestelmä. Energiatehokkaissa lämminvesivaraajissa on usein käytössään automaattinen säätöjärjestelmä, joka mukautuu käyttötottumuksiimme ja optimoi energiankulutuksen. Tämä tarkoittaa sitä, että varaaja osaa ennustaa milloin vettä tarvitaan ja lämmittää sen vasta tarpeen mukaan. Näin vältytään turhalta energiankulutukselta silloin kun vettä ei tarvita.

Lisäksi jotkut energiatehokkaat lämminvesivarajat hyödyntävät uusiutuvaa energiaa, kuten aurinkoenergiaa tai ilmaenergiaa, lämmön tuottamiseen. Aurinkokerääjiin tai ilmalämpöpumppuihin perustuvat järjestelmät voivat merkittävästi vähentää riippuvuutta sähköverkosta ja pienentää hiilijalanjälkeämme.

Energiatehokas lämminvesivaraaja voi tuoda huomattavia etuja niin ympäristölle kuin taloudellekin. Energiansäästön ansiosta pystymme vähentämään hiilidioksidipäästöjämme ja hidastamaan ilmastonmuutosta. Lisäksi energiatehokkuus tuo säästöjä laskuihimme, kun energiankulutus vähenee.

Kun harkitset uuden lämminvesivarajan hankkimista, kannattaa kiinnittää huomiota sen energiatehokkuuteen. Energiamerkintäjärjestelmä auttaa sinua vertailemaan eri malleja ja valitsemaan parhaan vaihtoehdon tarpeisiisi. Muista myös tarkistaa mahdolliset valtion tai kuntien tarjoamat tuet ja avustukset energiatehokkaiden ratkaisujen hankintaan.

Energiatehokas lämminvesivaraaja on investointi, joka maksaa itsensä takaisin pitkällä aikavälillä sekä säästettyjen kustannusten että ympäristöhyötyjen muodossa. Samaan aikaan voimme nauttia mukavasta ja luotettavasta lämpimän veden saannista.

Kuinka huoltaa lämminvesivaraajasi oikein? Vinkit pitkäikäisyyteen ja energiatehokkuuteen

Lämminvesivaraaja on yksi kodin tärkeimmistä laitteista, joka takaa lämpimän veden saannin niin suihkussa kuin keittiössäkin. Sen huolto ja oikea käyttö ovat avainasemassa sen pitkäikäisyyden ja energiatehokkuuden kannalta. 

  1. Säännöllinen puhdistus: Lämminvesivaraajan sisällä voi kertyä sakkaa ja likaa ajan myötä, mikä heikentää sen toimintaa ja energiatehokkuutta. Siksi on tärkeää puhdistaa varaaja säännöllisesti. Voit tehdä tämän tyhjentämällä varaajan vedestä ja huuhtelemalla sen puhtaalla vedellä. Tarvittaessa voit käyttää myös erityisiä puhdistusaineita.
  2. Tarkista vuodot: Vuodot voivat aiheuttaa vakavia vahinkoja lämminvesivaraajalle sekä kodille yleensäkin. Siksi on tärkeää tarkistaa säännöllisesti, ettei varaajasta ole havaittavissa vuotoja tai kosteusvaurioita sen ympärillä. Jos havaitset vuodon, ota yhteys ammattilaiseen korjauksen suorittamiseksi.
  3. Säädä lämpötila oikein: Liian korkea lämpötila voi kuluttaa turhaan energiaa ja aiheuttaa palovammoja, kun taas liian matala lämpötila ei tarjoa riittävän kuumaa vettä käyttöön. Siksi on tärkeää säätää lämminvesivaraajan termostaatit oikeaan asentoon. Suositeltava lämpötila on yleensä noin 50-60 astetta.
  4. Tarkista paine: Lämminvesivaraajassa tulisi olla oikeanlainen paine toimiakseen tehokkaasti. Voit tarkistaa paineen mittarilla tai pyytää ammattilaista tekemään sen puolestasi. Tarvittaessa voit säätää painetta varaajan venttiilien avulla.
  5. Vaihda anodi: Lämminvesivaraajassa on yleensä anodi, joka suojaa varaajaa ruosteelta ja korroosiolta. Anodi kuluu ajan myötä ja se tulisi vaihtaa säännöllisesti, yleensä noin 3-5 vuoden välein. Varmista, että vaihdat anodin sopivan materiaalin mukaiseen, esimerkiksi magnesiumiin tai alumiiniin.
  6. Ota huomioon energiatehokkuus: Energiatehokkuus on tärkeää sekä ympäristön että lompakon kannalta. Valitse lämminvesivaraaja, joka täyttää energiatehokkuusvaatimukset ja käytä sitä oikein. Esimerkiksi lämminvesivaraajan eristys on tärkeää, jotta lämpöhäviö saadaan minimoitua.
  7. Kutsu ammattilainen tarvittaessa: Jos et ole varma, miten huoltaa lämminvesivaraajaasi oikein tai havaitset vakavia ongelmia sen toiminnassa, on aina parasta kutsua ammattilainen apuun. Ammattilainen osaa tarkastaa varaajan kunnon ja tehdä tarvittavat korjaukset tai vaihdot.

Huolehtimalla lämminvesivaraajasta oikein voit varmistaa sen pitkän käyttöiän ja energiatehokkuuden. Säännöllinen puhdistus, vuotojen tarkistaminen, lämpötilan säätö, paineen tarkistaminen, anodin vaihto sekä energiatehokkuuden huomioon ottaminen ovat kaikki avainasemassa tässä prosessissa. Muista myös ottaa yhteys ammattilaiseen tarvittaessa.

Uuden sukupolven lämminvesivaraajat: Tutustu älykkäisiin ominaisuuksiin ja helppoon käyttöön

Lämminvesivaraajat ovat olennainen osa kodin lämmitys- ja vesijärjestelmää. Ne takaavat, että kotitaloudessa on aina riittävästi lämmintä vettä saatavilla eri tarpeisiin, kuten suihkussa käyntiin, astianpesuun tai pyykinpesuun. Perinteiset lämminvesivaraajat ovat palvelleet meitä hyvin vuosikymmenien ajan, mutta nyt uuden sukupolven älykkäät lämminvesivaraajat tarjoavat entistä parempia ominaisuuksia ja helppokäyttöisyyttä.

Yksi uusista innovaatioista on älykäs ohjausjärjestelmä, joka oppii perheen käyttötottumuksia ja säätää itsenäisesti varaajan toimintaa niiden mukaan. Tämän ansiosta varaaja tuottaa juuri oikean määrän lämmintä vettä ilman turhaa energiankulutusta. Esimerkiksi aamuisin kun kaikki perheenjäsenet haluavat suihkuun samaan aikaan, varaaja varmistaa että jokainen saa riittävästi lämmintä vettä.

Toinen älykkään lämminvesivaraajan ominaisuus on etäohjausmahdollisuus älypuhelimen tai tabletin avulla. Tämä tarkoittaa, että voit säätää varaajan asetuksia ja seurata sen toimintaa mistä tahansa oletkin. Esimerkiksi jos tiedät palaavasi lomamatkalta kotiin, voit etukäteen laittaa varaajan päälle, jotta sinua odottaa lämmin suihku saapuessasi. Etäohjauksen avulla voit myös seurata varaajan energiankulutusta ja tehdä tarvittaessa muutoksia sen tehokkuuden parantamiseksi.

Kolmas uusi ominaisuus on helppokäyttöinen näyttöpaneeli, josta voi helposti säätää varaajan asetuksia ja tarkkailla sen toimintaa reaaliajassa. Näyttöpaneeli tarjoaa selkeän käyttöliittymän, joka ohjaa käyttäjää eri toimintojen välillä. Voit esimerkiksi valita haluamasi vedenlämpötilan tai ajastaa varaajan päälle tietylle ajankohdalle.

Uuden sukupolven lämminvesivaraajat ovat myös entistä energiatehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä. Ne hyödyntävät edistyksellistä eristysteknologiaa, joka minimoi lämpöhukan ja säästää energiaa. Lisäksi varaajat voivat olla yhteensopivia aurinkolämpöjärjestelmien kanssa, mikä lisää niiden tehokkuutta ja vähentää riippuvuutta sähkölämmityksestä.

Vaikka uuden sukupolven lämminvesivaraajat tarjoavat paljon etuja, on tärkeää huomioida myös niiden asennus- ja ylläpitokustannukset. On suositeltavaa konsultoida ammattilaista ennen päätöksen tekemistä ja varmistaa, että varaaja sopii kotisi tarpeisiin.

Kaiken kaikkiaan uuden sukupolven lämminvesivaraajat ovat älykkyytensä ansiosta entistä käyttäjäystävällisempiä ja energiatehokkaampia. Ne tarjoavat helppoa ohjausta ja seurantaa sekä mahdollisuuden optimoida varaajan toimintaa omien tarpeidesi mukaan. Jos harkitset lämminvesivaraajan vaihtamista tai päivittämistä, kannattaa ehdottomasti tutustua uusiin älykkään teknologian tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja