KEVÄÄN AVAJAISET 13.–14.4.
Huipputarjouksia ja esittelyjä! Lue lisää »

La klo 10–15 tarjolla tavarataloissa.

Lataa

Hiiligrillit ja brikettigrillit

Hiiligrilli eli brikettigrilli on monelle se ainoa oikea grilli. Hiiligrillillä luot savuisia makuja grillaukseesi ja ihastutat grillijuhlien vieraat perinteisillä grillaustaidoilla. Perinteinen pallogrilli lämpenee niin hiilellä kuin briketeillä. Pallogrillin muoto mahdollistaa grillin eri lämpötilojen hyödyntämisen. Nopea grillaus onnistuu grilliritilän keskiosassa suoraan grillibrikettien päällä, levittämällä grillihiilet tasaisesti koko grillipohjan alueelle. Useissa hiiligrilleissä on yhdistetty savustusominaisuus, joten saat herkullisen savunmaun niin lihaan kuin kasviksiin. Grillin suojapeite varmistaa, että hiiligrilli pysyy suojassa sadesään yllättäessä. Pellettigrilli ja puutarhagrilli ovat myös oiva vaihtoehto hiiligrillille. Valikoimastamme löydät kaiken grillaamiseen, niin grillihiilet, savustuslastut ja sytytystarvikkeet kuin grillaustarvikkeet.

Hiiligrillin valintaopas: Näin löydät juuri sinulle sopivan grillin

Hiiligrilli on yksi suosituimmista vaihtoehdoista, kun halutaan nauttia ulkona valmistetusta herkullisesta ruoasta. Hiiligrillin valinta voi kuitenkin olla haastava tehtävä, sillä markkinoilla on lukuisia eri malleja ja ominaisuuksia tarjoavia grillejä. Tämän artikkelin avulla autamme sinua löytämään juuri sinulle sopivan hiiligrillin.

Ennen kuin ryhdyt etsimään uutta hiiligrilliä, on hyvä pohtia omia tarpeitasi ja toiveitasi grilliltä. Mieti esimerkiksi kuinka usein aiot grillata, kuinka paljon ruokaa haluat valmistaa kerralla sekä millaisia ruokia aiot grillata. Nämä tekijät vaikuttavat siihen, millainen hiiligrilli olisi sinulle paras vaihtoehto.

Grillien koko vaihtelee merkittävästi, joten ensimmäinen askel on päättää haluamasi grillisi koko. Jos aiot grillata usein isommalle porukalle tai haluat mahdollisuuden valmistaa samanaikaisesti eri ruokia, kannattaa harkita suurempaa grillauspintaa tarjoavaa mallia. Toisaalta, jos grillaat vain satunnaisesti pienemmälle porukalle, pienempi ja kompaktimpi grilli voi olla käytännöllisempi vaihtoehto.

Seuraavaksi kannattaa kiinnittää huomiota grillin rakenteeseen ja materiaaleihin. Laadukas hiiligrilli kestää käyttöä ja säilyttää lämpöä tasaisesti. Valitse grilli, jossa on paksut seinämät ja hyvä eristys, jotta lämpö pysyy sisällä eikä karkaa turhaan. Ruostumaton teräs tai valurauta ovat yleisiä materiaaleja, jotka kestävät hyvin aikaa ja käyttöä.

Myös ilmanvaihto on tärkeä tekijä hiiligrillin valinnassa. Hyvä ilmanvaihto mahdollistaa tehokkaan lämmön säätelyn sekä savun hallinnan. Grillissä tulisi olla säädettävät ilmansyötön venttiilit sekä tuhkalaatikko helppoa puhdistusta varten.

Turvallisuus on myös tärkeää grilliostoksia tehdessä. Varmista, että grillissä on riittävästi tilaa hiilien sijoittamiseen turvallisesti etenkin avotulen riskin minimoimiseksi. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota grillin vakauden varmistamiseen – valitse malli, jossa on tukeva jalusta tai jalkojen lukitusmekanismi.

Hiiligrilli vs. kaasugrilli: Kumpi on parempi vaihtoehto?

Grillaamisessa kaksi suosituinta vaihtoehtoa ovat hiiligrilli ja kaasugrilli. Mutta kumpi näistä on parempi vaihtoehto? 

Hiiligrillit ovat olleet olemassa jo kauan ja ne ovat edelleen erittäin suosittuja monien grillimestareiden keskuudessa. Hiiligrillin toimintaperiaate on yksinkertainen: hiilet sytytetään tuleen, jolloin syntyy lämpöä ruoan valmistamiseksi. Hiili antaa ruoalle ominaisen savun maun, jota monet pitävät herkullisena.

Yksi hiiligrillin eduista on sen kyky saavuttaa korkea lämpötila nopeasti. Hiilet syttyvät nopeasti tuleen, mikä mahdollistaa nopean grillaamisen. Lisäksi hiiligrillissä voi säädellä lämpötilaa helposti siirtämällä hiili- tai brikettikerrosta sivuille tai lisäämällä uusia hiili- tai brikettikerroksia tarpeen mukaan.

Hiiligrillit ovat myös yleensä edullisempia kuin kaasugrillit. Ne eivät vaadi sähköä tai kaasua toimiakseen, joten niiden käyttö on halvempaa pitkällä aikavälillä. Hiiligrillin puhdistaminen voi olla hieman hankalampaa verrattuna kaasugrilliin, mutta monille tämä ei ole suuri haitta.

Toisaalta kaasugrilli tarjoaa myös omat etunsa. Kaasugrilli on helppo sytyttää ja sen lämpötilaa voi säädellä tarkasti termostaatin avulla. Tämä tekee ruoanlaitosta helpompaa ja ennustettavampaa, erityisesti aloittelijoille. Lisäksi kaasugrilli lämpiää nopeasti ja sen käyttö on siistiä ja vaivatonta.

Kaasugrillin puhdistaminen on yleensä helpompaa kuin hiiligrillin puhdistaminen. Useimmissa malleissa on irrotettavia osia, jotka voidaan pestä astianpesukoneessa tai käsipesussa. Kaasugrillissä ei myöskään synny tuhkaa tai muita jätteitä, mikä tekee siitä ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon.

Hintatasoltaan kaasugrillit voivat olla hieman kalliimpia kuin hiiligrillit, mutta ne tarjoavat usein enemmän ominaisuuksia, kuten sivukeittimen tai integroidun lämpömittarin. Kaasugrilli myös kuluttaa kaasua, mikä voi aiheuttaa lisäkustannuksia pitkällä aikavälillä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että hiiligrilli ja kaasugrilli ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja grillaamiseen riippuen henkilökohtaisista mieltymyksistä ja tarpeista. Hiiligrilli tarjoaa perinteisen savun maun ja on edullisempi vaihtoehto, kun taas kaasugrilli on helppokäyttöinen ja vaivaton puhdistaa. Lopullinen päätös riippuu siitä, mikä grillityyppi sopii parhaiten omiin tarpeisiin ja budjettiin.

Hiiligrillin puhdistus ja huolto: Vinkit grillin kunnon säilyttämiseen

Kesä on täällä, ja se tarkoittaa grillaamisen kulta-aikaa. Hiiligrilli on monen suosikki tapa valmistaa herkullisia ruokia ulkona, mutta sen kunnon säilyttäminen vaatii hieman huolenpitoa. 

Tässä artikkelissa jaamme vinkkejä hiiligrillin puhdistukseen ja huoltoon, jotta voit nauttia parhaasta mahdollisesta grillauskokemuksesta.

1. Puhdista grilli käytön jälkeen

Grillin puhdistaminen heti käytön jälkeen on tärkeää sen kunnon säilyttämiseksi pitkällä aikavälillä. Poista ensin hiilet tai briketit grillistä ja anna niiden jäähtyä kokonaan ennen hävittämistä. Harjaa sitten grilliritilät puhtaaksi metalliharjalla poistaaksesi ruoantähteet ja rasvan jäämät.

2. Kuumenna grilli ennen puhdistusta

Ennen kuin aloitat varsinaisen puhdistuksen, lämmitä grilli noin 10-15 minuutin ajan korkealla lämmöllä. Tämän avulla poltat pois ylimääräiset rasvat ja ruoantähteiden rippeet, mikä helpottaa niiden poistamista harjalla.

3. Kostuta grilliritilät

Kun grilli on lämmin, kostuta grilliritilät vedellä. Tämä auttaa irrottamaan pinttyneen lian ja helpottaa sen poistamista harjalla.

4. Käytä puhdistusainetta tarvittaessa

Jos grilliritilöiden puhdistaminen pelkällä vedellä ei riitä, voit käyttää hieman puhdistusainetta apuna. On tärkeää valita grillille sopiva puhdistusaine, joka ei vahingoita grillauspintaa tai jätä haitallisia jäämiä ruokaan. Noudata aina valmistajan ohjeita puhdistusaineen käytössä.

5. Pese muut osat

Grillin ritilöiden lisäksi myös muut osat kannattaa pitää puhtaana ja hyvässä kunnossa. Pese esimerkiksi rasvan kerääjät, tuhkatilan ja kannet säännöllisesti lämpimällä saippuavedellä tai astianpesuaineella.

6. Vältä teräsruosteen syntymistä

Hiiligrilli voi altistua kosteudelle ulkoilmassa, mikä voi johtaa teräsruosteen syntymiseen. Varmista siis, että grilli säilytetään kuivassa paikassa suojassa sateelta ja kosteudelta. Voit myös käyttää suojapeitettä estämään ruostumisen riski.

7. Tarkasta venttiilit ja letkut

Säännöllinen tarkastus on tärkeää myös grillin turvallisuuden kannalta. Tarkista venttiilit ja letkut säännöllisesti mahdollisten vuotojen varalta. Jos havaitset vuotoja tai muita vikoja, korjaa ne välittömästi tai ota yhteyttä ammattilaiseen.

8. Säilytä grilli asianmukaisesti talven aikana

Kun grillauskausi päättyy, on tärkeää säilyttää hiiligrilli asianmukaisesti talven aikana. Puhdista grilli perusteellisesti ennen sen säilyttämistä ja varmista, että se on täysin kuiva. Suojaa grilli suojapeitteellä ja säilytä se kuivassa paikassa, jossa se ei altistu kosteudelle tai pakkaselle.

Noudattamalla näitä vinkkejä voit pitää hiiligrillisi hyvässä kunnossa pitkään ja nauttia herkullisista grilleistä kesän jokaisena päivänä. Muista myös noudattaa valmistajan ohjeita ja turvallisuusohjeita grillaamisen aikana.

Rajaa tuotteita
Hinta 
Saatavuus 
Tuotemerkki 
Väri 
Materiaali 
Järjestä
21 tuotetta
Sivu
/ sivu
 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 11. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 12. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 13. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 14. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 15. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 16. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 17. Verkkokauppa
  Tavaratalojen saatavuus
 18. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 19. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 20. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
Sivu
Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja