Lataa

Naulat

Nauloilla kiinnitys sujuu vaivattomasti vasaraa heilauttamalla. BAUHAUSin valikoimasta löydät erilaiset naulat eri kiinnitystöihin. Naulan pituus, koko ja pintakäsittely määräävät käyttökohteen. Valikoimastamme löydät yleisnaulat, huopanaulat, ankkurinaulat ja lankanaulat monenlaiseen kiinnittämiseen. Valikoimaamme kuuluvat myös esimerkiksi sisustusasentamiseen sopivat takorautanaulat. Isompiin kiinnitys- tai rakennustarpeisiin hyviä vaihtoehtoja ovat ruuvit, kevytbetoniankkurit ja kiinnitystarvikkeet. Niiden lisäksi tarjoamme valikoimassamme myös naulapyssyt, laudat ja terassilaudat, ja meiltä löytyvät kätevästi myös höylätty puutavara sekä saunapuutavara. Tule nyt tutustumaan naulojen valikoimaamme joko BAUHAUSin verkkokauppaan tai tavarataloihin. Saat tuotteet myös kätevästi kotiintoimituksella!

Oikean naulan valitseminen kiviseinien tai betonin naulaamiseen

Kun on kyse kiviseinien tai betonin naulauksesta, oikean naulan valinta on olennaista. Se ei ainoastaan takaa varman ja kestävän pidon, vaan se myös estää vaurioittamasta materiaalia. Tässä on muutamia vinkkejä parhaan naulan valitsemiseksi projektiisi:

1. Tarkista seinän tai betonin rakenne, jonka kanssa työskentelet. Eri materiaalit vaativat erilaisia nauloja hyvän pidon aikaansaamiseksi. Esimerkiksi pehmeä tiili vaatii erilaisen naulan kuin kova tiili.

2. Mieti minkälaisen viimeistelyn haluat seinä- tai betonipinnallesi naulauksen jälkeen. Nauloja on saatavana useilla eri kannoilla, kuten teräksellä ja ruostumattomalla teräksellä. Valitse projektiisi naulat, jotka sopii haluamaasi ulkonäköön ja suojaa seinää korroosiolta.

3. Valitse naulat projektisi mukaan: Jos naulasi on liian pieni niin se ei välttämättä pysty tunkeutumaan tarpeeksi syvälle materiaaliin. Kun taas liian suuri voi aiheuttaa kiviseinän tai betonipinnan hajoamisen tai halkeilua iskujen seurauksena.

4. Varmista, että valitsemasi naulatyyppi on yhteensopiva vasarasi kanssa. Ota huomiooon, että tietyntyyppiset betoninaulat ja kiviseinänaulat vaativat erikoistyökaluja niiden muodon tai koon vuoksi.

5. Ota huomioon mahdolliset asennusta koskevat erityisvaatimukset asuinpaikastasi riippuen. Tietyillä alueilla on määräyksiä siitä, minkä tyyppisiä nauloja voidaan käyttää rakennusprojekteissa turvallisuussyistä. Esimerkiksi hurrikaanille alttiilla alueilla tarvitaan usein tietyntyyppisiä nauloja. Hurrikaaneja kuitenkin harvoin esiintyy kotimaassa.

Noudattamalla näitä yksinkertaisia vinkkejä valitessasi naulat kiviseinien tai betonipintojen naulaukseen varmistat, että projektisi onnistuu ja kestää useita vuosia ongelmitta!

 

Opas kiviseinien ja betonin naulaamiseen

Jos haluat lisätä kotiisi ainutlaatuisen ilmeen, harkitse kiviseinien ja betonin naulaamista. Tätä tekniikkaa käytetään usein ulkoprojekteihin, kuten tukiseiniin, käytäviin ja patioihin. Se lisää tekstuuria ja luonnetta mihin tahansa tilaan ja tarjoaa samalla vakautta ja kestävyyttä. Tässä on opas, joka auttaa sinua pääsemään alkuun projektissasi.

Varmista ensin, että seinän tai betonin pinta on puhdas ja kuiva ennen työn aloittamista. Sinun tulee myös käyttää tasoa varmistaaksesi, että seinä tai betoni on tasainen ennen projektin jatkamista. Kun nämä vaiheet on suoritettu, on aika aloittaa naulaaminen!

Käyttämäsi naulatyyppi riippuu siitä, minkä materiaalin kanssa työskentelet. Kiviseinissä on parasta käyttää sinkittyjä nauloja, jotka on suunniteltu erityisesti tähän tarkoitukseen. Näissä nauloissa on erilainen pää, joka auttaa niitä pysymään tukevasti paikoillaan, kun ne työnnetään kivi- tai tiilipintoihin. Betonipinnoille voidaan käyttää myös sinkittyjä nauloja.

Kun naulaat nauloja, varmista, että ne on sijoitettu vähintään tuuman etäisyydelle toisistaan, jotta niiden väliin jää riittävästi tilaa. Käytä vasaraa tai naulapistoolia naulaamiseen varmistaaksesi hyvän kiinnityksen. Jos käytät naulapistoolia, varmista, että siinä on ilmanpaineensäätö ominaisuus, jotta et vahingoita alla olevaa materiaalia.

Kiviseinien ja betonin naulaaminen voi olla hankalaa, mutta näiden vaiheiden noudattamisella menestyt naulaamisessa. Muista käyttää oikeanlaisia suojavarusteita työskennellessäsi naulojen kanssa esimerkiksi suojalaseja ja käsineita.

 

Mitä eroa on kiviseinänaulalla ja betoninaulalla

Kiviseinänaula ja betoninaula ovat kaksi erityyppistä naulaa, jotka on suunniteltu eri tarkoitukseen. Suurin ero näiden kahden välillä on niiden valmistamiseen käytetty materiaali. Kiviseinänaulat valmistetaan tyypillisesti teräksestä, kun taas betoni naulat valmistetaan joko ruostumattomasta teräksestä tai hiiliteräksestä.

Kiviseinänaula on suunniteltu käytettäväksi kivityössä, kuten seinien tai muiden kivirakenteiden rakentamisessa. Niiden toisessa päässä on terävä kärki, joka auttaa tunkeutumaan kivien läpi. Niissä on leveä kanta, joka auttaa pitämään ne paikoillaan, kun ne lyödään kiviin. Näiden naulojen pituus vaihtelee käytettävien kivien koon mukaan ja sen mukaan, kuinka syvälle ne on tarkoitus naulata.

Betoninaula sen sijaan on suunniteltu erityisesti betonipintojen kanssa käytettäväksi. Niissä on terävä kärki, joka auttaa tunkeutumaan betoni- ja muurausmateriaalien läpi sekä leveä kanta, joka pitää ne tukevasti paikoillaan. Betoninauloja on eri pituisia riippuen siitä, kuinka syvälle ne on tarkoitus naulata.

Kun valitset kiviseinä- ja betoninaulojen välillä, on tärkeää harkita, minkä tyyppistä materiaalia naulaat, jotta voit valita sopivat naulat projektiisi. Molemmat naulatyypit tarjoavat erinomaisen lujuuden ja kestävyyden oikein naulattuna, mutta vain yksi sopii tiettyyn käyttötarkoitukseen, joten varmista, että valitset viisaasti!

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja