Lataa

Klapikoneet ja halkomakoneet

Halkomakone eli klapikone on tehokas puusavotan aputyöväline. Klapikone on täydellinen työväline ja kannattaa hankkia silloin, kun halkojen teko on ajankohtaista sekä klapeja tehdään enemmänkin. BAUHAUSin valikoimasta löytyvät klapikoneet eli halkomakoneet ovat aina turvallisia käyttää. Moottorisahat, raivaussahat ja oksasilppurit auttavat siistimään pihan ja sahaamaan oksia josta voit tehsä halkoja klapikoneen avulla. Klapikone on huomattavasti tehokkaampi vaihtoehto perinteiseen kirveeseen nähden mitä tulee puiden pilkkomiseen. Halkomakoneiden avulla halkojen ja polttopuiden teko on helppoa ja nopeaa. Puiden teko onnistuu rasittumatta pitkiäkin aikoja. BAUHAUSin valikoima kasvaa päivittäin ja löydät tehokkaat klapikoneet myös verkkokaupastamme. Tilaa netistä tai tule edullisille ostoksille liikkeeseemme!

Miten maksimoit halkomakoneen eli klapikoneen tehokkuuden?

Klapikoneen tehokkuuden maksimointi on kannattaa, kun haluat välttää rasitusta klapeja tehdessä. Klapikone on helppo tapa muuttaa suuret tukit klapeiksi, joita on helppo kuljettaa ja käyttää esimerkiksi saunan lämmittämiseen. Ennen klapikoneen käyttöä tukit kannattaa riisua oksista esimerkiksi moottorisahalla.

Tässä on muutamia vinkkejä klapikoneen tehokkuuden maksimoimiseksi:

1. Aloita pienemmillä tukeilla. On tärkeää aloittaa pienemmillä kappaleilla, jotta hakkurin terät pystyvät käsittelemään niitä nopeammin ja tehokkaammin. Jos sinulla on suurempia tukkeja, pilko ne lyhyemmiksi paloiksi ennen kuin syötät ne koneeseen.

2. Varmista, että kaikki turvasuojukset ovat paikoillaan ennen koneen käyttöä. Turvallisuuden tulee aina olla etusijalla klapikonetta käytettäessä, joten varmista, että kaikki suojukset on kiinnitetty kunnolla ja toimivat ennen sen käynnistämistä.

3. Pidä terät säännöllisesti teroitettuina parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi. Tylsät terät eivät leikkaa yhtä tehokkaasti, mikä johtaa tukkeutumiseen ja tukkeutumiseen, mikä heikentää yleistä tehokkuutta, kun käsittelet puuta koneen läpi.

4. Syötä tukkeja koneeseen hitaasti ja tasaisesti välttäen äkillisiä nykäyksiä tai nopeuden muutoksia, koska ne voivat aiheuttaa tukoksia tai vahingoittaa itse koneen sisäisiä osia.

5.Puhdista terät liasta jokaisen käytön jälkeen varmistaaksesi optimaalisen suorituskyvyn ajan mittaan. Lian kerääntyminen voi johtaa tukkeutumiseen, mikä heikentää klapikoneen tehokkuutta.

Bonus vinkki: Puutarhajätteen voi syöttää kätevästi oksasilppuriin, joka tekee sinulle tukista tulleista oksista haketta esimerkiksi kukkapenkkeihin tai kompostoriin.

Näitä vinkkejä noudattamalla varmistat, että hakkurisi toimii huipputeholla tulevina vuosina!

 

Polttopuiden valmistaminen klapikoneella nopeasti ja helposti

Polttopuiden valmistaminen nopeasti ja helposti klapikoneella on tehokas tapa lämmittää kotisi kylminä talvikuukausina. Klapikone on laite, joka käyttää pyörivää terää tukkien leikkaamiseen pieniksi paloiksi. Siitä voidaan valmistaa polttopuita sekä sisä- että ulkotiloihin sekä ruoanlaittoon ja lämmitystarkoituksiin. Ensimmäinen askel klapikoneen eli halkomakoneen käytössä on oikean puulajin valinta. Lehtipuut, kuten tammi, hikkori tai vaahtera, sopivat parhaiten polttopuun valmistukseen, koska ne palavat pidempään ja kuumemmin kuin pehmeämmät puut, kuten mänty tai setri. Varmista myös, että valitsemasi puu on kunnolla kuivattu ennen käyttöä; muuten se ei pala tehokkaasti tai turvallisesti. Kun olet valinnut puun, voit aloittaa sen lastaamisen klapikoneeseen. Tukkien koko riippuu takkasi tai uunisi koosta Jos tukit ovat liian isoja niin pilko niistä pienempiä, jotta valmistuvat klapit mahtuvat takkaasi tai uuniisi. Kun kaikki tukit on ladattu koneeseen, voit käynnistää sen ja aloittaa niiden leikkaamisen klapeiksi. Riippuen siitä, kuinka tehokas klapikoneesi on, tämä prosessi voi kestää useista minuuteista tuntiin tai enemmän riippuen siitä, kuinka paljon puuta on leikattava. Kun kaikki tukit on leikattu, ne on pinottava siististi pinoihin, jotta ilma pääsee kiertämään niiden välillä ja auttaa kuivaamaan kosteutta, jota voi vielä olla jäljellä. Noin viikon kuluttua näiden klapien pitäisi olla valmiita käytettäviksi takan tai uunin lämmittämiseen. Kuitenkin, jos joihinkin niistä on jäänyt kosteutta, ne voivat aiheuttaa höyryämistä eivätkä pala kovin hyvin. Turvallisuustoimenpiteitä on aina noudatettava käytettäessä klapikonetta, koska sen terät voivat aiheuttaa vakavia vammoja, jos asianmukaisia suojavarusteita, kuten käsineitä ja silmäsuojaimia, ei käytetä käytön aikana. Asianmukaisella hoidolla ja huollolla laadukas klapikone kestää useita vuosia ja tarjoaa runsaasti lämpöä tuottavia klapeja kylminä talviöinä!

 

Halkomakone - tehokas puusavotan aputyöväline

Halkomakone on tehokas apuväline klapien tekemiseen. Sitä käytetään pienentämään suuret puupalat pienemmiksi, paremmin hallittaviksi paloiksi. Näitä paloja käytetään useimmiten polttopuina erilaisiin tarkoituksiin. Yleisin halkomakone on rumputyyppinen hakkuri. Tässä koneessa on pyörivä rumpu, jossa on terät, jotka pilkkovat puun sen kulkiessa koneen läpi. Valmistettujen polttupuiden koko riippuu terien koosta ja niiden pyörimisnopeudesta. Rumputyyppiset hakkurit toimivat tyypillisesti joko bensiini- tai sähkömoottoreilla, ja ne voivat käsitellä isokokoisiakin tukkeja. Toinen puuhakkurityyppi on oksasilppuri. Oksasilppuri muuntaa puutarhajätteen nopeasti hyödylliseksi hakkeeksi kukkapenkkeihin ja kompostoreihin. Riippumatta siitä, minkä tyyppistä puuta haluat leikata, meiltä todennäköisesti löytyy kone, joka sopii tarpeisiisi täydellisesti! Halkomakoneet tarjoavat tehokkaan tavan leikata suuret puunpalat pienemmiksi paloiksi nopeasti ja helposti, mikä säästää aikaa ja vaivaa polttopuita tehdessä!

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja