Tavaratalomme palvelevat sinua torstaina 20.6. klo 8–20. Juhannuksena 21.–22.6. tavaratalomme ovat suljettuna. Verkkokauppamme palvelee 24/7.

Lataa

Kassakaapit ja turvakaapit

Pidä omaisuutesi turvassa ja tallessa kassakaapeissa ja turvakaapeissa. Kassakaappi tai turvakaappi säilöö sisäänsä niin tärkeät dokumentit, kuin arvotavaratkin luvattomalta käytöltä. Koodilukollinen avainkaappi on turvallinen ja takuuvarma paikka pitää tallessa kaikki talouden avaimet. Tutustu BAUHAUSin laadukkaaseen valikoimaan kassakaappeja ja turvakaappeja, ja löydä tarpeisiisi sopivat lukittavat säilytysratkaisut omaisuutesi turvaksi. Esimerkiksi asekaappi on ehdoton tarve aseharrastajille ja metsästäjille. Kassalipas säilöö käteisvarat väliaikaisesti esimerkiksi myymälöissä tai harrastetoiminnassa. Kaikkien arvokkaiden tavaroiden ollessa turvassa jää aikaa muiden tavaroiden järjestelyyn. Vaatekoukut, kaapit ja tyhjiöpussit ovat käytännöllisiä ylimääräisten vaatteiden ja lakanoiden järjestelemiseen. Tilaa säästävää kaappia varten kannattaa asentaa kiskot ja liukuovet, jottei kaapin ovet vie liikaa tilaa avatessa. Löydät valikoimastamme myös tyylikkäät huonekalujalat, joihin voit esimerkiksi kiinnittää turvakaapit ketjulla ja lukolla lisäturvallisuutta varten.

 

Paloturvakaapit: Mitä sinun tulisi tietää ennen hankintaa?

Paloturvakaapit ovat tärkeä osa turvallisuutta sekä kotona että työpaikalla. Ne tarjoavat suojan arvokkaille asiakirjoille, rahalle ja muille tärkeille esineille palon sattuessa. Ennen kuin päätät hankkia paloturvakaapin, on kuitenkin hyvä tietää joitakin keskeisiä asioita varmistaaksesi, että valintasi vastaa tarpeitasi.

Ensinnäkin, ymmärrä miksi tarvitset paloturvakaapin. Onko se kotikäyttöön vai yrityskäyttöön? Mitkä ovat säilytettävien esineiden arvo ja merkitys? Paloturvakaappi voi olla erilainen riippuen siitä, miten sitä käytetään ja miten suurta suojausta tarvitaan.

Selvitä millaisia palosuojausstandardeja kaappi täyttää. Hyväksytyt standardit voivat vaihdella eri maissa ja alueilla. Yleisesti hyväksyttyjä standardeja ovat esimerkiksi EN 1047-1 (Euroopassa). Tarkista myös kaapin luokitukset kestämään tietyn ajan lämpötiloissa ja kosteudessa.

Mieti kaapin koko ja sijoituspaikka. On tärkeää valita oikean kokoinen kaappi, jotta se mahtuu tarvittaviin esineisiin. Samalla on otettava huomioon, että paloturvakaapit voivat olla melko painavia, joten niiden sijoituspaikan on oltava riittävän vahva kestämään painoa.

Tutustu kaapin lukitusmekanismiin. Hyvä paloturvakaappi tulisi varustaa laadukkaalla lukituksella, joka estää luvattoman pääsyn sisältöön. Tarkista myös mahdollisuus asentaa lisälukkoja tai hälytysjärjestelmä tarpeen mukaan.

 

Paloturvakaappi – Turvallisuuden kulmakivi kotona ja työpaikalla

Paloturvakaapit ovat tärkeä osa sekä kotien että työpaikkojen turvallisuutta. Ne tarjoavat suojaa arvokkaille asiakirjoille, tärkeille esineille ja muille omaisuudelle tulipalon sattuessa. Paloturvakaapit ovat suunniteltu kestämään korkeita lämpötiloja ja pitämään sisällön turvassa palon aiheuttamilta vahingoilta.

Kodin paloturvakaappi voi olla pienempi kooltaan, mutta sen merkitys on yhtä tärkeä kuin isomman kaapin työpaikalla. Kotona paloturvakaappi voi suojata esimerkiksi passit, vakuutuspaperit, perintökalleudet tai muita arvoesineitä. Työpaikoilla paloturvakaappeja käytetään usein säilyttämään yrityksen tärkeitä asiakirjoja, sopimuksia tai muita liikesalaisuuksia.

Paloturvakaapeissa on erilaisia luokituksia sen mukaan, kuinka kauan ne pystyvät suojaamaan sisältönsä tulipalolta. Yleisimmin käytettyjä luokituksia ovat 30 minuuttia, 60 minuuttia ja 120 minuuttia. Näiden luokitusten avulla voidaan valita oikeanlainen paloturvakaappi sen mukaan, kuinka kauan kaapin sisältöä halutaan suojata.

Paloturvakaapit on valmistettu erityisistä palamattomista materiaaleista, kuten teräslevystä tai betonista. Ne ovat myös usein varustettu eristysmateriaalilla, joka auttaa pitämään lämmön poissa kaapin sisältä. Lisäksi kaapeissa voi olla tiivisteet ja lukitusmekanismi, jotka estävät savun ja tulen pääsyn sisälle.

On tärkeää sijoittaa paloturvakaappi oikeaan paikkaan kotona tai työpaikalla. Kaapin tulisi olla helposti saatavilla hätätilanteessa, mutta samalla se ei saisi olla alttiina esimerkiksi vesivahingoille tai muille riskeille. Paloturvakaappia ei myöskään tulisi sijoittaa lähelle muita syttyviä materiaaleja tai helposti palavia esineitä.

 

Miten valita oikea paloturvakaappi tarpeisiisi?

Paloturvakaapin valitseminen voi olla haastava tehtävä, sillä on tärkeää löytää juuri omiin tarpeisiin sopiva ja luotettava vaihtoehto. Paloturvakaappi on suunniteltu suojaamaan arvokkaita asiakirjoja, tärkeitä papereita tai muita esineitä tulipalon sattuessa. Tässä artikkelissa käsitellään joitakin keskeisiä seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon paloturvakaappia valittaessa.

Ensimmäinen askel paloturvakaapin valinnassa on miettiä, mitä haluat suojata kaapissa. On tärkeää harkita sekä koon että tilavuuden tarvetta. Jos aiot säilyttää vain pieniä asiakirjoja tai muuta pientä tavaraa, pienempi kaappi riittää useimmiten hyvin. Jos taas sinulla on suurempi määrä papereita tai muita esineitä säilytettävänään, kannattaa harkita isompaa kaappia.

Toinen tärkeä tekijä on paloluokitus. Paloturvakaapeilla on erilaisia paloluokituksia, jotka ilmaisevat kuinka kauan ne kestävät korkeassa lämpötilassa ilman että sisältö vahingoittuu. Yleisesti käytetyt paloluokitukset ovat 30 minuuttia, 60 minuuttia ja 120 minuuttia. Valitse paloluokitus sen mukaan, kuinka arvokasta tai tärkeää materiaalia aiot säilyttää kaapissa.

Kolmas seikka on turvaluokitukset. Paloturvakaapeilla voi olla erilaisia turvaluokituksia, jotka ilmaisevat kuinka hyvin ne kestävät murtoyrityksiä. Yleisimpiä turvaluokituksia ovat S1 ja S2, joista S2 on korkeampi luokitus. Jos haluat lisäturvaa esineillesi, kannattaa valita korkeamman turvaluokituksen omaava kaappi.

Neljäs tekijä on lukitusmekanismi. Paloturvakaapeissa voi olla erilaisia lukitusmekanismeja, kuten avainlukko, numerolukko tai sähkölukko. On tärkeää valita sellainen lukitusmekanismi, joka sopii omiin tarpeisiin ja mieltymyksiin.

Viides seikka on kaapin ulkonäkö ja muotoilu. Vaikka paloturvakaapit eivät yleensä ole sisustuselementtejä, niiden ulkonäöllä voi silti olla merkitystä esimerkiksi toimistoympäristössä. Valitse sellainen kaappi, joka sopii tilaan ja näyttää hyvältä.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja