Lataa

Ruuvit

Ruuvit ovat ehdoton apu kiinnitys- ja rakennustöissä. Ruuvit soveltuvat niin tuotteiden kokoamiseen kuin erilaisten tuotteiden kiinnitykseen muun muassa puu-, betoni- ja kipsilevypintoihin. Puuruuvi, kateruuvi, kipsilevyruuvi – BAUHAUSilta löydät erilaiset ruuvit eri materiaaleihin. Yelisruuvi soveltuu usealle eri materiaalille. Terassiruuvi on suunniteltu erityisesti puutavaran asentamiseen puurimoitusta vasten ulkotiloissa. Ruuvi on monessa tapauksessa naulaa pitävämpi ja turvallisempi ratkaisu kiinnitykseen. Kipsiankkurit ja köydet ovat myös hyvä apu rakennustöissä, sekä naulat sopivat pienempiin kiinnitystarpeisiin. Löydät meiltä myös tulpat ruuvien pitävään kiinnitykseen. Tule tutustumaan valikoimamme ruuveihin verkkokauppaamme tai BAUHAUS-tavarataloihin!

Ruuvi - Kattava opas oikean kaluste- tai huonekaluruuvin valintaan

Ruuvit ovat yksi tärkeimmistä komponenteista huonekaluissa ja muissa puuntyöstöprojekteissa. Oikean ruuvin valitseminen projektiisi voi olla hankala tehtävä, koska saatavilla on niin monia erilaisia tyyppejä. Tämä opas auttaa sinua ymmärtämään erityyppisiä ruuveja ja kuinka valita paras ruuvi sinun projektiisi.

Ensinnäkin on tärkeää tietää, minkä tyyppistä materiaalia käytät, kun valitset ruuvia. Eri materiaalit vaativat erityyppisiä ruuveja, kuten kipsilevyruuveja kipsilevyihin tai kansiruuveja ulkoprojekteihin. Lisäksi jotkin materiaalit saattavat vaatia erikoisruuveja, kuten galvanoitua terästä tai messinkiä. Kun tiedät minkä tyyppisen materiaalin kanssa työskentelet, voit rajata valintojasi ja helpottaa oikean ruuvin löytämistä projektiisi.

Harkitse seuraavaksi projektiisi tarvittavan ruuvin kokoa ja pituutta. Ruuveja on erikokoisia, erittäin pienistä erittäin suuriin. Koko ja pituus määritetään käytettävän materiaalin paksuuden sekä kunkin ruuvin painon mukaan. Jos esimerkiksi käytät ohutta vaneria, pienempikokoinen ruuvi riittää, kun taas paksumpi puutavara voi vaatia suurempia ruuveja.

Kun valitset huonekalua tai huonekaluruuvia, harkitse, onko se itsekierteittävä vai ei. Itsekierteittävissä ruuveissa on ylimääräinen kierre, joka auttaa poraamaan koville pinnoille ilman esiporattuja reikiä. Ne kuitenkin irtoavat helpommin kuin normaalit ruuvit niiden aggressiivisten leikkuureunojen vuoksi, joten niitä tulisi käyttää vain pehmeämmässä puussa, eikä kovemmissa puulajeissa, jotka vaativat sen sijaan ei-itsekierteittäviä ruuveja.

Harkitse lopuksi, minkä tyyppinen kanta sopii parhaiten projektiisi. Litteät upotetut päät ovat erinomaisia tasaisten pintojen luomiseen, kun taas yläpäät antavat enemmän lujuutta ulosvetovoimia vastaan. Ristikkopäät tarjoavat enemmän pinta-alaa, mutta ne ulkonevat yleensä enemmän kuin muut päätyypit, joten niitä tulisi käyttää vain tilan salliessa, kuten hyllyjen tai kaappien alla jne.

Yhteenvetona voidaan todeta, että oikean huonekalun tai huonekaluruuvin valitseminen voi aluksi tuntua pelottavalta, mutta näiden vinkkien noudattaminen voi auttaa varmistamaan, että saat juuri sen, mitä tarvitset mihin tahansa työhön! Muista: valitse ruuvi aina sen käyttötarkoituksen mukaan – älä koskaan tartu siihen, mikä näyttää lähimmältä!

 

5 vinkkiä huonekalujen ruuvien ruuvaamiseen

Huonekalujen ruuvien ruuvaaminen voi olla hankala tehtävä, varsinkin jos sinulla ei ole oikeita työkaluja ja tekniikoita. Työsi helpottamiseksi tässä on viisi vinkkiä, joiden avulla voit tehdä työn nopeasti ja oikein.

 

1. Käytä oikeaa ruuvimeisseliä: On tärkeää käyttää oikeaa ruuvimeisseliä jokaiseen ruuvinpäätyyppiin. Erilaiset ruuvit vaativat erikokoisia ja -muotoisia vääntimiä. Jos sinulta ei löydy oikeaa kokoa tai muotoa, kokeile käyttää vaihtoehtona litteää ruuvimeisseliä.

2. Esiporaa reiät: Ennen kuin asetat ruuvin puuhun tai muuhun materiaaliin, esiporaa hieman ruuvin halkaisijaa pienempi reikä varmistaaksesi, että se uppoaa materiaaliin halkaisematta materiaalia. Tämä helpottaa myös ruuvin pään kiinnittämistä ja kiristämistä.

3. Käytä painetta: Kun käännät huonekaluruuvia sisään, paina työkalua suoraan kohti materiaali samalla kun käännät ruuvia, jotta se ei pääse luisumaan paikaltaan. Tämä auttaa varmistamaan, että ruuvit menevät tukevasti kiinni materiaaliin.

4. Käytä aluslevyjä: Aluslevyjen käyttäminen ruuveja kiinnitettäessä voi tarjota lisätukea ja vakautta jakamalla painetta useille pinnoille yhden kohdan sijaan. Jos yhdellä alueella on liikaa rasitusta se voi aiheuttaa epätoivottua kulumista joko jatkuvasta käytöstä tai ulkolämpötilan vaihtelusta.

5. Irrota kuoritut ruuvit: Jos kohtaat irrotettuja ruuveja, yritä käyttää pihtejä tai ruuvipuristinkahveja poistaaksesi ne turvallisesti vahingoittamatta ympäröivää materiaalia. Saatat myös tarvita voiteluainetta, jotta voit irrottaa juuttuneet kierteet ennen irrottamista.

Näiden viiden vinkin noudattamisen pitäisi tehdä seuraavasta ruuvausprojektistasi sujuvaa!

 

Mikä on huonekaluruuvi tai kalusteruuvi?

Huonekaluja kootessa ruuvit ovat olennainen osa projektia. Huonekaluruuvit tai kalusteruuvit on suunniteltu erityisesti tähän tarkoitukseen, ja niitä on useita eri kokoja, materiaaleja ja tyylejä.

Huonekalu- tai kalusteruuvit on valmistettu teräksestä tai messingistä, ja niiden kierteet sopivat käytettävään materiaaliin. Niitä on saatavana eri kokoisina riippuen koottavan huonekalun tyypistä. Joissakin huonekaluruuveissa on myös itsekierteittävät kärjet, jotka helpottavat niiden käyttöä ilman reikien poraamista puuhun tai muuhun materiaaliin.

Huonekaluruuveja voidaan käyttää moniin tarkoituksiin, mukaan lukien jalkojen kiinnittämiseen pöytiin, tuoleihin ja kaappeihin; kappaleiden yhteen liittämiseen, kuten laatikoiden etu- ja takaosat jne. Tärkeää on kuitenkin valita oikean kokoinen ruuvi jokaiseen käyttötarkoitukseen, koska liian suuren tai liian pienen ruuvin käyttö voi vaurioittaa huonekaluja tai heikentää sen rakennetta ajan myötä.

Perinteisten pyöreäpäisten puuruuvien lisäksi saatavilla on useita muita tyyppejä, kuten litteäpäiset ristipääruuvit, ristipäälliset ristipääruuvit, soikeapäiset-puuruuvit ja neliömäiset puuruuvit. Jokaisella tyypillä on omat etunsa riippuen siitä, minkä tyyppisen projektin parissa työskentelet.

Riippumatta siitä, minkälaisen huonekaluprojektin parissa työskentelet, laadukkaat huone- tai kalusteruuvit voivat vaikuttaa siihen, kuinka hyvin huonekalusi kestää ajan myötä. Varmista, että hommaat laadukkaat ruuvit, jotka kestävät vuosia.

Rajaa tuotteita
Hinta 
Saatavuus 
Tuotemerkki 
Tuotesarja 
Kampanja 
Pituus (mm) 
Paksuus (mm) 
Halkaisija (mm) 
Väri 
Materiaali 
Ruuvauskärki 
Mitat 
Tyyppi 
Käyttökohde 
Käyttöalue 
Järjestä
310 tuotetta
Sivu
/ sivu
 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 11. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 12. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 13. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 14. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 15. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 16. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 17. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 18. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 19. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 20. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
Sivu
Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja