Rakenna työpöytä tai hylly

“Arki kolkuttelee jo ovella. Pitäisi kai pystyttää kotitoimisto taas kuntoon töiden tekoa varten ja raivata tilaa lasten koulukirjoille. Oli niin mukavaa käyttää keittiönpöytää keittiönpöytänä koko kesän! Pitää työt erillään vapaa-ajasta. Kattaa pöytä koreaksi ilman johtojen ja vihkojen siirtelyä pois kesäherkkujen tieltä. Elää hetkessä ja nauttia yhdessäolosta täysin rinnoin. Nyt tämä kaikki taitaa jäädä kesän kaihoisiin muistelmiin, kun keittiönpöytä muuttuu taas työpisteeksi ja koulukirjojen kodiksi. Uusi työpöytä varmasti ratkaisisi tämänkin ongelman, mutta ne ovat niin kalliita, minne sellainen edes mahtuisi ja eipä se varmasti sopisi meidän sisustukseenkaan…”

Rakentamalla työpöydän itse voit loihtia juuri sinun tarpeisiisi sopivan pöydän - kapea tai leveä, laatikoilla tai ilman. Voit suunnitella pöydän myös uniikin näköiseksi, jotta pöytä sulautuu sisustukseen myös vapaa-ajalla. Ja plussaa on tottakai myös uusi projekti, jonka jälkeen voit tehdä töitä voittajana.

 

Työpöydän tai hyllyn rakentaminen käy edullisesti ja hyvinkin helposti oikeilla välineillä ja tarkalla suunnitelmalla. BAUHAUS auttaa sinua loihtimaan käytännöllisen ja ainutlaatuisen pöydän tai hyllyn - Meiltä löydät lankut, levyt, ruuvit ja pöydänjalat sekä asiantuntevat myyjät, että levynleikkauspalvelun! Sinun täytyy ainoastaan suunnitelma unelmiesi pöytä, astella BAUHAUSiin ja me autamme sinut puusta pitkälle!


Tarvikkeet pöydän rakentamiseen Katso kaikki »

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Tavaratalojen saatavuus

1. Valitse mieleisesi puulevy

Liimapuulevy on olemukseltaan sileä, helposti käsiteltävä materiaali, joka sopii erinomaisesti ilmeeltään pelkistetyn työpöydän tai hyllyn rakentamiseen. Tuppeensahattu tammi tai tervaleppä puolestaan ovat sopiva ratkaisu jokaiselle, joka haluaa työpöytäänsä tai hyllyynsä luonteikasta puun ilmettä. Nämä kestävät ja laadukkaat puutavarat tuovat mukanaan pöytään tai hyllyyn uniikin ilmeen, täydentäen kauniisti kodin muuta sisustusta. Kaikki edellä mainituista puutavaroista voidaan käsitellä lakkaamalla, vahaamalla, öljyämällä tai maalaamalla.

2. Valitse tyyliisi sopivat pöydänjalat

Kun suunnitteilla on rakentaa työpöytä, pöydänjalat voi joko valmistaa itse kätevästi puurimasta, tai rakennuspuuhaa voi helpottaa hankkimalla valmiit pöydänjalat, jotka vaativat ainoastaan paikoilleen kiinnityksen, minkä ansiosta voit säästää huomattavasti työtunteja. Esimerkiksi kauniit, V- tai X-muotoillut pöydänjalat tuovat itse tehdylle työpöydälle täysin ainutlaatuisen ilmeen. Pöytälevyn alle voi halutessaan kiinnittää myös erityisen ilmeen työpöydälle antavat työpukit tai yleispukit, joista jälkimmäisissä on kätevät alatasot, joita voi halutessaan hyödyntää säilytyshyllyinä.

3. Hanki oikean kokoiset ruuvit tai muut kiinnikkeet

Työpöytää tai hyllyä rakentaessa kaikkia tykötarpeita kannattaa hankkia riittävästi jo valmiiksi, jotta rakennustöitä ei tarvitse suotta keskeyttää materiaalien puutteen vuoksi. Tämä koskee myös ruuveja, joita kotinikkarilla ei voi olla koskaan liikaa. Kooltaan 3 x 12 mm:n puuruuvi on suosittu valinta ruuviksi, joka sopii työpöydän tai hyllyn rakentamiseen. Ruuvivalintaan vaikuttavat kuitenkin työpöytään tai hyllyyn valittavan puulevyn paksuus sekä valmiina ostettavien pöydänjalkojen mukana tulevat kiinnitysohjeet.

Kiinnitystarvikkeet kaikkiin projekteihin löytyvät BAUHAUSista. Kuvassa Puuruuvi Essve 3 x 12 mm UK FZB 20 kpl

Huomioi puulevyn paksuus sekä pöydänjalkojen kiinnitysohjeet ruuveja tai kiinnitysvälineitä valittaessa!

 

 

4. Hoida rakennusprojekti kätevästi kunnon työkaluilla

Jokaisen innokkaan kotinikkarin työkalupakista tulee löytyä muutama perustavanlaatuinen työkalu, kuten naulat ja ruuvit, saha, vasara, ruuvimeisselit sekä ruuvitalttasarja. Näiden perustarvikkeiden avulla pääsee jo pitkälle, mutta sähkökäyttöisistä apulaisista on rakentamisessa huomattavaa hyötyä niin tehokkuuden kuin ajan säästön suhteen. Kun käytössä on laadukas akkuporakone, se toimii luotettavana voimanpesänä rakennusprojektista toiseen. Näppärä pistosaha täydentää toimivaa työkaluarsenaalia, hoitaen sahaustyöt muitta mutkitta.

Vinkit helpon tee se itse -työpöydän ja -hyllyn rakentamiseen

1. Helppo tee se itse -työpöytä syntyy nopeasti rakentamalla pöytälevy kahdesta liimapuulevystä, joista molempien toiseen pitkään sivuun voi kätevästi porata akkuporakoneella reiät puutapeille säännöllisin välimatkoin. Puutapit kiinnittyvät reikiin puuliimalla, jota levitetään myös yhteenliitettäviin sivuihin levyjen liimaamiseksi kiinni toisiinsa. Yhteenliimatut levyt on hyvä laittaa puristumaan höyläpenkkiin ja liitoksen kannattaa antaa kuivua rauhassa.

2. Pöytälevyn kuivumista odotellessa voi rakentaa liimapuulevystä pöytälevyn alle sijoitettavan tukikehikon sahaamalla kaksi samanpituista pitkää sivua ja kaksi samanpituista lyhyttä sivua. Mikäli haluat päästä sahaustyössä helpommalla, tavallista sahaa parempi vaihtoehto on tehokas pistosaha. Kehikon sivujen mitat määrittyvät pöytälevyn koon mukaan, ja kehikkoa suunnitellessa pöytälevyn kaikkiin neljään kulmaan on muistettava jättää sopiva tila pöydänjaloille, jotka sijoittuvat kehikkolautojen väleihin. Tukikehikko liimataan ja porataan kiinni pöytälevyn alapuolelle.

3. Seuraavaksi kannattaa sahata rimasta pöytälevyn alle neljä sopivan kokoista kulmatukipalaa, jotka kiinnitetään ensiksi liimalla tukikehikon sisäkulmiin ja varmistetaan sitten ruuveilla, jotka porataan kohtisuoraan tukikehikkoa vasten. Kulmatuet tekevät pöydän rakenteesta huomattavasti tukevamman.

4. Lopuksi pöytään on helppo sahata rimasta täsmälleen halutun korkuiset jalat, jotka liimataan sekä pöytälevyyn että tukikehikkoon, jaloille jätettyihin sopiviin aukkoihin. Jalat kannattaa varmistaa poraamalla ne kiinni ruuveilla kulmatukipalojen keskeltä. Pöydän voi viimeistellä käsittelemällä se puuöljyllä, lakalla, puuvahalla tai maalilla.

5. Mikäli tarpeen on rakentaa työpöytä hyllyllä, kaikkein kätevintä on rakentaa erillinen hylly työpöydän päälle seinään asennettavaksi. Hyllyn valmistaminen käy kätevästi samasta liimapuulevystä kuin pöydänkin, ja siitä voi suunnitella täsmälleen omiin tarpeisiin sopivan kokoisen. Ennen hyllyn kiinnittämistä seinään kannattaa miettiä, mikä on hyllylle ihanteellisin käyttökorkeus.

Kun materiaalien toimittaja on BAUHAUS, työpöytä, hylly tai molemmat niistä tulevat rakentumaan taatusti laadukkaista materiaaleista. Valikoimastamme löydät niin laadukkaat puutavarat kauniissa värisävyissä ja muut edellä mainitut tarvikkeet ja työkalut kuin myös siveltimet kauniin pintakäsittelyn tekemiseen.


Hyödynnä loistava sahauspalvelumme ja anna ammattilaisten sahata tavarataloistamme ostettu levytavarasi haluamiisi mittoihin! Näin säästät aikaa ja vaivaa sekä projektisi helpottuu huomattavasti. 

Levynleikkauspalvelu

Inspiroidu uudesta työpöydästä ja maalaa kotitoimistolle uusi ilme

Kaipaako kotitoimistosi hieman piristystä toimivien kalusteiden lisäksi? Seinien maalaaminen on helppo ja vaivaton tapa loihtia huoneeseen täysin uutta ilmettä ja lisätä tilan viihtyvyyttä työtehtävien parissa. BAUHAUSin artikkelista ”Sisämaalausvinkit ankean seinän selätykseen” löydät vinkkejä sekä sopivan sisämaalin valintaan että maalaustöiden vaatimiin valmisteluihin.

Kuvassa näkyy maalitahrainen käsi vetämässä vaaleansinistä maaliraitaa valkoiseen seinään telalla.Kuvassa näkyy maalitahrainen käsi vetämässä vaaleansinistä maaliraitaa valkoiseen seinään telalla.

BAUHAUSista löydät sekä valmiiksi sävytetyt että sävytettävät maalit ja lakat kaikkiin projekteihin.

Tai ehkäpä haaveilet sisustavasi kotisi työhuoneen kauniisti kuvioidulla tapetilla? Myös tapetointi sujuu yllättävän nopeasti ja kätevästi, kun käytössä ovat oikeanlaiset työvälineet. Artikkelimme ”Tapetin valinta” opastaa sinut tutustumaan tarkemmin useiden erilaisten tapettivaihtoehtojen maailmaan. Mikäli päädyt tapetoimaan kotitoimistosi, lue myös artikkelimme ”Ohje tapetointiin”, josta saat hyödyllisiä ja tervetulleita vinkkejä niin tapetin menekin laskemisen kuin itse tapetoinnin tekemisen suhteen.

Kuvassa näkyy vaalea makuuhuone ja muhkein valkoisin tyynyin sisustettu sänky. Seinällä on harmoninen valokuva kivisestä rannasta, valo siivilöityy huoneeseen kevyiden valkoisten verhojen takaa.Kuvassa näkyy vaalea makuuhuone ja muhkein valkoisin tyynyin sisustettu sänky. Seinällä on harmoninen valokuva kivisestä rannasta, valo siivilöityy huoneeseen kevyiden valkoisten verhojen takaa.

BAUHAUSista löydät sekä valmiiksi sävytetyt että sävytettävät maalit ja lakat kaikkiin projekteihin.


Tiesitkö, että BAUHAUSista voit myös vuokrata työkoneita käytettäväksi, jos sinulta ei löydy sopivia välineitä projektiin!

Työkoneiden vuokraus

Lue lisää BAUHAUSin palveluista tai kysy lisää lähimmästä tavaratalosta!

 


Vinkki!

Loihdi lisää säilytystilaa ja tyyliä tilaan uniikilla sivupöydällä tai hyllyllä.

 

Massiivipölkky sopii loistavasti sivu- tai yöpöydäksi. Lisää massiivipölkkyyn rullat alle ja saat käytännöllisen liikuteltavan sivupöydän!

 

Seinähylly toimii niin säilytystilana kuin myös sisustuselementtinä. Loihdi uniikki seinähylly lankusta ja narusta ja kiinnitä se seinään koukuilla!

Tarvikkeet sivupöydän tai rakentamiseen Katso kaikki »