Lataa

Pellettigrillit

Pellettigrilli takaa herkullisen grillaustuloksen jokaisella grillauskerralla. Pellettigrilli yhdistää hiiligrillistä tutun aidon grillauksen maun kaasugrillin helppokäyttöisyyteen. Miksi valita vain jokin ominaisuus, kun voit saada ne kaikki? Pellettigrillin tiivis grillauspesä vapauttaa lämpöä tasaisesti koko grillausalustalle kypsentäen ruuan kauttaaltaan ja tuo ruokaan savuaromin. Ruoan valmistus onnistuu nopeasti korkealla lämmöllä tai hitaasti hauduttamalla. Pellettigrillit ovat monikäyttöisiä ja ne sopivat niin ruskistamiseen, leipomiseen kuin paahtamiseenkin. Miltä kuulostaa rapeaksi paahdettu pizzapohja, savustetut katkaravut, hitaasti haudutettu pulled pork tai grillattu vesimeloni? Kaikki tämä ja muut suussa sulavat ruoat onnistuvat pellettigrilleillä. Osta samalla pelletit grillin lämmitykseen.

Pellettigrilli - Näin valitset sopivan pellettigrillin

Pellettigrilli on suosittu tapa grillata ruokaa, sillä se tarjoaa helpon ja kätevän tavan valmistaa herkullisia grilliruokia. Pellettigrillit toimivat puupelleteillä, jotka antavat ruoalle savuisen maun ja mehevyyden. Jos olet harkitsemassa pellettigrillin hankkimista, tässä artikkelissa kerromme miten valitset sopivan pellettigrillin tarpeisiisi.

 

1. Koko

Ensimmäinen asia, joka kannattaa ottaa huomioon pellettigrilliä valitessa on sen koko. Pellettigrillejä on eri kokoisia ja sinun kannattaa miettiä kuinka paljon tilaa sinulla on käytettävissäsi sekä kuinka paljon ruokaa haluat grillailla kerrallaan. Pienemmät pellettigrillit ovat yleensä helpompia liikutella ja säilyttää, kun taas suuremmat grillit sopivat paremmin isommille perheille tai juhliin.

2. Ominaisuudet

Kun valitset pellettigrilliä, kannattaa kiinnittää huomiota sen ominaisuuksiin. Joissakin grilleissä on esimerkiksi sisäänrakennettu lihamittari tai savustuslaatikko, kun taas toisissa grilleissä on parempi lämmönsäätely tai helppokäyttöinen ohjauspaneeli. Mieti mitkä ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä ja etsi pellettigrilli, joka vastaa tarpeitasi parhaiten. 

3. Laatu

Laatu on myös tärkeää valitessasi pellettigrilliä. Halvemmat grillit voivat olla houkuttelevia hintansa vuoksi, mutta ne eivät välttämättä kestä yhtä pitkään kuin laadukkaammat vaihtoehdot. Tutki eri merkkien arvosteluja ja varmista että valitsemasi pellettigrilli on tehty kestämään käyttöä pitkään.

4. Brändi

Tunnetut brändit ovat yleensä turvallisempia vaihtoehtoja kuin tuntemattomat merkit, sillä niiden tuotteet ovat yleensä laadukkaampia ja niillä on parempi asiakaspalvelu. Yksi suosituimmista pellettigrillin valmistajista on Bauhausista saatava Weber.

Yhteenveto

Pellettigrillin valinta voi tuntua hankalalta, mutta kun tiedät mitä etsit, se on helpompaa. Muista ottaa huomioon grillin koko, ominaisuudet, laatu ja brändi ennen ostopäätöksen tekemistä. Kun löydät sopivan pellettigrillin tarpeisiisi, voit nauttia herkullisesta grilliruoasta helposti ja kätevästi.

 

Pellettigrillin edut kaasu- ja sähkögrilleihin verrattuna

Pellettigrilli on yhä suositumpi vaihtoehto perinteisille kaasu- ja sähkögrilleille. Pellettigrillin käyttö tarjoaa monia etuja verrattuna muihin grilli vaihtoehtoihin.

Ensinnäkin, pellettigrillit ovat erittäin helppoja käyttää. Ne toimivat automaattisesti, joten sinun ei tarvitse huolehtia lämpötilan säätämisestä. Tämän ansiosta voit keskittyä ruoanlaittoon ja nauttia aterioista ilman turhaa stressiä.

Toiseksi, pellettigrillit tuottavat erittäin maukasta ruokaa. Pelletit ovat valmistettu puusta, joka antaa ruoalle ainutlaatuisen savuisen maun. Lisäksi pellettihiilen polttaminen on vähemmän haitallista ympäristölle kuin esimerkiksi hiilen polttaminen.

Kolmanneksi, pellettigrillit ovat monipuolisempia kuin kaasu- tai sähkögrillit. Niissä voi valmistaa paitsi grilliruokaa myös savustettua lihaa ja kalaa sekä leipoa leipiä ja piirakoita.

Neljänneksi, pellettihiili on edullinen polttoaine. Pellettipussi maksaa noin 10-20 euroa, jolla saa useita käyttökertoja. 

Viidenneksi, pellettigrillit ovat helppoja puhdistaa. Niissä ei ole rasvapaloja tai hiiltä, jotka voivat aiheuttaa likaa ja hajua grillin sisälle. Pellettihiilen polttaminen tuottaa vain vähän tuhkaa, joka on helppo poistaa grillistä.

Kaiken kaikkiaan pellettigrilli on erinomainen vaihtoehto perinteisille kaasu- ja sähkögrilleille. Se tarjoaa helpon käytön, maukkaan ruoan, monipuolisuuden sekä edullisen polttoaineen ja helpon puhdistuksen. Jos etsit uutta grilliä, kannattaa harkita pellettigrillin hankkimista.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä pellettigrilleistä

1. Mitä ovat pelletit?

Pelletit ovat pieniä, tiiviitä puukappaleita, jotka on valmistettu puristamalla sahanpurua ja muita puujätteitä yhteen. Ne ovat yleensä noin 6-8 millimetriä halkaisijaltaan ja 10-30 millimetriä pitkiä.

2. Miten pellettigrilli toimii?

Pellettigrillin toimintaperiaate perustuu siihen, että pelletit sytytetään tuleen ja ne tuottavat lämpöenergiaa grillissä olevaan ruokaan. Pellettihiili syötetään automaattisesti grilliin hopperista (sylinterimainen säiliö), joka annostelee sen tarkasti polttokammioon.

3. Mitkä ovat pellettigrillin edut verrattuna muihin grilleihin?

Pellettigrilleillä on monia etuja verrattuna perinteisiin grilleihin. Ensinnäkin, pellettigrillit ovat erittäin helppoja käyttää ja niiden lämpötilaa on helppo säätää. Toiseksi, ne tarjoavat tasaisen lämmön koko grillausalueelle, mikä tarkoittaa sitä, että ruoka valmistuu tasaisesti. Kolmanneksi, pelletit ovat ympäristöystävällinen vaihtoehto verrattuna hiileen tai kaasuun.

4. Voiko pellettigrillissä käyttää muita polttoaineita kuin pellettihiiltä?

Pellettigrilleissä tulisi käyttää ainoastaan ​​pellettihiiltä. Muut polttoaineet voivat vahingoittaa grilliä ja vaarantaa turvallisuuden.

5. Miten pitkään pellettilaatikko kestää?

Pellettilaatikon kesto riippuu monista tekijöistä, kuten grillin koosta ja käytöstavasta. Yleensä yhden täytön pituus on noin 8-10 tuntia keskilämmitteisellä lämmöllä

6. Tarvitseeko pellettigrilli puhdistusta?

Kyllä! Pellettigrillin säännöllinen puhdistaminen on tärkeää sen toiminnan varmistamiseksi ja terveydellisten riskien minimoimiseksi. Puhdistaminen sisältää mm rasvanpoiston palamiskammion alta sekä ritilän pesun.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja