Lataa

Aurinkovarjot ja tarvikkeet

Aurinkovarjo antaa kaivattua suojaa paahtavalta auringolta pihoilla ja terasseilla. Aurinkovarjo on ihanteellinen asettaa sinne missä puutarhapöydät, puutarhatuolit tai aurinkotuolit ovat. Nauti kesäpäivästäsi kirjan tai viilentävän juoman kera aurinkovarjon suojassa. Myös pihakeinut sopivat hyvin pihalle ja asettamalla ruokailuryhmä ulos nautit helposti vaikka grilliruokaa aurinkovarjon alla. Meiltä löydät tukevat ja tyylikkäät aurinkovarjot kotipihan leppoisiin hetkiin. Valitse tyyliisi sopiva tukeva aurinkovarjon jalka eri materiaaleista valmistettuna. Valikoimastamme löytyvät myös aurinkovarjojen tarvikkeet kuten aurinkovarjon suojat ja päälliset auringonvarjoon. Löydät tuotteemme aina varmasti edulliseen hintaan. Tule tutustumaan jatkuvasti kasvavaan valikoimaamme.

Aurinkovarjot terassille – vinkit täydellisen varjon valintaan

Monelle kesä merkitsee aikaa, jolloin vietämme mielellämme mahdollisimman paljon aikaa ulkona säästä nauttien.

 

Aurinkovarjo

on loistava lisä pihalle kesäkautena, sillä se tarjoaa suojaa auringonpaisteelta ja luo ulkotiloihin viihtyisää ilmapiiriä. Oikeanlaisen aurinkovarjon valinta voi kuitenkin olla haastavaa, sillä markkinoilta löytyy runsaasti erilaisia vaihtoehtoja. Tästä syystä kokosimme yhteen parhaat vinkkimme täydellisen aurinkovarjon valintaan sen eri ominaisuuksiin keskittyen. Lue siis lisää ja poimi talteen hyödylliset vinkit aurinkovarjon hankintaan, säilytykseen ja sen kunnon ylläpitoon – ja valmistaudu ihanaan kesään ulkona!

 

Materiaali ja kestävyys

Yksi tärkeimmistä tekijöistä aurinkovarjon valinnassa on sen materiaali ja kestävyys. Aurinkovarjo altistuu jatkuvasti eri sääolosuhteille, kuten auringonpaisteelle, tuulelle ja sateelle ja tästä syystä sen tulee olla valmistettu laadukkaista ja kestävistä materiaaleista. Yleisimmin käytetyt materiaalit aurinkovarjoissa ovat polyesteri ja akryyli, jotka molemmat ovat vedenpitäviä ja UV-säteilyltä suojaavia. Rungon olisi hyvä olla valmistettu laadukkaasta materiaalista, kuten alumiinista tai ruostumattomasta teräksestä. Varmistathan myös, että rungossa on vahvat nivel- ja kiinnitysmekanismit.

 

Koko ja sijoittelu

Toinen tärkeä tekijä aurinkovarjon valinnassa on sen koko ja sijoittelu. Ennen varjon hankintaa on hyvä selvittää, kuinka suuren alueen haluaa varjostaa ja mihin kohtaan varjo asetetaan. Varjon koon tulisi olla riittävän suuri tarjoamaan riittävästi varjoa halutulle alueelle. Mittaa alue, johon haluat sijoittaa varjon ja pidä myös mielessä, kuinka monta ihmistä sen alle halutaan mahtuvan. Suurempi varjo voi tarjota suojaa jopa kokonaiselle ruokailuryhmälle , mutta se vaatii myös enemmän tilaa pihalla. Lisäksi on tärkeää ottaa huomioon terassin muoto ja tila, jotta aurinkovarjo voidaan sijoittaa optimaalisesti siten, ettei se estä liikkumista tai tahattomasti häiritse näköyhteyttä.

 

Toiminnallisuus ja säädettävyys

Kolmas tärkeä seikka aurinkovarjon valinnassa on sen toiminnallisuus ja säädettävyys. Hyvä aurinkovarjo tarjoaa mahdollisuuden säätää varjon korkeutta, kallistuskulmaa ja suuntaa tarpeen mukaan. Tämä mahdollistaa varjon optimaalisen käytön eri aikaan päivästä ja erilaisissa sääolosuhteissa. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota varjon avaus- ja suljentamekanismiin sekä sen helppokäyttöisyyteen. On hyvä valita aurinkovarjo, joka on helppo avata ja sulkea sekä säätää tarvittaessa.

 

Aurinkovarjon talvisäilytys

Aurinkovarjo on ihanteellinen lisä terassille tai puutarhaan, mutta talven saapuessa se kannattaa suojata asianmukaisesti säilytyksen ajaksi. Oikeaoppinen talvisäilytys varmistaa aurinkovarjon pitkän käyttöiän ja hyväkuntoisuuden seuraavaa kesää varten. Löydä vinkkejä aurinkovarjon talvisäilytykseen ja varmista, että aurinkovarjosi pysyy hyvänä pitkään!

 

Sopiva säilytyspaikka

Aurinkovarjo tulee säilyttää talven aikana suojassa sääolosuhteilta kuten lumelta, jäätyneeltä vedeltä ja voimakkaalta tuulelta. Paras säilytyspaikka aurinkovarjolle on sisätila, kuten varasto

tai autotalli. Jos sisätilaa ei ole saatavilla, voi harkita ulkona olevaa suojattua aluetta, kuten katettua terassia tai kuistia. On tärkeää valita paikka, jossa aurinkovarjo ei altistu kosteudelle tai äärimmäisille lämpötiloille. Sopiva säilytyspaikka varmistaa aurinkovarjon kunnon säilymisen talven yli.

Puhdistus ennen talvisäilytystä

Ennen aurinkovarjon talvisäilytystä on tärkeää puhdistaa se perusteellisesti. Aurinkovarjo kerää likaa, pölyä ja muita epäpuhtauksia käytön aikana, ja nämä voivat vahingoittaa materiaalia tai aiheuttaa hajuja säilytyksen aikana. Puhdista aurinkovarjo huolellisesti kostealla liinalla ja miedolla saippuavedellä. Vältä voimakkaiden kemikaalien käyttöä, sillä ne voivat vahingoittaa varjon pintamateriaalia. Anna aurinkovarjon kuivua täysin ennen sen siirtämistä talvisäilytyspaikkaan.

Suojakotelo tai -pussi

Yksi tapa suojata aurinkovarjo talvisäilytyksen aikana on käyttää sille tarkoitettua suojakoteloa tai -pussia . Suojakotelo tai -pussi tarjoaa lisäsuojaa varjolle säilytyksen aikana, estäen pölyn, lian ja kosteuden pääsyn sen pintaan. Valitse suojakotelo tai -pussi, joka on sopivan kokoinen aurinkovarjollesi ja valmistettu kestävästä materiaalista. Muista myös varmistaa, että suojakotelo tai -pussi on vedenpitävä, jotta se pitää varjon kuivana ja hyvässä kunnossa säilytyksen aikana.

Varastointi pystyasennossa

Aurinkovarjo tulisi talvisäilytyksen aikana varastoida pystyasennossa. Tämä auttaa säilyttämään sen muodon ja estää kangasta tai runkoa vääntymästä tai vaurioitumasta pitkän säilytyksen aikana. Jos aurinkovarjossa on irrotettava katos, kannattaa se poistaa ennen varastointia ja säilyttää erillään rungosta. Pidä huolta, että aurinkovarjo on tukevasti kiinnitetty ja tasapainossa varastoinnin aikana, jotta se ei kaadu tai aiheuta vahinkoa ympäröiville esineille.

 

Aurinkovarjon puhdistus

Aurinkovarjo altistuu eri sääolosuhteille ja kerää likaa, pölyä ja muita epäpuhtauksia käytön aikana. Säännöllinen puhdistus auttaa pitämään aurinkovarjon puhtaana, raikkaana ja hyväkuntoisena. Puhtaat varjot näyttävät paremmilta ja lisäävät ulkotilojen viihtyisyyttä.

 

Puhdistusaineen valinta

Oikean puhdistusaineen valinta on tärkeää aurinkovarjon puhdistuksessa. On suositeltavaa käyttää mietoa saippuavettä tai neutraalia pesuainetta, joka ei vahingoita varjon materiaalia. Vältä voimakkaita kemikaaleja, kuten klooria tai liuottimia, sillä ne voivat aiheuttaa vaurioita ja haalistumista. Ennen puhdistusta kannattaa lukea aurinkovarjon valmistajan ohjeet ja suositukset sopivan puhdistusaineen käytöstä.

 

Kuivatus ja säilytys

Kun aurinkovarjo on puhdistettu, on tärkeää varmistaa sen asianmukainen kuivatus ennen säilytystä. Anna varjon kuivua täysin ennen sen taittamista tai rullaamista. Tämä auttaa estämään kosteuden jäämistä materiaaliin ja mahdollisia homeen tai hajujen muodostumista. Kun aurinkovarjo on täysin kuiva, se voidaan taittaa tai rullata ja säilyttää suojassa sääolosuhteilta, kuten auringonpaisteelta ja kosteudelta.

 

Aurinkovarjon tarjoama suoja on tärkeä terveyden kannalta

Aurinkovarjot eivät ole vain tyylikkäitä lisäyksiä ulkotiloihin, vaan ne tarjoavat myös terveyden kannalta tärkeää suojaa. Aurinkovarjojen käyttö voi suojata meitä haitallisilta UV-säteiltä ja auttaa ylläpitämään terveellistä ihon kuntoa. UV-säteily voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia, kuten ihosyöpää ja ennenaikaista ikääntymistä. Aurinkovarjon alla oleskelu auttaa vähentämään altistumista näille säteille ja pitämään ihon terveenä, mutta nauttien samalla ulkona oleilusta. Aurinkovarjot voivat myös auttaa suojaamaan silmiä haitalliselta UV-säteilyltä. Liiallinen altistuminen auringolle voi aiheuttaa silmien punoitusta, ärsytystä ja jopa kaihia. Aurinkovarjon alla istuminen estää suoran altistumisen auringonvalolle ja vähentää näiden oireiden riskiä. 

 

Aurinkovarjot vähentävät myös lämpösokin ja auringonpistoksen riskiä erityisesti kesäpäivinä, jolloin lämpötilat kohoavat korkealle. Ne tarjoavat viileän varjon auringolta, auttaen näin vähentämään kehon lämpötilaa ja estäen liiallisen hikoilun. Tällainen suoja on erityisen tärkeää lapsille ja vanhuksille. 

 

On tärkeää valita oikeanlainen aurinkovarjo sen tarjoamien hyötyjen maksimoimiseksi. Paras vaihtoehto on varjo, joka tarjoaa riittävästi suojaa UV-säteiltä ja on helppo asettaa haluttuun paikkaan ulkona. Kaiken kaikkiaan aurinkovarjojen käyttö on erinomainen tapa nauttia ulkoilmasta samalla kun pidät huolta terveydestäsi.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja