Lataa

Puutarhakatokset, pihakatokset, paviljongit ja pergolat

Kesän sateet ja helteet tuovat omat haasteensa pihalla oleskeluun. Hanki tyylikäs pihakatos tai paviljonki suojaamaan Suomen olosuhteilta. BAUHAUSin katosten ansiosta voit nauttia kesän juhlista ulkona säässä kuin säässä! Paviljonki sopii vaikka valmistujaisten tai rippijuhlien järjestämiseen. Puutarhakatos tai juhlateltta tuo suojan suurellekin vierasmäärälle. Helposti pystytettävä paviljonki tai terassikatos tuo viihtyisän oleskelupaikan pihalle suojaten sateelta ja auringolta. Hanki puutarhakatos tai paviljonki sivuseinillä, niin edes ötökät tai tuuli eivät pääse pilaamaan juhlatunnelmaa. Iso puutarhakatos ikkunoilla ja seinillä on loistava vaihtoehto esimerkiksi ulkohäiden siunaustilaisuuteen. Pihakatos sopii tietenkin myös ihan tavallisiin ruokailuhetkiin perheen ja ystävien parissa. Mikäpä sen parempaa kuin nauttia kesästä ulkona omalla pihalla, mutta silti suojassa auringon paahteelta. Ja kun suojana on kestävä pihakatos, voi olla suorastaan mukava kuunnella lämpimän kesäsateen ropinaa. Kokoontaitettava pihakatos on myös helppo varastoida ja ottaa jälleen esille. Pieni puutarhakatos taipuu kätevästi myös grillikatokseksi. BAUHAUSista saat laadukkaat puutarhateltat, grillikatokset ja paviljongit sekä markiisit ja näkösuojat varmasti edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille, myös verkkokaupassa!

Puutarhakatokset, pihakatokset, paviljongit ja pergolat

Kesän sateet ja helteet tuovat omat haasteensa pihalla oleskeluun. Hanki tyylikäs pihakatos tai paviljonki suojaamaan Suomen olosuhteilta. BAUHAUSin katosten ansiosta voit nauttia kesän juhlista ulkona säässä kuin säässä! 

Paviljonki sopii vaikka valmistujaisten tai rippijuhlien järjestämiseen. Puutarhakatos tai juhlateltta tuo suojan suurellekin vierasmäärälle. Helposti pystytettävä paviljonki tai terassikatos tuo viihtyisän oleskelupaikan pihalle suojaten sateelta ja auringolta. Hanki puutarhakatos tai paviljonki sivuseinillä, niin edes ötökät tai tuuli eivät pääse pilaamaan juhlatunnelmaa. Iso puutarhakatos ikkunoilla ja seinillä on loistava vaihtoehto esimerkiksi ulkohäiden siunaustilaisuuteen. 

Pihakatos sopii tietenkin myös ihan tavallisiin ruokailuhetkiin perheen ja ystävien parissa. Mikäpä sen parempaa kuin nauttia kesästä ulkona omalla pihalla, mutta silti suojassa auringon paahteelta. Ja kun suojana on kestävä pihakatos, voi olla suorastaan mukava kuunnella lämpimän kesäsateen ropinaa. Kokoontaitettava pihakatos on myös helppo varastoida ja ottaa jälleen esille. Pieni puutarhakatos taipuu kätevästi myös grillikatokseksi. BAUHAUSista saat laadukkaat puutarhateltat, grillikatokset ja paviljongit sekä markiisit ja näkösuojat varmasti edulliseen hintaan. Tervetuloa ostoksille, myös verkkokaupassa!

Muuta puutarhasi upealla paviljongilla

Puutarhapaviljonki on täydellinen tapa muuttaa ulkotilasi kauniiksi ja kutsuvaksi alueeksi. Etsitpä sitten paikkaa rentoutua, viihdyttää vieraita tai vain nauttia luonnon kauneudesta, paviljonki voi tarjota täydelliset puitteet. Ne eivät ole vain esteettisesti miellyttäviä, vaan ne tarjoavat myös suojaa ja lisäävät yksityisyyttä. Saatavilla on niin monia tyylejä ja materiaaleja, joten löydät varmasti paviljongin, joka sopii täydellisesti puutarhaasi.

Rauhallisen keitaan luominen puutarhaasi paviljongilla on erinomainen tapa lisätä ripaus luksusta ja rentoutumista ulkotilaan. Paviljonki on ulkorakenne, joka voi tarjota varjoa, suojaa ja yksityisyyttä luoden samalla kauniin keskipisteen puutarhaan. Sen avoimen suunnittelun ansiosta voit nauttia luonnon kauneudesta sateelta ja auringon porotukselta suojassa.

Kun suunnittelet paviljongin hankintaa, harkitse millaisia materiaaleja haluat käyttää. Budjettistasi ja tyylistäsi riippuen voit valita useista materiaaleista, jotka sopivat parhaiten tarpeisiisi. Kun olet valinnut materiaalin paviljongillesi, on aika päättää rakenteen koko ja muoto. Saatat haluta jotain tarpeeksi suurta vieraiden viihdyttämiseen tai tarpeeksi pientä vain itsellesi tai kahdelle ihmiselle rentoutua rauhassa.

Seuraava askel on päättää, kuinka paljon varjoa haluat. Jos aiot käyttää sitä ulko-oleskelutilana kuumina kesäpäivinä, on tärkeää valita sellainen, jossa on riittävä katos, jotta voit pysyä viileänä samalla kun nautit ulkona olosta. Vaihtoehtoisesti, jos haluat enemmän nauttia auringon säteiden syleilystä, avoimemman mallin valitseminen saattaa sopia paremmin tarpeisiisi. Paviljongin lisäksi kannattaa tutustua myös puutarha- ja pihakatoksiin.

Kun on aika sisustaa paviljongisi, on monia tapoja saada se tuntumaan puutarhan keitaalta. Lisäämällä mukavia istuimia, kuten tuoleja tai penkkejä, sekä reheviä kasveja kehän ympärille luot rauhallisen ilmapiirin, joka on täydellinen rentoutumiseen pitkän työpäivän jälkeen tai laatuajan viettämiseen perheen ja ystävien kanssa ulkosalla! Valaisimien, kuten lyhtyjen tai valojen, lisääminen voi parantaa tätä tunnelmaa entisestään. lisääminen voi tehdä käytöstä käytännöllisempää.

Olipa kyseessä juhlien järjestäminen sen alla tai yksinkertaisesti rentoutuminen yksin sen rauhallisessa syleilyssä – kaunis paviljonki puutarhassasi tekee varmasti mistä tahansa takapihasta keitaan.

Ota kaikki irti pihastasi puutarhapaviljongilla ja puutarhakatoksilla

Yksi parhaista tavoista ottaa ulkotilasta kaikki irti on puutarhapaviljonki tai puutarhakatos. Puutarhapaviljongit tarjoavat loistavan tavan nauttia ulkoilusta ilman, että sinun tarvitsee huolehtia säästä. Ne tarjoavat suojaa sateelta ja auringolta sekä hämärtyvän illan hyttysiltä ja kuuman kesäpäivän ahnailta paarmoilta.

Yksi puutarhapaviljongin asennuksen suurimmista eduista on, että sen avulla voit laajentaa asuintilaa kodin sisätilojen ulkopuolelle. Voit käyttää sitä puutarhakalusteiden pehmusteet. Jos haluat yksityisyyttä, monissa malleissa on seinät, jotka voidaan sulkea tarvittaessa.

Puutarhapaviljongit on suhteellisen helppo asentaa itse, jos sinulla on perus tee-se-itse-taidot; ne voivat kuitenkin vaatia ammattimaista asennusta koosta ja monimutkaisuudesta riippuen. Kun ne on asennettu, ne vaativat vähän huoltoa; vain satunnaista puhdistusta, jotta ne näyttävät aina yhtä hyviltä kuin uudet.

Joten jos etsit helppoa tapaa saada kaikki irti ulkotilastasi, harkitse puutarhapaviljonkiin sijoittamista – siitä tulee varmasti hetkessä yksi suosikkikohteistasi!

Paviljongin hyödyt ja käyttötarkoitukset puutarhassa

Paviljonki on monipuolinen ja käytännöllinen lisä puutarhaan, joka tarjoaa lukuisia hyötyjä ja käyttötarkoituksia. Se toimii suojana sateelta ja auringolta, luoden samalla viihtyisän istumapaikan ja rentoutumisalueen ulkona. Paviljonki mahdollistaa myös ulkona ruokailun ja tarjoaa suojan hyönteisiltä. Sen avulla puutarhasta tulee entistäkin viihtyisämpi paikka nauttia luonnosta ja viettää aikaa läheisten kanssa.

Suojaa sateelta ja auringolta

Paviljonki tarjoaa erinomaisen suojan sateelta ja auringolta puutarhassa. Sateisina päivinä paviljonki toimii katoksena, joka pitää veden loitolla istumapaikoista ja mahdollistaa ulkona oleskelun myös sadesäällä. Aurinkoisina päivinä paviljonki taas tarjoaa miellyttävän varjopaikan, jossa voi suojautua liialta auringonpaisteelta. Tämä on erityisen tärkeää etenkin kesähelteillä, kun aurinko saattaa olla polttavan kuuma. Paviljongin avulla voi siis nauttia ulkoilmasta säällä kuin säällä ilman huolta sään vaihteluista.

Istumapaikka ja rentoutumisalue

Paviljonki toimii myös erinomaisena istumapaikkana ja rentoutumisalueena puutarhassa. Sen avulla voi luoda mukavan ja viihtyisän paikan istua, lukea kirjaa tai nauttia kupillisen kahvia ulkoilmassa. Paviljongin suojassa voi rauhoittua ja rentoutua stressaavan päivän jälkeen tai viettää aikaa läheisten kanssa. Istuessaan paviljongissa voi samalla ihailla ympäröivää puutarhaa ja nauttia sen kauneudesta. Paviljonki tarjoaa siis oivan tilan levätä, rauhoittua ja nauttia luonnosta omassa puutarhassaan.

Mahdollistaa ulkona ruokailun

Paviljonki tarjoaa ihanteellisen ympäristön ulkona ruokailuun. Sen avulla voi järjestää mukavia illallisia tai rentoja lounaita puutarhassa perheen ja ystävien kanssa. Paviljongin suojassa ruoka pysyy suojassa tuulelta ja roskilta, mikä tekee ulkona syömisestä miellyttävää ja kätevää. Lisäksi paviljongissa voi luoda tunnelmallisen ilmapiirin esimerkiksi kynttilöiden tai valosarjojen avulla. Ulkona ruokailu paviljongissa on erityinen kokemus, joka tuo lisää nautintoa ja viihtyisyyttä puutarhaan.

Suojaavat hyönteisiltä

Paviljonki tarjoaa myös suojan hyönteisiltä puutarhassa. Hyttysten, ampiaisten ja muiden ikävien ötököiden läsnäolo voi häiritä ulkoilua ja rentoutumista puutarhassa. Paviljongin avulla voi kuitenkin nauttia ulkona olemisesta ilman pelkoa hyönteisten pistoista tai puremista. Paviljongin seinät ja katot estävät hyönteisten pääsyn sisään, joten voit viettää aikaa puutarhassa huolettomasti ja keskittyä täysin rentoutumiseen.

Lisää puutarhan viihtyvyyttä

Paviljonki lisää merkittävästi puutarhan viihtyvyyttä ja houkuttelevuutta. Se toimii kauniina koristeena, joka täydentää puutarhan ilmettä ja luo tyylikkään kokonaisuuden. Paviljongin avulla voi myös luoda erilaisia tunnelmia ja teemoja puutarhaan esimerkiksi valitsemalla sopivan värin tai koristamalla sitä kasveilla ja kukilla. 

Lisäksi paviljonki tarjoaa mahdollisuuden sisustaa tilaa mukavilla istuinryhmillä, tyynyillä ja pöydillä, jotka tekevät siitä entistäkin houkuttelevamman paikan viettää aikaa ulkona. Paviljonki on siis loistava tapa lisätä puutarhan viihtyisyyttä ja tehdä siitä paikka, jossa haluaa viettää enemmän aikaa.

Pihakatos - suojaa sateelta ja auringolta ulkotiloissa

Pihakatos on erinomainen ratkaisu tarjota suojaa sateelta ja auringolta ulkotiloissa. Se toimii monipuolisena rakenteena, joka tarjoaa käyttäjilleen mukavan tilan nauttia ulkoilmasta säällä kuin säällä. Pihakatoksen avulla voi luoda viihtyisän oleskelualueen puutarhaan tai pihan eri osiin, jossa voi rentoutua, viettää aikaa läheisten kanssa tai vaikkapa ruokailla ulkona. 

Tämän artikkelin tarkoituksena on tutustua pihakatoksen käyttötarkoitukseen, materiaalivaihtoehtoihin, asennusvaihtoehtoihin, suojan ominaisuuksiin sekä pihakatoksen suunnitteluun ja kokoamiseen.

Pihakatoksen käyttötarkoitus

Pihakatos on suunniteltu tarjoamaan suojaa sateelta ja auringolta ulkotiloissa. Sen avulla voi luoda viihtyisän ja toimivan tilan puutarhaan, terassille tai pihalle. Pihakatos tarjoaa suojaa sateen yllättäessä, jolloin se pitää istuma-alueen kuivana ja mahdollistaa ulkona oleskelun myös sadesäällä. Lisäksi se tarjoaa miellyttävän varjopaikan kuumina kesäpäivinä, jolloin aurinko saattaa olla liian polttava. Pihakatoksen käyttötarkoitukseen kuuluu siis luoda mukava ja turvallinen paikka nauttia ulkoilmasta eri säissä sekä lisätä pihan viihtyisyyttä ja toiminnallisuutta.

Materiaalivaihtoehdot

Pihakatoksen materiaalivalinta vaikuttaa sekä sen ulkonäköön että kestävyyteen. On olemassa useita erilaisia materiaalivaihtoehtoja, joista valita pihakatoksen rakentamiseen. Yleisimmät materiaalit ovat puu, metalli ja muovi. Puusta valmistettu pihakatos luo luonnonläheisen ja lämpimän ilmeen puutarhaan. Metalli taas tarjoaa modernin ja kestävän vaihtoehdon, joka sopii hyvin esimerkiksi minimalistiseen tyyliin. Muoviset pihakatokset ovat kevyitä ja helppohoitoisia vaihtoehtoja, jotka soveltuvat erityisesti pienempiin tiloihin.

Asennusvaihtoehdot

Pihakatoksen asennustapa riippuu valitusta materiaalista ja omista mieltymyksistä. Yleisimmät asennusvaihtoehdot ovat itsenäinen pihakatos, seinään kiinnitettävä katos tai katokseen integroitu rakennelma. Itsenäinen pihakatos on erillinen rakenne, joka voidaan sijoittaa haluttuun paikkaan puutarhassa tai pihalla. Seinään kiinnitettävä katos taas liitetään suoraan talon seinään, mikä tarjoaa kätevän ja tilaa säästävän ratkaisun. Katokseen integroitu rakennelma puolestaan yhdistää pihakatoksen osaksi esimerkiksi terassia tai ulkokeittiötä, luoden saumattoman kokonaisuuden.

Suojan ominaisuudet

Pihakatoksen suojan ominaisuudet ovat tärkeitä huomioida valitessa sopivaa ratkaisua. Hyvä pihakatos tarjoaa suojaa sateelta, lumelta ja auringolta. Se on rakennettu kestävistä materiaaleista, jotka kestävät erilaisia sääolosuhteita ja säilyttävät ulkonäkönsä pitkään. Lisäksi pihakatos voi sisältää muita toiminnallisuuksia, kuten integroidun valaistuksen tai tuulensuojaseinän, jotka lisäävät sen käyttömukavuutta. Suunnittelussa kannattaa myös kiinnittää huomiota katoksen kaltevuuteen ja vedenpoistoon, jotta sadevesi ei keräänny katolle tai valu istuma-alueelle.

Pihakatoksen suunnittelu ja koko

Pihakatoksen suunnittelu on tärkeä osa sen rakentamista. Ennen kuin ryhtyy toteuttamaan pihakatosta, on hyvä harkita sen käyttötarkoitusta ja sijoituspaikkaa. Tämän perusteella voi määrittää tarvittavan koon ja muodon. Pihakatoksen koko riippuu siitä, kuinka paljon tilaa halutaan katettavaksi ja miten sitä aiotaan käyttää. On myös otettava huomioon ympäröivät rakenteet ja puut, jotta pihakatos sopii harmonisesti ympäristöön. Suunnitteluvaiheessa kannattaa myös harkita mahdollisia lisäominaisuuksia, kuten seinien tai ikkunoiden lisäämistä, jotka voivat parantaa katoksen toiminnallisuutta ja ulkonäköä.

Rajaa tuotteita
Hinta 
Saatavuus 
Tuotemerkki 
Kampanja 
Syvyys (cm) 
Pinta-ala (m²) 
Väri 
Materiaali 
Tyyppi 
Järjestä
70 tuotetta
Sivu
/ sivu
 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 11. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 12. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 13. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 14. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 15. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 16. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 17. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 18. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 19. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 20. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
Sivu
Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja