Tavaratalomme ovat juhannusaattona ja -päivänä 21.–22.6. suljettuna. Palvelemme jälleen sunnuntaina 23.6. klo 10–18. Verkkokauppamme palvelee 24/7.

Lataa

Grillaustarvikkeet ja grillien lisätarvikkeet

Grillaushetki vaatii onnistuakseen muutakin kuin grillin, ja täydellisiä kokkaushetkiä varten mukaan on hyvä napata myös erilaiset grillaustarvikkeet ja grillien lisätarvikkeet, kuten grillivartaat, uunipellit ja grilliritilät. Grillihanskat, grillipihdit sekä paistolastat helpottavat grillausta, ja paistokivi tai pizzakivi paahtaa pizzapohjan täydellisen rapeaksi. Halsteri auttaa esimerkiksi pihvien ja kasviksien grillauksessa. Entäpä miltä kuulostaisi muurikkapannu räiskäleiden paistoon? Olivatpa grillaustarpeesi mitkä hyvänsä, BAUHAUS auttaa toteuttamaan ne. Grillin puhdistus onnistuu helposti, kun grilliharja ja puhdistusaine ovat helposti saatavilla grillin läheisyydessä. Näin vietät turvallisia ja maukkaita grillihetkiä koko kesän.

Grillaustarvikkeet kotikokeille - Näillä 10 tarvikkeella grillaat kuin ammattilainen

Grillaaminen on kesän ehdoton hitti, ja moni haluaa päästä nauttimaan herkullisista grilliruoista myös omalla pihalla. Kotikokkien grillaustarvikkeet ovatkin tärkeä osa onnistunutta grillauskokemusta. Tässä artikkelissa kerromme, mitkä tarvikkeet kannattaa hankkia, jotta voit grillata kuin ammattilainen.

1. Laadukas grilli

Grillauksen perusta on laadukas grilli. Valikoimassa on erilaisia malleja kaasu-, hiili- ja sähkögrilleistä savustimiin ja kamadoihin. Kaasu- ja sähkögrillit ovat helppokäyttöisiä ja nopeita lämmittää, kun taas hiiligrilli antaa ruoalle aivan omanlaisensa maun. Savustimella puolestaan voi valmistaa herkullisia savulohia tai -lihoja.

2. Lämmitettävä kori

Lämmitettävä kori auttaa pitämään ruoan lämpimänä tarjoiluun asti. Koria voi käyttää esimerkiksi perunoiden tai kasvisten lämmittämiseen samalla kun liha paistuu grillissä.

3. Paistolastat

Paistolastat ovat välttämättömiä välineitä grillauksessa. Niillä käännetään lihat ja kasvikset ilman että ne rikkoutuvat tai tarttuvat grilliin kiinni. Valitse laadukkaat lastat, jotka kestävät kuumuutta ja ovat helppoja puhdistaa.

4. Grillipihdit

Grillipihdit ovat kätevä apuväline esimerkiksi makkaroiden tai lihan kääntämiseen. Valitse pitkävartiset pihdit, jotta et polta sormiasi kuumassa grillissä.

5. Lämpömittari

Lämpömittari auttaa varmistamaan, että ruoka on kypsennetty oikeaan lämpötilaan. Erityisesti isompien lihapalojen paistamisessa lämpömittari on tärkeä työkalu.

6. Grilliharja

Grilliharjalla pidät grillin puhtaana ja hygieenisenä käyttökertojen välillä. Harjaa grilliritilää heti grillaamisen jälkeen, kun ritilän pintaa ei ole vielä ehtinyt jäädä kiinni palaneesta rasvasta tai ruoan jäämistä.

7. Savustuspuru

Savustuspuru antaa ruoalle herkullisen savun maun ja aromin. Purua voi lisätä suoraan hiilien päälle tai käyttää savustuslaatikossa erillisessä astiassa.

8. Kastikeharja

Kastikeharjalla voit levittää marinadia tai glaseerausta lihan päälle grillaamisen aikana. Valitse silikoninen harja, joka kestää kuumuutta ja on helppo puhdistaa.

9. Grillauslevy

Grillauslevyllä voit valmistaa esimerkiksi herkullisia hampurilaisia tai kasvispihvejä grillissä. Levy estää ruokien putoamisen ritilän väleistä ja mahdollistaa tasaisen paistamisen.

10. Suojahuppu

Suojahuppu suojaa grilliä sateelta, auringolta ja lialta käyttökertojen välillä. Huppu kannattaa laittaa päälle heti grillaamisen jälkeen, kun grilli on vielä lämmin.

Nämä kotikokkien grillaustarvikkeet auttavat sinua valmistamaan herkullisia grilliruokia. Muista myös turvallisuusasiat: pidä sammutusvälineet lähellä ja varo polttamasta itseäsi kuumassa grillissä. Hyvällä suunnittelulla ja oikeilla tarvikkeilla saat nauttia kesän parhaista makuelämyksistä omalla terassillasi!

 

Viisi välttämätöntä grillaustarviketta jokaiseen kesäkeittiöön

Jos haluat kuitenkin hieman suppeamman grillaustarvikevalikoiman niin tässä on välttämättömät tarvikkeet, joilla onnistut varmasti:

1. Hyvä grilli

Ensimmäinen ja tärkein tarvike on tietenkin hyvä grilli. Valitse sellainen, joka sopii sinun tarpeisiisi ja budjettiisi. On olemassa monia erilaisia grillejä, kuten kaasugrillit, hiiligrillit ja sähkögrillit. Kaasugrilli on nopea ja helppo käyttää, hiiligrilli antaa ruoalle savuisen maun ja sähkögrilli sopii pienemmille parvekkeille tai terasseille.

2. Grillivälineet

Hyvät grillivälineet ovat välttämättömiä jokaiselle grillaajalle. Tarvitset vähintään pinsetit, lastan ja harjan puhdistusta varten. Pinseteillä voit kääntää ruokaa ilman että se rikkoutuu tai putoaa ritilältä. Lastalla voit siirtää ruoan ritiltä lautaselle tai tarjoiluvadille helposti ilman että se valuu lattialle tai putoaa. Harjalla voit puhdistaa ritilän ennen ja jälkeen grillaamisen.

3. Lämpömittari

Lämpömittari on tärkeä työkalu grillauksessa, sillä se auttaa sinua varmistamaan että ruoka on kypsennetty oikein. Voit valita digitaalisen tai perinteisen lämpömittarin, mutta tärkeintä on että se mittaa lämpötilan tarkasti. Esimerkiksi broilerin sisälämpötilan tulisi olla vähintään 75 astetta Celsius-asteikolla.

4. Grillauslevyt

Grillauslevyt ovat hyvä lisätarvike, jos haluat grillata jotain muuta kuin lihaa tai kalaa. Voit käyttää niitä esimerkiksi vihannesten, juustojen tai munakokkelin grillaamiseen ilman että ne tarttuvat ritilään kiinni tai putoavat sieltä alas.

5. Suojapeite

Viimeinen mutta ei vähäisin tarvike on suojapeite grillille. Se auttaa suojaamaan grilliä sateelta ja auringolta sekä pitämään sen puhtaana ja hyvässä kunnossa pidempään. Valitse peite, joka sopii juuri sinun grillimallillesi ja joka kestää säätä hyvin.

Nämä viisi grillaustarviketta ovat tärkeitä jokaiselle kesäkeittiölle, olipa kyseessä sitten ammattimainen grillaaja tai aloittelija. Kun sinulla on oikeat välineet, voit nauttia grillaamisesta vieläkin enemmän ja valmistaa herkullisia aterioita perheelle ja ystäville.

 

Mitä asioita tulisi huomioda hankkiessa grillaustarvikkeita?

Grillaaminen on suosittu harrastus ympäri maailman, ja se on erityisen suosittua kesäisin. Grillaamisessa on kuitenkin tärkeää käyttää oikeanlaisia grillitarvikkeita, jotta ruoanlaitto olisi turvallista ja helppoa. Tässä artikkelissa käsitellään asioita, jotka tulee ottaa huomioon grillitarvikkeita ostaessa.

1. Grillin koko

Ensimmäinen asia, joka tulee ottaa huomioon grillitarvikkeita ostaessa, on grillin koko. On tärkeää valita tarvikkeet, jotka sopivat omaan grilliin. Esimerkiksi grillauspinnan koko vaikuttaa siihen, kuinka paljon ruokaa voidaan laittaa kerralla.

2. Materiaali

Grillitarvikkeiden materiaali vaikuttaa niiden kestävyyteen ja käyttöikään. Useimmat grillitarvikkeet ovat valmistettu metallista tai muovista. Metalliset tarvikkeet ovat yleensä kestävämpiä ja paremmin lämmönkestäviä kuin muoviset.

3. Turvallisuus

Grillauksessa on tärkeää huolehtia turvallisuudesta. Siksi kannattaa valita tarvikkeet, jotka ovat turvallisia käyttää avotulen lähellä ja joissa on hyvä pito esimerkiksi liukumattoman kahvan ansiosta.

4. Helppokäyttöisyys

Grillauksen ei tarvitse olla vaikeaa, joten kannattaa valita tarvikkeet, jotka ovat helppokäyttöisiä ja helpottavat ruoanlaittoa. Esimerkiksi grillivartaat tai -korit voivat helpottaa ruoan paistamista ja kääntämistä.

5. Puhdistettavuus

Grillitarvikkeiden puhdistaminen on tärkeää niiden käyttöiän pidentämiseksi. Siksi kannattaa valita tarvikkeet, jotka ovat helppoja puhdistaa esimerkiksi astianpesukoneessa tai pesusienellä.

6. Tarpeellisuus

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä asiana tulee ottaa huomioon tarve grillitarvikkeille. Kannattaa miettiä, mitkä tarvikkeet ovat todella tarpeellisia omaan grillauskokemukseen ja mitkä voivat jäädä hankkimatta.

Yhteenveto

Grillaaminen on hauskaa ja herkullista, kun käytössä on oikeanlaiset grillitarvikkeet. Kun ostaa grillitarvikkeita, kannattaa ottaa huomioon grillin koko, materiaali, turvallisuus, helppokäyttöisyys, puhdistettavuus sekä tarpeellisuus omassa grillauskokemuksessa. Näin varmistetaan turvallinen ja helppo grillauskokemus.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja