Lataa

Kaasugrillit

Kaasugrilli on oiva valinta sinulle, joka vaadit hiukan enemmän grilliltäsi. Kaasu antaa täyden hallinnan grillin lämpötilasta, jolloin täydellisen kypsyysasteen saavuttaminen on vaivatonta BAUHAUSin kaasugrilleillä. Kaasugrilliä valitessasi mieti grillaustottumuksiasi; grillaatko vain silloin tällöin vai täytyykö grilliin mahtua kolmen ruokalajin illallinen koko seurueelle? Pieni kaasugrilli mahtuu hyvin pöydälle ja kannettava kaasugrilli on helppo korjata syrjään tarpeen vaatiessa, joten se sopii pienellekin pihalle ja vähäiseen grillaukseen. Useamman polttimon grillivaunussa valmistuu koko seurueen lempigrillattavat käden käänteessä, valmiiden herkkujen pysyessä lämpiminä lämpöhyllyllä. BAUHAUSin valikoimasta löydät myös nestekaasut ja grillaustarvikkeet.

Grillaaminen on kesäkeittiössä keskeisessä roolissa. Kaasugrillit tarjoavat kätevyyttä, sillä ne voidaan säilyttää ulkona ja ne ovat nopeasti käyttövalmiita tarpeen tullen. Kokoontumiset grillin äärellä ystävien tai perheen kanssa ovat usein kesän kohokohtia. Kaasugrillillä valmistat vaivattomasti kesän suosikkiherkut, olipa kyseessä sitten liha- tai kasvisruoka. Kaasugrilli on erinomainen valinta sinulle, joka haluat grilliltäsi hieman enemmän. Kaasulla saat täydellisen kontrollin grillin lämpötilaan, mikä tekee ruoan kypsyysasteen säätämisestä sujuvaa BAUHAUSin kaasugrillien avulla. 

Mieti grillaustapoja ja -tarpeita valitessasi kaasugrilliä: grillaatko harvoin vai tarvitsetko grillin, johon mahtuu kolmen ruokalajin illallinen koko joukolle? Pienikokoinen kaasugrilli sopii mainiosti pöydälle, ja kannettavan kaasugrillin voi siirtää syrjään tarpeen tullen, joten se on ihanteellinen pienelle pihalle ja satunnaiselle grillaukselle. Usean polttimon grillivaunulla valmistat nopeasti koko seurueen grillisuosikit, ja valmiit herkut säilyvät lämpiminä lämpöhyllyllä.

Kaasugrillin kunnossapito on tärkeää, sillä puhdas ja hyvin hoidettu grilli kestää pitempään. Pitämällä kaasugrillin huoltotarvikkeet grillin lähellä, sen pesu ja huoltaminen on helppoa. Kaasugrilli kannattaa putsata heti grillauksen jälkeen ja putsata pesuaineella säännöllisin ajoin. Kaasugrillit ja muut grillit on hyvä myös suojata huonon sään varalta kun ne eivät ole käytössä.

Grillin suojapeite on kätevä lisävaruste suojaamaan kaasugrilliä sadesäältä. Kaasugrillit ovat hyvä valinta helpon lämpötilan hallinnan ansiosta. Kaasugrillin lisäksi voit myös harkita olisiko pellettigrillit, puutarhagrillit tai tulisijat hyvä lisäys. Tulisijalla voit paistaa vaahtokarkkeja ja nauttia takkatunnelmasta pihalla, ja pellettigrilli yhdistää kaasugrillin sekä hiiligrillin parhaat puolet. BAUHAUSin laaajasta valikoimasta löydät kaasugrillien lisäksi myös nestekaasut, grillaustarvikkeet, sähkögrillit ja hiiligrillit.

Kaasugrillin valintaopas: Näin löydät sopivan grillin tarpeisiisi

Kaasugrilli on yksi suosituimmista grillityypeistä, sillä se tarjoaa nopean ja helpon tavan valmistaa herkullisia aterioita ulkona. Kaasugrillin valinta voi kuitenkin olla haastava tehtävä, sillä markkinoilla on lukuisia erilaisia malleja ja ominaisuuksia. Tämän oppaan avulla löydät sopivan kaasugrillin omiin tarpeisiisi.

1. Koko

Ensimmäinen asia, joka tulee ottaa huomioon kaasugrillin valinnassa, on sen koko. Grillin koon tulisi vastata sinun käyttötarpeitasi ja perheesi kokoa. Jos sinulla on suuri perhe tai haluat järjestää juhlia useammalle henkilölle, kannattaa harkita isompaa grilliä. Pienempi grilli taas sopii hyvin pienemmille parvekkeille tai terasseille.

2. Teho

Toinen tärkeä tekijä kaasugrillin valinnassa on sen teho eli BTU (British Thermal Unit). Mitä enemmän BTU:a grillissä on, sitä nopeammin ruoka kypsyy ja sitä korkeampi lämpötila voidaan saavuttaa. Suurempi teho ei kuitenkaan aina tarkoita parempaa grilliä, vaan se riippuu myös muista ominaisuuksista.

3. Materiaalit

Grillin materiaalit ovat myös tärkeitä tekijöitä sen valinnassa. Laadukkaat materiaalit, kuten ruostumaton teräs tai valurauta, ovat kestäviä ja pitkäikäisiä. Huonolaatuiset materiaalit voivat ruostua tai vaurioitua nopeasti.

4. Lisäominaisuudet

Monissa kaasugrilleissä on erilaisia lisäominaisuuksia, kuten sivupöydät, lämpömittarit ja säilytystilat. Nämä ominaisuudet voivat tehdä grillauksesta helpompaa ja mukavampaa.

5. Hinta

Kaasugrillien hinnat vaihtelevat suuresti, joten budjetti kannattaa ottaa huomioon grillin valinnassa. Halvemmat grillit eivät välttämättä ole yhtä laadukkaita kuin kalliimmat mallit, mutta hyvälaatuinen grilli voi olla investointi pitkälle tulevaisuuteen.

6. Turvallisuus

Viimeisenä muttei vähiten tärkeänä tekijänä kaasugrillin valinnassa on sen turvallisuus. Grillin tulisi olla vakaa ja turvallinen käyttää sekä sisältää tarvittavat turvaominaisuudet, kuten sytyttimen lukitus ja palosammuttimen säilytyspaikan.

Kaiken kaikkiaan sopivan kaasugrillin löytämiseksi kannattaa ottaa huomioon oma käyttötarve, grillin koko ja teho, materiaalit, lisäominaisuudet, hinta ja turvallisuus. Kun olet harkinnut nämä tekijät huolellisesti, löydät varmasti sopivan kaasugrillin omiin tarpeisiisi.

Miten huoltaa kaasugrilli? Vinkit pitkäikäisyyteen ja turvallisuuteen

Kaasugrilli on monen suomalaisen kesän tärkein osa. Se mahdollistaa herkullisen ruoan valmistamisen ulkona, ja sen avulla voi järjestää mukavia grillijuhlia ystävien ja perheen kanssa. Jotta kaasugrilli pysyy hyvässä kunnossa pitkään ja sen käyttö on turvallista, on tärkeää huoltaa sitä säännöllisesti.

Ensimmäinen askel kaasugrillin huoltamisessa on sen puhdistaminen. Grilli kannattaa puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen, sillä likaantunut grilli ei vain näytä epämiellyttävältä vaan myös altistaa tulipalon riskille. Puhdista grilliritilät ensin harjalla tai lastalla irrottamalla ylimmät palat ja harjaamalla ne pois. Sen jälkeen voit pestä ritilät lämpimällä vedellä ja astianpesuaineella tai erityisellä grillipesuaineella.

Grillin sisällön tyhjentämisen lisäksi grillauskauden alussa kannattaa tarkastaa kaikki letkut, venttiilit ja muut osat, jotka voivat kulua tai vaurioitua ajan mittaan. Tarkasta letkujen kunto ja varmista niiden tiiviys ennen kuin kytket kaasupullon grilliin kiinni.

Jos havaitset vuotoja tai muita vaurioita, grilli tulee korjata ennen sen käyttöä. Varmista myös, että kaasupullo on kiinnitetty turvallisesti ja että sen paine on riittävä.

Kaasugrillin säilytys on myös tärkeää sen pitkäikäisyyden kannalta. Säilytä grilli kuivassa paikassa suojattuna sateelta ja lumelta. Jos mahdollista, peitä grilli suojapeitteellä tai siirrä se sisälle talveksi.

Lopuksi muutama vinkki turvallisuuteen: Älä koskaan jätä grilliä valvomatta grillaamisen aikana. Pidä sammutusvälineet kuten sammutuspeite tai sammutin lähellä, jos jotain tapahtuu. Älä käytä grilliä sisällä tai katetuissa tiloissa, sillä kaasu voi aiheuttaa häkää ja muita vaarallisia kaasuja.

Huolellinen huolto varmistaa kaasugrillin pitkän käyttöiän ja turvallisuuden. Muista puhdistaa grilli jokaisen käyttökerran jälkeen, tarkastaa letkut ja venttiilit sekä säilyttää grilli kuivassa paikassa suojattuna sateelta ja lumelta. Näillä vinkeillämme voit nauttia herkullisesta ulkoilmagrillauksesta vuodesta toiseen!

Grillijuhlat tulossa? Näin valmistat herkullista ruokaa kaasugrillillä

Grillijuhlat ovat yksi kesän parhaista tapahtumista. Mikä olisikaan parempaa kuin nauttia hyvästä seurasta ja herkullisesta ruoasta kauniissa kesäsäässä? Jos olet suunnittelemassa grillijuhlia, kannattaa ehdottomasti harkita kaasugrillin käyttöä. Kaasugrilli on nopea ja helppo tapa valmistaa herkullisia ruokia, jotka maistuvat varmasti kaikille vieraille.

Ennen kuin aloitat grillaamisen, varmista että grilli on puhdas ja toimintakuntoinen. Tarkista myös, että sinulla on tarpeeksi kaasua grillin käyttöön. Kun olet varmistanut nämä asiat, voit aloittaa ruoan valmistuksen.

Yksi suosituimmista grilliruoista on tietysti makkarat. Valitse laadukkaita makkaroita ja aseta ne ritilälle grillin päälle. Käännä niitä muutaman kerran grillaamisen aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti ja saavat kauniin ruskean värin.

Jos haluat tarjota vieraillesi hieman erikoisempia herkkuja, voit kokeilla esimerkiksi kanansiipiä tai ribsejä. Mausta lihat haluamallasi tavalla ennen grillaamista – esimerkiksi marinadi tai rub-mauste antavat lihalle lisää makua. Aseta lihat ritilälle grillin päälle ja käännä niitä muutaman minuutin välein. Muista, että lihan tulee olla kypsää ennen tarjoilua.

Grillattujen kasvisten lisääminen ruokalistaan on myös hyvä idea. Esimerkiksi paprika, kesäkurpitsa ja maissintähkät sopivat erinomaisesti grillattavaksi. Leikkaa kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi ja aseta ne ritilälle grillin päälle. Käännä niitä muutaman minuutin välein, kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet kauniin värin.

Lopuksi voit tarjota vieraillesi herkullisia jälkiruokia, jotka on valmistettu grillissä. Esimerkiksi hedelmät, kuten ananas tai persikat, voi grillata nopeasti molemmilta puolilta ja tarjoilla vaniljajäätelön kanssa.

Kaasugrilli on siis loistava tapa valmistaa herkullista ruokaa grillijuhliisi. Muista vain varmistaa, että grilli on puhdas ja toimintakuntoinen ennen käyttöä. Valmista laadukasta lihaa ja kasviksia sekä herkullisia jälkiruokia – näillä ohjeilla varmistat onnistuneet grillijuhlat!

Ekologinen vaihtoehto hiiligrillille? Tutustu kaasugrillin ympäristöystävällisyyteen

Hiiligrillin käyttö on yleistä kesäisin, kun grillataan ulkona. Hiiligrillissä käytettävä hiili tuottaa kuitenkin paljon savua ja hiilidioksidia, mikä ei ole hyväksi ympäristölle. Onneksi markkinoilla on myös ekologisia vaihtoehtoja hiiligrillille, kuten kaasugrilli.

Kaasugrilli on ympäristöystävällisempi vaihtoehto hiiligrillille. Kaasugrillin polttimot toimivat kaasulla, joka palaa puhtaammin kuin hiili. Tämän ansiosta kaasugrillin käyttö vähentää merkittävästi ilman saastumista ja kasvihuonekaasupäästöjä.

Kaasugrillin etuna on myös sen helppous ja nopeus. Kaasu syttyy heti eikä vaadi pitkää lämmitysaikaa kuten hiili. Lisäksi kaasugrillissä ruuanlaittoon ei tarvitse käyttää sytytysnesteitä tai muita kemikaaleja, jotka voivat olla haitallisia ympäristölle.

Toinen ekologinen vaihtoehto hiiligrillille on sähkögrilli. Sähkögrilli toimii sähköllä eikä tuota lainkaan savua tai muita päästöjä. Sähkögrilli sopii erityisesti pieniin tiloihin tai kerrostalojen parvekkeille, joissa hiiligrillin käyttö voi olla kiellettyä.

Kaasugrilli ja sähkögrilli ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja hiiligrillille ympäristön kannalta. Kaasugrilli on kuitenkin hieman ekologisempi vaihtoehto, sillä sen polttimot palavat puhtaammin kuin sähkögrillin vastukset. Kaasugrillissä on myös enemmän tehoa ja se soveltuu paremmin suurempien ruokamäärien valmistukseen.

Lopuksi, kun valitset grilliä, muista kiinnittää huomiota sen energiatehokkuuteen. Valitse grilli, joka kuluttaa mahdollisimman vähän energiaa ja tuottaa mahdollisimman vähän päästöjä. Näin voit nauttia ulkona grillaamisesta samalla kun pidät huolta ympäristöstämme!

Usein kysytyt kysymykset kaasugrillistä

Kaasugrilli on yksi suosituimmista tavoista valmistaa ruokaa ulkona. Se on nopea, helppo ja kätevä tapa grillata herkullisia aterioita perheelle ja ystäville. Kuitenkin monilla ihmisillä on kysymyksiä kaasugrillien käytöstä ja huollosta. Tämän artikkelin tarkoituksena on vastata usein kysyttyihin kysymyksiin kaasugrilleistä.

Miten kaasugrilli toimii?

Kaasugrilli toimii polttamalla nestekaasua tai propaania tuottaakseen lämpöä ruoan paistamiseen. Kaasu syötetään grillausalueelle putken kautta, joka johtaa säätöventtiiliin. Säätöventtiilillä voit säätää kaasun virtauksen mukaan haluttuun lämpötilaan.

Kuinka pitkään kaasupullo kestää?

Kaasuvaraston kesto riippuu siitä, kuinka paljon grilliä käytetään ja kuinka suuri pullo on. Yleensä keskikokoinen 9 kg:n pullo kestää noin 18-20 tunnin ajan, kun se käyttää keskilämpötilaa (noin 180-200 astetta). Suuremmat pullot kestävät pidempään.

Miten puhdistan kaasugrillin?

Puhdista grilli säännöllisesti käytön jälkeen. Ensimmäinen askel on sammuttaa kaasu ja antaa grillin jäähtyä. Poista sitten ruoantähteet harjalla tai lastalla ja puhdista grillausritilät pesuaineella ja vedellä. Puhdista myös rasvapelti, joka kerää rasvan grillauksen aikana.

Miten vaihdan kaasupullon?

Vaihda kaasupullo seuraavasti: ensin sammuta kaasuventtiili ja irrota letku pullosta. Avaa sitten pullon venttiili varovasti, kunnes kuulet sen avautuvan kokonaan. Irrota vanha pullo, aseta uusi pullo paikalleen ja kiinnitä letku takaisin.

Miten säädän lämpötilan?

Lämpötilan säätämiseksi käytä säätöventtiiliä. Kun haluttu lämpötila on saavutettu, voit käyttää kansi- tai ilmanottoventtiilejä lisäsäädön tekemiseen.

Onko kaasugrilli turvallinen?

Kaasugrillit ovat yleensä turvallisia käyttää oikein huollettuna. Muista aina lukea valmistajan ohjeet ennen käyttöä ja varmista, että grilli on asennettu asianmukaisesti ulkotilaan tuuletuksen vuoksi.

Kaiken kaikkiaan kaasugrilli on helppo tapa nauttia herkullisesta ulkoruoasta perheen ja ystävien kanssa. Muista kuitenkin noudattaa turvallisuusohjeita ja huoltaa grilli säännöllisesti, jotta voit nauttia sen käytöstä pitkään.

Rajaa tuotteita
Hinta 
Saatavuus 
Tuotemerkki 
Kampanja 
Väri 
Poltinten määrä

Mitä useampi grillin poltin kaasugrillssä on, sitä laajempi paistoala ja enemmän tehoja. Poltinten määrä vaikuttaa vuorostaan kaasun kulumiseen.

 
Järjestä
56 tuotetta
Sivu
/ sivu
 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 11. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 12. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 13. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 14. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 15. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 16. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 17. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 18. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 19. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 20. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
Sivu
Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja