Lataa

Aitaelementit ja portit

Piha-aita luo kauniin rajauksen pihallesi sekä tuo tarvittaessa myös kaivattua näkösuojaa uteliailta katseilta. Laadukkaista materiaaleista valmistetut aitaelementit, portit, piha-aidat ja säleiköt rajaavat tyylikkäästi pihasi. Puutarha-aita, aitaverkot, aitapaneeli ja verkkoaidat pitävät myös lapset ja lemmikit turvallisesti alueella. Jos haluat pihallesi melusuojaa, on kivikori oikea ratkaisu pihallesi. Valitse myös aitaasi sopiva portti, kuten metalliaitaan metalliportti tai helppokäyttöinen liukuportti terassiaitaan. Tämän lisäksi voit viimeistellä pihasi säleikköelementeillä, johon voit asetella köynnöksiä kasvatusta varten. Meiltä löydät myös aidan rakentamiseen tarvittavat aitatolpat ja aitatolpan jalat. Lue myös ohjeemme aidan valintaan ja rakentamiseen. Tule BAUHAUSin myymälään tai verkkokauppaan tutustumaan kattavaan ja varmasti edulliseen aitaelementtien valikoimaan.

 

Ulkotilasi potentiaalin vapauttaminen aitaelementtien avulla

Kodin ulkotila voi olla asuinalueesi jatke, paikka, jossa voit rentoutua ja nauttia raittiista ilmasta. Jotta siitä saisi kaiken irti, on kuitenkin mietittävä, miten sitä voi parhaiten käyttää. Yksi helppo ja kustannustehokas tapa on lisätä elementtiaita. Erilaiset portit ja koristeelliset elementit voivat parantaa aidan ulkonäköä ja käytännöllisyyttä.

Aitauselementtejä on monen muotoisia ja kokoisia, yksinkertaisista ketjuverkkoaidoista koristeellisiin takorautamalleihin. Ulkotilasi koosta riippuen saatat haluta jotain, joka lisää koristeellisuutta, tai jotakin, joka lisää turvallisuutta. Riippumatta siitä, minkälaisen aidan valitset, sen tulisi täydentää kotisi tyyliä ja tarjota riittävästi suojaa.

Yksityisyyttä tuovat suoja-aidat ovat erinomainen valinta, kun haluat pitää uteliaat katseet poissa ulkoalueeltasi ja tarjota samalla lisäturvaa. Voit valita massiivipuupaneelit tai säleaidat, joissa on säleikkö, jotta ne näyttäisivät koristeellisemmilta. Jos etsit jotain modernimpaa, lasiaidat sopivat tuomaan suojaa säilyttäen samalla näköyhteyden pihalle. 

Niille, jotka haluavat ulkotiloihinsa hieman enemmän luonnetta, on saatavilla myös runsaasti muita aitaelementtejä. Koristeellisia lehtikaarnoja tai säleikköjä voidaan käyttää sisäänkäyntinä puutarhaan tai takapihan keitaaseen ja samalla lisätä korkeutta ja rakennetta maiseman suunnitteluun. Pergolat tarjoavat varjoa kuumina kesäpäivinä ja antavat samalla mille tahansa ulkotilalle tyylikkään ilmeen elävillä kuvioillaan.

Riippumatta siitä, minkä tyyppisen aitaelementin valitset, sen on Suomessa kestettävä äärimmäisiä sääolosuhteita, kuten kovaa tuulta tai lumisadetta, ilman että sen rakenteellinen eheys heikkenee ajan mittaan. On tärkeää valita materiaaleja, jotka eivät ruostu helposti, jotta ne pysyvät houkuttelevina koko elinkaarensa ajan. 

Investoimalla laadukkaisiin aitaelementteihin, jotka sopivat sekä kotisi että sen ympäristön tyyliin, voit hyödyntää minkä tahansa ulkotilan potentiaalia helposti!

Tyylikäs ja turvallinen piha aitaelementtien avulla

Aitaaminen ei ainoastaan tarjoa turvallisuutta pienille lapsille ja kotieläimille ja rajaa siististi piha-aluetta, vaan se voi myös lisätä koristeellisuutta porteilla, pylväillä, paneeleilla ja kaiteilla. Seuraavassa on muutamia vinkkejä turvallisuuden ja tyylin parantamiseen aitaelementtien avulla:

1. Valitse oikeat materiaalit: Aidan materiaalien tulisi olla sekä kestäviä, käytännöllisiä että kauniita. Suosittuja vaihtoehtoja ovat puu, lasi, metalli tai kiviaita. Jokaisella materiaalilla on omat etunsa ja haittansa, joten harkitse kaikkia niitä ennen päätöksen tekemistä.

2. Asenna oikein: Asianmukainen asennus on avainasemassa, kun halutaan varmistaa, että aitasi on turvallinen ja varma. Varmista, että palkkaat kokeneen urakoitsijan, joka tietää, miten kukin aitaelementti asennetaan oikein, jotta ne kiinnittyvät kunnolla paikoilleen.

3. Lisää turvaominaisuuksia: Lisäturvaominaisuuksien, kuten liiketunnistinvalojen tai kameroiden, lisääminen voi tuoda turvallisuutta kaupunkialueella.

4. Harkitse suunnitteluelementtejä: Aitojen ei tarvitse olla tylsiä! Voit lisätä muotoiluelementtejä, kuten säleikköjä, koristeellisemman ulkoasun saamiseksi tai käyttää eri värejä tai kuvioita.

5 . Kunnossapito: Säännöllinen kunnossapito on tärkeää, jotta aidat pysyvät hyvännäköisinä ja kestävät pitkään. Varmista, että puhdistat säännöllisesti aidan pinnalle kertyneen lian tai roskat ja tarkastat kaikki osat säännöllisesti kulumisen tai vaurioiden merkkien varalta, jotta ne voidaan tarvittaessa korjata nopeasti .

Näitä vinkkejä noudattamalla voit parantaa sekä turvallisuutta että tyyliä kotisi ympärillä olevien aitaelementtien avulla!

Miten valita oikea materiaali piha-aitaan?

Jos haluat kaunistaa puutarhaasi uudella aidalla, voi olla vaikea päättää, mikä materiaali sopii sinulle. Markkinoilla on saatavana erilaisia materiaaleja, joista jokaisella on omat ainutlaatuiset etunsa ja haittansa. Jotta voisit tehdä parhaan päätöksen puutarha-aitaasi varten, tässä on muutamia vinkkejä oikean materiaalin valintaan.

Mieti ensinnäkin budjettiasi. Eri materiaaleilla on erilainen hinta, joten on tärkeää selvittää, millaiseen aitaan sinulla on varaa ennen päätöksentekoa. Jos haluat erityisen kustannustehokkaan ratkaisun, puu- tai vinyyliaita voi olla sinulle edullisin vaihtoehto. Jos raha ei kuitenkaan ole ongelma ja haluat jotain kestävämpää ja pitkäikäisempää kuin puu- tai vinyyliaita, metalli- tai kiviaidat voivat olla parempia vaihtoehtoja puutarhan aidaksi.

Seuraavaksi mieti, kuinka paljon huoltoa tarvitaan aidan pitämiseksi hyvässä kunnossa ajan mittaan. Puuaidat vaativat säännöllistä värjäystä ja tiivistämistä, jotta ne voidaan suojata säävaurioilta ja hyönteisiltä. Vinyyliaidat vaativat hyvin vähän huoltoa, mutta ne eivät ehkä kestä yhtä kauan kuin muut materiaalit, koska ne ovat alttiita halkeilemaan ja haalistumaan ajan myötä. Metalliaidat vaativat hyvin vähän huoltoa, mutta ne voivat ruostua ajan mittaan, jos niitä ei käsitellä asianmukaisesti ruostumattomilla pinnoitteilla tai sinkityillä teräspylväillä ja -paneeleilla. Kiviaidat ovat uskomattoman kestäviä, mutta ne voivat myös olla kalliita riippuen käytetystä kivityypistä ja asennukseen liittyvistä työvoimakustannuksista. Lasiaidat sopivat erityisen hyvin esimerkiksi terassille tuomaan näkö- ja tuulensuojaa, mutta vaativat säännöllistä puhdistusta.

Ota lopuksi huomioon estetiikka, kun valitset puutarha-aidan materiaalia. Jotkin materiaalit näyttävät tietyissä ympäristöissä paremmilta kuin toiset, joten on tärkeää miettiä, miltä kukin näyttää suhteessa muuhun maisemasuunnitteluun ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Esimerkiksi puuaita antaa klassisen ilmeen, joka sopii hyvin monenlaisiin puutarhoihin, kun taas metalliaita antaa modernin vaikutelman, joka erottuu luonnon elementeistä, kuten puista ja pensaista. Kiviaidat lisäävät tekstuuria ja luonnetta, kun taas vinyyliaidat valitaan usein niiden vähäisen huoltovastuun vuoksi tyylistä tai hienostuneisuudesta tinkimättä.

Oikean materiaalin valitsemisen puutarha-aitaasi ei tarvitse olla monimutkaista - muista vain nämä kolme avaintekijää: budjetti, huoltovaatimukset ja esteettisyys! Näiden vinkkien avulla sinulla ei pitäisi olla vaikeuksia löytää täydellistä materiaalia, joka sopii sekä tarpeisiisi että mieltymyksiisi, kun on aika asentaa uusi aita puutarhaasi!

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja