Lataa

Hyllynkannattimet ja hyllynpidikkeet

Hyllynkannattimet ja hyllypidikkeet auttavat sinua luomaan varmasti tyyliisi sopivat, persoonalliset hyllyt. BAUHAUSin valikoimasta löydät erilaiset hyllykannattimet ja hyllypidikkeet, sekä hyllylevyt seinälle kiinnitettäväksi. Käyttämällä eri materiaalisia kannattimia voit luoda joko modernit, rustiikkiset tai vaikkapa minimalistiset seinähyllyt. Löydät meiltä myös kiinnitystarvikkeet pidikkeille. Seinäkoukut ovat myös kätevä vaihtoehto esimerkiksi laukkujen tai korujen säilytykseen. Kaikkia tavaroita ei aina halua näkyville, joten erilaiset säilytysjärjestelmät, säilytyslokerikot ja siivouskaapit auttavat pitämään haluamasi tavarat piilossa. Sisustuskorit ovat toisaalta kauniita sisustuselementtejä ja niihin on kätevä säilöä leluja tai vilttejä. Tule ja tutustu hyllykannattimien ja hyllypidikkeiden valikoimaamme BAUHAUSin verkkokaupassa tai tavarataloissamme!

Hyllykannattimet ja hyllypidikkeet

BAUHAUS tarjoaa laajan valikoiman hyllykannattimia ja hyllypidikkeitä, jotka mahdollistavat tyylikkäiden ja persoonallisten seinähyllyjen luomisen. Olipa tyyliisi sopiva vaihtoehto moderni, rustiikkinen tai minimalistinen, löydät tarvittavat komponentit seinälle kiinnitettävien hyllyjen toteuttamiseen. Valikoimamme sisältää eri materiaaleista valmistetut hyllykannattimet ja hyllypidikkeet sekä tarvittavat kiinnitystarvikkeet. Lisäksi tarjoamme seinäkoukkuja, jotka ovat käytännöllisiä ratkaisuja esimerkiksi laukkujen tai korujen säilyttämiseen.

BAUHAUSin ratkaisut eivät rajoitu vain näkyviin säilytysvaihtoehtoihin. Tarjoamme myös erilaisia säilytysjärjestelmiä, säilytyslokerikkoja ja siivouskaappeja, jotka auttavat järjestämään ja piilottamaan haluamasi tavarat. Sisustuskorit ovat toinen kaunis ja käytännöllinen vaihtoehto, joihin voi kätevästi säilöä esimerkiksi leluja tai vilttejä. Kutsuva ja monipuolinen valikoimamme hyllykannattimista ja hyllypidikkeistä on saatavilla BAUHAUSin verkkokaupassa sekä myymälöissämme. Tervetuloa tutustumaan ja löytämään juuri sinulle sopivat ratkaisut.

Hyllynkannatin: käytännöllinen ja monikäyttöinen sisustuselementti

Hyllynkannatin on käytännöllinen ja monikäyttöinen sisustuselementti, joka tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia kodin tai toimiston sisustamiseen. Sen helppo asennus tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon niin tee-se-itse-harrastajille kuin ammattilaisillekin. Säädettävä korkeus antaa mahdollisuuden luoda juuri halutunlaisen ilmeen ja hyödyntää tilaa tehokkaasti. Erilaiset materiaalit ja tyylit taas tarjoavat runsaasti valinnanvaraa, joten jokaiseen sisustukseen löytyy sopiva vaihtoehto. Hyllynkannattimen monikäyttöiset käyttötarkoitukset tekevät siitä todellisen sisustajan unelman – se ei ole pelkkä hyllyteline, vaan voi toimia esimerkiksi naulakkona, pienen työpisteen tukena tai vaikkapa kasvitukena. Lisäksi hyllynkannatin auttaa säästämään arvokasta tilaa erityisesti pienissä huoneissa tai ahtaissa nurkkauksissa.

Helppo asennus

Hyllynkannattimen helppo asennus tekee siitä erinomaisen valinnan niin aloitteleville sisustajille kuin kokeneemmillekin remontoijille. Useimmat hyllynkannattimet on varustettu esiasennetuilla kiinnitysrei’illä, jotka helpottavat asennusta huomattavasti. Tarvittavat ruuvit ja kiinnikkeet tulevat yleensä mukana, joten sinun tarvitsee vain valita haluamasi paikka ja kiinnittää kannatin seinään tai muuhun sopivaan pintaan. Joissakin malleissa on myös kätevä pikakiinnitysjärjestelmä, joka mahdollistaa nopean ja vaivattoman hyllyn vaihtamisen tai poistamisen tarvittaessa. Helpon asennuksen ansiosta voit luoda uudenlaisia säilytysratkaisuja tai korostaa sisustusta ilman suurta vaivaa.

Säädettävä korkeus

Hyllynkannattimen säädettävä korkeus antaa sinulle mahdollisuuden mukauttaa hyllyn sijaintia ja korkeutta tarpeidesi mukaan. Tämä on erityisen hyödyllistä, kun haluat luoda tasapainoisen ja esteettisesti miellyttävän kokonaisuuden. Voit helposti säätää hyllynkorkeutta haluamallesi tasolle esimerkiksi vaihtelemalla kannattimien paikkaa tai käyttämällä eripituisia kiinnitysruuveja. Säädettävä korkeus antaa myös joustavuutta tilan hyödyntämiseen erilaisilla tavaroilla tai esineillä. Halutessasi voit luoda kerroksellisen ilmeen asettelemalla useita hyllyjä päällekkäin tai hyödyntää suurempaa tilaa asentamalla hyllyt hieman kauemmas toisistaan. Säädettävän korkeuden ansiosta voit rajoittamatta toteuttaa juuri sellaisen sisustusratkaisun kuin mielesi tekee.

Erilaiset materiaalit ja tyylit

Hyllynkannattimia on saatavilla monenlaisista materiaaleista ja tyyleistä, joten voit valita juuri sinun sisustukseesi sopivan vaihtoehdon. Yleisimmät hyllynkannattimien materiaalit ovat metalli, puu ja muovi. Metalliset kannattimet tarjoavat modernin ja teollisen ilmeen, kun taas puusta valmistetut kannattimet tuovat lämpöä ja luonnollisuutta tilaan. Muoviset kannattimet puolestaan ovat kevyitä ja helppoja puhdistaa. Lisäksi eri tyylejä löytyy runsaasti, aina minimalistisesta skandinaavisesta tyylistä rustiikkiin maalaishenkiseen ilmeeseen. Voit valita hyllynkannattimen, joka sulautuu saumattomasti nykyiseen sisustukseen tai luo kontrastia korostaakseen tiettyjä elementtejä huoneessa. Materiaalien ja tyylien laaja valikoima antaa sinulle mahdollisuuden toteuttaa juuri sellaisen visuaalisen kokonaisuuden kuin haluat.

Monikäyttöiset käyttötarkoitukset

Hyllynkannatin on todellinen monitoimityökalu sisustuksessa, sillä se tarjoaa lukemattomia käyttötarkoituksia. Se ei ole pelkästään hyllyteline, vaan voi toimia myös esimerkiksi naulakkona, pienen työpisteen tukena tai jopa kasvien säilytysratkaisuna. Voit asentaa hyllynkannattimen eteiseen ripustamaan takkeja ja laukkuja tai keittiöön pitämään astioita ja mausteita järjestyksessä. Lisäksi voit hyödyntää sitä makuuhuoneessa koriste-esineiden tai kirjojen säilyttämiseen. Monikäyttöisyyden ansiosta voit luoda erilaisia toiminnallisia ja tyylikkäitä ratkaisuja eri huoneisiin kodissasi tai työtilassasi. Hyllynkannattimen avulla voit maksimoida tilan tehokkaasti ja pitää tavarat järjestyksessä samalla lisätessäsi sisustuksen visuaalista mielenkiintoa.

Tilan säästäminen

Hyllynkannattimen käyttö auttaa säästämään arvokasta tilaa erityisesti pienissä huoneissa tai ahtaissa nurkkauksissa. Sen avulla voit hyödyntää seinäpintoja, jotka muuten jäisivät käyttämättömiksi. Voit asentaa hyllynkannattimen vaakasuoraan tai pystysuoraan, riippuen siitä millainen tila on käytettävissäsi. Pystysuorassa asennossa se voi toimia esimerkiksi kapeana hyllytilana tai säilytysratkaisuna korkeiden huonekalujen vieressä. Vaakasuorassa asennossa se puolestaan tarjoaa lisää laskutilaa tai mahdollisuuden luoda näyttävämpi sisustuselementti seinälle. Tilan säästämisen lisäksi hyllynkannatin voi myös tehdä huoneesta ilmavamman ja avaramman näköisen, kun tavarat eivät ole hujan hajan ympäriinsä levällään. Siten voit luoda viihtyisän ja järjestetyn ympäristön, vaikka sinulla olisi rajallisesti tilaa käytettävissä.

Hyllynkannattimet: vinkit valintaan ja asennukseen

Hyllynkannattimet ovat käteviä sisustuselementtejä, jotka tarjoavat sekä toiminnallisuutta että visuaalista ilmettä eri tiloihin. Olipa kyseessä sitten keittiö, olohuone tai työhuone, hyllynkannattimet voivat auttaa luomaan järjestystä ja lisäämään säilytystilaa. Tämän artikkelin tarkoituksena on antaa sinulle vinkkejä hyllynkannattimien valintaan ja asennukseen. Käymme läpi erilaisia tekijöitä, jotka vaikuttavat valintaan, erityyppisiä hyllynkannattimia sekä annamme ohjeita oikean koon valitsemiseen ja turvalliseen asentamiseen. Lue eteenpäin saadaksesi hyödyllisiä vinkkejä hyllynkannattimien käyttöön omassa kodissasi tai työtilassasi.

Valintaan vaikuttavat tekijät

Hyllynkannattimia valitessa on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä, jotta voit tehdä oikean valinnan omiin tarpeisiisi ja sisustukseesi sopivaksi. 

  • Yksi tärkeimmistä tekijöistä on hyllynkannattimen materiaali. Metalli, puu ja muovi ovat yleisimmät vaihtoehdot, joista jokaisella on omat etunsa ja ominaisuutensa. 
  • Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota hyllynkannattimen kantavuuteen, eli siihen kuinka paljon painoa se pystyy tukemaan. Tämä riippuu usein materiaalista ja rakenteesta. 
  • Myös ulkonäkö ja tyyli ovat merkittäviä tekijöitä, sillä haluat varmasti valita hyllynkannattimen, joka sopii harmonisesti ympäröivään sisustukseen. 
  • Mieti myös käyttötarkoitusta: tarvitsetko hyllyltä enemmän avointa tilaa vai olisiko hyvä olla myös kaappeja tai laatikoita säilytystilana? 

Huomioimalla nämä tekijät voit tehdä järkevän päätöksen hyllynkannattimen valinnassa.

Erilaiset hyllynkannattimet

Hyllynkannattimia on saatavilla monenlaisia eri malleja ja tyylejä, joten voit valita juuri sinun tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon. 

Yksi yleisimmistä hyllynkannatinmalleista on kulmahyllynkannatin, joka asennetaan seinän kulmaan ja tarjoaa tukea kahdelle sivulle. Tämä malli on erityisen hyödyllinen tilanteissa, joissa halutaan hyödyntää nurkkatilaa tehokkaasti. 

Toisaalta suorat hyllynkannattimet ovat suoria tukirakenteita, jotka voidaan asentaa vaakasuoraan tai pystysuoraan. Ne tarjoavat enemmän avointa tilaa ja mahdollistavat erilaisten hyllyjen tai tasojen käytön. 

Lisäksi löytyy myös laskutasomallisia kannattimia, jotka soveltuvat esimerkiksi työpisteiden tai baaritiskien luomiseen. Valitse omaan sisustukseesi sopiva hyllynkannatinmalli ja luo toiminnallinen sekä visuaalisesti miellyttävä säilytysratkaisu.

Oikean koon valitseminen

Oikean koon hyllynkannattimen valitseminen on tärkeää, jotta se sopii hyvin haluamaasi tilaan ja täyttää tarpeesi. 

Ensinnäkin, sinun tulee määrittää haluamasi hyllyn leveys ja syvyys. Tämä riippuu siitä, mitä aiot säilyttää hyllyllä ja kuinka paljon tilaa sinulla on käytettävissä. On tärkeää varmistaa, että hylly ei ole liian leveä tai syvä kannattimelle nähden, jotta se pysyy tukevasti paikallaan eikä taivu painon alla. 

Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota korkeuteen – valitse sellainen kannatin, joka antaa tarpeeksi tilaa halutulle esineelle tai kirjalle ilman että se törmää yläpuolella oleviin esteisiin. 

Huomioi myös seinän vahvuus ja materiaali – jos seinämateriaali on heikko tai epätasainen, saatat tarvita erityisen vahvan kannattimen tai asennustekniikan. Mieti näitä tekijöitä huolellisesti ennen kuin teet päätöksen oikeasta koosta.

Hyllynkannattimien asennusvinkit ja -ohjeet

Hyllynkannattimien asentaminen voi vaikuttaa haastavalta tehtävältä, mutta oikeilla vinkkeillä ja ohjeilla se onnistuu helposti. 

  1. Ensinnäkin, varmista ennen asennusta seinän tai pinnan kunto. Tarkista, että se on tasainen ja kestää kannattimen painon. Käytä tarvittaessa tasoitusainetta tai korjaa mahdolliset reiät tai halkeamat ennen asennusta.
  2. Mittaa huolellisesti hyllyn sijainti ja merkitse seinään paikat, joihin kannattimet kiinnitetään. Käytä vesivaakaa varmistaaksesi suoran linjan.
  3. Ennen kuin kiinnität kannattimet seinään, poraa reiät merkittyihin kohtiin käyttämällä asianmukaista poranterää. Varmista, että poranterän koko vastaa ruuvin koon kanssa.
  4. Kun olet porannut reiät, kiinnitä kannattimet seinään ruuveilla tai ankkureilla niiden mukana tulevien ohjeiden mukaan. Kiristä ruuvit tiukasti mutta älä liikaa – liiallinen kiristys voi vahingoittaa sekä kannatinta että seinää.
  5. Viimeisenä vaiheena aseta hylly paikoilleen kannattimille ja varmista sen tukevuus ja tasapaino. Tarvittaessa säädä hyllyn sijaintia tai kiristä ruuveja tarpeen mukaan. 

Noudattamalla näitä asennusvinkkejä ja -ohjeita voit varmistaa, että hyllynkannattimesi asentaminen sujuu ongelmitta ja lopputulos on turvallinen ja kestävä.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja