Lataa

Puuöljyt ja terassiöljyt

Onko terassin kunto alkanut huononemaan? Syynä voi olla vähäinen terassin ylläpito. Terassilauta kaipaa huolenpitoa, jotta se pysyy kauniina pitkään. Terassiöljy ja puuöljy ovat raratkaisu terassin kaunistamiseen. Huolla puupinnat ja pidä puiset ulkokalusteet, terassi ja laiturit kunnossa vuodesta toiseen. Puuöljy ja kalusteöljy suojaavat niin kasvatuslaatikot kuin puutarhakalusteet ja terassiöljyllä käsitelty terassi tai patio tuntuu miellyttävältä jalan alla. Suojaa terassikalusteet pyyöljyllä ja terassilaudat terassiöljyllä ja nauti pitkäkestoisesta terassista. Pyyöljy on kätevä ratkaisu kaluisteiden sileänä pitämiseen. Kuivuneet ja ilmastosta kärsineet puiset kalusteet alkavat helposti erittämään tikkuja. Terassiöljy estää terassilautoja erittämästä tikkuja. Hanki siis puuöljy ja terassiöljy, jotta ei enään tarvitse huoletia tikuista jaloissa. Pyyöljy ja terassiöljy ovat kauniin terassin ja salaisuus. Kauniin terassin kanssa sopii olla yhtä kauniit ja hyväkuntoiset kalusteet ja ulkopinnat. Kalustemaalit ja ikkunamaalit pitävät terassikalusteet ja ikkunat uuden veroisina. Ulkokattomaalit ja ulkoseinämaalit ovat oiva ratkaisu talon ulkoilmeen virkistämiseen. Talon pinta kuluu vuosien varrella ja tahraantuu, mutta uusi maalikerros tekee ihmeitä. Pidä siis huoli talosi ja pihasi pinnoista ja nauti naapuruston kauneimmasta talosta! 

Löydät BAUHAUSin valikoimasta erilaiset puuöljyt ja terassiöljyt eri materiaaleille, sekä sokkelimaalit. Tiikkiöljy on kehitetty erityisesti tiikkikalusteille, laituriöljy pitää kosteuden poissa, kun kovapuuoljy ja kiinanpuuöljy soveltuu kaikille puisille kalusteille ja puisille pinnoille. Tutustu BAUHAUSin valikoiman puuöljyihin ja terassiöljyihin verkkokaupassamme tai BAUHAUS-myymälöissä! Nappaa mukaasi puuöljy ja terassiöljy, sekä lue ohjeemme terassin käsittelyyn.

Puuöljyt ja terassiöljyt - Terassin ja puukalusteiden huoltoa

Huomaatko terassin kunnon heikentyneen ajan myötä? Tämä voi johtua terassin ylläpidon laiminlyönnistä. Terassilauta tarvitsee säännöllistä huolenpitoa, jotta se säilyttää kauniin ulkonäkönsä pitkään. Terassiöljy ja puuöljy ovat tehokkaita ratkaisuja terassin ja puisten ulkokalusteiden kunnossapitoon. Näiden tuotteiden avulla voit hoitaa puupinnat ja pitää terassit, laiturit sekä puiset ulkokalusteet hyvässä kunnossa vuodesta toiseen.

Puuöljy ja kalusteöljy suojaavat sekä kasvatuslaatikot että puutarhakalusteet, kun taas terassiöljyllä käsitelty terassi tai patio tuntuu mukavalta jalan alla. Voit suojata terassikalusteet puuöljyllä ja terassilaudat terassiöljyllä, jolloin terassi säilyy hyväkuntoisena pitkään. Puuöljy on kätevä tapa pitää kalusteet sileinä, jolloin kuivuneet ja sään armoilla olevat puiset kalusteet eivät ala tikkuuntumaan. Terassiöljy estää terassilautojen tikkuuntumisen, joten hankkimalla puuöljyä ja terassiöljyä voit välttyä jatkossa tältä ongelmalta.

Puuöljy ja terassiöljy ovat avain kauniin terassin salaisuuteen. Kauniin terassin yhteydessä on tärkeää, että myös kalusteet ja ulkopinnat pysyvät hyvässä kunnossa. Kalustemaalit ja ikkunamaalit auttavat pitämään terassikalusteet ja ikkunat uudenveroisina, kun taas ulkokattomaalit ja ulkoseinämaalit ovat erinomainen keino virkistää talon ulkoilmettä. Talojen pinnat kuluu ja tahraantuu vuosien saatossa, mutta uusi maalikerros voi tehdä suuren eron.

Puuöljyt ja terassiöljyt - Kaiken tarvittavan löydät Bauhausista

BAUHAUSin laajasta valikoimasta löydät erilaiset puuöljyt ja terassiöljyt eri materiaaleille, kuten sokkelimaalit. Tiikkiöljy on kehitetty erityisesti tiikkikalusteille, laituriöljy pitää kosteuden loitolla, kun taas kovapuuöljy ja kiinanpuuöljy soveltuvat kaikille puisille kalusteille ja pinnoille. Tutustu BAUHAUSin puu- ja terassiöljyvalikoimaan verkkokaupassamme tai BAUHAUS-myymälöissä! 

Puuöljyt - suojaa ja kaunista puupintoja

Puuöljy on tehokas ja helppokäyttöinen tuote, joka suojaa puuta ulkoisilta tekijöiltä, kuten kosteudelta, auringonvalolta ja lialta. Se myös elvyttää ja kaunistaa puun ulkonäköä, paljastaen sen luonnollisen värin ja rakenteen. Puuöljyt sopivat erinomaisesti kalusteisiin, terassilautoihin, aitoihin ja muihin ulkokäyttöön tarkoitettuihin rakenteisiin.

Puuöljyjen ominaisuudet

Puuöljyjen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat:

 1. Suojaus: Puuöljyt suojaavat puuta kosteudelta, UV-säteilyltä, säärasituksilta ja lialta.
 2. Elvyttävä vaikutus: Puuöljy elvyttää ja kirkastaa puupinnan ulkonäköä, paljastaen sen luonnollisen värin ja rakenteen.
 3. Helppokäyttöisyys: Puuöljy on helppo levittää ja imeytyy nopeasti puuhun. Se ei vaadi pohjamaalia tai muita erillisiä käsittelyjä.

Näin valitset oikean puuöljyn

Valitessasi puuöljyä, ota huomioon seuraavat seikat:

 1. Puulaji: Eri puulajeille on saatavilla omia puuöljyjä, jotka on suunniteltu juuri kyseisen puulajin tarpeisiin.
 2. Väri: Puuöljyjä on saatavilla sekä värittöminä että eri sävyisinä, jotta voit valita juuri haluamasi ulkonäön.
 3. Käyttökohteet: Tarkista tuotetiedot, sopiiko puuöljy juuri sinun tarpeisiisi. Esimerkiksi jotkin puuöljyt soveltuvat erityisesti terassilautoihin, kun taas toiset on tarkoitettu puutarhakalusteisiin tai aitoihin.

Kun olet valinnut sopivan puuöljyn, tutustu myös siveltimiin ja muihin tarvikkeisiin, jotka helpottavat työn sujumista.

Terassiöljyt - pidennä terassisi käyttöikää

Terassiöljyt ovat erityisesti terassien ja ulkotilojen puupintojen käsittelyyn suunniteltuja tuotteita. Ne suojaavat terassilautoja ja muita rakenteita kosteudelta, auringonvalolta, lialta ja kulumiselta, pidentäen näin niiden käyttöikää.

Terassiöljyjen ominaisuudet

Terassiöljyjen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat:

 1. Suojaus: Terassiöljyt suojaavat terassilautoja kosteudelta, UV-säteilyltä, lialta ja kulumiselta.
 2. Kestävyys: Terassiöljy muodostaa kestävän ja joustavan kalvon puun pinnalle, joka ei halkeile tai lohkeile.
 3. Helppokäyttöisyys: Terassiöljy on helppo levittää ja imeytyy nopeasti puuhun. Se ei vaadi pohjamaalia tai muita erillisiä käsittelyjä.

Näin valitset oikean terassiöljyn

Valitessasi terassiöljyä, ota huomioon seuraavat seikat:

 1. Puulaji: Eri puulajeille on saatavilla omia terassiöljyjä, jotka on suunniteltu juuri kyseisen puulajin tarpeisiin.
 2. Väri: Terassiöljyjä on saatavilla sekä värittöminä että eri sävyisinä, jotta voit valita juuri haluamasi ulkonäön.
 3. Käyttökohteet: Tarkista tuotetiedot, sopiiko terassiöljy juuri sinun tarpeisiisi. Esimerkiksi jotkin terassiöljyt soveltuvat erityisesti kosteisiin olosuhteisiin, kun taas toiset tarjoavat paremman suojan UV-säteilyltä.

Kun olet valinnut sopivan terassiöljyn, muista myös hankkia tarvittavat maalausvälineet työn suorittamiseen.

Puuöljyjen ja terassiöljyjen käyttö - vinkit onnistumiseen

Onnistuneen puuöljy- tai terassiöljykäsittelyn varmistamiseksi noudata seuraavia vinkkejä:

 1. Puhdista pinta huolellisesti ennen öljyämistä. Poista roskat, pöly ja lika esimerkiksi harjaamalla tai painepesurilla. Tarvittaessa käytä puhdistusaineita pinttyneen lian poistamiseen.
 2. Hiomalla puupinnan kevyesti saat tasaisemman ja paremmin öljyä imevän pinnan. Käytä hiontaan sopivaa hiomapaperia tai hiomakonetta.
 1. Levitä öljy ohuelti ja tasaisesti siveltimellä tai telalla. Muista sekoittaa öljy huolellisesti ennen käyttöä, jotta sen koostumus on tasainen.
 2. Anna öljyn imeytyä puuhun ohjeiden mukaisesti, yleensä noin 15-30 minuuttia. Poista ylimääräinen öljy pehmeällä liinalla tai paperilla.
 3. Toista käsittely tarvittaessa, kunnes haluttu lopputulos saavutetaan. Yleensä kaksi kerrosta riittää, mutta huokoisemmat puulajit saattavat vaatia kolmannen käsittelyn.
 4. Anna öljytylle pinnalle riittävästi kuivumisaikaa ennen käyttöä. Tarkista valmistajan ohjeet kuivumisajasta.

Usein kysyttyä puuöljyistä ja terassiöljyistä

Tässä vielä vastauksia yleisiin kysymyksiin puu- ja terassiöljyistä:

Kuinka usein puuöljyä tai terassiöljyä tulisi käyttää?

Puun kunnosta ja sääolosuhteista riippuen öljykäsittely tulisi uusia yleensä 1-3 vuoden välein. Tarkista kuitenkin valmistajan ohjeet ja seuraa puupinnan kuntoa säännöllisesti.

Voiko puuöljyn tai terassiöljyn päälle maalata tai lakata?

Yleensä puuöljyn tai terassiöljyn päälle ei suositella maalaamista tai lakkaamista, sillä öljy estää maalin tai lakan tarttumisen puupintaan kunnolla. Jos haluat maalata tai lakata öljytyn pinnan, poista ensin öljy pinnasta hionnan ja puhdistuksen avulla, ja käytä pohjamaalia ennen varsinaista maalausta tai lakkausta.

Voiko eri merkkisiä puuöljyjä ja terassiöljyjä sekoittaa keskenään?

Eri merkkien puuöljyjen ja terassiöljyjen sekoittamista ei suositella, sillä niiden koostumukset ja ominaisuudet saattavat poiketa toisistaan. Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi käytä aina yhtä ja samaa tuotetta ohjeiden mukaisesti.

Voiko puuöljyä tai terassiöljyä käyttää sisätiloissa?

Vaikka puuöljyt ja terassiöljyt on suunniteltu erityisesti ulkokäyttöön, niitä voidaan käyttää myös sisätiloissa, mikäli valmistajan ohjeet sallivat sen. Kuitenkin sisäkäyttöön on saatavilla omia öljyjä, jotka on suunniteltu sisätilojen erityisvaatimuksia silmällä pitäen.

Miten varastoida puuöljyä ja terassiöljyä?

Puuöljyjä ja terassiöljyjä tulee säilyttää viileässä, kuivassa ja pimeässä paikassa, poissa lasten ja lemmikkien ulottuvilta. Tarkista säilytyslämpötila valmistajan ohjeista. Sulje purkki huolellisesti käytön jälkeen, jotta öljy säilyy hyvälaatuisena seuraavaan käyttökertaan asti.

Nyt kun olet saanut kattavan tietopaketin puuöljyistä ja terassiöljyistä, voit tutustua Bauhausin laajaan valikoimaan ja valita itsellesi sopivat tuotteet. Muista myös hyödyntää Bauhausinasiantuntevaa asiakaspalvelua apunasi, jos tarvitset lisätietoja tai neuvoja öljyjen valintaan ja käyttöön liittyen.

Nämä kiinnostavat juuri nyt

  Rajaa tuotteita
  Hinta 
  Saatavuus 
  Tuotemerkki 
  Käyttökohde 
  Sävytettävät ja valmissävyt 
  Ohenne 
  Värikartta 
  Kiiltoaste

  Pintamaalin kiiltoaste vaikuttaa värin kokemiseen eli siihen, miltä valittu värisävy näyttää pinnalla. Mitä korkeampi kiilto, sitä kylläisempi ja intensiivisempi väri on. Kiiltävämpi ja kovempi maalipinta on myös helpompi puhdistaa ja kestää paremmin pyyhkimistä. Mitä himmeämpi maalin kiilto taas on, sitä pehmeämmältä ja rauhallisemmalta väri näyttää.

   
  Peittävä/Kuultava

  Peittävä maali peittää kokonaan maalattavan pinnan. Kuultava maali taas jättää alla olevan pinnan, esimerkiksi puun syyt, näkyviin. Kuultavan pinnan peittävyys määräytyy käsiteltyjen kerrosten mukaan.

   
  Soveltuvuus 
  Väri 
  Purkkikoko 
  Järjestä
  73 tuotetta
  Sivu
  / sivu
  1. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  2. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  3. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  4. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  5. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  6. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  7. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  8. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  9. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  10. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  11. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  12. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  13. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  14. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  15. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  16. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  17. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  18. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  19. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  20. Verkkokauppa
   Nouto tavaratalosta
  Sivu
  Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
  Espoo Valitse Valittu
  Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.espoo@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Lahti Valitse Valittu
  Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.lahti@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Oulu Valitse Valittu
  Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.oulu@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Tampere Valitse Valittu
  Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.tampere@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Turku Valitse Valittu
  Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.turku@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja
  Vantaa Valitse Valittu
  Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
  La 9.00 - 18.00
  Su 10.00 - 18.00
  info.vantaa@bauhaus.fi
  Ajo-ohjeet Lisätietoja