LED-peili – kylpyhuoneen käytännöllinen kaunistaja

Kylpyhuoneen peilin tai peilikaapin valaistus voi helposti aiheuttaa jokaiselle peilin käyttäjälle harmaita hiuksia, jos se ei ole riittävän toimiva. Pahimmillaan peilin yläpuolelle asennettu tai peilikaappiin integroitu valaisin valaisee kasvojen sijasta vain päälakea tai sen sijaan häikäisee silmiä ikävästi tai valaisee tehottomasti. Esimerkiksi parranajo tai meikkaaminen tällaisessa tilanteessa voi olla kovin haastavaa. Mikäli kylpyhuoneen nykyisen peilin tai peilikaapin valaistus ei ole toimiva, se kannattaa ehdottomasti uusia päivittäisten käyttökokemusten parantamiseksi. Koska kyseessä on jatkuvassa käytössä oleva hyödyke, peilin toimivuus on olennainen osa koko kylppärin toimivuutta.

Kätevin keino saada kylppäriin toimivampi valaistus on uusia saman tien koko vanha peili ja korvata se kätevällä LED-peilillä eli valopeilillä, jonka avulla valaisuongelma saadaan helposti ratkaistua. Kun hankit tavallisen peilin sijaan valmiiksi valaistun peilin, vältyt asentamasta erillistä valaisinta. Kylpyhuoneen lisäksi monipuolinen ja tehokkaan valaisun tarjoava LED-peili sopii mainiosti asennettavaksi myös kodin muihin huoneisiin. Lue alta perustelut sille, miksi valopeili kannattaa hankkia, sekä BAUHAUSin vinkit siihen, mitä eri seikkoja valopeilin valinnassa kannattaa ottaa huomioon.

Valopeilin hankkiminen kannattaa monestakin syystä

1. Tehokas ja energiatehokas, valmiiksi integroitu valaisin

LED-peili tarjoaa käyttäjälleen monia etuja, parantaen siten elämänlaatua usein eri tavoin. Ensinnäkin valopeilin hankkiessa välttyy asentamasta peiliin erillistä valaisinta, sillä nimensä mukaisesti valopeilistä löytyy jo itsestään valmiiksi integroitu valaisin. Useimmat LED-peilit on varustettu sekä tehokkailla että energiatehokkailla LED-valaisimilla, jotka tarjoavat käyttäjälleen huomattavan pitkän käyttöiän. Lisäksi osassa valopeilien malleista löytyy myös pistorasia kylpyhuoneessa käytettäviä erilaisia sähkölaitteita, kuten sähköhammasharjaa tai hiustenkuivajaa, varten. Valopeilin ominaisuutena voi myös olla huurteenesto, jonka avulla peili pysyy kirkkaana ja huurtumattomana jopa kylpyhuoneen kostean höyryisessä ympäristössä.

Käsityönä valmistettu, valopeili O LED-taustavalolla.

2. Optimaalinen, yksityiskohdat esiin tuova valaistus

Valopeili on suunniteltu siten, että valaistus tulee peilin reunoilta, jolloin se valaisee kasvot kokonaan. Sivuilta suoraan kasvoille ohjautuva valaistus ei pääse muodostamaan ei-toivottuja häikäiseviä varjoja, mikä helpottaa huomattavasti niin parranajoa kuin meikkausta. Lisäksi peiliin integroidun valaisimen tarjoama valo tuo kasvojen pienimmätkin yksityiskohdat näkyville. LED-peilien värilämpötilat ovat lähellä luonnollista päivänvaloa, minkä ansiosta esimerkiksi meikatessa meikkien värisävyt sekä ihon sävy näyttävät realistisilta. Jotkut valopeilit on myös varustettu hipaisukytkimellä, josta valon kirkkautta ja värilämpötilaa voi useimmissa malleissa säätää täsmälleen mieleisekseen aina kylmästä lämpimään.

3. Kaunis, ilmava rakenne tilaa avartavalla valaisulla

Tarjoamansa erinomaisen luonnollisen sekä oikein kohdistuvan valaisun lisäksi kaunis valopeili on myös ilmeeltään jokaisen sekä estetiikkaa että käytännöllisyyttä arvostavan sisustajan suosikkiratkaisu kylpyhuoneen tai WC:n tilaa täydentämään. Perinteisiin, muotoilultaan massiivisiin peilikaappeihin verrattuna kyseessä on ratkaisu, joka ihastuttaa kauneudellaan ja siroudellaan. Mallista riippumatta jokaisen valopeilin huomattavan kevyt rakenne tuo kylpyhuoneen ilmeeseen raikasta ilmavuutta, samalla kun peilin sivuilla valaisevat LED-valot sekä avartavat peiliä ympäröivää tilaa että luovat ympärilleen ihastuttavaa tunnelmaa. Kylpyhuoneen ja WC:n lisäksi LED-peilin voi mainiosti asentaa myös vaikkapa eteiseen tai makuuhuoneeseen meikkipeiliksi – tai mihin tahansa paikkaan, jossa on tarvetta sekä kauniille peilille että tehokkaalle ja luonnolliselle valaistukselle.

LED-peilin valinnassa huomioitavat seikat

1. Peilin koko

Kun suunnitelmana on hankkia LED-peili kylpyhuoneen tai kodin muun huoneen ilmettä ja toimivuutta parantamaan, peilin valinnassa liikkeelle kannattaa lähteä siitä, minkä kokoinen peili sopii parhaiten sille suunniteltuun paikkaan. Kun olet päättänyt uuden peilin tarkan sijoituspaikan, mittojen ottaminen kannattaa, jotta et tule hankkineeksi liian suurikokoista peiliä, joka ei loppujen lopuksi mahdukaan paikalleen. Myöskään liian pientä peiliä ei kannata ostaa, sillä esimerkiksi suurikokoisessa kylpyhuoneessa pienikokoinen valopeili voi hukkua liikaa muuhun sisustukseen sen sijaan, että se toimisi mahdollisimman näyttävänä yksityiskohtana.

BAUHAUSista löydät valopeilit erinomaisen kattavassa kokovalikoimassa, minkä ansiosta voit hankkia meiltä juuri tarvitsemasi kokoisen peilin tilaasi upeasti täydentämään.

Liiketunnistimella varustettu LED-Peili Camargue Skärgård on saatavilla useassa eri koossa.

2. Peilin muoto

Valopeilejä valmistetaan useassa eri muodossa, ja peilin muodon valitseminen on täysin kiinni omasta mausta ja mieltymyksestä. Toiset suosivat peileissä geometrisiä, neliön tai suorakulman mallisia muotoiluja, kun taas toiset haluavat täydentää kylpyhuonetta tai kodin muuta huonetta pyöreällä peilillä. Omien mieltymysten lisäksi huomioon voi halutessaan ottaa myös peiliä ympäröivät sisustuselementit. Neliön tai suorakulman muotoinen peili tuo tilaan kantikasta ja linjakasta särmää, ja tällainen peili täydentää upeasti esimerkiksi kylpyhuoneessa samaa muotokieltä noudattavaa, peilin alle sijoittuvaa allaskaappia. Pyöreä peili puolestaan tuo tilaan sirouden ja pehmeyden tunnetta. Myös pyöreän peilin voi kuitenkin huoletta sijoittaa särmikkään kalusteen yläpuolelle tai viereen pehmentämään sisustuksen kokonaiskuvaa.

BAUHAUSin valikoimasta löydät niin pyöreitä, nelikulmaisia kuin suorakulman muotoisia valopeilejä monessa eri koossa. Kattavasta valikoimastamme löydät varmasti vaivatta juuri omaan makuusi ja huoneesi sisustukseen sopivimman vaihtoehdon.

Hipaisukytkimellä varustettu LED-peili Camargue Skärgård Pyöreä.

3. Peili kehyksellä tai ilman kehystä

Esimerkiksi kylpyhuoneeseen asennettavan valopeilin valinnassa liikkeelle kannattaa lähteä kylppärin muusta sisustuksesta. Koska peili sijaitsee useimmiten keskeisellä paikalla kylpyhuoneessa, sillä on huomattava vaikutus koko huoneen ilmeeseen. Jos kylpyhuoneen kalustus tai laatoitus noudattaa tiettyä värimaailmaa, valopeilin voi valita sulautumaan huoneen muuhun sisustukseen siihen sopivan värisellä kehyksellä. Jos taas kehystä ei haluta, LED-peilejä on saatavilla myös ilman kehyksiä olevina malleina. Kehyksetön valopeili on takuuvarma valinta, sillä se istuu erinomaisesti jokaisen modernin kylpyhuoneen sisustukseen. Kehyksellä varustettu peili puolestaan tuo mukanaan pehmeyttä kylppärin sisustusilmeeseen. Edellä mainitut seikat pätevät myös silloin, kun valopeili on suunnitteilla asentaa kodin muihin tiloihin. Ennen LED-peilin hankintaa ota siis silmäys peiliä ympäröivään tilaan ja sen sisustukseen, kun olet päättänyt peilin paikan.

Onpa ratkaisusi sitten LED-peili kehyksellä tai ilman, BAUHAUSista löydät laadukkaat valopeilit molempina malleina.

4. Peilin valaistus

LED-peilit eroavat toisistaan myös niihin integroidun valaistuksen suhteen. Onpa kyseessä neliön tai suorakulman muotoinen peili tai pyöreä valopeili, molempia niistä on saatavilla eri kohtiin peiliä sijoitetuilla valaisimilla. Osassa kaikkia edellä mainitun muotoisia peilejä valaistus ympäröi koko peiliä, luoden peiliin ikään kuin mielikuvan peiliä ympäröivästä kehyksestä. Monista neliön ja suorakulman muotoisista peileistä puolestaan löytyy molemmille sivuille integroidut valolistat, jotka tarjoavat tehokkaan valaistuksen koko peiliä ympäröivän valaisimen tavoin. Joissakin malleissa taas valaisin on integroitu pelkästään peilin ylälaitaan, josta käsin valaisin suuntaa valonsa tehokkaasti alaspäin. 

Päädytpä tulevassa valopeilissäsi sivulle asennettuihin valolistoihin tai vaihtoehtoisesti koko peiliä ympäröivään valaistukseen, BAUHAUSista löydät LED-peilejä molemmilla ratkaisuilla. Valinnastasi riippumatta meillä pääset valikoimaan oman LED-peilisi taatusti laadukkaan ja tehokkaan valaistuksen tarjoavien peilien joukosta.

Valaistut peilikaapit säilytykseen  Katso kaikki »

Sisusta kotisi kauniisti ja vaivattomasti

Hanki nyt kotiasi upeasti sekä ilmeellään että käytännön ominaisuuksillaan täydentävä peili BAUHAUSista, ja otat samalla mittavan askeleen kohti entistä toimivampaa arkea. Valopeili on hyvin vaivaton ratkaisu, joka tarjoaa käyttöösi samalla niin peilin kuin tehokkaan valaistuksen. Mikäli haluat sisustaa kotiasi enemmänkin uuteen ilmeeseen mahdollisimman vaivattomasti, miten olisi, jos piristäisit esimerkiksi kaappien, huonekalujen tai kodin muiden pintojen ilmettä kauniilla ja näppärillä D-X-Fix-tarrakalvoilla? Lue artikkelimme ”D-X-Fix-tarrakalvot – Helppo ja nopea tapa sisustaa kotona”, johon olemme koonneet kattavan tietopaketin näiden kätevien kalvojen valinnasta ja asennuksesta.