Lataa

Ulkosohvat ja sohvaryhmät ulos

Kesällä aikaa tulee vietettyä pihalla ja ulos keräännytään isollakin joukolla. Polyrottinki sohva, ulkosohva tai muut sohvaryhmät kruunaavat aina terassin ja parvekkeen pihalla sekä kutsuvat oleskelemaan ulkosalla. Asentamalla ruokailuryhmä ulos voit myös kätevästi kutsua kavereita illanviettoon. Bauhausin laajasta valikoimasta löydät varmasti sopivimman ulkosohvan parvekkeelle kuin pihallekin. Divaanisohva on mukava myös auringonottoon. Valitse makuusi sopiva terassisohva, puutarhasohva tai vaikka terassille sopiva kulmasohva.  Kruunaa piha vielä lisäämällä aurinkovarjot, istuintyynyt ja puutarhapenkit ulos.

Ulkosohvaryhmä: Miten valita sopiva vaihtoehto terassille?

Terassi on usein kodin kesäisin käytetyin tila, jossa vietetään aikaa perheen ja ystävien kanssa. Ulkosohvaryhmä on tärkeä osa terassin sisustusta ja sen valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Tämän artikkelin tarkoituksena on antaa vinkkejä sopivan ulkosohvaryhmän valitsemiseen. Ensimmäinen asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota, on terassin koko. Mittaa terassin pinta-ala ja harkitse, kuinka paljon tilaa haluat varata sohvalle ja pöydälle. On tärkeää, että ulkosohvaryhmä ei vie liikaa tilaa terassilta, mutta samalla tarjoaa riittävästi istumapaikkoja. Seuraavaksi mieti, kuinka monta henkilöä haluat mahtuvan sohvalle istumaan. Jos suunnittelet useiden vieraiden kutsumista tai haluat tarjota runsaasti istumapaikkoja perheelle, suurempi sohvaryhmä voi olla parempi vaihtoehto. Toisaalta pienemmät ryhmät voivat olla käteviä pienemmillä terasseilla tai jos et odota suurta vierasmäärää. Materiaali on myös tärkeää ottaa huomioon ulkosohvan valinnassa. Terassikalusteet altistuvat sääolosuhteille, joten valitse kestävä ja helppohoitoinen materiaali. Suosittuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi puu, alumiini ja muovi. Puu on luonnollinen ja lämmin materiaali, mutta se vaatii säännöllistä huoltoa. Alumiini on kevyt ja helppo pitää puhtaana, mutta voi tuntua kylmältä istua ilman pehmusteita. Muovi on edullinen vaihtoehto, joka ei vaadi paljon hoitoa. Pehmusteet ovat myös tärkeä osa ulkosohvaryhmän mukavuutta. Valitse laadukkaat pehmusteet, jotka kestävät kosteutta ja auringonvaloa. Pehmusteiden tulisi myös olla helposti irrotettavia ja pestäviä.

Lopuksi harkitse ulkosohvaryhmän tyyliä ja väriä. Haluatko modernin vai perinteisen ilmeen terassillesi? Vai haluatko ehkä valita sohvaryhmän, joka sopii hyvin yhteen jo olemassa olevan sisustuksen kanssa? Värivalinta riippuu omasta mieltymyksestäsi - haluatko pirteitä värejä tai hillittyjä sävyjä? Kun olet ottanut nämä asiat huomioon, voit tehdä parempia päätöksiä sopivan ulkosohvaryhmän valinnassa. Muista myös ottaa huomioon budjettisi ja vertailla eri vaihtoehtoja ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Hyvin valittu ulkosohvaryhmä tekee terassistasi viihtyisän ja kutsuvan paikan, jossa voit nauttia kesäpäivistä ystävien seurassa.

Terassi sohvaryhmä: Luo viihtyisä oleskelutila ulkotiloihin

Terassi on usein kodin laajennus, joka tarjoaa mahdollisuuden nauttia ulkoilmasta ja luonnosta omassa rauhassa. Terassilla vietetään aikaa niin perheen kesken kuin ystävien kanssa, joten sen sisustaminen viihtyisäksi oleskelutilaksi on tärkeää. Yksi tapa tehdä terassista kutsuva ja mukava paikka on hankkia siihen sopiva sohvaryhmä. Terassi sohvaryhmät ovat suosittuja vaihtoehtoja ulkokalusteiksi, sillä ne tarjoavat mukavan istumapaikan ja rentoutumismahdollisuuden. Sohvaryhmän avulla terassista saadaan luotua kodikas oleskelutila, jossa voi oleskella joko auringossa tai varjon alla. Sohvaryhmiä löytyy monenlaisia eri tyyleissä ja materiaaleissa. Suosituimpia materiaaleja ovat puu, metalli ja muovi. Puinen sohvaryhmä luo rustiikkisen tunnelman terassille ja sopii hyvin luonnonläheiseen ympäristöön. Metalliset sohvaryhmät taas tuovat modernin ilmeen terassille ja kestävät hyvin säitä. Muoviset sohvat puolestaan ovat kevyitä siirtää ja helppoja pitää puhtaana. Sohvaryhmän valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota myös istuinmukavuuteen. Pehmustetut istuimet ja selkänojat tekevät oleskelusta mukavampaa ja rentouttavampaa. Lisämukavuutta voi tuoda esimerkiksi pehmeillä tyynyillä tai viltillä, jotka luovat viihtyisyyttä ja lämpöä terassille.

Sohvaryhmän sijoittelussa kannattaa ottaa huomioon tilan koko ja muoto. Suurempi sohvaryhmä sopii tilavaan terassiin, kun taas pienempi vaihtoehto on parempi valinta pienemmälle terassille tai parvekkeelle. Sijoittamalla sohvaryhmän suojaisaan paikkaan, esimerkiksi seinän viereen tai katoksen alle, voi lisätä yksityisyyttä ja suojata kalusteita säältä. Terassi sohvaryhmään voi halutessaan yhdistää myös muita ulkokalusteita, kuten pöydän tai aurinkotuolit. Pöytää käytetään usein ruokailuun tai juomien tarjoiluun, kun taas aurinkotuoleilla voi nauttia auringosta ja ottaa rennosti terassilla. Sohvaryhmällä voidaan luoda siis viihtyisä oleskelutila ulkotiloihin. Kalusteen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota materiaaliin, istuinmukavuuteen ja tilan kokoon. Lisäksi sohvaryhmän sijoittelulla voi vaikuttaa terassin ilmeeseen ja toimivuuteen. Terassi sohvaryhmä tarjoaa mahdollisuuden nauttia ulkoilmasta ja luoda viihtyisän oleskelutilan omalle terassille.

Terassisohva - Parhaat vinkit tyylikkään ja kestävän vaihtoehdon valintaan

Ensimmäinen vinkki terassisohvan valintaan on miettiä sopivaa kokoa. Terassin koko vaikuttaa siihen, kuinka suuren sohvan sinne voi sijoittaa. Liian suuri tai liian pieni sohva ei istu hyvin terassille, joten mittaa terassin koko ja harkitse sen perusteella sopiva sohvan koko. Toinen vinkki on valita materiaali, joka kestää hyvin ulko-olosuhteita. Terassisohvassa tulisi olla kosteutta hylkivät pehmusteet sekä säänkestävä runko. Suositeltavia materiaaleja ovat esimerkiksi alumiini tai ruostumaton teräs runkomateriaalina sekä UV-suojattu kangas pehmusteissa. Kolmas vinkki liittyy mukavuuteen. Terassisohvan tulisi olla mukava istua niin päivällisten aikana kuin rentoutuessa aurinkoisena päivänä. Pehmeät ja tukevat tyynyt lisäävät mukavuutta, joten kiinnitä huomiota sohvan tyynyjen laatuun ja paksuuteen. Neljäs vinkki on valita tyylikäs ulkonäkö. Terassisohva voi olla kodikas ja rento tai moderni ja tyylikäs, riippuen omasta mieltymyksestäsi. Valitse väri ja muotoilu, jotka sopivat terassin yleiseen ilmeeseen. Suosittuja värejä ovat esimerkiksi harmaa, beige tai musta. Viides vinkki on tutustua eri merkkeihin ja niiden laatuun ennen ostopäätöksen tekemistä. Laadukkaat merkit tarjoavat usein takuun tuotteilleen sekä hyvän asiakaspalvelun mahdollisten ongelmien sattuessa. Lue arvosteluja ja vertaile eri vaihtoehtoja ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Lopuksi kannattaa ottaa huomioon myös hintaluokka. Terassisohvat voivat vaihdella hinnaltaan edullisista hieman kalliimpiin vaihtoehtoihin. Mieti budjettiasi ja etsi sopiva sohva siihen hintaluokkaan kuuluvista vaihtoehdoista. Tyylikkään ja kestävän terassisohvan valintaan kannattaa panostaa aikaa ja vaivaa. Huolellinen harkinta kokoa, materiaalia, mukavuutta, ulkonäköä, merkkiä ja hintaa kohtaan auttaa löytämään juuri sinulle sopivan vaihtoehdon. Hyvin valittu terassisohva luo viihtyisän ilmapiirin terassille ja kestää käyttöä vuosien ajan.

 

Sohvaryhmä parvekkeelle: Pienemmällekin tilalle sopivia ratkaisuja

Parvekkeet ovat usein kaupunkiasumisen ainoita ulkotiloja, ja niiden hyödyntäminen voi olla haastavaa varsinkin pienemmissä asunnoissa. Moni saattaa kuitenkin yllättyä siitä, miten paljon vihreyttä ja viihtyisyyttä voi tuoda parvekkeelle pienilläkin ratkaisuilla. Sohvaryhmät ovat yksi tällainen ratkaisu, joka sopii erityisesti pienemmille parvekkeille. Sohvaryhmät ovat kompakteja kalusteryhmiä, jotka on suunniteltu erityisesti parvekkeiden tarpeisiin. Ne koostuvat yleensä kahdesta tuolista ja pöydästä, mutta joissakin malleissa voi olla myös sohvamainen osa. Tärkeintä näissä ryhmissä on se, että ne vievät mahdollisimman vähän tilaa samalla tarjoten mukavan istumapaikan. Yksi suosittu sohvaryhmien materiaali on kevyt alumiini. Alumiini on kestävä ja säänkestävä materiaali, joka ei ruostu eikä vaadi paljon huoltoa. Se sopii erityisen hyvin parvekkeille, sillä sen keveys helpottaa kalusteiden siirtelyä tarpeen mukaan. Toinen vaihtoehto sohvaryhmien materiaaliksi on puu tai puujäljitelmämateriaali. Puusta valmistetut kalusteet tuovat parvekkeelle luonnollista lämpöä ja tunnelmaa. Puujäljitelmämateriaalit puolestaan ovat kestäviä ja helppohoitoisia, eivätkä ne vaadi maalaamista tai öljyämistä. Sohvaryhmät tarjoavat myös monia käytännöllisiä ominaisuuksia. Esimerkiksi monissa malleissa on säilytystilaa istuinten alla, jolloin parvekkeella voi säilyttää esimerkiksi tyynyjä tai muita tarvikkeita. Lisäksi jotkut sohvaryhmät voidaan taittaa kokoon, mikä helpottaa niiden säilyttämistä talvisin tai silloin kun niitä ei tarvita. Parvekkeen viihtyisyyden lisäämiseksi kannattaa harkita myös kasvien lisäämistä. Pienelläkin tilalla voi luoda vihreän keitaan esimerkiksi ruukuilla ja seinään kiinnitettävillä kukka-amppeleilla. Erilaiset yrtit ja kesän kukat tuovat paitsi kauneutta myös tuoksua parvekkeelle. Lisäämällä muutamia pehmusteita sekä tunnelmallisia valoja, saa parvekkeesta entistä viihtyisämmän oleskelupaikan. Pehmusteet tekevät istumisesta mukavampaa ja kutsuvampaa, kun taas valot luovat tunnelmaa iltaisin. Kaiken kaikkiaan sohvaryhmät ovat mainio ratkaisu pienemmillekin parvekkeille. Ne tarjoavat mukavan istumapaikan ja vievät vain vähän tilaa. Yhdistämällä kalusteisiin kasveja, pehmusteita ja valoja, voi luoda viihtyisän keitaan keskelle kaupunkia.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja