Lataa

Lapsiportit ja turvaportit

Kuuluuko talossasi pienten jalkojen tepsutusta? Lapsiportti ja turvaportti pitävät perheen pienimmät turvassa portaissa ja ulkosalla. Löydät BAUHAUSin valikoimasta turvalliset ja helposti käytettävät lasten turvaportit monissa eri väreissä ja materiaaleissa portaisiin, kodinhoitohuoneeseen tai vaikkapa patiolle. Turvaportti on helppo irrottaa ja kiinnittää tarpeen vaatiessa. Sijoita turvaportti portaisiin molempiin päihin, niin maksimoit lastesi turvallisuuden. Turvaportti estää myös lemmikkiä pääsemästä niiltä kiellettyihin tiloihin. Turvaporttien lisäksi myös lapsilukot, lukot ja kaiteet tekevät portaikosta tukevamman ja turvallisemman. Turvaporttien ja lukkojen avulla voit valita jopa tyylikkäät kierreportaat kotiisi turvallisin mielin. Tutustu valikoimamme lapsiportteihin ja turvaportteihin verkkokaupassa tai BAUHAUS-tavarataloissa! Löydät meiltä myös erilaiset porrasmatot. Nyt voit turvallisin mielin nauttia vapaa-ajasta. Laajasta valikoimastamme löydät myös pulkat, veneet, radiopuhelimet ja kalastustarvikkeet koko perheen vapaa-ajan viettoa varten.Lapsiportti - Turvallisuutta ja helppoutta arkeen

Lapsiperheissä turvallisuus on aina etusijalla, erityisesti silloin kun pienet lapset alkavat liikkua omatoimisesti. Lapsiportit ovatkin tärkeä osa kodin turvallisuusratkaisuja, jotka auttavat pitämään lapset poissa vaarallisilta alueilta, kuten portaiden edustalta.

Lapsiportit tarjoavat myös helppoutta arkeen, sillä ne helpottavat vanhempien elämää estämällä lasten pääsyn ei-toivottuihin tiloihin. Tässä artikkelissa käsitellään lapsiporttien ominaisuuksia, niiden turvallisuusnäkökulmaa sekä helppoa käyttöä ja säätömahdollisuuksia.

 

Lapsiportin ominaisuudet

Lapsiportit ovat suunniteltu tarjoamaan turvallisuutta ja helpotusta lapsiperheiden arkeen. Niiden tärkein tehtävä on estää lasten pääsy vaarallisille alueille, kuten portaiden ylä- tai alapäähän tai keittiöön. Lapsiporttien ominaisuuksiin kuuluu useita tekijöitä, jotka tekevät niistä tehokkaita ja käyttäjäystävällisiä.

Ensinnäkin, lapsiporttien tulee olla vahvoja ja kestäviä. Ne on valmistettava laadukkaista materiaaleista, kuten teräs tai puu, jotta ne kestävät lapsen painon ja mahdolliset törmäykset. Lisäksi porttien tulee olla tarpeeksi korkeita kiipeily mahdollisuuden estämiseksi sekä varustettu lukitusmekanismilla, joka estää lasta avaamasta porttia itse.

Toiseksi, lapsiportit tulisi olla säädettäviä erikokoisille aukoille. Jokainen koti on erilainen, joten on tärkeää löytää portaalle sopiva leveys. Hyvin suunnitellut lapsiportit voidaan säätää eri leveyksille ja asentaa joko seinään tai portaisiin, tarjoten joustavuutta ja helppoutta asennuksessa.

Lisäksi lapsiporttien tulee olla helppoja avata ja sulkea aikuiselle, mutta vaikeita lapselle. Turvallisuuden lisäksi tämä ominaisuus helpottaa vanhempien arkea, kun he voivat kulkea portista vaivattomasti ilman suurta vaivannäköä. Joissain malleissa on myös automaattinen sulkemismekanismi, joka varmistaa portin pysyvän suljettuna aina käytön jälkeen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että lapsiportit tarjoavat monia hyödyllisiä ominaisuuksia turvallisuuden ja helppouden takaamiseksi. Laadukkaat materiaalit, säädettävyys erikokoisille aukoille sekä helppo avattavuus ovat keskeisiä tekijöitä tehokkaassa lapsiportissa.

 

Turvallisuusnäkökulma

Lapsiporttien korkeus on suunniteltu estämään lasten kiipeilymahdollisuudet ja niissä on yleensä turvallinen lukitusmekanismi, joka pitää portin tiukasti suljettuna. Lisäksi porttien materiaalit ovat kestäviä ja suunniteltu kestämään lapsen painon sekä mahdolliset törmäykset. Näitä ominaisuuksia yhdistelemällä lapsiportti tarjoaa tehokkaan esteen vaarallisille alueille.

Turvallisuuden lisäksi lapsiporttien asennus on myös tärkeää tehdä oikein. Portti tulee kiinnittää tukevasti seinään tai portaisiin, jotta se pysyy paikoillaan eikä pääse liikkumaan tai kaatumaan lapsen painosta tai liikkeistä johtuen. Asennusohjeita noudattamalla varmistat hyvän lapsiportin tarjoaman turvallisuuden.

Kokonaisuudessaan lapsiportti tarjoaa vanhemmille mielenrauhan ja lisäturvaa kotona. Turvallisuusnäkökulma on keskeinen osa lapsiporttien suunnittelua ja valmistusta, jotta lapset voivat liikkua turvallisesti kotonaan.

 

Helppo käyttää ja säätää

Lapsiporttien käytön ja säätämisen tulisi olla mahdollisimman yksinkertaista vanhemmille. Porttien avaaminen ja sulkeminen tulisi sujua vaivatta yhdellä kädellä samalla kun toinen käsi voi pitää kiinni lapsesta tai muista tavaroista. Helppokäyttöisyyden lisäämiseksi lapsiporttien lukitusmekanismit on suunniteltu aikuiselle helposti avattaviksi, mutta vaikeiksi lapselle.

Säädettävyys on myös tärkeä ominaisuus lapsiporteissa. Portin leveyden säätämisen tulisi olla helppoa ja nopeaa, jotta se voidaan mukauttaa erikokoisiin aukkoihin. Joustavat säätömahdollisuudet mahdollistavat sen, että samaa porttia voidaan käyttää eri paikoissa kotona tai jopa siirtää uuteen asuntoon tarvittaessa.

Joissain malleissa on myös muita käteviä toimintoja, kuten automaattinen sulkemismekanismi. Tämä varmistaa sen, että portti sulkeutuu itsestään käytön jälkeen eikä jää vahingossa auki. Automaattinen sulkemismekanismi tuo lisäturvaa ja helpottaa vanhempien arkea, kun heidän ei tarvitse muistaa sulkea porttia erikseen joka kerta.

Helppo käyttö ja säätömahdollisuudet tekevät lapsiporteista vaivattoman ratkaisun lapsiperheiden arjessa. Vanhemmat voivat luottaa siihen, että portti toimii turvallisesti ja tarjoaa helppoutta päivittäisissä askareissa.

Turvaportin valintaopas - Näin löydät sopivan vaihtoehdon kotiisi

Turvaportit ovat tärkeä osa kodin turvallisuusratkaisuja, erityisesti silloin kun pienet lapset alkavat liikkua omatoimisesti. Turvaportti tarjoaa suojaa ja estää lasten pääsyn vaarallisille alueille, kuten portaiden ylä- tai alapäähän tai keittiöön. Valitessaan sopivaa turvaporttia kotiinsa on kuitenkin otettava huomioon useita tekijöitä, kuten erilaiset vaihtoehdot ja niiden ominaisuudet sekä omien tarpeiden ja asunnon ominaisuuksien huomioiminen. Tässä artikkelissa käsitellään erilaisia turvaporttivaihtoehtoja ja niiden ominaisuuksia sekä annetaan vinkkejä siitä, mitä ottaa huomioon turvaporttia valittaessa.

Erilaiset turvaporttivaihtoehdot ja niiden ominaisuudet

Kun on aika valita turvaportti kotiin, on tärkeää tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin ja niiden ominaisuuksiin. Turvaportit voivat vaihdella materiaalien, asennustavan ja säädettävyyden suhteen, joten on hyvä selvittää, mikä vaihtoehto sopii parhaiten omaan kotiin.

Yksi yleisimmistä turvaporttien materiaaleista on teräs. Teräksiset portit ovat vahvoja ja kestäviä sekä tarjoavat hyvän esteen lapsille. Ne voidaan asentaa esimerkiksi ruuveilla tai paineella kiinnittyvinä malleina. Ruuvikiinnitys takaa tukevan asennuksen, kun taas painekiinnitys mahdollistaa portin helpon siirtämisen paikasta toiseen ilman poraamista tai ruuveja.

Toinen yleinen materiaalivaihtoehto on puu. Puupohjaiset turvaportit tarjoavat lämpimän ja kodikkaan ulkonäön sekä sopivat hyvin sisustukseen. Ne voivat olla säädettäviä erikokoisille aukoille ja asennetaan yleensä ruuveilla. Puuportit ovat kestäviä ja tarjoavat hyvän esteen lapsille.

Lisäksi on olemassa myös muita vaihtoehtoja, kuten verkkoportit tai muoviset turvaportit. Verkkoportit ovat kevyitä ja helposti avattavia, mutta ne eivät välttämättä ole yhtä vahvoja kuin teräs- tai puuportit. Muoviset turvaportit taas voivat olla säädettäviä ja helppoja asentaa, mutta niiden kestävyys voi vaihdella.

Jokaisella turvaporttityypillä on omat etunsa ja haittansa, joten valinta riippuu omista tarpeista ja mieltymyksistä. On tärkeää tutustua eri vaihtoehtoihin huolellisesti ennen päätöksen tekemistä.

 

Mitä ottaa huomioon turvaporttia valitessa?

Turvaporttia valittaessa on tärkeää ottaa huomioon useita seikkoja varmistaakseen sopivan vaihtoehdon kotiin. Ensinnäkin, mittaa tarkasti aukon leveys, johon portti tulee asentaa. Sopiva portti voidaan säätää vastaamaan aukon kokoa tai valitaan sellainen, joka sopii suoraan mitattuun leveyteen.

Toiseksi, mieti asennustapaa. Ruuvikiinnitys tarjoaa tukevan ja pysyvän asennuksen, kun taas painekiinnitys mahdollistaa portin helpon siirtämisen paikasta toiseen ilman poraamista tai ruuveja.

Valitse asennustapa sen mukaan, mikä sopii parhaiten omaan kotiin ja tarpeisiin.

Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota portin korkeuteen. Portin tulisi olla riittävän korkea estämään lapsia kiipeilemästä yli. Turvaporttien korkeus vaihtelee eri malleissa, joten varmista että valitsemasi portti on riittävän korkea turvallisuuden takaamiseksi.

Myös lukitusmekanismi on tärkeä tekijä turvaporttia valittaessa. Hyvä lukitusmekanismi estää lasta avaamasta porttia itse, mutta samalla sen tulisi olla helppo avata aikuiselle yhdellä kädellä.

Oman kodin tarpeet ja ominaisuudet vaikuttavat myös turvaportin valintaan. Onko kyseessä sisäänkäynnin suojaaminen vai halutaanko rajata pääsy tietyille alueille? Onko portaiden ylä- vai alapäässä tarve turvaportille? Näitä seikkoja kannattaa pohtia ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että turvaporttia valittaessa on tärkeää ottaa huomioon aukon leveys, asennustapa, korkeus, lukitusmekanismi sekä oman kodin tarpeet ja ominaisuudet. Huolellinen harkinta auttaa löytämään sopivan vaihtoehdon, joka tarjoaa turvallisuutta ja helpotusta arkeen.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja