Tavaratalomme ovat juhannusaattona ja -päivänä 21.–22.6. suljettuna. Palvelemme jälleen sunnuntaina 23.6. klo 10–18. Verkkokauppamme palvelee 24/7.

Lataa

Monitoimityökalut

Erilaiset monitoimityökalut ja monitoimikoneet taipuvat useisiin eri rakennus- ja remonttipuuhiin. Monitoimityökaluilla hoituvat käden käänteessä muun muassa sahaus, hionta, katkaisu ja kaavinta, ja työkaluja valmistetaan myös erityisiin laitekohtaisiin käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi hiomakoneet ja kulmahiomakoneet varmistavat laadukkaan lopputuloksen hiontaa kaipaaviin kohteisiin, kun taas tehokkaat ja suorituskykyiset akkuhöylät sopivat puumateriaalien monipuoliseen työstämiseen. Liitosjyrsimet mahdollistavat siistien liitosten aikaansaamisen huonekaluihin, ja juotoskolvit puolestaan palvelevat parhain päin sähkötöissä komponenttien juottamisessa. BAUHAUSista löydät kaikki edellä mainitut monitoimityökalut ja paljon muuta. Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme joko BAUHAUSin verkkokauppaan tai myymälöihimme!

Monitoimityökalun terien hoito ja huolto - näin pidennät niiden käyttöikää

Monitoimityökalu on erittäin kätevä apuväline monenlaisissa askartelu- ja korjaustöissä. Terät ovat tämän monipuolisen työkalun tärkein osa, ja niiden kunto vaikuttaa suoraan työn sujuvuuteen ja lopputulokseen.

Terien hoito ja huolto ovatkin avainasemassa niiden käyttöiän pidentämisessä. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit pitää terät kunnossa ja varmistaa niiden optimaalisen toimivuuden.

Lue eteenpäin saadaksesi vinkkejä terien puhdistamiseen, teroittamiseen sekä oikeaan säilytykseen.

Terien puhdistaminen käytön jälkeen

Kun olet käyttänyt monitoimityökalua, on tärkeää puhdistaa terät huolellisesti ennen niiden säilyttämistä. Tämä estää ruostumisen ja pitää terät terävinä pidempään. Ensimmäinen homma on irrottaa terät työkalusta varovasti. Tarkista, että työkalu on sammutettu ja tarvittaessa irrota virtalähde tai akku.

Pesuvedellä kostutetulla liinalla voit pyyhkiä terät puhtaiksi roskista ja liasta. Tarvittaessa voit käyttää mietoa saippualiuosta tai puhdistusainetta, mutta vältä voimakkaita kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa teriä tai niiden pinnoitetta.

Kun terät ovat puhtaat, kuivaa ne huolellisesti pehmeällä kankaalla tai paperilla. Varmista, että kaikki kosteus on poistettu myös pienistä raoista ja koloihin jääneistä nestejäämistä.

Terien teroittaminen säännöllisesti

 

Säännöllinen terien teroittaminen on tärkeä osa niiden huoltoa. Teroitetut terät leikkaavat tehokkaammin ja vähentävät työhön tarvittavaa voimaa. Terän teroittaminen riippuu käytetystä monitoimityökalusta ja sen terämateriaalista.

Yleisimpiä tapoja terien teroittamiseen ovat kiviterän, hiomapaperin tai viilan käyttö. Kiviterällä voi hioa tasaisesti pitkiä viiltoja, kun taas hiomapaperi sopii hyvin pienempien alueiden tarkempaan työstämiseen. Viila puolestaan on erinomainen vaihtoehto, kun halutaan poistaa isompia lohkeamia tai muotoilla terää uudelleen.

Oikean tekniikan käyttö on tärkeää, jotta et vahingoita itseäsi tai pilaa teriä. Noudata valmistajan ohjeita ja varmista, että pidät kiinni turvallisuusohjeista. Muista myös pitää työkalu tukevasti paikoillaan ja keskittyä tasaiseen liikkeeseen.

 

Terien säilytys oikein

 

Oikea säilytystapa on tärkeä osa terien hoitoa ja huoltoa. Huonosti säilytetyt terät voivat vaurioitua tai menettää terävyytensä nopeammin. Tässä muutamia vinkkejä terien oikeaan säilytykseen:

 

  1. Pidä terät suojattuna kosteudelta ja pölyltä. Kosteus voi aiheuttaa ruostumista, kun taas pöly ja lika voivat tukkia terän leikkaavan osan.
  2. Käytä suojakappeja tai -taskuja pitämään terät erillään toisistaan ja estämään niiden kolhiintuminen tai naarmuuntuminen.
  3. Sijoita terät paikkaan, jossa ne eivät altistu äkillisille lämpötilamuutoksille tai iskuille. Vältä myös altistamasta niitä suoralle auringonvalolle.
  4. Tarkista säännöllisesti säilytysohjeet valmistajan ohjeista, sillä eri monitoimityökalumerkit saattavat suositella hieman erilaisia säilytystapoja.

Makita monitoimikoneen terien vertailu: mikä on paras vaihtoehto?

Monitoimikoneet ovat erinomaisia työkaluja monenlaisiin remontti- ja rakennustöihin. Makita on yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista merkeistä tällä alalla, ja heidän monitoimikoneensa ovat saavuttaneet suuren suosion ammattilaisten keskuudessa. 

Yksi tärkeimmistä osista näissä koneissa ovat terät, jotka määrittävät niiden käyttötarkoituksen ja tehokkuuden eri töissä. Tämän artikkelin tarkoituksena on vertailla erilaisia Makita monitoimikoneen teriä ja selvittää, mikä niistä on paras vaihtoehto eri tarpeisiin. Lue eteenpäin saadaksesi tietoa terien erilaisista tyypeistä sekä leikkausnopeuden vertailusta.

 

Terätyypit ja niiden käyttötarkoitukset

Makita monitoimikoneen terät ovat saatavilla erilaisissa tyypeissä, joista jokaisella on oma käyttötarkoituksensa. On tärkeää valita oikea terätyyppi sen perusteella, millaista työtä aiot tehdä.

 

Tässä muutamia yleisimpiä Makita monitoimikoneen teriä ja niiden käyttötarkoituksia:

Sahaterät

Nämä terät ovat ihanteellisia puun leikkaamiseen ja sahaamiseen. Ne tarjoavat nopean ja tehokkaan leikkauksen erityisesti pehmeille materiaaleille.

Metalliterät

Metalliterät soveltuvat erinomaisesti metallin leikkaamiseen, kuten putkien tai naulojen katkaisemiseen. Ne ovat kestäviä ja tarkkoja.

Hiontaterät

Hiontaterillä voit hioa erilaisia pintoja, kuten puuta tai metallia. Ne auttavat poistamaan epäsäännöllisyyksiä ja antavat tasaisen lopputuloksen.

Kaapimisterät
Kaapimisterillä voit poistaa maalia, liimaa tai muita pinnoitteita eri materiaaleista. Ne ovat tehokkaita ja tarkkoja työkaluja pintojen puhdistukseen.

 

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä Makita monitoimikoneen teristä. On tärkeää tutustua jokaisen terän ominaisuuksiin ja valita oikea työkalu juuri sinun tarpeisiisi sopivaksi.

 

Leikkausnopeuden vertailu eri terillä

Kun valitset Makita monitoimikoneen terää, on tärkeää ottaa huomioon myös leikkausnopeus. Eri terät voivat tarjota erilaisia leikkaustehokkuuksia eri materiaaleille. 

Tässä muutamia esimerkkejä leikkausnopeuden vertailusta:

 

Sahaterät

Sahaterät tarjoavat nopean ja tehokkaan leikkauksen pehmeille materiaaleille, kuten puulle tai muoville. Ne pystyvät tekemään suoria viiltoja nopeasti.

Metalliterät

Metalliterät ovat erinomaisia metallin katkaisemiseen ja tarjoavat tarkan ja sujuvan leikkauksen. Ne pystyvät käsittelemään erilaisia metallityyppejä, kuten rautaa tai alumiinia.

Hiontaterät

Hiontaterillä voi saavuttaa tasaisen ja sileän lopputuloksen hiotessaan puuta tai metallia. Leikkausnopeus voi vaihdella riippuen hiomapaperin karkeudesta.

Kaapimisterät

Kaapimisterillä voi poistaa maalia tai muita pinnoitteita tehokkaasti, mutta ne eivät yleensä tarjoa yhtä suurta leikkausnopeutta kuin esimerkiksi sahaterät.

On tärkeää valita terä, joka tarjoaa sopivan leikkausnopeuden ja tehokkuuden juuri sinun tarpeisiisi. Tämä auttaa saavuttamaan parhaan mahdollisen lopputuloksen ja säästämään aikaa työskentelyssä.

 

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja