Lataa

Kompressorit ja paineilmatyökalut

Tehokkaat kompressorit auttavat niin rakennustyömaalla kuin monissa eri pihamaan töissäkin. BAUHAUSista löydät kompressorit ja paineilmatyökalut niin ammatti- ja kuin vaativaan harrastekäyttöönkin. Meiltä hankit laadukkaat kompressorit, kuten paineilmakompressorit, naulaamiseen, renkaiden täyttämiseen, puhaltamiseen ja maalaukseen. Kompressorit sopivat myös vaikka ilmapatjojen tai puhallettavien uima-altaiden täyttämiseen. Meiltä löydät ne myös liikuteltavina malleina sekä akkukäyttöisinä, jolloin etäisyydet piha- tai työmaalla eivät haittaa tehokasta työskentelyä. Tutustu lisäksi muihin lisätarvikkeisiin, joiden avulla paineilman kanssa työskentely on helppoa ja nopeaa. Valikoimastamme löydät myös laadukkaat naulapyssyt ja naulapyssyn naulat, runkonaulaimet, ilmapumput, akkunitojat, naulaimet, naulaimen naulat sekä muut rakennus- ja remontointitarvikkeet. Löydät myös kaikki Ryobi-tuotteet

Energiatehokkuus kompressoreissa

Kompressorien ja paineilmatyökalujen energiankulutukseen on hyvä kiinnittää huomiota. Onneksi markkinoilla on saatavilla yhä enemmän energiatehokkaita vaihtoehtoja, jotka voivat auttaa säästämään energiaa ja käyttökustannuksia. Täältä löydät vinkkimme energiatehokkaan kompressorin valintaan.

Ensimmäinen askel energiatehokkaan kompressorin valinnassa on ymmärtää tarve ja vaatimukset. On tärkeää arvioida, kuinka paljon paineilmaa tarvitaan päivittäin sekä millaisia ominaisuuksia kompressorilta odotetaan. Mikäli esimerkiksi paineilmaa tarvitaan jatkuvasti suurina määrinä, kannattaa harkita ruuvikompressoria perinteisen mäntäkompressorin sijaan. Ruuvikompressorit ovat yleensä tehokkaampia ja kuluttavat vähemmän energiaa.

Toinen huomioitava tekijä on kompressorin koko. Liian suuri kompressori voi kuluttaa tarpeettomasti energiaa, kun taas liian pieni kompressori ei pysty vastaamaan käyttötarvetta valita oikean kokoinen kompressori, joka vastaa paineilman tarvetta optimaalisesti. Tämä voidaan tehdä esimerkiksi laskemalla tarkkaan paineilman kulutus ja vertailemalla sitä eri kompressorimallien ominaisuuksiin.

Kolmas vinkki on kiinnittää huomiota energiatehokkuusluokitukseen. Kompressorit voivat saada erilaisia energiatehokkuusluokituksia ja nämä luokitukset auttavat tunnistamaan kompressorit, jotka ovat todistetusti energiatehokkaita ja voivat auttaa säästämään kustannuksia pitkällä aikavälillä.

Kompressorien teknologia kehittyy jatkuvasti ja uudet innovaatiot voivat parantaa merkittävästi energiatehokkuutta. On siis hyvä pitää silmällä uusia innovaatioita kuten energian talteenottojärjestelmiä ja pyrkiä hyödyntämään niitä.

Viimeinen vinkki on säännöllinen huolto ja ylläpito. Kompressorin tehokkuus voi heikentyä ajan myötä, jos sitä ei huolleta tai ylläpidetä asianmukaisesti. Säännöllinen tarkastus ja puhdistus voivat auttaa pitämään kompressorin toiminnan optimaalisena ja vähentämään energiankulutusta.

Kompressorien turvallinen käyttö

Kompressorit ovat hyödyllisiä työkaluja, mutta niitä käytettäessä on huomioitava tärkeitä turvallisuuteen liittyviä seikkoja ja noudattaa valmistajan ohjeita ja suosituksia. Kompressorin käyttöohjeet sisältävät yleensä tietoa turvallisuusriskeistä sekä ohjeita oikeasta käytöstä ja huollosta. On tärkeää lukea ohjeet huolellisesti ennen kompressorin käyttöön ottamista.

Kompressoreiden kanssa työskennellessä on myös huomioitava paineilman aiheuttamat riskit. Paineilma voi olla erittäin voimakasta ja aiheuttaa vammoja, jos sitä ei käsitellään asianmukaisesti. On hyvä osata tunnistaa vaarat ja varoa paineilman suoraa kosketusta ihoon tai silmiin. Lisäksi hyvä käyttää asianmukaisia suojavarusteita kuten suojakäsineitä. On tärkeää varmistaa, että kompressorit sijoitetaan asianmukaisiin tiloihin ja että ympärillä olevat alueet ovat vapaita esteistä. On myös tärkeää huolehtia, että käytät oikeita ja kompressoriin sopivia tarvikkeita.

Kompressoreiden huolto on myös tärkeä osa niiden turvallista käyttöä. Kompressorit tulisi säännöllisesti tarkistaa ja huoltaa valmistajan ohjeiden mukaisesti. Tämä sisältää esimerkiksi öljyn vaihdon, suodattimien puhdistamisen ja ilmanvuotojen korjaamisen. Huoltaminen auttaa vähentämään mahdollisia turvallisuusriskejä.

Usein kysyttyä kompressoreista

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin kompressoreista ja niiden käytöstä. 

1. Miksi tarvitsen kompressoria?

Kompressorit ovat välttämättömiä tilanteissa, joissa tarvitaan korkeampaa painetta kaasulle tai nesteelle. Esimerkiksi autonrenkaan täyttö vaatii usein korkeampaa painetta kuin mitä tavallinen pumppu voi tuottaa.

2. Mitkä ovat yleisimmät kompressorityypit?

Yleisimmät kompressorityypit ovat ruuvikompressorit ja mäntäkompressorit. Ruuvikompressorit koostuvat pyörivistä ruuveista, jotka puristavat ilmaa tai nestettä. Mäntäkompressorit toimivat samalla periaatteella kuin auton moottorissa olevat männät, puristaen ilmaa tai nestettä sylinteriin.

3. Mitkä ovat kompressorien tärkeimmät ominaisuudet?

Kompressorien tärkeimmät ominaisuudet ovat paine, tilavuusvirta ja tehontarve. Paine kuvaa sitä, kuinka suuren paineen kompressori voi tuottaa kaasulle tai nesteelle. Tilavuusvirta puolestaan kertoo sen, kuinka paljon kaasua tai nestettä kompressori voi siirtää tietyssä ajassa. Tehontarve taas kuvaa sitä, kuinka paljon energiaa kompressori kuluttaa toimiakseen. 

4. Miten valitsen oikeanlaisen kompressorin? 

Oikeanlaisen kompressorin valinta riippuu eri tekijöistä. On tärkeää ottaa huomioon tarvittava paine ja tilavuusvirta sekä mahdolliset erityisvaatimukset, kuten öljy- tai pölytiiviys. Lisäksi on hyvä arvioida käyttöolosuhteet, kuten ympäröivän ilman lämpötila ja kosteus. 

5. Miten pidän huolta kompressorista?

Kompressorin säännöllinen huolto on tärkeää sen toiminnan ja kestävyyden kannalta. Huoltoon kuuluu esimerkiksi suodattimien puhdistaminen tai vaihtaminen, öljyn tarkistus ja tarvittaessa vaihto sekä ilmavuodon etsiminen ja korjaaminen. On myös hyvä seurata kompressorin toimintaa ja reagoida mahdollisiin poikkeamiin ajoissa. Oikeanlaisen kompressorin valinta ja säännöllinen huolto varmistavat sen tehokkaan toiminnan ja pitkän käyttöiän.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja