Olohuone jatkuu terassille

Terassi on oiva keino saada kotiin tai kesämökille lisää oleskelutilaa kesäkauden ajaksi – aina keväästä syksyyn. Viihtyisä terassi on paikka, jonne jokainen suuntaa mielellään virkistävästä ulkoilmasta tai lämpöisestä auringonpaisteesta nauttimaan. Terassin viihtyvyyttä lisäävät huomattavasti erilaiset sisustusratkaisut, kuten omia mieltymyksiä vastaava terassin väri tai erilaiset näkösuojat. Terassin öljyämiseen erityisesti suunnitellut terassiöljyt löydät kätevästi BAUHAUSista, kuten myös mukavat ja laadukkaat puutarhakalusteet, joilla täydennät terassisi upealla tavalla.

Halutessaan terassin voi käsitellä ja sisustaa vastaamaan väritykseltään ja muulta ilmeeltään kodin sisustusta, jolloin olohuoneen saa kätevästi jatkettua ulottumaan terassille kesäkauden ajaksi. Terassista voi saada saumattoman jatkeen kodin olohuoneelle muutamalla pienellä muutoksella, joista kerromme tässä artikkelissa.

Terassin väri ja sävytys

Uutta väriä terassille valitessa kannattaa aina lähteä liikkeelle terassin tämänhetkisestä väristä, sillä se vaikuttaa lopputulokseen, kun terassi käsitellään läpikuultavalla terassiöljyllä. Nyrkkisääntönä on se, että neutraalit ja vaaleat värisävyt on helpompi saada päivitettyä uuteen sävyyn kuin tummemmat värit. Mikäli lopputulos värisävyn suhteen askarruttaa, terassiöljyä kannattaa sivellä ensiksi pieneen, huomaamattomaan kohtaan ennen väripäätöksen tekemistä.

Terassin värimaailmaa suunnitellessa kannattaa päättää ensiksi se, halutaanko terassista tehdä pihan erottuva keskipiste, vaiko kenties ennemminkin ympäristöönsä sulautuva. Tummat ja hillityt sävyt sulautuvat paremmin pihaympäristöön, kun taas vaaleat, kirkkaat ja eläväiset värit toimivat tehokkaammin katseet vangitsevana huomion keskipisteenä. Onpa kyseessä kodin tai mökin terassin väri, moni haluaa terassin värisävyn sointuvan yhteen talon tai mökin ulkoasun värityksen kanssa. Harmonisen värikokonaisuuden saa aikaiseksi yhdistämällä toisiinsa joko lämpimiä ja hillittyjä tai kylmiä ja kirkkaita värisävyjä.

Terassin värin ja sävytyksen suhteen liikkeelle voi lähteä muustakin kuin talon tai mökin värityksestä. Mikäli terassiasi täydentää jo valmiiksi terassikalusteet, joihin olet tyytyväinen, voit lähteä terassin uuden värisävyn valinnassa liikkeelle kalusteiden väristä ja valita sen niihin sointuvan sävyisenä. Värisävyn suunnittelussa kannattaa myös huomioida se, tuleeko terassille mahdollisesti muun muassa mattoja, koristetyynyjä, kukkaruukkuja ja istutuslaatikoita tai muita sisustuselementtejä. Sisustuselementtien värisävyjen lisäksi myös niiden määrä vaikuttaa siihen, paljonko terassin pintaa jää näkyville, mikä määrittää sen, miten suuressa roolissa valitsemasi värisävy tulee olemaan.

Harmaa terassi

Mikäli haluat loihtia takapihallesi harmonista ja hillittyä tunnelmaa modernilla ja tyylikkäällä otteella, harmaa terassi on nappivalinta. Onpa talosi tai mökkisi julkisivun värisävy harmaa, valkoinen tai murrettu sinertävän harmaa, terassin käsittely harmaaksi luo upean kokonaisuuden. Toinen vaihtoehto on se, että talosi on maalattu jollakin muulla värisävyllä, mutta kotisi sisustus puolestaan on harmaavoittoinen. Tässä tapauksessa terassin sävytys harmaaksi luo katkeamattoman jatkumon kodin sisustukseen. Lisäksi harmaa terassi on aina toimiva valinta modernin talon tai mökin jatkeeksi, onpa talon väritys millainen tahansa. Kun valintasi on ilmeeltään moderni harmaa terassi, harmaa puuöljy terassille löytyy vaivattomasti BAUHAUSista.

Harmaa terassiöljy on luottovalinta terassille.

Löydä lempiharmaasi  Katso kaikki »

  1. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  2. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  3. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  4. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  5. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  6. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  7. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  8. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  9. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  10. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta

Ruskea terassi

Jos taas haluat toistaa terassisi värivalinnassa luonnon värisävyjä ja saada sen sointumaan mahdollisimman saumattomasti ympäristöönsä, ruskea terassi on takuuvarma valinta. Ruskea kestopuuterassi sulautuu upeasti sitä ympäröivään luontoon ja on myös taatusti toimivin valinta silloin, jos olet epävarma värivalinnasta. Ruskea voi lisäksi valikoitua terassin väriksi sillä perusteella, että kyseessä on perinteisellä, lämpimällä punaisen sävyllä maalattu talo tai mökki. Ruskeaa terassia kauniisti täydentävä yksityiskohta saadaan maalaamalla terassin ovi ruskealla maalilla, jolloin saat terassin ja oven välille yhteneväisen ilmeen. Osta ruskea puuöljy terassille kätevästi BAUHAUSista.

Ruskea terassiöljy antaa terassille luonnollisen vaikutelman. 

Musta terassi

Harmaan tavoin myös musta on erittäin moderni valinta terassin väriksi. Jos siis talosi tai mökkisi on ulkoiselta ilmeeltään moderni, harmaan värisävyn lisäksi myös musta terassi on toimiva valinta. Tummat terassikalusteet täydentävät upeasti kokonaisuuden, kun kyseessä on terassi mustalla värisävyllä. Onpa talosi tai mökkisi minkä värinen tahansa, mustaa terassia voi täydentää maalaamalla terassin ovi mustalla maalilla. Jos kallistut terassin värivalinnassa mustaan, hankit mustan puuöljyn näppärästi BAUHAUSista.

Onpa terassisi nykyinen tai tuleva värisävy mikä tahansa, tutustu artikkeliimme ”Terassikalusteiden valintaopas” saadaksesi vinkkejä terassisi täydentämiseen sen ilmeeseen sopivilla kalusteilla.

Mustalla puuöljyllä käsitelty terassi tuo särmää pihalle.

Kesäkeittiö terassille

Terassi ja kesäkeittiö muodostavat oivan yhdistelmän kesäiseen ajanviettoon ulkosalla. Kesäkeittiö terassille on takuuvarma ratkaisu jokaiselle, joka haluaa valmistaa kesäkauden maistuvat ruoat ja grilliherkut raittiissa ulkoilmassa. Kun terassin on pinta-alaltaan riittävän kokoinen, sille voidaan rakentaa joko työtaso, keittiökatos tai jopa suurempikokoinen kesäkeittiö. Kesäkeittiön kruunaavat sen yhteydessä olevat grilli ja savustin, joissa suussa sulavat kesäruoat valmistuvat huumaavine tuoksuineen. Puutarhakalusteet riittävän monella istumapaikalla varmistavat sen, että tilaa on jokaiselle ruokailijalle, ja että kesäisistä aterioista voidaan nauttia mukavasti ulkosalla.

Grilli kruunaa kesäkeittiön.

Kesäkeittiö terassin jatkeeksi

Kesäkeittiö terassin jatkeeksi on loistava valinta, sillä rakentamalla kesäkeittiön terassin ulkopuolelle ei tarvitse murehtia siitä, peittääkö keittiö liialti terassin pinta-alaa. Toimivuuden ja käytännöllisyyden kannalta plussaa on se, jos kesäkeittiöön pääsee astumaan kätevästi suoraan terassilta pihan kautta kulkematta. Kesäkeittiön rakentaminen tai valmiin kesäkeittiön ostaminen on fiksu veto, sillä keittiön seinien suojiin voi vetäytyä ruoanlaittoon myös sadekeleillä. Näin ollen kesäkeittiö on ratkaisu, joka palvelee koko kesäkauden ajan – säätiloista piittaamatta.

Terassi liian ahdas kesäkeittiölle? Kuumuutta kestävällä tasolla oleva pöytägrilli Ofyr Tablo on sopiva valinta pieneenkin tilaan, vaikka sillä grillaatkin terveelliset grilliherkut jopa 6 henkilölle.

Näkösuoja terassille

Yksi kätevä keino terassin viihtyvyyden lisäämiseksi on pystyttää näkösuoja terassille – tai vaikka kerralla useampi. Sen lisäksi, että erilaiset näkösuojat tarjoavat monille meistä tervetullutta yksityisyyttä, ne toimivat myös upeasti terassin sisustuselementteinä. Näkösuojia on nimittäin tänä päivänä saatavilla useista eri materiaaleista valmistettuina malleina, ja myös niiden väreissä löytyy mukavasti valinnanvaraa. Terassin näkösuoja on siis monipuolinen tarvike, joka täydentää terassia sekä ilmeellään että käytännön ominaisuuksillaan.

Näkösuoja terassille kasveista vai kankaasta?

Mitä tulee terassin näkösuojien materiaaleihin, niiden tarjoamat moninaiset vaihtoehdot tekevät terassin sisustamisesta helppoa ja vaivatonta. Yksi vaihtoehto on hankkia näkösuoja terassille kasveista valmistettuina malleina. Bambu, kaisla ja paju ovat yleisiä terassin näkösuojissa käytettyjä luonnonmateriaaleja. Näillä luonnon sävyihin kauniisti sulautuvilla materiaaleilla teet terassistasi käden käänteessä viihtyisän oleskelupaikan ripauksella luonnon eksotiikkaa.

Kestävä kaislamatto toimii niin näkö- kuin tuulensuojana. Kuvassa Kaislamatto 1 x 6 m.

Toinen vaihtoehto on valita näkösuoja terassille kankaasta valmistetuista malleista. Kankaiset näkösuojat tarjoavat luonnon kasvimateriaaleista valmistettuihin malleihin verrattuna enemmän valinnanvaraa värimaailman suhteen, joten niistä voit löytää vaikkapa talosi julkisivuun sointuvan mallin. BAUHAUSista löydät sekä kasvimateriaaleista että kankaista valmistettuja näkösuojia terassiasi täydentämään.

Thermo-kankaasta valmistettu näkösuoja luo kaivattua varjoa terassille. Kuvassa Näkösuoja antrasiitti 1,8 x 5 m.

Mitä näkösuojaksi pihalle?

Varsinaisten näkösuojien lisäksi voit myös istuttaa pihallesi puita ja pensaita, jotka kasvettuaan tarjoavat näkösuojaa kesäkauteen luonnollisella otteella. Jos pihallasi ei ole jo entuudestaan riittävästi näkösuojaa tarjoavia kasveja tai puita, niiden kasvattaminen toki vaatii hieman malttia, ennen kuin haluttu näkösuoja on saavutettu. Vaiva kuitenkin palkitaan ennen pitkää, ja kasvillisuuden kasvamista odotellessa voit hyödyntää edellä mainittuja näkösuojia. BAUHAUSista löydät erilaiset näkösuojat terassille, minkä lisäksi voit ostaa meiltä myös näkösuojaa tarjoavat kasvit, kuten pensaat, ihastuttavan monipuolisesta valikoimasta.

Lorem IpsumLorem Ipsum

Löydät BAUHAUSin laajasta kasvivalikoimasta erilaiset lajikkeet näkösuojan kasvattamiseen.