Lataa

Kompressorit ja paineilmatyökalut

Tehokkaat kompressorit auttavat niin rakennustyömaalla kuin monissa eri pihamaan töissäkin. BAUHAUSista löydät kompressorit ja paineilmatyökalut niin ammatti- ja kuin vaativaan harrastekäyttöönkin. Meiltä hankit laadukkaat kompressorit, kuten paineilmakompressorit, naulaamiseen, renkaiden täyttämiseen, puhaltamiseen ja maalaukseen. Kompressorit sopivat myös vaikka ilmapatjojen tai puhallettavien uima-altaiden täyttämiseen. Meiltä löydät ne myös liikuteltavina malleina sekä akkukäyttöisinä, jolloin etäisyydet piha- tai työmaalla eivät haittaa tehokasta työskentelyä. Tutustu lisäksi muihin lisätarvikkeisiin, joiden avulla paineilman kanssa työskentely on helppoa ja nopeaa. Valikoimastamme löydät myös laadukkaat naulapyssyt ja naulapyssyn naulat, runkonaulaimet, ilmapumput, akkunitojat, naulaimet, naulaimen naulat sekä muut rakennus- ja remontointitarvikkeet. Löydät myös kaikki Ryobi-tuotteet. Tutustu laajaan valikoimaamme verkkokaupassa tai tule ostoksille lähimpään BAUHAUS-tavarataloosi. Meiltä myös nopea kotiintoimitus.

Miten valita tarpeisiisi sopiva kompressori?

Oikean paineilmakompressorin valitseminen tarpeisiisi voi olla pelottava tehtävä. Saatavilla on niin monia erilaisia tyyppejä ja kokoja, että on tärkeää ymmärtää, minkä tyyppinen kompressori sopii parhaiten juuri sinun käyttötarpeeseen.

Ensimmäinen askel paineilmakompressorin valinnassa on määrittää, minkä tyyppiseen työhön ja minkälaiselle paineilmatyökalulle sitä tarvitaan. Erityyppiset kompressorit on suunniteltu täyttämään tietyt vaatimukset, kuten paineilman tuottaminen maalaamiseen, renkaiden täyttämiseen tai työkalujen, kuten naulapyssyjen ja hiomakoneiden, käyttämiseen. Kun tiedät, mihin aiot käyttää kompressoria, voit rajata vaihtoehtoja ja helpottaa oikean kompressorin valintaa.

Toinen huomioon otettava tekijä paineilmakompressoria valittaessa on sen koko ja kapasiteetti. Kompressoreita on erikokoisia pienistä kannettavista yksiköistä aina suuriin kiinteisiin kompressoreihin, jotka voivat tuottaa suuria määriä paineilmaa pitkiä aikoja. Ota huomioon, kuinka paljon tehoa tarvitset ja kuinka usein sitä käytetään, kun päätät, mikä koko sopii parhaiten tarpeisiisi.

Tutustu myös lisäominaisuuksiin, jotka voivat olla tärkeitä käyttökohteestasi riippuen, kuten melutaso, siirrettävyysvaihtoehdot, huollon helppous ja kustannustehokkuusluokitukset. Kaikkien näiden tekijöiden huomioon ottamisen pitäisi auttaa varmistamaan, että valitset tarpeisiisi sopivan paineilmakompressorin.

 

Kompressorien eri tyyppien ymmärtäminen

Paineilmakompressorit ovat monilla teollisuudenaloilla olennainen laite, ja eri tyyppien ymmärtäminen on avainasemassa, kun haluat valita tarpeisiisi sopivan laitteen. Kompressoreita on useita eri tyyppejä, joista jokaisella on omat etunsa ja haittansa.

Yleisin paineilmakompressorityyppi on mäntäkompressori. Tässä tyypissä käytetään mäntää ilman puristamiseen sylinterin sisällä. Puristettu ilma varastoidaan säiliöön, kunnes sitä tarvitaan. Mäntäkompressoreita voidaan käyttää sekä matala- että korkeapaineisiin sovelluksiin, joten ne ovat erittäin monipuolisia. Ne ovat kuitenkin yleensä meluisia ja vaativat usein huoltoa liikkuvien osiensa vuoksi.

Ruuvikompressorit ovat toinen suosittu ilmakompressorityyppi. Niissä käytetään kahta toisiinsa kytkeytyvää roottoria puristuksen aikaansaamiseksi suljetussa kammiossa, minkä vuoksi ne ovat hiljaisempia kuin edestakaiset mallit. Ruuvikompressoreissa on myös vähemmän liikkuvia osia kuin edestakaisissa malleissa, joten ne vaativat ajan mittaan vähemmän huoltoa. Ne ovat kuitenkin yleensä kalliimpia kuin muuntyyppiset paineilmakompressorit, eivätkä ne välttämättä sovellu joihinkin sovelluksiin niiden koon tai rakenteen rajoitusten vuoksi.

Keskipakokompressorit ovat toinen vaihtoehto niille, jotka etsivät tehokasta tapaa tuottaa paineilmaa korkeammilla paineilla viemättä liikaa tilaa tai aiheuttamatta liikaa melusaastetta. Nämä koneet käyttävät keskipakovoimaa, joka syntyy koteloyksikön sisällä pyörivien juoksupyörien avulla paineen nostamiseksi, ennen kuin paineilma lähetetään varastosäiliöihin tai suoraan putkiin, jotka on liitetty sitä tarvitseviin työkaluihin tai koneisiin. Keskipakokompressoreilla voidaan tuottaa nopeasti suuria paineilmamääriä, mutta ne eivät välttämättä sovellu tiettyihin sovelluksiin niiden suuren koon ja kalleuden vuoksi verrattuna muihin markkinoilla nykyisin oleviin laitetyyppeihin.

Kaikista edellä mainituista kolmesta tyypistä on myös kannettavia versioita, jotka tarjoavat enemmän joustavuutta sen suhteen, missä voit käyttää niitä ja kuinka paljon tehoa tarvitset koneeltasi tiettynä ajankohtana, koska nämä mallit eivät vaadi pysyvää asennusta kuten suuremmat yksiköt. Kannettavat yksiköt ovat yleensä pienempiä, joten niitä on helpompi kuljettaa työmaalta toiselle tarpeen mukaan, mutta pidä mielessä, että näissä pienemmissä versioissa ei välttämättä ole tarpeeksi tehoa joihinkin tehtäviin, jotka vaativat enemmän painetta tai tilavuutta kuin mitä nämä koneet voivat tarjota kerralla.

 

Kompressorien olennaiset huoltovinkit

Paineilmakompressorit ovat välttämättömiä työkaluja monilla teollisuudenaloilla teollisuudesta rakentamiseen. Ne tarjoavat tehokkaan paineilman lähteen, jota voidaan käyttää erilaisiin tehtäviin, kuten paineilmatyökalujen käyttämiseen ja renkaiden täyttämiseen. Mutta kuten kaikki koneet, myös paineilmakompressorit vaativat säännöllistä huoltoa pysyäkseen hyvässä käyttökunnossa. Seuraavassa on joitakin kompressorien tärkeitä huoltovinkkejä:

1. Tarkista öljytaso säännöllisesti - Paineilmakompressorin öljy vastaa sen sisäisten osien voitelusta ja pitää ne moitteettomina. On tärkeää tarkistaa öljytaso säännöllisesti ja täyttää se tarvittaessa. Varmista, että käytät kompressorimalliisi sopivaa öljyä.

2. Puhdista tai vaihda suodatin - Ilmansuodattimet auttavat pitämään lian ja muut roskat poissa kompressorijärjestelmästä, joten on tärkeää puhdistaa tai vaihtaa ne säännöllisesti. Kompressorisi käyttämän suodattimen tyypistä riippuen saatat joutua puhdistamaan sen paineilmalla tai vaihtamaan sen kokonaan uuteen noin muutaman kuukauden välein.

3. Tarkasta letkut ja putket - On myös tärkeää tarkastaa säännöllisesti kaikki kompressorijärjestelmään liitetyt letkut ja putket kulumisen tai vaurioiden, kuten halkeamien tai vuotojen, merkkien varalta, jotka voivat johtaa kalliisiin korjauksiin, jos niitä ei vaihdeta ajoissa. Varmista myös, että ne on kiinnitetty tukevasti molemmista päistä.

4. Tarkista hihnat ja hihnapyörät - Hihnat ja hihnapyörät ovat jokaisen paineilmakompressorijärjestelmän olennaisia osia, joten varmista, että ne ovat aina kunnolla kireällä tarkistamalla ne säännöllisesti hihnankireysmittarilla (tai vastaavalla). Sinun tulisi myös tarkastaa ne kulumisen merkkien, kuten haurastumisen tai halkeilun varalta, jotka voivat aiheuttaa suuria ongelmia, jos niihin ei puututa.

5. Testaa painemittarit - Painemittarit mittaavat, kuinka paljon painetta järjestelmässäsi kulloinkin on, joten on tärkeää, että ne pysyvät tarkkoina koko käyttöikänsä ajan; muutoin vaarana on, että laitteesi vahingoittuu, koska virheelliset lukemat johtavat ylipaineistukseen (tai alipaineistukseen). Voit testata niiden tarkkuuden käyttämällä painemittarin testilaitetta, jonka avulla voit verrata lukemia tunnettuun vakioarvoon eri paineissa järjestelmäsi toiminta-alueen sisällä.

Näiden yksinkertaisten huoltovinkkien noudattaminen varmistaa, että paineilmakompressorisi pysyy hyvässä käyttökunnossa koko sen käyttöiän ajan. Säännöllinen huolto ei ainoastaan pidennä sen käyttöikää, vaan auttaa myös välttämään kalliita korjauksia myöhemmin - säästät rahaa pitkällä aikavälillä. Tarvikkeet kompressoreihin löydät tietysti BAUHAUSista.

Nämä kiinnostavat juuri nyt
  Rajaa tuotteita
  Hinta 
  Saatavuus 
  Tuotemerkki 
  Kategoria 
  Kampanja 
  Käyttövoima

  Käyttövoima eli virtalähde kertoo mistä laite saa käyttöenergiansa. Näitä voimanlähteitä voivat olla esimerkiksi akku, bensiini tai verkkovirta.

   
  Tyyppi 
  Järjestä
  195 tuotetta
  Sivu
  / sivu
  1. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  2. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  3. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  4. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  5. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  6. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  7. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  8. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  9. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  10. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  11. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  12. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  13. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  14. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  15. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  16. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  17. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  18. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  19. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  20. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  Sivu
  Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
  Espoo Valitse Valittu
  Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 07:00 - 21:00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.espoo@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Lahti Valitse Valittu
  Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 7.00 - 21.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.lahti@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Oulu Valitse Valittu
  Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 7.00 - 21.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.oulu@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Tampere Valitse Valittu
  Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 7.00 - 21.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.tampere@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Turku Valitse Valittu
  Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 7.00 - 21.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.turku@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Vantaa Valitse Valittu
  Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 7.00 - 21.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.vantaa@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja