Lataa

Kasvihuoneet ja tarvikkeet

Onko unelmissasi oma kasvihuone, jossa kasvattaa pihallasi vihanneksia ja yrttejä? Kasvihuoneet tuovat suojaa ja luovat otolliset kasvuolosuhteet kasvin kasvulle. Kasvihuoneet sopivat myös pieneen tilaan, ja esimerkiksi kasvihyllykkö on erityisen kätevä yrttien kasvatuksessa. Nopeasti ja helposti koottava tunnelikasvihuone toimii tarpeen vaatiessa myös varastona. Laatikkoviljelijän viljelykausi pidentyy hankkimalla erillinen kasvihuone lavakauluksen päälle. Jos tilaa on vähän, mutta viherpeukaloa syyhyttää, minikasvihuone on loistava valinta. Tai hanki tilaa säästävä kasvihuone terassille. Meiltä saat myös monipuolisen valikoiman viherpeukalon omia puutarhatarvikkeita kasvisten ja yrttien hoitoon. Valikoimastamme löydät mm. varjostuskankaat, kenno- ja polykarbonaattilevyt, kasvihuonepöydät ja hyllysarjat, joilla rakentaa toiveittesi kasvihuone. Löydät nämä ja edulliset kasvihuoneet tarjoushinnoin BAUHAUSin tavarataloista tai saat ne suoraan kotiin verkkokaupan edullisella kotiinkuljetuksella!

Kasvihuoneet - Miten valita sopiva kasvihuone omalle pihalle?

 

Kasvihuoneet ovat loistava tapa kasvattaa omia vihanneksia ja yrttejä kotipihalla. Ne tarjoavat suojan säältä ja tuholaisilta, sekä mahdollistavat kasvien viljelyn läpi vuoden. Kasvihuoneen valinta voi kuitenkin olla haastavaa, sillä markkinoilla on monia erilaisia vaihtoehtoja. Tässä artikkelissa käymme läpi tärkeitä seikkoja, jotka kannattaa ottaa huomioon sopivan kasvihuoneen valinnassa.

 

1. Koko

Ensimmäinen asia, joka kannattaa miettiä on kasvihuoneen koko. Kuinka paljon tilaa sinulla on käytettävissä? Minkälaisia kasveja haluat kasvattaa? Jos haluat viljellä vain muutamia yrttejä tai pieniä määriä vihanneksia, pienempi kasvihuone riittää mainiosti. Suurempaan viljelyyn tarvitset luonnollisesti isomman tilan.

 

2. Materiaali

Kasvihuoneita löytyy useista eri materiaaleista tehtynä, kuten lasista, polykarbonaatista ja muovikalvoista. Lasikasvihuoneet ovat kestäviä ja pitkän käyttöiän omaavia vaihtoehtoja, mutta ne ovat myös melko raskaita ja hauraampia kuin muut materiaalit. Polykarbonaattikasvihuoneet ovat kevyempiä ja kestävämpiä kuin lasikasvihuoneet, mutta ne voivat olla kalliimpia. Muovikalvoiset kasvihuoneet ovat edullisia ja helppoja asentaa, mutta niiden käyttöikä on lyhyempi kuin lasi- tai polykarbonaattikasvihuoneiden.

 

3. Ilmanvaihto

Hyvä ilmanvaihto on tärkeää kasvien kasvulle ja terveydelle. Kasvihuoneessa tulee olla riittävästi tuuletusikkunoita tai -luukkuja, jotta ilma pääsee kiertämään. Myös automaattinen ilmanvaihtojärjestelmä voi olla hyödyllinen vaihtoehto.

 

4. Lämmitys

Jos haluat viljellä kasveja myös talvikaudella, lämmitysjärjestelmän hankkiminen on välttämätöntä. Tämän vuoksi kannattaakin valita sellainen kasvihuone, joka sopii yhteen valitsemasi lämmitysjärjestelmän kanssa.

 

5. Kestävyys

Kasvihuoneen tulee olla kestävä ja sietää erilaisia sääolosuhteita. Varmista siis ennen ostoa, että valitsemasi malli kestää esimerkiksi lumikuormaa tai voimakkaita tuulia.

 

6. Asennus

Viimeisenä muttei vähiten tärkeänä seikkana kannattaa miettiä kasvihuoneen asennusta. Onko sinulla tarpeeksi aikaa ja osaamista kasvihuoneen itseasennukseen, vai tarvitsetko ammattilaisen apua? Monet valmistajat tarjoavat myös asennuspalveluita, joten kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin ennen ostopäätöksen tekemistä.

 

Yhteenveto

Kasvihuoneen valintaan kannattaa siis käyttää aikaa ja harkintaa. Huomioimalla edellä mainitut seikat löydät varmasti sopivan kasvihuoneen tarpeisiisi. Muista myös suunnitella viljelyksesi huolella, jotta saat mahdollisimman hyvän sadon omasta puutarhastasi!

 

5 vinkkiä kasvihuoneen ylläpitoon kotona

Kasvihuoneen ylläpitäminen kotona voi olla haastavaa, mutta se on myös erittäin palkitsevaa. Kasvihuoneessa voit kasvattaa monia erilaisia kasveja ja vihanneksia, jotka eivät välttämättä menestyisi ulkona avomaalla. Tässä artikkelissa annamme sinulle viisi vinkkiä kasvihuoneen ylläpitämiseen kotona.

 

1. Huolehdi ilmanvaihdosta

Ilmanvaihto on tärkeää kasvihuoneessa, sillä se auttaa pitämään ilmankosteuden tasapainossa ja estää homeen ja muiden taudinaiheuttajien leviämisen. Avaa siis säännöllisesti ikkunoita tai käytä tuuletinta, jotta ilma vaihtuu riittävästi.

 

2. Kastele oikein

Kasvit tarvitsevat riittävästi vettä kasvaakseen terveiksi ja vahvoiksi. Kastele siis kasvit säännöllisesti, mutta varmista samalla, että multa ei ole liian kosteaa tai kuivaa. Liian kostea multa voi johtaa juuriston mätänemiseen ja liian kuiva multa taas heikentää kasvin kasvua.

 

3. Valitse sopiva lämpötila

Kasvit tarvitsevat sopivan lämpötilan kasvaakseen optimaalisesti. Useimmat vihannekset ja yrtit viihtyvät kasvihuoneessa, jossa lämpötila on noin 20-25 astetta. Muista kuitenkin, että liian korkea lämpötila voi vahingoittaa kasveja ja aiheuttaa esimerkiksi palovammoja lehtiin.

 

4. Pidä huolta hygieniasta

Kasvihuoneessa kannattaa pitää hyvä hygienia, sillä se auttaa estämään taudinaiheuttajien leviämistä. Puhdista siis säännöllisesti kasvihuoneen pinnat ja työkalut, joita käytät kasvien hoitoon.

 

5. Valitse sopivat kasvit

Kasvihuoneeseen kannattaa valita sellaisia kasveja, jotka menestyvät parhaiten kyseisessä ympäristössä. Esimerkiksi tomaatit, kurkut ja paprikat ovat suosittuja vihanneksia kasvihuoneessa, kun taas yrttien joukosta basilika ja minttu menestyvät usein hyvin.

 

Noudattamalla näitä viittä vinkkiä voit varmistaa sen, että kasvit viihtyvät terveinä ja vahvoina kotona kasvatetussa kasvihuoneessa. Muista myös seurata säännöllisesti kasvejasi ja tarpeen mukaan tehdä muutoksia hoitorutiineihisi niiden mukaan.

 

Kasvihuoneiden hyödyt ja haitat

Kasvihuoneiden avulla on mahdollista kasvattaa monenlaisia kasveja, jotka eivät muuten selviytyisi ilmaston olosuhteiden vuoksi. Tämän lisäksi kasvihuoneet tarjoavat myös muita etuja, mutta niillä on myös haittapuolensa.

 

Yksi merkittävä etu kasvihuoneissa on se, että ne suojaavat kasveja sääolosuhteilta. Kasvihuoneen sisällä lämpötilaa ja kosteutta voidaan säädellä tarkasti, mikä auttaa pitämään kasvit terveinä ja hyvinvoivina. Lisäksi kasvihuoneessa voidaan välttää tuholaisia ja muita haitallisia tekijöitä, kuten lintuja tai jyrsijöitä.

 

Toinen etu on se, että kasvihuoneissa voi viljellä useita erilaisia kasveja samanaikaisesti. Tämän ansiosta tilankäyttö tehostuu huomattavasti verrattuna perinteiseen ulkoviljelyyn. Kasvihuoneissa voi myös viljellä esimerkiksi eksoottisia hedelmiä tai vihanneksia, jotka muuten olisivat liian herkkiä pärjätäkseen ulkoilmassa.

 

Kasvihuonetuotanto on myös ympäristöystävällisempää kuin perinteinen viljely, sillä kasvihuoneissa voidaan käyttää vähemmän torjunta-aineita ja lannoitteita. Tämän ansiosta maaperän ja vesistöjen saastuminen vähenee.

 

Kasvihuoneiden haittapuolena on kustannukset, sillä niiden rakentaminen ja ylläpito voivat olla hintavia. Lisäksi kasvihuoneet vaativat jatkuvaa huolenpitoa, jotta ne pysyvät terveinä ja hyvinvoivina. Kasvihuoneissa voi myös esiintyä tautien leviämistä helpommin kuin ulkoviljelyssä.

 

Toinen haittapuoli on se, että kasvit voivat kasvaa liian nopeasti tai epäterveellisesti, jos lämpötila tai kosteus ei ole optimaalinen. Tämän vuoksi kasvit voivat kärsiä ravinteiden puutteesta tai muista terveysongelmista.

 

Kaiken kaikkiaan kasvihuoneet tarjoavat monia etuja viljelijöille, mutta niillä on myös omat haasteensa. Kasvihuonetuotanto voi olla erittäin kannattavaa ja tehokasta, kunhan viljelijät ovat valmiita panostamaan aikaa ja resursseja sen ylläpitämiseen.

Nämä kiinnostavat juuri nyt
  Rajaa tuotteita
  Hinta 
  Saatavuus 
  Tuotemerkki 
  Kategoria 
  Kampanja 
  Leveys (mm) 
  Paksuus (mm) 
  Pinta-ala (m²) 
  Paloluokka 
  Tyyppi 
  Käyttötarkoitus 
  Järjestä
  130 tuotetta
  Sivu
  / sivu
  1. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  2. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  3. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  4. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  5. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  6. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  7. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  8. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  9. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  10. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  11. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  12. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  13. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  14. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  15. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  16. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  17. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  18. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  19. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  20. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  Sivu
  Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
  Espoo Valitse Valittu
  Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.espoo@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Lahti Valitse Valittu
  Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.lahti@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Oulu Valitse Valittu
  Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.oulu@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Tampere Valitse Valittu
  Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.tampere@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Turku Valitse Valittu
  Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.turku@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Vantaa Valitse Valittu
  Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.vantaa@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja