Tavaratalomme palvelevat sinua torstaina 20.6. klo 8–20. Juhannuksena 21.–22.6. tavaratalomme ovat suljettuna. Verkkokauppamme palvelee 24/7.

Lataa

Lumikolat, lumentyöntimet ja lumilapiot

Lumentekovälineiden täytyy olla kevyitä vetää ja nostaa, mutta samalla myös kestäviä ja jäykkiä, jotta ne pureutuvat lumeen ja jäähän. Laadukkaat kotimaiset Fiskars-jääraudat, -lumilapiot ja -lumikolat kaikenlaiseen jäänpoistoon ja lumenluontiin löydät edullisesti BAUHAUSista. Useimmat valikoimamme lumentekovälineet on muotoiltu myös ergonomia mielessä pitäen, jotta pystyt tarttumaan lapioon tukevasti sekä työntämään lumikolaa ilman selkäkipuja. BAUHAUSin valikoimasta löydät monenlaiset lumityövälineet: lumenpudottimet ja lumentyöntimet, lumilingot, katon lumiesteet, raapat sekä jäänsulatustuotteet. Katso valikoimamme laadukkaat lumikolat, lumilapiot ja muut lumenluontivälineet verkkokaupassamme ja tilaa ne, tai tule ostoksille BAUHAUS-tavarataloon!

Lumikolat, lumentyöntimet ja lumilapiot

Löydä BAUHAUSista monipuolinen valikoima lumikolia, lumentyöntimiä ja lumilapioita, jotka tekevät talvisesta lumenluonnista tehokkaampaa ja mukavampaa. Valikoimamme tuotteet on suunniteltu kevyiksi käsitellä, jotta ne ovat helppoja vetää ja nostaa, mutta samalla tarpeeksi kestäviä ja jäykkiä pureutuakseen tehokkaasti lumeen ja jäähän.

Tarjoamme laadukkaita, kotimaisia Fiskars-merkin jäärautoja, lumilapioita ja lumikolia, jotka on suunniteltu kestämään vaativimmatkin lumenluontiolosuhteet. Ergonomia on otettu huomioon kaikissa tuotteissamme, jotta voit työskennellä mukavasti ilman, että selkäsi rasittuu. Lisäksi valikoimastamme löydät innovatiivisia lumenpudottimia, tehokkaita lumentyöntimiä, monipuolisia lumilinkoja ja katon lumiesteitä, jotka helpottavat talvikauden töitä.

Tutustu myös jäänsulatustuotteisiimme ja raappoihin, jotka ovat välttämättömiä apuvälineitä talven haasteissa. BAUHAUSin verkkokaupasta löydät kattavan valikoiman tuotteita joka lähtöön, ja voit tilata ne suoraan kotiisi tai vierailla lähimmässä tavaratalossamme. Valitse juuri sinun tarpeisiisi sopivat työvälineet ja tee talvisesta lumenluonnista vaivatonta ja turvallista.

Lumikolan valintaopas: Näin löydät sopivan työkalun talven lumitöihin

Talven saapuessa monille meistä tulee tarve lumitöiden tekemiseen. Lumikolan valinta voi kuitenkin olla haastavaa, sillä markkinoilla on monia erilaisia vaihtoehtoja. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä sopivan lumikolan valintaan ja kerromme, mitä kannattaa ottaa huomioon ennen ostopäätöstä.

Ensimmäinen asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota, on lumityön laatu ja määrä. Jos asut alueella, jossa lunta sataa paljon ja sinun täytyy tehdä usein suuria lumitöitä, kannattaa harkita isompaa ja kestävämpää lumikolaa. Tällöin ergonomia on myös tärkeää, jotta työskentely olisi mahdollisimman vaivatonta.

Toisaalta, jos asut alueella, jossa lumen määrä ei ole niin suuri tai et tee lumitöitä kovin usein, pienempi ja kevyempi lumikola voi olla parempi vaihtoehto. Pieni koko helpottaa säilytystilassa ja keveys tekee työstämisen helpommaksi.

Seuraavaksi kannattaa miettiä materiaalia. Yleisin materiaali on muovi, mutta myös metalliset kolat ovat saatavilla. Muoviset kolat ovat yleensä kevyempiä käyttää ja ne eivät naarmuta pintoja, mutta ne voivat olla hieman hauraita erityisen kovalla ja jäisellä lumella. Metalliset kolat ovat kestävämpiä, mutta ne voivat naarmuttaa esimerkiksi asfalttia tai laattoja.

Kolmannessa vaiheessa kannattaa kiinnittää huomiota lappeen muotoon. Lumen siirtämistä helpottaa leveähkö ja matalahko lapa, joka mahdollistaa suuremman määrän lumen siirtämisen kerrallaan. Kuitenkin jos työskentelet ahtaissa tiloissa tai haluat tarkkuutta esimerkiksi lumikasojen muotoiluun, kannattaa valita kapeampi ja korkeampi lapa.

Lopuksi kannattaa ottaa huomioon myös varren pituus. Varsi voi olla kiinteä tai säädettävä. Kiinteällä varrella saatat joutua tekemään töitä epämukavassa asennossa, jos se ei ole sopivan mittainen sinulle. Säädettävällä varrella voit säätää sen pituuden itsellesi sopivaksi ja näin välttää turhia rasituksia selälle.

Ennen ostopäätöstä on hyvä käydä läpi eri vaihtoehtoja ja vertailla niitä keskenään. Tutustu eri merkkeihin ja niiden laatuun sekä hintaan. Kannattaa myös lukea asiakasarvioita ja -kokemuksia, jotta saat paremman käsityksen tuotteen toimivuudesta ja kestävyydestä.

Muista, että lumikolan valinta on hyvin henkilökohtainen asia. Jokaisella meistä on omat mieltymyksemme. Parhaan lumikolan löytämiseksi kannattaa miettiä omia tarpeita ja testata erilaisia vaihtoehtoja. Näin voit varmistaa, että löydät juuri sinulle sopivan työkalun talven lumitöihin.

Lumilapion ergonomia ja käyttömukavuus: Vinkkejä lumenluontiin ilman selkäkipuja

Talven saapuessa monille meistä tulee tarve luoda lumesta esteetön kulkureitti pihalle tai autolle. Lumilapio on tässä tilanteessa välttämätön työkalu, mutta sen vääränlainen käyttö voi aiheuttaa ikäviä seurauksia, kuten selkäkipuja ja lihasjännityksiä. Tässä vinkkejä lumilapion ergonomiseen käyttöön ja mukavampaan ja turvalliseen lumenluontiin.

Ensimmäinen askel kohti ergonomisempaa lumenluontia on valita oikeanlainen lumilapio. Lapion varren tulisi olla riittävän pitkä, jotta voit työskennellä suorassa asennossa eikä sinun tarvitse taivutella selkääsi liikaa. Valitse lapio, jonka varsi yltää noin rintakehän korkeudelle. Lisäksi lapion lavan tulisi olla sopivan kokoinen ja muotoinen helpottamaan lumimassojen siirtämistä ilman suuria ponnisteluja.

Ennen kuin aloitat lumenluonnin, muista lämmitellä kehoasi kevyesti. Tee esimerkiksi muutamia venytyksiä ja kiertoliikkeitä, jotta lihaksesi ovat valmiina rasitukseen. Muista myös pukeutua lämpimästi ja varustaa itsesi asianmukaisilla ulkovaatteilla, jotta pysyt suojassa kylmyydeltä.

Kun aloitat lumenluonnin, kiinnitä huomiota oikeaan työasentoon. Seiso lapion edessä jalat hieman erillään ja pidä selkä suorana. Kyyristy polvistumisen sijaan taivuttamalla lonkkia ja pitämällä selkääsi mahdollisimman suorana. Tämä auttaa välttämään ylimääräistä painetta alaselälle.

Lapiolla lumilapioinnissa on tärkeää käyttää koko kehoa eikä pelkkiä selän lihaksia. Kokeile jakaa työ kuormittamaan tasaisesti sekä ylä- että alavartaloa. Aseta toinen käsi lapion varren yläosaan ja toinen lavalle lähemmäs sen keskipistettä saadaksesi paremman vipuvoiman.

Välttääksesi liiallista rasitusta selällesi, pyri siirtämään lunta pienissä erissä eikä yhdellä raskaalla nostolla. Pidemmän matkan kuljettaminen pienemmissä erissä voi tuntua hidastavalta, mutta se auttaa pitämään kuorman kevyempänä ja vähentää siten selän rasitusta.

Muista myös pitää taukoja lumenluonnin aikana. Pidä huolta, että juot tarpeeksi vettä ja lepäät tarvittaessa. Tauot auttavat kehoasi palautumaan rasituksesta ja ehkäisevät lihaskipuja.

Lopuksi, kun olet saanut lumen luotua haluamaasi paikkaan, muista venytellä lihaksiasi kevyesti. Tämä auttaa rentouttamaan jännittyneitä lihaksia ja vähentää mahdollisia jälkivaikutuksia. Mahdollisuuksien mukaan voit palkita itsesi rentouttavalla saunomisella.

Lumilapion ergonomia ja käyttömukavuus ovat tärkeitä tekijöitä turvallisen ja miellyttävän lumenluonnin kannalta. Valitsemalla oikeanlaisen lapion, kiinnittämällä huomiota työasentoon sekä käyttämällä koko kehoa työssä voit välttää selkäsärkyjä ja nauttia lumesta ilman ylimääräisiä vaivoja. Muista myös kuunnella omaa kehoasi ja levätä tarpeen mukaan – turvallisuus on aina etusijalla!

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja