Lataa

Ilmalämpöpumput ja tarvikkeet

BAUHAUSin laajasta valikoimasta löydät hiljaiset ja tehokkaat ilmalämpöpumput joka talouteen. Moderni design takaa sen, että ilmalämpöpumppu ei pääse pilaamaan ulkonäöllään talon sisustusta. Valikoimastamme löydät myös huoneilmaa suodattavat lämpöpumput sekä energiaa säästävät ilmalämpöpumput. Kuten ilmalämpöpumput, myös ilmanvaihto ja tuulettimet voivat pelastaa kesäisen hellepäivän tervetulleella viileydellä, kun taas lattialämmitys, lämpöpatterit ja terassilämmittimet tuovat lämmöllään mukavuutta kylmiin talvipäiviin. Onpa kyseessä sitten kesä tai talvi, lämpötilaa mieluisaksi tasaamalla parannat samalla asumisviihtyvyyttä. Tutustu nyt ilmalämpöpumppujen valikoimaamme joko verkkokaupassamme tai BAUHAUS-myymälöissämme. Muistathan, että halutessasi saat tuotteemme myös kotiin kuljetettuina! Tarkista myös, kuuluuko taloutesi ilmalämpöpumpun perusasennuksemme piiriin. Huomioithan, että ilmalämpöpumpun asennus on suoritettava TUKESin hyväksymän asentajan tekemänä. Mikä ilmalämpöpumppu sopii sinun kotiisi? Lue vastauksemme yleisimpiin ilmalämpöpumpun hankintaa koskeviin kysymyksiin tästä.

Ilmalämpöpumppu kodin energiatehokkaaseen lämmitykseen ja jäähdytykseen.


Ilmalämpöpumppu on yksi tehokkaimmista tavoista lämmittää ja jäähdyttää kotiasi, ja ne ovatkin yhä suositumpia niiden energiatehokkuuden ja kustannussäästöjen vuoksi. Varsinkin nykyään energiakustannusten ollessa korkeat, asunnonomistajat etsivät keinoja energialaskujensa pienentämiseksi. Yksi tehokkaimmista ratkaisuista voi olla investoida ilmalämpöpumppuun. Ne hyödyntävät ulkoilmaa kodin lämmittämiseen ja jäähdyttämiseen, mikä voi johtaa merkittäviin säästöihin.


Ilmalämpöpumppu on ihanteellinen valinta maksimaalisen tehokkuuden saavuttamiseksi, sillä se kuluttaa vähemmän sähköä kuin perinteiset lämmitysjärjestelmät. Yksi ilmalämpöpumpun suurimmista eduista on sen kyky ylläpitää tasaista lämpötilaa koko kodissasi ympäri vuoden, minkä kanssa monet muut lämmitysjärjestelmät kamppailevat äärimmäisissä sääolosuhteissa, kuten erittäin kylminä talvina tai kuumina kesinä. Näin varmistetaan, että vuodenajasta riippumatta sisätiloissa on aina miellyttävä lämpötila ilman, että sinun tarvitsee jatkuvasti säätää asetuksia tai kääntää termostaatteja ylös tai alas muutaman tunnin välein! Ilmalämpöpumppu mahdollistaa siis tasaisemman lämpötilan koko kodissa. Ilmalämpöpumpussa on siis sekä lämmitys- että jäähdytysominaisuuksia. Tämä tekee niistä erinomaisen valinnan myös koteihin, joissa lämpötilat vaihtelevat vuoden mittaan voimakkaasti, kuten täällä pohjoisemmassa on tapana käydä. Talvikuukausina pumppu lämmittää ja kesäkuukausina se puolestaan puhaltaa viileää ilmaa jäähdyttäen asuntosi. Ilmalämpöpumpun avulla voit nauttia miellyttävästä sisälämpötilasta ympäri vuoden ja pienentää samalla energialaskujasi. Kesäisin voit turvautua myös tuulettimiin, jotka tuovat helpotusta hellepäiviin. Ei pidä myöskään unohtaa kodin ilmanvaihtoa, jonka toimivuudesta tulee huolehtia.


Ilmalämpöpumppujärjestelmän yksi tärkeimmistä eduista on kuitenkin sen tehokkuus. Perinteiset lämmitysjärjestelmät vaativat enemmän sähköä toimiakseen kuin lämpöpumppu, joten voit säästää rahaa sähkölaskuissasi, kun kotiisi asennetaan tämäntyyppinen järjestelmä. Ne eivät myöskään perustu fossiilisten polttoaineiden polttamiseen, joten ne tuottavat vähemmän kasvihuonekaasuja, mikä tekee niistä paljon vihreämmän vaihtoehdon kuin perinteisistä lämmitysjärjestelmistä. Näin ilmalämpöpumppu voi auttaa pienentämään omaa hiilijalanjälkeäsi. Lisäksi koska pumppu hyödyntää ulkoilmaa energianlähteenä, se tarvitsee vähemmän sähköä kuin perinteiset lämmitysjärjestelmät, mikä pienentää energialaskuja kaikkien muiden hyötyjen lisäksi.


Lisäksi ilmalämpöpumput ovat kestäviä ja niillä on myös alhaiset ylläpitokustannukset. Ne on suunniteltu kestämään useita vuosia, ja ne vaativat sinulta asunnonomistajana vain vähän huoltoa. Ne ovat paljon luotettavampia kuin perinteiset lämmitysjärjestelmät, eivätkä ne tarvitse säännöllistä huoltoa, korjauksia tai vaihtoja, kuten muunlaiset järjestelmät. Ilmalämpöpumppujärjestelmästä koituu siis vain vähän ylläpito- ja huoltokustannuksia ajan mittaan. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia kalliista korjauksista tai varaosista paljoakaan.


Ilmalämpöpumput ovat myös paljon hiljaisempia kuin muuntyyppiset järjestelmät. Ne toimivat tehokkaasti häiritsemättä ketään kotisi sisällä tai ulkopuolella!


Kaiken kaikkiaan, jos etsit kodin lämmitysjärjestelmältäsi maksimaalista tehokkuutta, investointi ilmalämpöpumppuun voi olla sinulle loistava valinta! Investoimalla ilmalämpöpumppuun voit pienentää energialaskujasi.

Sen lisäksi, että säästät rahaa energialaskuissasi, teet myös oman osasi ympäristön hyväksi vähentämällä fossiilisten polttoaineiden poltosta aiheutuvia päästöjä ja nautit silti miellyttävistä lämpötiloista sisätiloissa ympäri vuoden! Asianmukaisella asennuksella ja kunnossapidolla tämä kustannustehokas ja hiljainen ratkaisu voi tarjota huomattavia säästöjä ajan mittaan ja auttaa samalla suojelemaan ympäristöämme haitallisilta päästöiltä.

BAUHAUS tarjoaa monipuolisen ja laadukkaan valikoiman hiljaisia ja tehokkaita ilmalämpöpumppuja eri tyyppisiin kotitalouksiin. Nykyaikainen muotoilumme takaa, että valitsemasi ilmalämpöpumppu sopii täydellisesti kodin sisustukseen, eikä häiritse sen yleisilmettä. Tarjoamme myös huoneilmaa suodattavia ja energiaa säästäviä ilmalämpöpumppuja.

Kuten ilmalämpöpumput, myös ilmanvaihto ja tuulettimet voivat pelastaa kesäisen hellepäivän tervetulleella viileydellä, kun taas lattialämmitys, lämpöpatterit ja terassilämmittimet tuovat lämmöllään mukavuutta kylmiin talvipäiviin. Onpa kyseessä sitten kesä tai talvi, lämpötilaa mieluisaksi tasaamalla parannat samalla asumisviihtyvyyttä. 

Tutustu nyt ilmalämpöpumppujen valikoimaamme joko verkkokaupassamme tai BAUHAUS-myymälöissämme. Muistathan, että halutessasi saat tuotteemme myös kotiin kuljetettuina! Tarkista myös, kuuluuko taloutesi ilmalämpöpumpun perusasennuksemme piiriin. Huomioithan, että ilmalämpöpumpun asennus on suoritettava TUKESin hyväksymän asentajan tekemänä. Mikä ilmalämpöpumppu sopii sinun kotiisi? Lue vastauksemme yleisimpiin ilmalämpöpumpun hankintaa koskeviin kysymyksiin tästä.

Ilmalämpöpumppu – energiatehokas ratkaisu kodin lämmitykseen

Ilmalämpöpumppu on yksi suosituimmista lämmitysjärjestelmistä kodin lämmittämiseen. Se on energiatehokas ja ympäristöystävällinen ratkaisu, joka säästää huomattavasti energiaa ja rahaa.

Ilmalämpöpumpun toimintaperiaate perustuu ulkoilman hyödyntämiseen. Laitteessa oleva kompressori kerää ulkoilmasta lämpöenergiaa, jonka se siirtää sisälle taloon. Ilmalämpöpumppu voi tuottaa jopa neljä kertaa enemmän energiaa kuin se kuluttaa sähköä, mikä tekee siitä erittäin tehokkaan ja edullisen vaihtoehdon kodin lämmitykseen.

Ilmalämpöpumppua voidaan käyttää sekä talon lämmitykseen että viilennykseen. Talvella laite ottaa ulkoilmasta lämpöenergiaa ja siirtää sen sisälle taloon, kun taas kesällä se poistaa sisältä ylimääräisen lämmön ulos. Tämän ansiosta ilmalämpöpumppu sopii erinomaisesti Suomen vaihteleviin vuodenaikoihin.

Ilmalämpöpumpun asennus on helppo toteuttaa ammattitaitoisen asentajan toimesta eikä vaadi rakenteellisia muutoksia kotiisi.

Ilmalämpöpumpun hankinta on siis kannattava investointi, sillä se säästää energiaa ja rahaa sekä vähentää hiilidioksidipäästöjä. Se myös lisää asumismukavuutta ja parantaa sisäilman laatua.

Jos olet harkitsemassa ilmalämpöpumpun hankintaa, muista vertailla eri valmistajien malleja. Näin voit löytää juuri sinulle sopivan laitteen edulliseen hintaan.

Kaiken kaikkiaan ilmalämpöpumppu on energiatehokas ratkaisu kodin lämmitykseen, joka kannattaa ehdottomasti ottaa huomioon.

Kuinka ilmalämpöpumppu voi säästää rahaa ja ympäristöä?

Ilmalämpöpumppu on erinomainen tapa säästää rahaa ja ympäristöä. Ilmalämpöpumppu on laite, joka käyttää ulkoilman lämpöenergiaa sisätilojen lämmittämiseen. Se toimii kuten ilmastointilaite, mutta sen avulla voidaan myös jäähdyttää tiloja.

Ilmalämpöpumpun suurin etu on sen energiatehokkuus. Laitteen käyttämän sähköenergian määrä on huomattavasti pienempi kuin perinteisissä lämmitysjärjestelmissä, kuten öljy- tai sähkölämmityksessä. Tämän vuoksi ilmalämpöpumpun käyttökustannukset ovat alhaisemmat.

Lisäksi ilmalämpöpumppu vähentää hiilidioksidipäästöjä, mikä tekee siitä ympäristöystävällisen vaihtoehdon perinteisiin lämmitysjärjestelmiin verrattuna. Ilmalämpöpumpun avulla voidaan vähentää merkittävästi fossiilisten polttoaineiden kulutusta ja siten pienentää hiilijalanjälkeämme.

Ilmalämpöpumpun asennus voi vaikuttaa aluksi kalliilta investoinnilta, mutta se maksaa itsensä takaisin nopeasti alhaisempien käyttökustannustensa ansiosta. Lisäksi monet energiayhtiöt tarjoavat tukia ilmalämpöpumpun hankkimiseen, mikä voi alentaa kustannuksia entisestään.

Ilmalämpöpumppu on myös erittäin helppo käyttää. Laitteen lämpötilan säätö onnistuu helposti ja nopeasti, ja se voidaan ohjelmoida toimimaan automaattisesti haluttujen lämpötilojen mukaan. Ilmalämpöpumpun avulla voidaan myös jäähdyttää tiloja kesällä, mikä lisää sen käyttömukavuutta entisestään.

Yhteenvetona voidaan todeta, että ilmalämpöpumppu on erinomainen tapa säästää rahaa ja ympäristöä. Sen energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon perinteisiin lämmitysjärjestelmiin verrattuna. Ilmalampopumpun asennus maksaa itsensä takaisin nopeasti alhaisempien käyttökustannustensa ansiosta, joten sen hankkiminen kannattaa ehdottomasti harkita.

Asennusvinkit: Näin saat parhaan hyödyn ilmalämpöpumpusta

Ilmalämpöpumppu on erinomainen tapa säästää energiaa ja rahaa lämmityskustannuksissa. Mutta miten saat parhaan hyödyn ilmalämpöpumpusta? Tässä muutamia asennusvinkkejä, jotka auttavat sinua saamaan kaiken irti uudesta laitteestasi.

1. Asenna ilmalämpöpumppu oikeaan paikkaan

Ensimmäinen askel on valita oikea paikka ilmalämpöpumpulle. Laitteen tulee olla sijoitettuna mahdollisimman keskeiselle paikalle, jotta se pystyy levittämään lämmön tasaisesti koko huoneeseen. Varmista myös, että laite ei ole liian lähellä seinää tai muita esteitä, sillä tämä voi haitata sen toimintaa.

2. Huolehdi asianmukaisesta asennuksesta

Ilmalämpöpumpun asentaminen vaatii ammattilaisen apua. Varmista siis, että valitset luotettavan ja kokeneen yrityksen hoitamaan asennuksen puolestasi. Ammattilainen osaa varmistaa, että laite on kytketty oikein ja toimii optimaalisesti.

3. Puhdista suodattimet säännöllisesti

Ilmalämpöpumpun suodattimet keräävät pölyä ja muita epäpuhtauksia ajan myötä. Tämä voi haitata laitteen toimintaa ja heikentää sen tehokkuutta. Puhdista siis suodattimet säännöllisesti, jotta ilmavirtaus pysyy esteettömänä.

4. Säädä lämpötila oikein

Ilmalämpöpumpun avulla voit säätää huoneen lämpötilaa haluamaksesi. Varmista kuitenkin, että säädät lämpötilan oikein – liian korkea tai matala lämpötila voi haitata laitteen toimintaa ja kuluttaa enemmän energiaa kuin tarpeellista.

5. Kytke laite pois päältä tarpeen mukaan

Ilmalämpöpumppu kuluttaa energiaa silloinkin, kun se ei ole käytössä. Muista siis kytkeä laite pois päältä silloin, kun et ole kotona tai huoneessa ei ole tarvetta lisälämmölle.

Noudattamalla näitä asennusvinkkejä saat parhaan hyödyn ilmalämpöpumpusta ja säästät samalla energia- ja lämmityskustannuksissa pitkällä aikavälilllä. Muista myös säännöllinen huolto ja puhdistus, jotta laite pysyy tehokkaana ja toimii optimaalisesti vuodesta toiseen.

Miksi ilmalämpöpumppu on loistava valinta mökille?

Ilmalämpöpumppu on loistava valinta mökille monestakin syystä:

 1. Ensinnäkin se mahdollistaa miellyttävän sisälämpötilan ylläpidon niin kesällä kuin talvellakin, ja samalla säästää merkittävästi lämmityskuluissa.
 2. Toiseksi ilmalämpöpumppu on helppo asentaa ja käyttää. Se ei vaadi erillisiä putkistoja tai kaivantoja, vaan laite voidaan asentaa suoraan seinään tai lattialle. Lisäksi sen käyttö on hyvin yksinkertaista, sillä laitteessa on usein selkeät ohjaimet ja automaattiset toiminnot.
 3. Kolmanneksi ilmalämpöpumppu parantaa sisäilman laatua. Se poistaa tehokkaasti kosteutta ja hajuhaittoja, mikä tekee mökkielämän viihtyisemmäksi. Lisäksi monet modernit ilmalämpöpumput ovat varustettu ilmansuodattimilla, jotka puhdistavat ilmaa esimerkiksi siitepölystä ja muista allergeeneista.
 4. Neljänneksi ilmalämpöpumpun avulla voi myös jäähdyttää mökin sisälle kuumina keskipivinään, mikäli sellaisia tulee eteen. Tämän ansiosta mökillä voi nauttia mukavasta viileydestä silloinkin kun ulkolämpötilat kohoavat korkealle.
 5. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, ilmalämpöpumppu on myös ympäristöystävällinen valinta. Se käyttää hyväkseen ulkoilman lämpöenergiaa, joka muuten menisi hukkaan. Tämän ansiosta mökin energiankulutus pienenee merkittävästi ja samalla myös hiilijalanjälki pienenee.

Kaiken kaikkiaan ilmalämpöpumppu on siis erinomainen valinta mökille monestakin syystä. Se mahdollistaa miellyttävän sisälämpötilan ylläpidon vuodenajasta riippumatta, parantaa sisäilman laatua ja säästää energia- ja lämmityskuluissa. Lisätään tähän vielä se että se jäähdyttää kesällä niin voidaan todeta että ilmalämpöpumpun hankkiminen mökille kannattaa ehdottomasti harkita!

Usein kysytyt kysymykset ilmalämpöpumpusta

Ilmalämpöpumppu on yksi suosituimmista lämmitysjärjestelmistä Suomessa. Se on energiatehokas ja ympäristöystävällinen tapa lämmittää kotia tai toimistoa. Kuitenkin monilla ihmisillä on kysymyksiä ilmalämpöpumpun käytöstä, asennuksesta ja huollosta. Tämän artikkelin tarkoitus on vastata useimpiin ilmalämpöpumppuihin liittyviin kysymyksiin.

Miksi minun pitäisi hankkia ilmalämpöpumppu?

Ilmalämpöpumpulla voit säästää merkittävästi lämmityskustannuksissa, sillä se hyödyntää ulkoilman ilmaa lämmönlähteenään. Lisäksi se on ympäristöystävällinen vaihtoehto perinteisille öljy- tai sähkölämmitysjärjestelmille.

Miten valitsen oikeanlaisen ilmalämpöpumpun?

Ilmalämpöpumpun valinta riippuu muun muassa tilan koosta, eristyksestä ja käyttötarkoituksesta. On tärkeää valita oikean kokoinen laite, joka sopii tilaan ja tarpeisiin. Ammattilainen osaa auttaa sinua löytämään sopivan laitteen. Katso myös vinkit artikkelistamme Ilmalämpöpumpun valinta.

Kuinka paljon ilmalämpöpumppu maksaa?

Ilmalämpöpumpun hinta riippuu laitteen koosta ja ominaisuuksista. Hinnat vaihtelevat yleensä 1000-3000 euron välillä.

Miten ilmalämpöpumppu asennetaan?

Ilmalämpöpumpun asennus vaatii ammattilaisen, sillä se on monimutkainen prosessi. Asentaja tarkistaa ensin tilan sopivuuden ja valitsee oikeanlaisen paikan laitteelle. Sen jälkeen hän asentaa sisä- ja ulkoyksiköt sekä liittää ne toisiinsa putkilla.

Kuinka usein ilmalämpöpumppua pitää huoltaa?

Ilmalämpöpumpun huolto kannattaa tehdä vuosittain, jotta sen toiminta pysyy tehokkaana ja luotettavana. Huollossa tarkistetaan muun muassa laitteen suodattimet, puhdistetaan sisäyksikkö ja tarkistetaan ulkoyksikön kunto.

Voiko ilmalämpöpumppua käyttää myös viilentämiseen?

Kyllä voi! Ilmalämpöpumppu toimii myös ilmastointilaitteena kesällä, sillä se pystyy viilentämään sisäilman tehokkaasti.

Onko ilmalämpöpumpun äänitaso korkea?

Nykyiset ilmalämpöpumput ovat hiljaisia verrattuna vanhempiin malleihin. Äänitaso riippuu kuitenkin laitteen koosta ja sijoituksesta. Ammattilainen osaa auttaa sinua valitsemaan hiljaisen laitteen ja oikean sijoituspaikan.

Yhteenveto

Ilmalämpöpumppu on energiatehokas ja ympäristöystävällinen lämmitysjärjestelmä, joka voi säästää merkittävästi lämmityskustannuksissa. Sen asennus vaatii ammattilaisen, mutta sen käyttö ja huolto ovat helppoja. Ilmalämpöpumpulla voi myös viilentää sisäilman kesällä. On tärkeää valita oikean kokoinen laite ja sijoituspaikka, jotta sen äänitaso pysyy alhaisena.

Nämä kiinnostavat juuri nyt

  Rajaa tuotteita
  Hinta 
  Saatavuus 
  Tuotemerkki 
  Nimellishalkaisija

  Nimellishalkaisija antaa nimellisen mitan putken tai liittimen sisähalkaisijasta tai liitäntäosan ulkohalkaisijasta millimetreinä (DN) tai kierteen merkinnän tuumina (NPS).

   
  Järjestä
  34 tuotetta
  Sivu
  / sivu
  1. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  2. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  3. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  4. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  5. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  6. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  7. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  8. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  9. Verkkokauppa
   Tavaratalojen saatavuus
  10. Verkkokauppa
   Tavaratalojen saatavuus
  11. Verkkokauppa
   Tavaratalojen saatavuus
  12. Verkkokauppa
   Tavaratalojen saatavuus
  13. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  14. Verkkokauppa
   Tavaratalojen saatavuus
  15. Verkkokauppa
   Tavaratalojen saatavuus
  16. Verkkokauppa
   Tavaratalojen saatavuus
  17. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  18. Verkkokauppa
   Tavaratalojen saatavuus
  19. Verkkokauppa
   Tavaratalojen saatavuus
  20. Verkkokauppa
   Tavaratalojen saatavuus
  Sivu
  Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
  Espoo Valitse Valittu
  Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.espoo@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Lahti Valitse Valittu
  Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.lahti@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Oulu Valitse Valittu
  Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.oulu@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Tampere Valitse Valittu
  Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.tampere@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Turku Valitse Valittu
  Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.turku@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Vantaa Valitse Valittu
  Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.vantaa@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja