Lataa

Kukkaruukut, kukkalaatikot ja tarvikkeet

Oikeanlaisen ja -kokoisen ruukun valinta on kasvin kasvamisen ja viihtymisen kannalta tärkeää. Laajasta valikoimastamme löydät erilaiset ruukut viherkasveille ja yrteille – jokaiseen sisustukseen ja makuun. Olet millainen vihersisustaja tai kesäpuutarhuri tahansa, BAUHAUSin laajasta ruukkuvalikoimasta löydät tarvitsemasi kukkaruukut, kukkalaatikot ja tarvikkeet. Valitessasi suojaruukkua perehdy kasvin tarpeisiin ja omiin taipumuksiisi. Altakasteluruukku pelastaa kasvin ylikastelulta sekä kuivumiselta, amppeliruukku päästää runsaina roikkuvat kasvit oikeuksiinsa ja parvekelaatikko mahtuu pienellekin ransalaiselle parvekkeelle. Muista myös ostaa ruukullesi sopiva aluslautanen sekä kasville sopivat mullat ja lannoitteet. Jotta kasvit saavat parhaat kasvumahdollisuudet, muista myös kasvituet ja kasvivalaisimet. Valikoimastamme löytyvät myös kukkapöydät, kasvihyllyköt, siemenet ja kukkasipulit. Tule ostoksille BAUHAUSin myymälään tai verkkokauppaan ja ihastu ruukkuvalikoimaamme!

Kukkaruukut - kaunista ja käytännöllistä kasvien kasvattamista

Oikeanlaisen ja sopivan kokoisen ruukun valitseminen on ensiarvoisen tärkeää kasvien kukoistamisen ja viihtyvyyden kannalta. BAUHAUSin laajasta ja monipuolisesta valikoimasta löydät erilaiset ruukut viherkasveille, yrteille ja muille kasveille – jokaiseen sisustukseen, makuun ja tarpeeseen. Olitpa sitten innokas vihersisustaja, kesäpuutarhuri tai muuten vain kasvien ystävä, valikoimastamme löydät kaiken tarvitsemasi: kukkaruukut, kukkalaatikot, tarvikkeet ja paljon muuta.

Kun valitset kasveillesi sopivaa suojaruukkua, on tärkeää ottaa huomioon sekä kasvin erityistarpeet että omat mieltymyksesi ja käytännöt. Altakasteluruukku auttaa suojelemaan kasvia sekä ylikastelulta että kuivumiselta, amppeliruukku taas mahdollistaa runsaina roikkuvien kasvien näyttävän esillepanon, ja parvekelaatikko sopii täydellisesti vaikka pienelle ranskalaiselle parvekkeelle. Älä unohda hankkia myös ruukullesi sopivaa aluslautasta sekä kasville parhaiten soveltuvia multia ja lannoitteita.

Kasvien parhaan mahdollisen kasvun varmistamiseksi kannattaa panostaa myös kasvitukiin ja kasvivalaisimiin. Lisäksi valikoimastamme löydät erilaisia kukkapöytiä, kasvihyllyköitä, siemeniä ja kukkasipuleita, joiden avulla voit luoda juuri sellaisen vihreän keitaan kuin haluat. 

Tervetuloa tutustumaan ja ihastumaan kattavaan ruukkuvalikoimaamme BAUHAUSin myymälöissä tai verkkokaupassa – löydät varmasti juuri ne tuotteet, joilla kasvisi pääsevät loistamaan!

Mikä on altakasteluruukku?

Altakasteluruukku on erityinen kukkaruukku, joka on suunniteltu helpottamaan kasvien kastelua. Se koostuu kahdesta osasta: ylemmästä osasta, jossa kasvi istutetaan, ja alemmasta osasta, joka toimii vesivarastona. Näiden kahden osan välillä on kastelulevy, joka imee vettä alaosasta ja siirtää sen kasville juuri oikeassa määrin. Tämä järjestelmä mahdollistaa kasvien tasaisen kastelun ja vähentää kastelun tarvetta.

Orthex altakasteluruukku - helppoa ja tehokasta kastelua

Orthex altakasteluruukku, tai toiselta nimeltä kestokasteluruukku, on suosittu valinta niin ammattilaisille kuin kotipuutarhureillekin. Se on suunniteltu erityisesti Pohjolan olosuhteisiin ja sopii erinomaisesti niin sisä- kuin ulkokäyttöönkin. Orthex altakasteluruukut ovat valmistettu korkealaatuisesta, UV-suojatusta muovista, joka kestää hyvin aikaa ja käyttöä.

Orthex altakasteluruukun edut

Orthex altakasteluruukun suosio perustuu sen moniin etuihin, joista tärkeimpiä ovat:

  1. Helppo kastelu: Altakasteluruukku vähentää kastelun tarvetta, sillä kasvi saa vettä aina tarvittaessa alaosan vesivarastosta.
  2. Tasainen kastelu: Kastelulevyn ansiosta kasvi saa vettä tasaisesti, mikä edistää sen terveyttä ja kasvua.
  3. Kestävä materiaali: Orthex altakasteluruukut ovat valmistettu korkealaatuisesta, UV-suojatusta muovista, joka kestää hyvin aikaa ja käyttöä.
  4. Eri kokoja ja värejä: Orthex altakasteluruukut ovat saatavilla monissa eri väreissä ja koossa, joten voit valita juuri sinun tarpeisiisi ja sisustukseesi sopivan ruukun.
  5. Sisä- ja ulkokäyttöön: Orthex altakasteluruukut sopivat erinomaisesti sekä sisätiloihin että ulos, joten voit käyttää niitä monipuolisesti erilaisissa tiloissa.

Altakasteluruukkujen käyttö ja hoito

Altakasteluruukkujen käyttö on helppoa ja vaivatonta. Seuraa näitä ohjeita parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi:

  1. Valitse sopiva kasvi: Altakasteluruukku sopii useimmille kasveille, mutta on tärkeää valita kasvi, joka ei vaadi liikaa vettä eikä kuivu liian helposti. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi viherkasvit, yrtit ja monet kukkivat kasvit.
  2. Täytä alaosa vedellä: Täytä altakasteluruukun alaosa vedellä niin, että kastelulevy on veden pinnan alapuolella.
  3. Istuta kasvi: Istuta kasvi yläosaan käyttäen hyvälaatuista multaa. Huolehdi siitä, että kasvin juuret ulottuvat kastelulevylle asti.
  4. Tarkkaile vesimäärää: Tarkista säännöllisesti, että alaosassa on riittävästi vettä. Lisää tarvittaessa vettä, jotta kasvi saa jatkuvasti riittävästi kosteutta.
  5. Puhdista ruukku säännöllisesti: Pidä huolta ruukun puhtaudesta ja puhdista se tarvittaessa miedolla saippuavedellä. Tämä auttaa ehkäisemään mahdollisia tuholais- ja sieniongelmia.

Usein kysyttyjä kysymyksiä altakasteluruukuista

Kuinka usein altakasteluruukkua tulisi kastella?

Altakasteluruukun kasteluväli riippuu kasvin lajista, kasvualustasta ja ympäristön olosuhteista. Yleensä altakasteluruukkuja ei tarvitse kastella yhtä usein kuin tavallisia ruukkuja, sillä alaosan vesivarasto pitää kasvin kosteutettuna pidempään. Tarkista kuitenkin säännöllisesti vesivaraston veden määrä ja lisää tarvittaessa vettä.

Voinko käyttää altakasteluruukkua ulkona?

Kyllä, altakasteluruukut sopivat hyvin myös ulkokäyttöön. Suosittelemme valitsemaan sellaisen altakasteluruukun, kuten Orthex altakasteluruukun, joka on valmistettu kestävästä, UV-suojatusta materiaalista ja suunniteltu Pohjolan olosuhteisiin.

Miten valitsen oikean kokoisen altakasteluruukun?

Oikean kokoisen altakasteluruukun valinta riippuu kasvista ja sen juuriston koosta. Yleisesti ottaen kasvin tulisi mahtua ruukkuun niin, että sen juuret ulottuvat kastelulevylle asti, mutta eivät ole aivan puristuksissa. Tutustu eri kokoisiin Orthex altakasteluruukkuihin ja valitse niistä sopivin kasvillesi.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja