Lataa

Terassimatot, parvekematot ja tekonurmet

Pidä kylmä pois jaloista ja tuo ilmettä terassillesi tai parvekkeellesi terassimatoilla! Kestävä terassimatto soveltuu sekä sisä- että ulkotiloihin. Terassimatto tuntuu miellyttävältä paljaan jalkapohjan alla. Löydät BAUHAUSin laajasta valikoimasta terassimatot useissa eri väreissä ja materiaalisina joka tyyliin ja sisustukseen! Terassimattojen materiaalit ja välit on suunniteltu kestämään hyvin vaihtelevia sääolosuhteita ja auringon haalistuvaa vaikutusta. Terassimatot kuivuvat myös nopeasti, joten voit jättää matot huoletta ulos vesisateen iskiessä. Tekonurmi pysyy kauniin vihreänä ja pehmeänä säässä kuin säässä. Tekonurmikko on ihanan pehmeä jalan alla ja miellyttävä alusta vaikkapa auringonottoon. BAUHAUSin valikoimasta löydät lähes aidon näköiset tekonurmikkomatot, joiden uniikisti muotoillut tuohonkorret muodostavat elävännäköisen ja rehevän pinnan. Keinonurmikko soveltuu erityisen hyvin lasten ja eläinten leikkialustoiksi tai urheiluun kuten puttaukseen. Saat valikoimastamme neliöittäin myytävät tekonurmet erilaisten tilojen kattamiseen. Älä anna ruohonleikkuun vaivata kesäpäivääsi vaan osta kauniit tekonurmet BAUHAUSin verkkokaupasta tai myymälöistämme!

Matot ovat käytännöllisiä myös muualla kuin terassilla. Eteisen matot ja kuramatot estävät kuran ja lian pääsemistä sisälle taloon. Kylpyhuoneen matot tekevät kylpyhuoneesta miellyttävämmän, ja estävät koko lattian kastumista suihkusta tai kylvystä poistuessa. Kokolattiamatot ovat mukava valinta vaikka makuuhuoneeseen, sängystä noustessa jalkojen alla tuntuu pehmenä matto. Porrasmatot ovat hyödyllisiä jos haluaa lisätä portaiden turvallisuutta. Matto estää jalkosen liukumisen ja siinä on parempi pito kuin parketissa. 

Kuinka pitää terassimatto siistinä?

Terassimatto on loistava lisä ulkotiloihin – se tuo mukavuutta ja tyylikkyyttä terassille tai parvekkeelle. Muiden ulkokalusteiden tavoin myös terassimatto vaatii säännöllistä huoltoa pysyäkseen siistinä ja kestääkseen pitkään. Terassimaton säännöllinen puhdistus, suojaaminen säältä sekä kuivattaminen ovat kaikki avainasemassa terassimaton hyvän kunnon säilyttämiseksi.

 

Säännöllinen puhdistus

Ensimmäinen askel terassimaton siistinä pitämisessä on säännöllinen puhdistus. Maton pintaan voi ajan myötä kertyä pölyä, lehtiä ja muuta roskaa, joten mattoa on tärkeä imuroida tai harjata säännöllisesti. Voit myös käyttää kosteaa rättiä tai mietoa saippuavettä ja pyyhkiä mattoa, tai käyttää tarvittaessa pesu- ja puhdistusaineita ja tekstiilipesuria. Varmista kuitenkin, että matto kuivuu kokonaan ennen sen käyttämistä uudelleen, sillä kosteus voi johtaa homeen tai hajujen muodostumiseen.

 

Estä likaantuminen

Toinen tärkeä seikka terassimaton siistinä pitämisessä on likaantumisen estäminen ennakoivasti. Yksi tapa välttää lian kertymistä matolle on asettaa maton alle suojapohja tai muovikalvo, joka estää maasta nousevan kosteuden ja lian pääsyn maton pintaan. Lisäksi voit harkita maton alle kumimattoa tai muuta suojaavaa materiaalia, joka auttaa estämään roskien ja lian kulkeutumisen matolle. 

 

Suojaa terassimattoa säältä 

Myös auringonpaiste ja sade voivat vaikuttaa terassimaton kuntoon, joten on tärkeää suojata se oikein erilaisilta sääolosuhteilta. Auringon UV-säteily voi haalistaa maton väriä ajan myötä, joten kannattaa harkita aurinkosuojan käyttöä. Lisäksi vedenpitävä suoja-aine tai käsittelyaine voi auttaa estämään veden imeytymistä terassimattoon ja näin ollen ehkäistä mahdollisen homeen tai hajujen muodostumista. Mikäli tiedät, että luvassa on rankkasadetta tai lumisadetta, on suositeltavaa siirtää matto sisälle tai peittää se asianmukaisella suojalla säilyttääksesi sen hyvässä kunnossa.

 

Kuivaa terassimatto oikein

Maton asianmukainen kuivuminen on tärkeää sen säilyttämiseksi hyvässä kunnossa. Varmista, että matto on täysin kuiva ennen sen käyttöä tai ennen sen peittämistä. Jos matto kastuu sateessa tai pesun yhteydessä, anna sen kuivua kokonaan auringossa tai hyvin tuulettuvassa paikassa. Älä taita märkää mattoa, sillä se voi johtaa homeen tai hajujen muodostumiseen. Mikäli terassimatto joutuu usein kosteisiin olosuhteisiin, harkitse nostamista ylös ja kuivattamista sisätiloissa rankempien sääolosuhteiden ajan.

 

Miten hyödyntää 300cm kokoista terassimattoa?

Jos sinulla on käytettävissäsi 300cm kokoinen terassimatto, on sinulla runsaasti mahdollisuuksia monipuolisen ja toimivan ulkotilan luomiseen. Terassimatto toimii luonnollisesti terassin suojana auttaen pitämään terassin puhtaana ja siistinä, vähentäen samalla tarvetta jatkuvasti pestä tai huoltaa itse terassia. Mutta toimii terassimatto myös näppäränä leikki- tai auringonotto-alustanakin!

Terassimatto leikki- tai pelialustana

300cm kokoista terassimattoa voi hyödyntää kätevästi lasten leikki- tai pelialustana ulkona. Aseta matto tasaiselle ja turvalliselle alueelle, jossa lapset voivat leikkiä ja viettää aikaa. Matto tarjoaa pehmeän ja mukavan pinnan, jolla lapset voivat istua, ryömiä tai leikkiä erilaisia pelejä. Voit lisätä matolle värikkäitä tyynyjä tai istuintyynyjä lisämukavuutta varten. Huomioi kuitenkin turvallisuusnäkökulmat ja varmista, että alue on esteetön ja valvottu lasten leikin aikana. Terassimatto toimii täydellisenä alustana luovalle leikille ulkona.

Terassimatto auringonottopaikkana

300cm kokoista terassimattoa voi käyttää myös auringonottopaikkana ulkona. Aseta matto aurinkoisen alueen päälle. Matto tarjoaa pehmeän ja mukavan pinnan rentoutumiseen ja auringossa loikoiluun. Mikäli haluat lisämukavuutta, voit asettaa matolle aurinkotuolin tai puutarhatuolin . Voit myös lisätä matolle aurinkovarjon varmistaaksesi riittävän varjon lämpiminä päivinä. Terassimatto luo täydellisen paikan nauttia aurinkoisesta säästä ja ottaa rennosti ulkona.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja