Lataa

Moottorisahat

Löydä Bauhasin laajasta moottorisahojen ja sähkösahojen valikoimasta tarpeisiisi sopiva moottorisaha tai sähkösaha. Olipa sitten suunnitelmissa sitten metsäpalstan raivaaminen tai vain polttopuiden pilkkominen, niin meiltä löytyy sopiva saha tarpeisiisi. Akkuketjusaha ja akkumoottorisaha säästävät käyttäjän polttomoottorin vaatimalta huollolta. Löydät myös valikoimastamme kevyet ketjusahat puutarhan hoitoon. Mikäli halkojen sahaaminen on liian työlästä tai oksia on liian monta, klapikoneet ja halkomakoneet ovat helppo vaihtoehto. Valikoimastamme löydät myös kätevät oksasilppurit sekä kaikki moottorisahojen tarvikkeet moottorityökalujen teroitukseen sekä hoitoon. Löydät moottorisahat, trimmerit ja raivaussahat aina edulliseen hintaan ja voit tilata myös kätevästi netistä nopealla kotiinkuljetuksella.

Yleiskatsaus erityyppisiin moottorisahoihin ja niiden käyttötarkoituksiin

Moottorisahat ovat monipuolisia ja tehokkaita työkaluja, joita voidaan käyttää monenlaisiin tarkoituksiin. Niitä on monia eri muotoja ja kokoja, joista jokainen on suunniteltu vastaamaan erilaisia tarpeita. Olitpa ammattilainen tai satunnainen käyttäjä, meiltä taatusti löytyy moottorisaha, joka sopii tarpeisiisi. Tässä on yleiskatsaus erilaisiin moottorisahoihin ja niiden käyttötarkoituksiin.

Moottorisahat: Nämä ovat yleisin moottorisahatyyppi ja ne toimivat bensiinillä. Ne ovat yleensä raskaampia kuin sähkömallit, mutta tarjoavat enemmän tehoa ja paremman siirrettävyyden, koska niitä ei tarvitse kytkeä pistorasiaan. Moottorisahat pystyvät käsittelemään suurempia leikkuutöitä, kuten puiden kaatoa, oksien karsimista ja harjan raivausta.

Ketjumoottorisahat: Ketjumoottorisahat ovat kevyempiä kuin bensiinillä toimivat moottorisahat, mutta tarjoavat silti runsaasti tehoa pieniin ja keskikokoisiin tehtäviin, kuten pensasaitojen tai polttopuiden leikkaamiseen. Ne vaativat verkkovirran, joten ne eivät ole yhtä kannettavia kuin peirnteiset moottorisahat, mutta ne tuottavat vähemmän melua ja päästöjä, mikä tekee niistä parempia sisäkäyttöön tai asuinalueille, joissa melutaso on pidettävä alhaisena.

Akkumoottorisahat: Akkumoottorisahat tarjoavat käyttömukavuutta, koska sinun ei tarvitse huolehtia johtojen sotkeutumisesta tai pääsystä lähellä olevaan pistorasiaan. Haittapuolena on, että johdottomissa malleissa on yleensä vähemmän tehoa kuin verkkovirtamalleissa, joten ne eivät välttämättä sovellu suurempiin töihin, kuten puiden kaatoon tai paksujen oksien karsimiseen.

Nämä ovat vain muutamia nykyään saatavilla olevista erityyppisistä moottorisahoista, joista jokainen on suunniteltu omaa ainutlaatuista tarkoitusta silmällä pitäen riippuen siitä, millaiseen työhön sitä tarvitset. Oikealla hoidolla ja huollolla moottorisahasi pitäisi kestää useita vuosia, jos sitä käytetään oikein valmistajan ohjeiden mukaisesti, joten muista lukea kaikki turvallisuusvaroitukset ennen kuin käytät minkä tahansa tyyppistä moottorisahaa.

 

Moottorisahan turvallisen käytön opas

Moottorisahojen käytössä on tärkeää muistaa turvallisuus välttääksesi loukkaantumiset tai muunlaiset vauriot. Tämä opas antaa sinulle vinkkejä moottorisahan turvalliseen käyttöön. Ennen kuin käytät moottorisahaasi, lue käyttöohje ja ymmärrät kaikki turvallisuusohjeet. Tarkista myös, ettei sahassa ole löystyneitä tai vaurioituneita osia ennen sen käynnistämistä. Lisäksi käytä aina suojavarusteita, kuten suojalaseja, käsineitä, pitkiä housuja sekä hihoja moottorisahaa käytettäessä. Kun käytät moottorisahaasi ulkona, varmista, että olet aina tietoinen ympäristöstäsi. Ole tietoinen muista alueella olevista ihmisistä ja varo esteitä, kuten kiviä tai kantoja, jotka voivat häiritä työtäsi. Muista myös pitää silmällä lähistöllä mahdollisesti olevia villieläimiä, kuten lintuja tai oravia. On myös tärkeää säilyttää oikea asento moottorisahan käytön aikana, jotta vältytään väsymiseltä ja loukkaantumiselta. Varmista, että seisot tukevasti molemmilla jaloillasi polvet hieman koukussa ja selkä suorana. Kun leikkaat puuta tai oksia, muista pitää sahanterä on aina poispäin sinusta. Älä myöskään koskaan leikkaa hartioiden korkeuden yläpuolella, koska tämä lisää sahanterän aiheuttaman takapotkun riskiä, joka voi aiheuttaa vakavan vamman sinulle. Lopuksi, sammuta moottorisahasi jokaisen käyttökerran jälkeen ja anna sen jäähtyä ennen kuin laitat sen takaisin säilytyskoteloon. Lisäksi tarkasta saha säännöllisesti kulumisen tai käytön aikana mahdollisesti ilmenneiden vaurioiden varalta, jotta mahdolliset korjaukset voidaan tehdä nopeasti turvallisen toiminnan varmistamiseksi. Noudattamalla näitä yksinkertaisia vinkkejä moottorisahan käyttössä vähennät mahdollisuutta altistua loukkaantumisriskille ja varmistat, että työn tekeminen onnistuu varmasti ja turvallisesti.

Innovaatiot moottorisahateknologiassa: Mitä uutta?

Viime vuosina moottorisahatekniikassa on tapahtunut useita edistysaskeleita, jotka ovat tehneet moottorisahasta turvallisemman ja tehokkaamman. Automaattisista ketjunkiristimistä tärinää vaimentaviin kahvoihin nämä innovaatiot ovat parantaneet käyttökokemusta ja mahdollistaneet ammattilaisten työskentelyn nopeammin ja turvallisemmin. Yksi moottorisahatekniikan merkittävimmistä edistysaskeleista on automaattisten ketjunkiristimien kehittäminen. Tämä innovaatio säätää automaattisesti ketjun kireyttä, kun se löystyy tai menee liian kireäksi. Se vähentää sekä sahan että sahan käyttäjän rasittamista. Tämä vähentää manuaaliset säätöä ja varmistaa, että jokainen sahaus tapahtuu oikein kiristetyllä ketjulla. Toinen moottorisahatekniikan innovaatio on tärinänvaimennuskahvat. Nämä ergonomiset mallit vähentävät leikkaamisen aiheuttamaa tärinää siirtämällä sen pois käsistäsi, käsivarsistasi ja hartioistasi. Tämä auttaa vähentämään väsymystä ja lisäämään tarkkuutta pitkien käyttöjaksojen aikana. Lisäksi joissakin malleissa on lämmitettävät kahvat, jotka pitävät kätesi lämpiminä kylmällä säällä. Uusimman sukupolven moottorisahoissa on myös sisäänrakennetut anturit, jotka valvovat moottorin suorituskykyä ja hälyttävät, kun huoltoa tarvitaan. Näiden ominaisuuksien avulla käyttäjät voivat helposti pitää sahat käynnissä huipputeholla ilman, että heidän tarvitsee jatkuvasti tarkistaa ongelmia tai viedä niitä huoltoon. Lopuksi, nykyaikaiset moottorisahat ovat nyt saatavilla akkukäyttöisillä vaihtoehdoilla, jotka tarjoavat johdotonta käyttömukavuutta tehosta tai suorituskyvystä tinkimättä. Monet ammattimaiset mallit tarjoavat pidemmät käyttöajat sekä nopeat latausominaisuudet, joten voit palata töihin nopeasti tauon jälkeen.

Kaiken kaikkiaan moottorisahatekniikassa on viime vuosina tapahtunut lukuisia edistysaskeleita, jotka tekevät niistä turvallisempia ja helpompia käyttää kuin koskaan ennen. Nykyään monissa malleissa on saatavilla parhaat ominaisuudet, kuten automaattiset ketjunkiristimet, tärinänvaimennuskahvat, sisäänrakennetut anturit ja akkuvirtavaihtoehdot. Näiden avulla ammattilaiset voivat saada enemmän aikaan lyhyemmässä ajassa ja samalla minimoida omaa energian kulutustaan.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja