Tavaratalomme ovat juhannusaattona ja -päivänä 21.–22.6. suljettuna. Palvelemme jälleen sunnuntaina 23.6. klo 10–18. Verkkokauppamme palvelee 24/7.

Lataa

Polttopuut ja pelletit

Pidä kotisi saunasi ja grillisi lämpimänä polttopuilla ja pelleteillä! Eri lämmitysmuodoissa on omat hyötynsä ja ominaisuutensa. Polttopuu on perinteinen tapa lämmittää saunaa ja sytyttää nuotio. Takkaankin heitetään nimenomaan takkapuut. Valmis koivuklapi säästää sinut kuitenkin polttopuiden tekemisen vaivalta. Briketti on tiiviiseen kasaan puristettua puhdasta puupurua, joka palaa pitkään korkealla lämpöarvolla. Pelletti on valmistettu kemiallisesti käsittelemättömästä puujätteestä. Puupelletti sopii niille tarkoitettuihin tulipaikkoihin. Puukorit ovat kätevä paikka säilyttää muutamaa polttopuuta takan läheisyydessä, ja muut takkatarvikkeet auttavat takan kunnossapidossa. Hae mieleisesi lämmitysmateriaalit BAUHAUSin myymälöistä tai tilaa ne kätevästi suoraan kotiisi tai mökille verkkokaupastamme. Löydät valikoimastamme myös sähkötakat ja takat. Muista myös määräalennukset! 

Polttopuut ja pelletit

BAUHAUSin laaja valikoima tarjoaa korkealaatuisia polttopuita ja pellettejä, jotka varmistavat kodin, saunan ja grillin lämpimänä pysymisen läpi vuoden. Tutustu erilaisiin lämmitysratkaisuihimme, joista jokaisella on uniikit etunsa.

Polttopuut ovat perinteinen ja suosittu vaihtoehto saunan lämmittämiseen ja nuotion sytyttämiseen. Valikoimamme sisältää erityisesti takkakäyttöön soveltuvia takkapuita. Meiltä löydät myös valmiit koivuklapit, jotka ovat helppo ja nopea ratkaisu lämmitykseen ilman polttopuiden valmistelun vaivaa.

Lisäksi tarjoamme brikettejä, jotka ovat tiiviisti puristettua puhdasta puupurua. Briketit palavat pitkään ja tuottavat korkean lämpöarvon, tehden niistä erinomaisen valinnan taloudelliseen ja tehokkaaseen lämmitykseen. Pellettivaihtoehtomme on valmistettu ympäristöystävällisesti kemiallisesti käsittelemättömästä puujätteestä, ja ne sopivat erinomaisesti pellettiuuneihin ja -lämmittimiin.

Tarjoamme myös käteviä puukoreja, jotka ovat ihanteellisia takan lähellä säilytettäville polttopuille. Lisäksi löydät meiltä kattavan valikoiman takkatarvikkeita, jotka helpottavat takan käyttöä ja kunnossapitoa.

Koko valikoimamme on saatavilla BAUHAUSin myymälöissä. Voit myös tilata tuotteet suoraan kotiisi tai mökillesi verkkokaupastamme. Tutustu myös sähkötakkojen ja muiden lämmitysratkaisujen valikoimaamme. Hyödynnä määräalennuksemme ja varmista, että kotisi pysyy lämpimänä ja viihtyisänä kaikkina vuodenaikoina.

Polttopuut ja pelletit: Ekologiset vaihtoehdot lämmitykseen

Lämmitys on yksi suurimmista energiankuluttajista kotitalouksissa, ja sen vaikutus ympäristöön on merkittävä. Perinteisesti öljy, kaasu tai sähkö ovat olleet yleisiä lämmitysmuotoja, mutta nykyään ekologiset vaihtoehdot, kuten polttopuut ja pelletit, ovat saavuttaneet suosiota.

Puuta pidetään uusiutuvana energialähteenä, sillä se voidaan kasvattaa uudelleen metsien avulla. Lisäksi puun polttaminen ei lisää hiilidioksidipäästöjä ilmakehään samalla tavalla kuin fossiilisten polttoaineiden käyttö.

Polttopuita voi hankkia omasta metsästään tai ostaa valmiiksi pilkottuna ja kuivattuna. On tärkeää huolehtia siitä, että puut ovat riittävän kuivia ennen niiden polttamista. Märät tai kosteat puut eivät pala tehokkaasti ja aiheuttavat enemmän savua sekä pienhiukkaspäästöjä.

Pelletit taas ovat tiivistettyjä puujätteen muotoja, jotka valmistetaan puristamalla puujätettä pieniksi palloiksi. Pelletit ovat tasalaatuisia ja niitä on helppo käsitellä. Ne polttavat tehokkaasti ja tuottavat vähemmän savua sekä hiukkaspäästöjä verrattuna perinteisiin polttopuihin.

Pellettien valmistuksessa käytetään usein selluloosaa, joka on uusiutuva materiaali, jota syntyy esimerkiksi metsien hakkuista tai maatalouden sivutuotteena. Tämä tekee pelleteistä erittäin ympäristöystävällisen vaihtoehdon lämmitykseen.

Polttopuiden ja pelletin lisäksi myös muut uusiutuvat energialähteet ovat yleistyneet lämmityksen osalta. Esimerkiksi aurinkopaneelit voivat tuottaa energiaa talon lämmitystarpeisiin, samoin kuin maalämpöpumput tai ilma-vesilämpöpumput.

Ekologiset vaihtoehdot lämmitykseen tarjoavat monia etuja. Ensinnäkin ne vähentävät riippuvuutta fossiilisista polttoaineista, jotka ehtyvät ajan myötä ja aiheuttavat merkittäviä ympäristöhaittoja. Toiseksi ne vähentää hiilidioksidipäästöjään, mikä auttaa hidastamaan ilmastonmuutosta.

Lisäksi polttopuiden ja pellettien käyttö voi olla taloudellisesti kannattavaa. Puun hankinta omasta metsästä tai pelletit ostettuna ovat usein edullisempia vaihtoehtoja kuin öljy tai kaasu. Vaikka uusien lämmitysjärjestelmien asentaminen voi aluksi olla kallis investointi, ne voivat säästää rahaa pitkällä aikavälillä.

On kuitenkin tärkeää huolehtia siitä, että puuta tai pellettejä hankitaan vastuullisilta toimittajilta. Metsien kestävä käyttö on tärkeää luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi ja ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Kaiken kaikkiaan polttopuut ja pelletit tarjoavat ekologisia vaihtoehtoja lämmitykseen. Ne ovat uusiutuvia energialähteitä, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjään ja riippuvuutta fossiilisista polttoaineista. Lisäksi ne voivat olla taloudellisesti kannattavia pitkällä aikavälillä.

Polttopuiden ja pellettien käyttö: Vinkkejä tehokkaaseen lämmitykseen

Talven saapuessa monissa kodeissa alkaa lämmityksen tarve. Polttopuiden ja pellettien käyttö on yksi suosittu tapa lämmittää kotia, erityisesti maaseudulla tai haja-asutusalueilla, joissa sähkö- tai kaasulämmitys ei ole saatavilla tai taloudellisesti kannattava vaihtoehto. 

Laadukkaat polttopuut ja pelletit ovat avain tehokkaaseen lämmitykseen. Valitse puut, jotka ovat kuivia ja hyvin varastoituna. Märät tai homeiset puut eivät pala kunnolla eivätkä tuota tarpeeksi lämpöä. Pellettien osalta valitse sertifioituja tuotteita, jotka täyttävät tietyt standardit.

Sekä polttopuita että pellettejä tulee säilyttää oikein varastossa, jotta ne säilyvät kuivina ja palavat tehokkaasti. Puita tulisi säilyttää katoksen alla tai hyvin suojatussa tilassa, joka estää kosteuden pääsyn niihin. Pelletit puolestaan tulee säilyttää kuivassa ja ilmavassa tilassa, jotta ne eivät ime kosteutta.

Polttopuiden ja pellettien käyttö vaatii säännöllistä huoltoa, jotta lämmitysjärjestelmä toimii tehokkaasti. Puhdista tulipesä ja savupiippu säännöllisesti roskista ja noki kerrostumista. Tarkasta myös polttoaineen syöttölaitteet pellettikattilassa tai -uunissa tarvittaessa.

Sekä polttopuita että pellettejä käytettäessä on tärkeää varmistaa riittävä palamisilma tulipesään. Varmista, että ilmanvaihto on kunnossa ja että ilma pääsee kiertämään tulipesän ympärillä esteettömästi. Tämä takaa optimaalisen palamisen ja tehokkaan lämmön tuoton.

Voit myös yhdistellä polttopuiden tai pellettien käyttöä muiden energiamuotojen kanssa saadaksesi parhaan mahdollisen hyötysuhteen lämmitykseen. Esimerkiksi aurinkopaneelit voivat tuottaa osan kodin lämmitystarpeesta päivisin, kun taas polttopuita tai pellettejä voidaan käyttää iltaisin ja öisin.

Tarkista lämmitysjärjestelmäsi säännöllisesti ja tee tarvittavat säädöt tai korjaukset, jotta se toimii mahdollisimman tehokkaasti. Varmista esimerkiksi, että lämpö jakautuu tasaisesti huoneisiin ja että lämpöhukan minimointiin kiinnitetään huomiota.

Polttopuiden ja pellettien käyttö voi olla taloudellinen ja ympäristöystävällinen tapa lämmittää kotia. Noudattamalla näitä vinkkejä voit varmistaa polttoaineiden tehokkaan käytön ja maksimoida lämmityksen hyötysuhteen. Muista myös noudattaa turvallisuusohjeita polttopuiden tai pellettien käsittelyssä ja säilytyksessä.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja