Lataa

Sähkökiukaat

Sähkökiuas lämpiää nopeasti ja helposti arjen saunahetkiin ja viikonlopun rentoutumiseen. Käännä vain virta päälle, ja lämmitystehoa säätämällä kiuas lämpenee täydellisen lämpöiseksi. Heti valmis kiuas tuo helpotusta arjen kiireisiin, sillä aina valmis kiuas on heti käyttövalmis. Pilarikiuas tuo muotonsa ansiosta pitkät ja peheät löylyt. Mittavasta valikoimastamme löydät sähkökiukaita monissa eri väreissä, tyyleissä, tehoissa, koossa ja malleissa. Useimmat sähkökiukaat ovat myös ajastettavissa ja valittavissa myös joko kiinteillä tai ulkoisilla ohjausyksiköllä. Perinteisempää saunaa etsiessä vaikkapa mökille, puukiukaat voivat olla hyvä valinta. Mieluisaa saunatilaa luodessa kannattaa ottaa huomioon myös saunan lauteet, saunan sisustus, hormit ja liitosputket sekä kiuaskivet. Löydät meiltä myös suojakaiteet kiukaiden ympärille. Tutustu valikoimaamme verkkokaupassa tai BAUHAUS-myymälöissä ja hanki oma kiukaasi jo tänään! Muista myös kiukaan asennuspalvelumme!

Sähkökiuas - Näin valitset sähkökiukaan saunaasi

Saunan lämmittäminen on suomalaisille tuttua puuhaa, mutta nykyään yhä useammat valitsevat sähkökiukaan perinteisen puukiukaan sijaan. Sähkökiuas on helppo ja kätevä tapa saada sauna lämpimäksi nopeasti, eikä sen käyttö vaadi erityistaitoja tai -varusteita. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit valita juuri sinun saunaasi sopivan sähkökiukaan.

1. Teho

Sähkökiukaiden tehot vaihtelevat yleensä 3-18 kilowatin välillä. Mitä suurempi kiuas, sitä nopeammin se lämmittää saunan ja sitä korkeammalle se voi nostaa lämpötilan. Toisaalta suuremman kiukaan käyttö vaatii enemmän sähköenergiaa, joten kannattaa miettiä tarkkaan omaa tarvetta ennen kuin päättää kiukaan tehosta.

2. Koko

Sähkökiukaiden koot vaihtelevat myös huomattavasti. Pieni kiuas riittää hyvin pieneen saunaan, kun taas isompi kiuas sopii paremmin tilavaan saunaan tai mökille. Kannattaa siis miettiä omaa tarvetta ja mittoja ennen kuin valitsee kiukaan kokoa.

3. Materiaali

Sähkökiukaiden materiaalit ovat yleensä ruostumatonta terästä tai kiveä. Teräs on kevyt ja helppo asentaa, kun taas kivikiukaat ovat raskaampia ja vaativat usein ammattilaisen asennuksen. Kivikiukaan etuna on sen kyky varastoida lämpöä pitkään, jolloin sauna pysyy lämpimänä pidempään.

4. Ohjaus

Sähkökiukaiden ohjaus tapahtuu yleensä joko kiukaan omalla säätimellä tai erillisellä ohjauspaneelilla. Joissakin malleissa on myös etähallinta, jolla voit säätää kiukaan lämpötilaa esimerkiksi puhelimen avulla. Kannattaa valita sellainen ohjaustapa, joka sopii omaan käyttötarkoitukseen ja -tapoihin parhaiten.

5. Turvallisuus

Sähkökiuas on turvallinen käyttää, kunhan se on asennettu oikein ja sitä käytetään ohjeiden mukaisesti. Kannattaa kuitenkin tarkistaa ennen ostoa, että kiukaassa on tarvittavat turvatoiminnot kuten ylikuumenemissuoja ja paloturvallisuutta parantavat ominaisuudet.

Yhteenveto

Sähkökiuas on helppo ja kätevä tapa saada sauna nopeasti lämpimäksi ilman puun pilkkomista tai sytyttämistä. Kun valitset sähkökiuasta, kannattaa miettiä omaa tarvetta teholta, koossa, materiaalissa, ohjauksessa ja turvallisuudessa. Oikean kiukaan valinta takaa miellyttävän saunomiskokemuksen.

 

Harvia sähkökiuas - luotettava valinta suomalaiseen saunaan

Suomalaiset ovat tunnetusti saunakansaa, ja sauna onkin tärkeä osa suomalaista kulttuuria. Saunan lämmittämiseen käytetään yleisesti puu- tai sähkökiukaita, joista jälkimmäinen on yhä suositumpi vaihtoehto. Harvian sähkökiukaat ovat erinomainen valinta suomalaiseen saunaan niiden luotettavuuden ja laadukkuuden vuoksi.

Harvia on Suomen johtava kiukaan valmistaja, joka on toiminut alalla jo yli 70 vuoden ajan. Yritys valmistaa laadukkaita sähkökiukaita kaikenlaisiin saunoihin – niin kotikäyttöön kuin julkisiinkin tiloihin. Harvian sähkökiukaissa yhdistyvät perinteinen suomalainen saunakulttuuri ja modernit teknologiaratkaisut.

Harvian sähkökiukaat ovat erittäin turvallisia käyttää, sillä ne täyttävät kaikki tarvittavat turvallisuusvaatimukset. Kiukaissa on esimerkiksi suojaeristys sekä ylikuumenemissuoja, jotka estävät mahdolliset vaaratilanteet. Lisäksi Harvian sähkökiukaissa on helppo säädellä lämpötilaa halutulle tasolle termostaatilla.

Laadukas sähkökiuas takaa miellyttävän ja tasaisen lämmön saunassa. Harvian sähkökiukaat ovatkin erittäin tehokkaita ja nopeita lämmittämään saunan haluttuun lämpötilaan. Kiukaissa on myös helppo säätää löylyjen kosteutta esimerkiksi vesitankin avulla.

Harvian sähkökiukaiden valikoima on laaja, joten jokainen löytää varmasti omaan saunaansa sopivan vaihtoehdon. Valikoimasta löytyy niin pieniä kotisaunojen kiukaita kuin suuria julkisten tilojen kiukaita. Lisäksi Harvian sähkökiukaissa on useita erilaisia design-vaihtoehtoja, joilla voi luoda juuri omanlaisensa tunnelman saunaan.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Harvian sähkökiukaat ovat erinomainen valinta suomalaiseen saunaan niiden turvallisuuden, laadukkuuden ja tehokkuuden vuoksi. Laajasta valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle sopiva vaihtoehto, ja lisäksi kiukaista löytyy useita erilaisia design-vaihtoehtoja. Investointi laadukkaaseen sähkökiukaaseen kannattaa aina – se takaa miellyttävän saunaelämyksen vuosiksi eteenpäin!

 

Valitse oikea koko sähkökiukaalle – vinkit saunan lämmitykseen

Saunan lämmittäminen on monelle suomalaiselle tärkeä osa arkea. Saunomisesta nauttiminen edellyttää kuitenkin hyvin toimivaa sähkökiuasta, joka on mitoitettu oikein saunan koon ja käyttötarkoituksen mukaan. Tässä artikkelissa kerromme vinkkejä oikean kokoisen sähkökiukaan valintaan ja saunaolosuhteiden optimointiin.

Sähkökiukaan valinta

Sähkökiukaan teho määrittää sen, kuinka nopeasti sauna lämpenee ja kuinka pitkään se pysyy lämpimänä. Tehon lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota myös siihen, kuinka paljon saunassa on tilaa ja millaiseen käyttöön sitä halutaan käyttää.

Perinteisesti suositellaan noin 1 kW:n tehoa per yhteen kuutioon saunatilavuutta. Esimerkiksi 6 kW:n kiukaalla voi siis lämmittää noin 6 kuutiometrin saunan. Jos sauna on isompi tai halutaan erityisen nopea lämmitys, kannattaa harkita tehokkaampaa kiuasta.

On myös hyvä muistaa, että liian pieni kiuas ei pysty tuottamaan riittävän korkeita löylylämpötiloja eikä tarpeeksi kosteutta, kun taas liian iso kiuas kuluttaa turhaa energiaa ja voi olla hankala hallita.

Saunan lämmittäminen

Kun sähkökiuas on valittu, on aika aloittaa saunan lämmitys. Tärkeintä on antaa kiuaskivien lämmetä rauhassa ennen kuin heitetään löylyä. Yleensä kiukaan annetaan lämmetä noin tunnin verran ennen saunomista.

Löylyjen määrää ja kosteutta kannattaa säädellä oman mieltymyksen mukaan. Kosteampi sauna vaatii vähemmän löylyjä kuin kuiva sauna, jossa taas tarvitaan enemmän löylyvettä. Löylynheitto kannattaa tehdä niin, että ensimmäiset löylyt ovat kevyempiä ja vasta lopussa lisätään voimakkaampia löylyjä.

Saunan jälkeen

Kun saunominen on ohi, kannattaa muistaa sammuttaa sähkökiuas heti käytön jälkeen. Tämän lisäksi on hyvä tuulettaa sauna kunnolla, jotta kosteus ei jää seinille ja kattoon. Saunan puhtaudesta huolehtiminen pitää sen raikkaana ja hygieenisenä käyttökertojen välillä.

Yhteenveto

Oikein mitoitettu sähkökiuas takaa miellyttävät saunahetket vuodesta toiseen. Kiinnitä huomiota kiukaan tehoon, saunan kokoon ja käyttötarkoitukseen. Muista antaa kiukaan lämmetä rauhassa ennen löylyjen heittämistä ja huolehdi saunan puhtaudesta käyttökertojen välillä. Näin voit nauttia rentouttavasta saunomisesta turvallisesti ja tehokkaasti.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä saunan sähkökiukaasta

Miten valita oikea teho sähkökiukaalle?

Sähkökiukaan teho valitaan saunan koon mukaan. Yleinen suositus on 1 kW kiuasta kohti 1-1,5 kuutiometriä saunan tilavuutta. Esimerkiksi 6 kW kiukaalle sopiva saunan tilavuus on noin 6-9 kuutiometriä.

Miten asentaa sähkökiuas?

Sähkökiuas tulee aina asentaa ammattilaisen toimesta. Asennustyöt sisältävät muun muassa sähkötöitä ja turvallisuuden kannalta on tärkeää, että kaikki työt tehdään oikein.

Kauanko kestää, että sauna lämpenee?

Sähkökiukaalla varustetun saunan lämpenemisaika riippuu kiukaan tehosta ja saunan koosta. Yleensä sauna lämpenee noin tunnissa, mutta esimerkiksi pieni mökkisauna voi lämmetä jo puolessa tunnissa.

Voiko sähkökiukaita käyttää löylyveden lämmittimenä?

Sähkökiukaan käyttö löylyveden lämmittimenä ei ole suositeltavaa. Löylyveden lämmittämiseen tarkoitettu kiuas on erilainen kuin saunan lämmittämiseen tarkoitettu kiuas.

Miten sähkökiuasta huolletaan?

Sähkökiukaan huoltoon kuuluu muun muassa kiukaan puhdistus ja tarvittaessa vastusten vaihto. Huollon tarpeesta kannattaa keskustella ammattilaisen kanssa.

Onko sähkökiukaissa eroja merkkien välillä?

Sähkökiukaiden välillä on eroja esimerkiksi tehoissa, koossa ja ominaisuuksissa. Merkit voivat myös vaikuttaa hintaan, mutta laadukkaampi kiuas kestää yleensä pidempään ja toimii paremmin.

Miten sähkökiukaan turvallisuudesta huolehditaan?

Sähkökiukaan turvallisuudesta huolehditaan muun muassa asentamalla se oikein, käyttämällä kiukaalle sopivia suojuksia ja noudattamalla ohjeita. Lisäksi kiukaaseen ei saa koskea märin käsin eikä sinne saa laittaa mitään ylimääräistä materiaalia.

Rajaa tuotteita
Hinta 
Saatavuus 
Tuotemerkki 
Kampanja 
Väri 
Teho (kW) 
Tyyppi 
Saunan koko min (m³) 
Saunan koko max (m³) 
Järjestä
144 tuotetta
Sivu
/ sivu
 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 11. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 12. Verkkokauppa
  Tavaratalojen saatavuus
 13. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 14. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 15. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 16. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 17. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 18. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 19. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 20. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
Sivu
Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja