Lataa

Kuivakäymälät ja kompostikäymälät

Tee mökin huussireissuista astetta parempia BAUHAUSin laadukkailla käymälöillä. Valitse laajasta valikoimastamme tarpeisiisi sopivin kompostikäymälä, biokäymälä tai kuivakäymälä sekä tarvikkeet niiden ylläpitoon. Nykyiset kompostikäymälät ovat vaivattomia ja ekologisia ratkaisuja kotiin ja mökille. Kun huussin hajut hirvittävät, on sisätiloihin sijoitettava pakastava WC tai polttokäymälä juuri se oikea vaihtoehto mökille. BAUHAUSin valikoimasta löytyvät myös matkailuun sopiva kemiallinen WC ja matka-WC sekä pesuvesien suodatukseen mainiosti soveltuva harmaavesisuodatin. Tilaa Biolan kompostikäymälä tai Biolan kuivakäymälä nopealla kotiinkuljetuksella verkkokaupasta tai tule vaihtoehtoisesti tutustumaan valikoimaamme sinua lähimpään BAUHAUS-myymälään!

Kompostikäymälä - Kattava opas kompostikäymälän etuihin

Kompostikäymälät ovat yhä suositumpia vaihtoehtona perinteisille huuhtelukäymälille. Ne tarjoavat useita etuja vedenkulutuksen vähentämisestä ravinteikkaan kompostin tarjoamiseen puutarhanhoitoon ja maisemointiin. Tämä opas antaa yleiskatsauksen saatavilla olevista erilaisista kompostikäymälätyypeistä, niiden eduista ja siitä, kuinka valita oikea kompostikymälä.

 

Kompostikäymälät on suunniteltu muuttamaan ihmisten jätteet ravinnepitoiseksi maaperäksi, jota voidaan käyttää puutarhoissa ja maisemointiprojekteissa. Prosessi on samanlainen kuin perinteiset kompostointimenetelmät, mutta ruokajätteen tai pihajätteen sijaan näissä järjestelmissä käytetään ihmisen jätettä ensisijaisena materiaalina.

 

Yksi kompostikäymälän käytön tärkeimmistä eduista on, että se vähentää merkittävästi vedenkulutusta perinteisiin huuhtelukäymäläihin verrattuna. Koska kompostikäymälöitä ei tarvitse huuhdella, voit säästää jopa valtavan määrän vettä henkilöä kohti päivässä. Lisäksi nämä järjestelmät eivät vaadi putkistoa.

 

Toinen kompostikäymälän käytön etu on, että se tuottaa runsaasti ravinteita sisältää lannoitetta, jota voidaan käyttää puutarhassa kotisi tai mökkisi ympärillä. Tämän tyyppinen lannoite sisältää hyödyllisiä bakteereja, jotka edistävät tervettä kasvien kasvua ja vähentävät kasvien tuholaisia ja tautiongelmia. Lisäksi tämän tyyppiset lannoitteet eivät sisällä haitallisia kemikaaleja, kuten jotkut synteettiset lannoitteet. Se tekee kompostoidusta lannoitteesta turvallisen käytettäväksi.

 

Kun valitset kompostikäymälää, sinun tulee ottaa huomioon useita tekijöitä, kuten sen koko (kuinka monta ihmistä sitä tulee käyttämään), asennusvaatimukset (tarvitsetko ammattiapua?), huoltotarpeet (kuinka usein joudut tyhjentämään kammio?), hinta (mikä on budjettisi?) ja energiatehokkuusluokitus (paljonko se kuluttaa virtaa?). On tärkeää tutkia kaikki käytettävissä olevat vaihtoehdot ennen päätöksen tekemistä, jotta saat parhaan vastineen rahoillesi.

 

Kaiken kaikkiaan kompostikäymälät tarjoavat monia etuja perinteisiin huuhtelujärjestelmiin verrattuna, mukaan lukien pienempi vedenkulutus ja asennukseen ei tarvita putkistoja tai saostussäiliöitä. Kompostikäymälän avulla teet ajan myötä myös kustannussäästöjä, koska energiankulutus vähenee.

 

Ympäristöystävällinen vaihtoehto perinteiselle vessalle: Kompostoiva kuivakäymälä

Kompostoiva kuivakäymälä on ympäristöystävällinen vaihtoehto perinteisille käymälöille. Ne eivät käytä vettä ja luovat kompostia jätteen sijaan. Tämäntyyppinen wc on tulossa yhä suositummaksi, kun ihmiset etsivät tapoja vähentää päästöjään.

 

Kompostoivan kuivakäymälän hyödyt ovat lukuisia. Ensinnäkin ne eivät käytä vettä, mikä säästää resursseja ja pienentää hiilijalanjälkeäsi. Lisäksi ne eivät vaadi sähkö- tai putkiliitäntöjä, joten ne voidaan asentaa melkein minne tahansa, kuten mökeille tai leirintäalueille. Lisäksi, jäte muunnetaan hyödylliseksi kompostiksi sen sijaan, että se menisi kaatopaikoille tai jätevedenpuhdistamoihin.

 

Kompostoivan kuivakäymälän käyttö auttaa myös vähentämään perinteisiin käymälöihin liittyviä hajuongelmia, sillä kompostoitavat käymälät ovat usein asuttavan sisäalueen ulkopuolella. Käymälän tukkeutumisesta ei tarvitse huolehtia sillä näissä käymälöissä ei ole putkistoja.

 

Jätehuollon tulevaisuus: Kompostikäymälät

Jätehuollon tulevaisuus näyttää paremmalta kuin koskaan aikaisemmin, kun kompostikäymälät otetaan enemmän käyttöön. Kompostikäymälät ovat ympäristöystävällinen tapa käsitellä ihmisjätteitä, koska ne eivät vaadi vesi- tai viemärijärjestelmiä. Sen sijaan ne käyttävät luonnollisia prosesseja hajottaakseen orgaanista materiaalia ja muuttaakseen sen ravinnepitoiseksi lannoitteeksi. Tätä lannoitetta voidaan sitten käyttää puutarhojen ja maatilojen lannoittamiseen, mikä vähentää kemiallisten lannoitteiden tarvetta ja parantaa maaperän terveyttä.

 

Kompostikäymälät ovat myös paljon tehokkaampia kuin perinteiset käymäläjärjestelmät, koska ne vähentävät veden käyttöä jopa 90 %. Tämä on erityisen tärkeää alueilla, joilla vesi on niukkaa tai saastunutta. Lisäksi kompostikäymälät voivat vähentää jäteveden käsittelyyn liittyviä energiakustannuksia poistamalla pumppujen ja muiden perinteisissä järjestelmissä käytettävien laitteiden tarpeen. Lopuksi, kompostikäymälät voivat auttaa vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä vähentämällä metaanin tuotantoa jätevedenpuhdistamoista.

 

Kompostikäymälän edut eivät lopu tähän; ne tarjoavat myös turvallisen ja hygieenisen tavan hävittää ihmisjätteet ilman haitallisia kemikaaleja. Kompostointi auttaa myös parantamaan ilmanlaatua vähentämällä jätevedenpuhdistamojen ja kaatopaikkojen hajuja. Lisäksi kompostointi tarjoaa yhteisöille mahdollisuuden luoda oman kestävän lannoitelähteen lähiruokatuotantoon.

 

Kun siirrymme kohti kestävämpää tulevaisuutta, kompostointikäymälöillä tulee olemaan yhä tärkeämpi rooli jätteidemme vastuullisessa käsittelyssä ja ympäristön suojelemisessa perinteisten hävitysmenetelmien rinnalla. Jatkuvan tutkimuksen ja kehityksen myötä näistä ympäristöystävällisistä ratkaisuista tulee ajan myötä entistä helpommin saatavilla olevia auttaen meitä saavuttamaan puhtaamman tulevaisuuden tuleville sukupolville.

Rajaa tuotteita
Hinta 
Saatavuus 
Tuotemerkki 
Kampanja 
Materiaali 
Tyyppi 
Järjestä
20 tuotetta
/ sivu
 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 11. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 12. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 13. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 14. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 15. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 16. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 17. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 18. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 19. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 20. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja