Lataa

Kynnysmatot ja kuramatot

Tervetuloamatto toivottaa vieraat tervetulleiksi heti kynnyksellä. Kuramatto ja kynnysmatto ovat täydelliset likaisten kenkien pyyhintään. Laadukaat eteisen matot ovat pestäviä ja kestävät hyvin kulutusta. BAUHAUSin valikoimasta löydät erilaiset käytännölliset eteismatot täydentämään sisustustasi sekä kuramatot pitämään eteisesi siistinä. Leikattava kuramatto sopii tilaan kuin tilaan, myös vaativiin käyttökohteisiin. Pidä eteisesi siistinä ja estä likaa kantautumasta sisälle taloon BAUHAUSin valikoiman kynnysmatoilla ja kuramatoilla! Tutustu valikoimaamme verkkokaupassamme tai BAUHAUS-tavarataloissa.

Matot eivät ole ainoastaan lian keräämiseen. Kylpyhuoneen matot auttavat pitämään lattiat kuivina ja mukavan pehmeinä suihkusta tullessa. Terassille kannattaa lisätä terassimatot, jotta lattia olisi mukavamman tuntuinen jalat alla etteikä puuterassista jää tikkuja jalkoihin. Kokolattiamatot voivat olla mukava lisäys makuuhuoneeseen tai olohuoneeseen. Matot saattavan välillä liukua ja liikkua lattialla, mutta liukuesteet auttavat tähän ongelmaan. Tutustu laajaan mattovalikoimaamme ja nappaa itsellesi sopiva matto kotiin. 

Kuramattojen valintaopas: Miten löytää sopiva kuramatto eteiseen?

Etsitkö sopivaa kuramattoa eteiseen, mutta et tiedä mistä aloittaa? Ei huolta, tässä on muutamia vinkkejä ja ohjeita kuramaton valintaan.

Mieti millainen tarve sinulla on kuramatolle. Tarvitsetko mattoa lähinnä puhdistamaan kenkiä vai haluatko myös tyylikkään lisän sisustukseen?

Kuramattoihin käytettävät materiaalit vaihtelevat, kuten kumi, polypropeeni, vinyyli. Kumimatot ovat kestäviä ja helppoja puhdistaa, mutta ne voivat olla hieman liukkaita märällä säällä.

Koko on myös tärkeää ottaa huomioon. Mittaa eteisen tila ja harkitse kuinka suuren maton haluat siihen sopivan. Yleensä suositellaan valitsemaan matto, joka on vähintään 80% oven leveydestä tai levein mahdollinen matto, joka mahtuu eteiseen.

Väri on myös tärkeä tekijä. Valitse väri, joka sopii yhteen eteisen sisustuksen kanssa. Vaaleat matot voivat näyttää nopeasti likaisilta, kun taas tummat matot taas voivat tuoda lisää tyylikkyyttä ja peittää likaa paremmin.

Lopuksi harkitse myös maton pohjaa. Hyvä kuramatto pysyy paikallaan eikä liu'u helposti. Etsi siis sellainen matto, jossa on liukumaton pohja tai harkitse käyttämään erillistä liukuestemattoa.

 

BAUHAUSista löydät niin kuramatot, kuin muutkin matot ja kodin sisustukseen liittyvät tavarat.

Kuramaton hoito-ohjeet: näin pidät kuramaton puhtaina

Jotta kuramatto säilyttää ulkonäkönsä ja kestää pitkään, on tärkeää noudattaa muutamia hoito-ohjeita. Tässä muutama vinkki kuramaton puhtaanapitoon: 

  1. Ravistele säännöllisesti: ravistele mattoa ulkona tai parvekkeella viikoittain poistaaksesi irtolian ja pölyn. Tämä auttaa estämään lian kertymistä maton syvempiin kerroksiin.
  2. Imuroi: käytä imuria maton päällisen puhdistamiseen tarpeen mukaan. Pitempikarvaiset kuramatot saattavat vaatia harja-suulaketta, jotta kaikki lika irtoaa tehokkaasti.
  3. Pyyhi tahrat heti: jos matolle sattuu tahra, pyyhi se pois mahdollisimman nopeasti kostealla liinalla tai paperilla. Vältä hankaavia pesuaineita, jotka voivat vahingoittaa mattoa.
  4. Kuivaa matto: jos matto kastuu kovin paljon, kuivata matto. Märkänä oleva kuramatto voi aiheuttaa homeen tai hajun muodostumista.
  5. Pese tarvittaessa: jos matto on erittäin likainen, voit pestä sen käsin tai pesukoneessa ohjeiden mukaan. Käytä mietoa pesuainetta ja vältä hankaavia harjoja, jotka voivat vahingoittaa mattoa. Muista kuivattaa matto täysin ennen sen takaisin asettamista lattialle. Noudattamalla näitä hoito-ohjeita pidät kuramatot puhtaina ja kestävinä pitkään. 

Kynnysmatto - estä likaa kulkeutumasta sisälle

Kynnysmatot ovat yksi niistä kodin pienistä yksityiskohdista, jotka voivat tuoda suurta hyötyä ja mukavuutta arkeen. Ne eivät ole pelkästään sisustuselementtejä, vaan niillä on myös käytännön merkitys. Miksi kynnysmatot ovat sitten tarpeellisia?

  1. Likaisuuden vähentäminen: kynnysmatot auttavat pitämään kodin puhtaana estämällä likaa ja roskia kulkeutumasta sisälle. Maton karhea pinta kerää tehokkaasti kenkien pohjissa olevaa hiekkaa, soraa ja muuta likaa. Näin vältetään lattian naarmuuntuminen ja mahdolliset liukastumisvaarat.
  2. Veden imeytyminen: erityisesti ulko-ovilla tai eteisessä sijaitsevat kynnysmatot auttavat vähentämään kosteutta jaloista ja kengistä. Sateisina päivinä tai talvella lumisten kenkien kanssa kävellessämme matto estää veden leviämisen lattialle ja siten ehkäisee liukastumisia sekä lattian vaurioitumista.
  3. Kodin sisustuksen viimeistely: kynnysmatot voivat toimia myös kodin sisustuselementteinä. Ne lisäävät lämpöä ja houkuttelevuutta sekä antavat mahdollisuuden luoda haluttua tunnelmaa. Valittavana on erilaisia värejä, kuvioita ja materiaaleja, joten maton voi valita oman tyylin ja mieltymysten mukaan.
  4. Mukavuus: kynnysmattojen pehmeä pinta tuo mukavuutta kävellessä ja seisoessa. Erityisesti koville lattiamateriaaleille, kuten laatoille tai parketille, asennettuna matto tarjoaa jalkojen alla pehmeyttä ja vaimentaa askelten ääntä.
  5. Turvallisuus: kynnysmatot voivat parantaa kotisi turvallisuutta estämällä liukastumisia tai kaatumisia. Karhea pinta tarjoaa paremman pidon kenkien alla ja auttaa näin ehkäisemään tapaturmia etenkin kosteilla tai liukkailla lattioilla.

Valitse eteismatto, joka sopii yhteen kodin tyylin kanssa

Jos koti on moderni ja minimalistinen, kannattaa harkita yksiväristä tai graafista kuviota omaavaa mattoa. Tällainen matto luo rauhallisen ja selkeän ilmeen eteiseen.

Toisaalta, jos koti on perinteisempi tai maalaisromanttinen, voi olla hyvä valita matto, jossa on runsas kuviointi tai perinteisiin tyyleihin sopivia elementtejä. Esimerkiksi kukkakuviot tai kirjailut voivat tuoda lämpöä ja kodikkuutta eteiseen.

Värivalinnassa kannattaa ottaa huomioon myös muu sisustus. Mikäli haluat luoda kontrastia tai korostaa jotain värielementtiä eteisessänne, voit valita esimerkiksi punaisen tai sinisen maton neutraalin taustavärin sijaan.

Materiaalivalinta on myös tärkeä tekijä. Eteisessä liikutaan usein ulkokengissä, joten maton tulisi olla kestävä ja helppohoitoinen. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi polypropeeni tai polyesteri, jotka kestävät hyvin kulutusta ja ovat helppoja pitää puhtaana.

Kokovalinnassa kannattaa huomioida eteisen koko sekä mahdolliset kalusteet. Maton tulisi olla riittävän suuri, jotta se peittää alueen, jolla kävellään eniten. Lisäksi matto ei saa olla niin korkea, että se estää oven aukeamisen kunnolla, tai että siihen kompastuu helposti.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja