Koristevalot - näin luot tunnelmaa syksyyn

Koristevalot sekä ulos että sisälle sijoitettuna tuovat tervetullutta valoa, lämpöä ja tunnelmaa pimenevään syksyyn ja läpi koko pitkän ja pimeän talvikauden. Mikäli ikävöit jo ensi kesäkauden terassikelejä, voit hankkia ulkovalosarjan terassille ja pidentää näin kätevästi kesäkautta sekä nauttia tunnelmallisesta terassilla oleskelusta pidemmälle syksyyn. Sisätiloissa puolestaan erilaiset sisustusvalot luovat ympärilleen lämpimän ja kotoisan tunnelman, minkä ansiosta viihdyt kotona huomattavasti paremmin aina syksystä kevääseen asti. 

Ulos sijoitettavan koristevalaistuksen lisäksi myös muut ulkovalot ovat tärkeässä roolissa niin viihtyvyyden kuin turvallisuudenkin suhteen. Onpa etsinnässä koristevalot ulos tai sisälle, tai vaihtoehtoisesti pihapiirin tehokkaasti valaisevat ulkovalaisimet, BAUHAUSista löydät ne kaikki kattavasta valikoimasta. Tässä artikkelissa kerromme sekä ulos ja sisälle sopivien koristevalojen käytöstä ja valinnasta että siitä, miksi kunnolliseen ulkovalaistukseen kannattaa panostaa.

5 x ulkovalot syksyn keskelle

Vaikka päivät lyhenevät ja pimenevät, ulkotiloja ei tule unohtaa täysin! Tässä 5 vinkkiä valaisuratkaisuista, joiden avulla voit tuoda valoa ja viihtyisyyttä pihalle, terassille tai parvekkeelle, jotta pääset nauttimaan kotisi ulkotiloista myös pimeän tullen:

1. Ulkovalaisinsarjat – aina yhtä piristävä vaihtoehto tuomaan valoa syksyn ja talven keskelle. Ulkovalaisinsarjan asentamalla saat upean tunnelmavalaistuksen, ja sarjan voit kiinnittää yhtä hyvin niin pensaaseen tai puuhun, ikkunan tai oven pieleen, kuistille kuin terassin tai parvekkeen kaiteeseen. BAUHAUSista löydät laajan valikoiman erivärisiä ja -pituisia valosarjoja, joilla loihdit pihastasi, terassistasi tai parvekkeestasi kodikkaan ja tunnelmallisen tilan.

2. Ulkoseinävalaisimet – pihapiiri ja terassi kirkastuvat huomattavasti, kun asennat talon tai terassin seinään uuden valaisimen, joka tuo tullessaan reippaasti eloa synkän syksyn ja pimeän talven keskelle. Valitse juuri sinun pihaasi sopivat valaisimet BAUHAUSin laajasta valikoimasta, josta löydät ulkoseinävalaisimia jokaiseen makuun ja mieltymykseen!

3. Ulkokattovalaisimet – seinien lisäksi myös ulkotilojen katot kannattaa valaista riittävän valaistuksen varmistamiseksi. Kätevän ulkokattovalaisimen voi asentaa niin parvekkeelle tai katetulle terassille kuin vaikkapa kuistin kattoon helpottamaan avainten löytämistä pimeässä. BAUHAUSin valikoimasta pääset valitsemaan juuri tarpeisiisi ja talosi julkisivun ilmeeseen sopivan kattovalaisimen ulkotiloihin kiinnitettäväksi.

4. Pylväsvalaisimet – tyylikäs ja näyttävä ratkaisu niin etupihan, takapihan kuin pihatien tehokkaaseen ja samaan aikaan tunnelmalliseen valaisemiseen. Valaisun lisäksi pylväsvalaisin tarjoaa kauniilla ilmeellään myös upeaa koristusta pihamaan kaunistamiseen. Onpa kyseessä klassinen pollarivalaisin tai koristeellinen pylväsvalaisin, molemmat niistä luovat ympärilleen tunnelmallista valoa, joka auttaa pimeässä kulkevaa näkemään ympärilleen. BAUHAUSista hankit näppärästi pylväsvalaisimet monista eri väreistä ja malleista sekä useista koko- ja suojaluokista.

5. Ulkokoristevalot – erinomainen, koristeellinen ratkaisu, joka tuo mukanaan paljon iloa sekä ilmeellään että valollaan! Ulkokoristevalot piristävät mukavasti pihan, parvekkeen tai terassin tunnelmaa koko pimeän kauden ajan. BAUHAUSista löydät monia upeita ulkokoristevaloja. Valitse meiltä vaikkapa tyylikäs räystäsvalosarja säihkymään valoaan koko naapurustolle tai tunnelmallinen lyhtyvalaisin ilahduttamaan koko perhettä aina pimeän tullen.

Ulkovalot  Katso kaikki »

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 11. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 12. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta

5 x sisustusvalot tuomaan lämmintä tunnelmaa kotiin

Sisäkäyttöön tarkoitetut koriste- ja sisustusvalot luovat kodikkaan ja lämminhenkisen tunnelman kotiin hetkessä. Tässä 5 vinkkiä valaisuratkaisuista, joiden avulla saat kotisi viihtyisäksi ja tunnelmalliseksi silmänräpäyksessä:

1. Koristevalot – ehdoton syksyn pelastaja. Muuten synkkä vuodenaika saa täysin uuden, upeasti valaistun tunnelman erilaisilla kauniilla valosarjoilla, joita voi ripustaa yhtä hyvin niin ikkunan ympärille, seinille, pöydille kuin vaikkapa läpinäkyviin ruukkuihin upeiksi sisustuselementeiksi. Valitse itsellesi mieluisin koristevalosarja BAUHAUSin laajasta ja edullisesta valikoimasta, ja pääset jo pian nauttimaan tervetulleen valon tuomasta lämpimästä tunnelmasta!

2. LED-kynttilät ja -lyhdyt – ehdoton hankinta talvikaudeksi jokaiseen kotiin. Paloturvalliset led-lyhdyt ja -kynttilät luovat ympärilleen kaunista ja tunnelmallista valoa ilman, että joudut huolehtimaan mahdollisesta tulipalon vaarasta. BAUHAUSin upeassa ja kattavassa valikoimassa on tarjolla tehokkaita ja tunnelmallisia LED-kynttilöitä ja -lyhtyjä monissa eri väreissä ja malleina.

3. Paperitähdet – kaunis ja klassinen ikkunaan ripustettava valaisuelementti, jota kelpaa ihastella koko talvikauden ajan niin ulko- kuin sisätiloista katsellessa. Hämärässä valaistuksessa paperitähti loihtii huoneeseen erinomaisen lämpimän tunnelman. BAUHAUSilta löydät kätevästi paperitähdet, jotka odottavat pääsyä ikkunaasi koristamaan. Valitse niiden joukosta itsellesi mieluisin malli, ja olet askeleen lähempänä tunnelmallista ja viihtyisää valaistusta!

4. Kyntteliköt – klassisen kauniin kynttelikön voi sytyttää jo syksyllä valaisemaan ja luomaan kodikasta tunnelmaa. BAUHAUSin valikoimasta löydät klassisen kauniita ja tyylikkään moderneja kynttelikköjä joka sisustukseen sopivina malleina.

5. Valaistut sisustuselementit – toimivat samanaikaisesti sekä sisustuselementteinä että tunnelman luojina. BAUHAUSista löydät erilaisia sisustusvaloja, jotka miellyttävät ilmeellään niin lapsia kuin aikuisia.

Koristevalot  Katso kaikki »

Miksi ulkovalaistukseen kannattaa panostaa?

Ulkovalaistuksella on monta tärkeää tehtävää. Viihtyisän tunnelman luomisen ja pihapiiriin kaivatun valon tarjoamisen lisäksi ne ensinnäkin auttavat liikkumaan pihapiirissä turvallisemmin, kun vältyt väistelemästä mahdollisia tiellesi tulevia esteitä. Näiden etujen lisäksi ulkovalaistuksella on tärkeä rooli myös pihapiirin muunlaisessa turvaamisessa. Asianmukaisesti valaistu piha nimittäin pitää ei-kutsutut vieraat tehokkaammin loitolla verrattuna pimeisiin pihoihin, jotka mahdollistavat hämäräpuuhat huomattavasti helpommin.

Turvallisen pihavalaistuksen kulmakiviä ovat erilaiset liiketunnistimella varustetut ulkovalaisimet. Tällainen valaisin ei pala turhaan koko aikaa, vaan sen sijaan syttyy aina, kun sitä lähestytään tietyn etäisyyden päähän, joka vaihtelee lamppumallista riippuen. Nerokas valaisin tarjoaa oikea-aikaista näkyvyyttä pihatiellä kulkevalle ja säikäyttää tehokkaasti varkaat matkoihinsa.

Tänä päivänä yksi suosiotaan suuresti kasvattanut ratkaisu pihamaan valaisuun on ympäristöystävällinen ja energiatehokas aurinkokennovalaisin, joka kerää tarvitsemansa energian päivän aikaan valaisimeen kertyvästä auringonvalosta. Aurinkokennovalaisin syttyy itsestään illan hämärtyessä ja tarjoaa valollaan ihastuttavaa tunnelmaa pihamaalle, minkä lisäksi se myös korostaa kauniisti pihan eri yksityiskohtia. Aurinkokennovalaisinta asentaessa on tärkeää ottaa huomioon, että sitä ei asenneta varjoisaan paikkaan, jotta se saa riittävästi auringonvaloa.

Piha kirkkaaksi  Katso kaikki »

Ulkotilojen valaistusta suunnitellessa on hyvä ottaa huomioon ulkovalaisinten järkevä sijoittelu siten, että ne valaisevat tärkeimmät kohteet. Pihamaalle asennettavien pylväsvalaisinten ja upotettavien valaisinten lisäksi erilaiset seinä- ja kattovalaisimet täydentävät ulkovalaistusta erinomaisesti, tehden pihapiiristä näkyvän ja turvallisen pimeän hiipiessä. Lisäksi ulkotilojen valaisussa tulee huomioida se, että ulos sijoitetaan ainoastaan ulkokäyttöön sopimaan suunniteltuja valaisimia. Ulkokäyttöön sopivat valaisimet, joiden kotelointiluokka on vähintään IP44, jossa ensimmäinen numero kuvaa suojausta alle millimetrin kokoisia kappaleita vastaan ja toinen suojausta sateen lisäksi myös roiskevedeltä.

BAUHAUSista löydät ulkokäyttöön sopimaan suunniteltujen seinä- ja kattovalaisinten lisäksi myös energiatehokkaat aurinkokennovalaisimet sekä tunnistinvalaisimet, jotka valaisevat pihaa vain tarpeen niin vaatiessa. Tutustu tarkemmin valikoimaamme ja osta meiltä laadukkaat ulkovalaisimet, jotka palvelevat pitkään sekä kestävät asianmukaisesti säävaihteluja.

Valaise koko kotisi ja pihapiirisi laadukkaasti

Valaistuksella voi saada ihmeitä aikaan, onpa kyseessä sitten tunnelman tai turvallisuuden lisääminen joko ulko- tai sisätiloihin. Kun varustat pihapiirisi riittävällä valaistuksella ja täydennät sitä kauniilla ulkovalosarjoilla, kotiin palaaminen pimeällä tuntuu huomattavasti mukavammalta. Sisätiloissa puolestaan viihdyt paremmin, kun hankit kotisi perusvalaistusta täydentämään erilaisia tunnelmallisia koristevaloja.

BAUHAUS on mielellään mukanasi valaisemassa kotiasi laadukkaasti sekä sen sisä- että ulkopuolelta. Edellä mainittujen valaisintyyppien lisäksi löydät meiltä myös monet muut valaisimet, kuten muun muassa modernit älyvalaisimet, joiden valaistuksen säätäminen onnistuu mukavasti ja vaivattomasti kaukosäätimellä. Artikkelistamme ”Älyvalaistus – Lisää kodin mukavuutta älyvalaisimilla!” löydät lisätietoja näppäristä älyvalaisimista.