Tavaratalomme palvelevat sinua torstaina 20.6. klo 8–20. Juhannuksena 21.–22.6. tavaratalomme ovat suljettuna. Verkkokauppamme palvelee 24/7.

Lataa

Tuhkaimurit

Takassa, leivinuunissa tai tulisijassa tulen pitäminen sekä grillaaminen ovat mukavaa ajanvietettä, mutta mitä tehdä kertyvälle tuhkalle? Hyvä tuhkaimuri pitää saunan pesät, takat ja grillin puhtaana kerääntyvästä tuhkasta. Erityisesti tulisijat on tärkeää puhdistaa tuhkasta aika-ajoin paloturvallisuusriskin välttämiseksi. BAUHAUSin valikoimasta saat käytännölliset ja tehokkaat tuhkaimurit erilaisten tulisijojen, kiukaiden ja grillien puhdistamiseen tuhkasta. Tuhkaimuri on helposti puhdistettavissa tuhkasta. Tuhkaimurin lisäksi pieniä murusia on helppo siivota kun ottaa harjat tai rikkaimurit avuksi. Imureita käyttäessä kannattaa vaihtaa myös vaihtaa imurin suodattimet säännöllisesti ja imurin suulakkeet siisteintä lopputulosta varten.

Tuhkaimurit – optimaalinen ratkaisu tuhkan ja pienten roskien poistamiseen

Tulisijan lämpö ja grillaaminen tuovat mukavuutta ja nautintoa arkeen, mutta niiden mukana tulee myös tarve pitää ympäristö puhtaana ja turvallisena. Tuhkan ja pienempien roska-aineiden kertyminen takkaan, leivinuuniin, grilliin tai saunaan voi olla haasteellista, mutta onneksi tuhkaimurit tarjoavat tehokkaan ja kätevän ratkaisun.

Hyvä tuhkaimuri on suunniteltu erityisesti tuhkan, hiilien ja muiden kuuman jätteen poistamiseen, ja se on olennainen työkalu paloturvallisuuden ylläpitämiseksi. Tulisijojen säännöllinen puhdistaminen tuhkaimurilla ei ainoastaan vähennä palovaaraa, vaan myös pidentää tulisijasi käyttöikää ja parantaa sen tehokkuutta.

Valikoimastamme löydät erilaisia tuhkaimureita, jotka on suunniteltu erityyppisten tulisijojen, kiukaiden ja grillien puhdistamiseen. Valikoimamme tuhkaimurit ovat käytännöllisiä, tehokkaita ja helppoja puhdistaa tuhkasta. Ne ovat myös suunniteltu kestämään korkeita lämpötiloja, joten voit puhdistaa tulisijasi turvallisesti ja tehokkaasti.

Tuhkaimurin lisäksi voit käyttää erilaisia harjoja ja rikkaimureita pienten murujen ja roskien puhdistamiseen. Kun käytät tuhkaimuria, on tärkeää muistaa vaihtaa suodattimet ja suulakkeet säännöllisesti, jotta varmistat laitteen optimaalisen suorituskyvyn ja pidennät sen käyttöikää.

 

Tuhkaimurin käyttövinkit: näin pidät takan tai uunin puhtaana helposti

Takka tai uuni on monelle kodin lämmönlähde ja tunnelmanluoja. Niiden käyttöön liittyy kuitenkin myös hieman vaivaa, erityisesti tuhkan poistamisen osalta. Tuhkaimuri on tässä tapauksessa oiva apuväline, joka helpottaa takan tai uunin puhtaanapitoa merkittävästi.

Miksi hankkia tuhkaimuri?

Tässä sinulle muutamia vinkkejä tuhkaimurin käyttöön, jotta saat takastasi tai uunistasi mahdollisimman paljon iloa vähällä vaivalla. Perinteinen tapa tyhjentää tuhkat takasta tai uunista on kaataa ne roskikseen tai kompostiin. Tämä voi kuitenkin aiheuttaa sotkua ja pölyämistä ympärilleen. Tuhkaimurilla voit imuroida tuhkat suoraan astiaan, jolloin pöly leviää huomattavasti vähemmän ympärilleen.

Turvallisuus ennen kaikkea

Ennen kuin aloitat tuhkaimurilla imuroinnin, varmista että hiillos on täysin sammunut ja tuhka on jäähtynyt riittävästi. Kuumat hiilet voivat aiheuttaa tulipalon vaaran, joten ole varovainen. Kun olet varmistanut, että hiillos on sammunut, voit aloittaa tuhkan imuroinnin.

Tuhkaimurin käyttö

Tuhkaimurin käyttö on helppoa. Aseta imurin suutin takan tai uunin sisään. Tämän jälkeen voit kytkeä imurin päälle ja aloittaa imuroinnin. Imuroi tuhkat hitaasti ja varovasti, jotta pöly ei pääse leviämään ympäriinsä.

Kun olet saanut kaiken tuhkan imuroitua, sammuta tuhkaimuri ja poista suutin takasta tai uunista. Tyhjennä kerääntynyt tuhka asianmukaiseen astiaan esimerkiksi roskapussiin tai kompostiin. Varmista vielä kerran, että tuhka on täysin sammunut ennen sen hävittämistä.

Muistilista tuhkaimurin käyttöön

Tuhkaimuria käyttäessä kannattaa huomioida muutamia seikkoja. 

Ensinnäkin, tyhjennä kerätty tuhka aina asianmukaiseen astiaan heti käytön jälkeen. Tuhka voi nimittäin sisältää kuumia hiiliä vielä pitkään sen jälkeen kun ne ovat poistuneet takasta tai uunista. 

Toiseksi, muista suojautua pölyltä. Tuhkaimuri vähentää merkittävästi pölyn leviämistä, mutta ei 100%:sti. Käytä siis suojalaseja ja hengityssuojainta, jotta et altistu tuhkapölylle.

Tuhkaimurin kunnossapito

Lopuksi, huolehdi tuhkaimurin kunnossapidosta. Puhdista imuri säännöllisesti ja vaihda tarvittaessa suodatin tai pölypussi. Näin varmistat sen toimivuuden pitkällä aikavälillä.

Tuhkaimurin käyttö helpottaa takan tai uunin puhtaanapitoa merkittävästi. Sen avulla voit imuroida tuhkat suoraan astiaan ilman ylimääräistä sotkua ja pölyämistä ympärillesi. Muista kuitenkin aina varmistaa, että hiillos on täysin sammunut ennen kuin aloitat tuhkien poiston. Suojaa myös itsesi pölyltä asianmukaisilla suojavarusteilla ja huolehdi tuhkaimurisi kunnossapidosta.

Nyt voit nauttia takastasi tai uunistasi puhtaalla omallatunnolla!

Tuhkaimurin hyödyt ja haitat: Kannattaako hankkia vai ei?

Tuhkaimuri on laite, joka on suunniteltu imuroimaan tuhkaa ja muita pieniä hiukkasia takan, uunin tai grillin puhdistamista varten. Tämä kätevä työkalu voi olla hyödyllinen monille kotitalouksille, mutta ennen kuin päätät hankkia tuhkaimurin, on tärkeää punnita sen hyödyt ja haitat.

Tehokkuus ja Ilmanlaatu

Yksi suurimmista eduista tuhkaimurilla on sen tehokkuus. Perinteisellä harjalla ja lapioilla tuhkan siivoaminen voi olla aikaa vievää ja sotkuista hommaa. Tuhkaimuri tekee tästä tehtävästä paljon helpomman ja nopeamman. Se imee tuhkan suoraan sisäänsä ilman pölyn leviämistä ympäriinsä. Tämän ansiosta myös ilmanlaatu pysyy parempana, kun pöly ei jää leijumaan huoneilmaan.

Monipuolisuus

Toinen etu on monipuolisuus. Useimmat tuhkaimurit voidaan käyttää myös muiden roskien imurointiin, kuten lehtiin tai pieniin risuihin puutarhasta tai autotallista. Jotkut mallit voivat jopa toimia tavallisina pölynimureina silloin kun niitä ei tarvita erityisesti tuhkan poistoon.

Käytössä huomioitavat seikat

Tuhkaimureiden haittapuoli liittyy niiden käyttöön. Koska ne ovat suunniteltu imuroimaan kuumaa tuhkaa, on tärkeää varmistaa, että tuhka on täysin jäähtynyt ennen kuin aloitat imuroinnin. Kuumien hiukkasten imuroiminen voi aiheuttaa tulipalon tai vahingoittaa laitetta. Lisäksi tuhkaimurit eivät sovellu suurten määrien tuhkan poistamiseen kerrallaan, sillä ne eivät yleensä ole riittävän tilavia.

Tuhkaimurin hinta

Toinen haittapuoli on hinta. Tuhkaimurit voivat olla melko kalliita verrattuna perinteisiin siivousvälineisiin, kuten harjoihin ja lapioihin. Hinta vaihtelee mallista riippuen, mutta laadukas tuhkaimuri voi maksaa useita satoja euroja.

Pohdintaa ennen hankintaa

Ennen kuin päätät hankkia tuhkaimurin, sinun kannattaa punnita nämä hyödyt ja haitat omiin tarpeisiisi nähden. Jos sinulla on takka tai grilli, joita käytetään säännöllisesti ja haluat nopeuttaa puhdistusprosessia sekä parantaa ilmanlaatua kotona, tuhkaimuri voi olla hyvä investointi. Toisaalta, jos et käytä takkaasi tai grilliä usein tai et välitä hieman pidemmistä siivoustöistä, saatat pärjätä mainiosti perinteisillä siivousvälineillä.

Kuinka valita oikea tuhkaimuri omiin tarpeisiin?

Tuhkaimurin valitseminen omiin tarpeisiin voi olla haastava tehtävä, sillä markkinoilla on monia erilaisia malleja ja ominaisuuksia. Tuhkaimuri on kuitenkin hyödyllinen laite, joka helpottaa tuhkan ja pölyn poistamista esimerkiksi takasta tai grillistä.

Tuhkaimurin tehokkuus ja moottorin vahvuus

Ensimmäinen asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota tuhkaimuria valittaessa, on sen tehokkuus. Tehokas moottori varmistaa sen, että tuhka imetään tehokkaasti pois ilman, että se leviää ympäriinsä. Teho mitataan yleensä wattien avulla, ja suositeltava minimiteho on noin 800-1000 W.

Tuhkaimurin säiliön koko

Toinen tärkeä tekijä on säiliön koko. Isompi säiliö tarkoittaa sitä, että voit imuroida enemmän tuhkaa kerrallaan ilman tarvetta tyhjentää sitä usein. Sopiva säiliön koko riippuu käyttötarkoituksesta – jos aiot käyttää tuhkaimuria usein tai isojen pintojen siivoamiseen, suurempi säiliö voi olla parempi vaihtoehto.

Tuhkaimurin suodatusjärjestelmä

Kolmas tekijä on suodatusjärjestelmän laatu. Hyvä suodatusjärjestelmä estää pienhiukkasten leviämisen ilmaan ja takaa puhtaamman lopputuloksen. HEPA-suodatin on yksi suositeltava vaihtoehto, sillä se pystyy poistamaan jopa 99,97% pienhiukkasista.

Tuhkaimurin käyttömukavuus

Myös käyttömukavuus kannattaa ottaa huomioon. Tarkista, että tuhkaimurissa on riittävän pitkä johto ja että sen letku on tarpeeksi joustava ja helppo käsitellä. Lisäksi ergonomiset kahvat ja pyörät helpottavat laitteen liikuttelua.

Turvallisuus

Turvallisuus on myös tärkeää tuhkaimuria valittaessa. Varmista, että valitsemassasi mallissa on palosuojattu säiliö ja ettei se ole herkkä ylikuumenemiselle. Joissakin malleissa voi olla myös lämpötilan mittari tai automaattinen sammutustoiminto, mikäli laite ylikuumenee.

Kokonaisuudessaan oikean tuhkaimurin valinta riippuu omista tarpeistasi sekä budjetistasi. Mieti millaisia ominaisuuksia arvostat eniten – tehokkuutta, säiliön kokoa tai suodatusjärjestelmää – ja vertaile eri malleja näiden kriteerien perusteella. Muista myös ottaa huomioon turvallisuusnäkökohdat, käyttömukavuus ja hinta. 

Kun teet huolellisen pohdinnan ja tutkimustyön, voit valita juuri sinulle sopivan tuhkaimurin, joka helpottaa arkeasi ja takaa puhtaan lopputuloksen.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja