Tavaratalomme ovat juhannusaattona ja -päivänä 21.–22.6. suljettuna. Palvelemme jälleen sunnuntaina 23.6. klo 10–18. Verkkokauppamme palvelee 24/7.

Lataa

Tapetit

Tapetointi tuo uutta ilmettä kotiisi usein pienelläkin vaivalla ja edullisesti. Voit myös kokeilla tapetointia ihan uudella tavalla; yhdistä joko samalle tai viereisille seinille rohkeasti eri kuoseja, kuvioita ja värejä tai asettele tapetit poikittain – tyyli on tapetoinnissa vapaa. Olipa mielessäsi sitten lasikuitutapetit, tasoitetapetit tai boordit, BAUHAUSin valikoimasta löytyvät kauniit tapetit lukuisissa eri väreissä ja kuoseissa auttavat toteuttamaan jokaisen sisustusunelmasi. Tai ehkäpä jollekin seinälle sopisi näyttävät valokuvatapetit? Löydät kätevästi myös sisustustarrat, vinyylitapetit ja D-C-Fix-kontaktimuovit BAUHAUSin kattavasta valikoimasta. Tutustu myös artikkeleihimme, jotka opastavat tapetin valinnassa sekä itse tapetoinnissa. 

Tapetin valinta ja asennus - vinkkejä kodin sisustamiseen

Tapetti on yksi helpoimmista ja nopeimmista tavoista muuttaa kodin ilmettä. Se voi tuoda tilaan väriä, kuviota ja persoonallisuutta. Tapetin valinta ja asennus voivat kuitenkin olla haastavia prosesseja, joten tässä artikkelissa annetaan vinkkejä tapetin valintaan ja asentamiseen.

Ensinnäkin, ennen tapetin valintaa on hyvä miettiä tilan tyyliä ja tunnelmaa. Onko kyseessä moderni vai perinteinen sisustus? Haluatko luoda rauhallisen vai energisen ilmeen? Tapetti voi olla joko keskeinen elementti huoneessa tai toimia taustana muille sisustuselementeille. Mieti myös tilan käyttötarkoitusta – esimerkiksi lastenhuoneeseen sopii leikkisät kuviot, kun taas makuuhuoneeseen voi valita rauhoittavat sävyt.

Kun olet päättänyt tyylistä, voit aloittaa tapetin etsimisen. Nykyään on saatavilla laaja valikoima erilaisia tapetteja eri väreissä, kuvioissa ja materiaaleissa. Voit tutkia erilaisia vaihtoehtoja verkkokaupoista tai käydä tapettikaupoissa saadaksesi paremman käsityksen siitä, millainen tapetti sopisi parhaiten kotiisi.

Kun olet löytänyt mieluisan tapetin, on aika siirtyä asennusvaiheeseen. Tapetin asentaminen voi vaatia hieman kärsivällisyyttä ja tarkkuutta, mutta se onnistuu hyvin oikeilla työkaluilla ja menetelmillä.

Ennen asennusta varmista, että seinät ovat puhtaat ja tasaiset. Poista vanhat tapetit tarvittaessa ja tasoita seinät tarvittaessa. Tämän jälkeen voit aloittaa tapetin leikkaamisen sopivan kokoisiin paloihin. Jätä hieman ylimääräistä marginaalia ylä- ja alareunaan sekä sivuille helpottamaan tarkkaa sovitusta.

Seuraavaksi levitä liisteri tai tapettiliima suoraan seinään tai tapettiin ohjeiden mukaisesti. Aseta ensimmäinen tapettipala huolellisesti paikoilleen ja silota se ilmakuplien poistamiseksi. Jatka samalla tavalla seuraavien palojen kanssa, varmistaen että kuviot linjautuvat saumattomasti.

Kun kaikki palat ovat paikoillaan, käytä viivoitinta tai lastaa tasataksesi reunat ja poistaaksesi ylimääräisen liiman. Ole varovainen ettei lasta vahingoita tapettia. Lopuksi anna tapetin kuivua täysin ennen kuin siirryt sisustamaan tilaa muilla elementeillä.

Tapetin valinta ja asennus voivat olla hauskoja ja luovia prosesseja, jotka auttavat sinua luomaan juuri sellaisen kodin ilmeen kuin haluat. Muista kuitenkin ottaa aikaa suunnitteluun ja valmisteluun, jotta lopputulos on paras mahdollinen.

 

Tyylikkäät tapettitrendit: Näin päivität kotisi ilmeen helposti

Tänä päivänä on tarjolla monia erilaisia tapettityylejä, joista voi valita oman mieltymyksensä mukaan. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia tyylikkäitä tapettitrendejä, jotka voivat inspiroida sinua päivittämään kotisi ilmettä.

Yksi suosituimmista tapettityyleistä tällä hetkellä on luonnonläheiset kuviot ja värit. Luontoaiheiset kuviot, kuten lehdet, kukat tai maisemat, tuovat raikkautta ja rauhallisuutta tilaan. Vihreät sävyt ovat erityisen suosittuja luonnonläheisissä tapeteissa. Voit valita esimerkiksi vihreän sävyisen metsätapetin olohuoneeseen tai keittiöön luomaan tunnelmaa.

Toinen trendi on geometriset kuviot ja abstraktit muodot. Tällaiset tapetit sopivat moderniin sisustukseen ja tuovat tilaan rohkeutta ja eloisuutta. Voit valita esimerkiksi mustavalkoisen geometrisen kuvioidun tapetin makuuhuoneeseen tai työhuoneeseen.

Kolmas trendi on retrotyyliset tapetit. Retro on ollut suosittu sisustustyyli jo jonkin aikaa, ja se näkyy myös tapeteissa. Voit valita esimerkiksi 70-luvun henkeä huokuvan kukkatapetin olohuoneeseen tai eteiseen tuomaan nostalgiaa ja persoonallisuutta.

Yksi ajaton trendi on yksivärinen tapetti. Yksivärisellä tapetilla voi luoda minimalistisen ja tyylikkään ilmeen tilaan. Voit valita esimerkiksi harmaan, beigeen tai sinisen sävyisen yksivärisen tapetin makuuhuoneeseen tai ruokailutilaan.

Tapettien lisäksi myös tekstuurit ovat nousseet suosioon sisustuksessa. Esimerkiksi kohokuvioidut tai struktuuripintaiset tapetit tuovat tilaan mielenkiintoa ja syvyyttä. Voit valita esimerkiksi betonimaisen pinnan jäljittelevän tapetin keittiöön tai tiiliseinämäistä tunnelmaa luovan tapetin olohuoneeseen.

Muista myös ottaa huomioon tilan koko ja käyttötarkoitus valitessasi uutta tapettia kotiisi. Suuret kuviot voivat sopia hyvin isoihin tiloihin, kun taas pienemmät kuviot sopivat paremmin pienempiin tiloihin.

Päivitä kotisi ilmettä helposti tyylikkäillä tapettitrendeillä. Valitse omaan makuusi sopiva tyyli ja anna tapetin tuoda persoonallisuutta ja väriä kotiisi. Muista myös valita laadukas tapetti, joka kestää aikaa ja käyttöä.

Tapetti vai maali? Vertailussa seinien uudistaminen

Seinien uudistaminen on yksi kodin remontoinnin tärkeimmistä osa-alueista. Seinien pinta vaikuttaa suuresti huoneen ilmeeseen ja tunnelmaan, joten valinta tapetin ja maalin välillä voi olla vaikea päätös. Tässä artikkelissa vertailemme tapettia ja maalia sekä niiden etuja ja haittoja seinien uudistamisessa.

Tapetti on perinteinen valinta seinien koristeluun. Se tarjoaa laajan valikoiman erilaisia kuoseja, värejä ja tekstuurivaihtoehtoja. Tapetti voi luoda huoneeseen persoonallisuutta ja lisätä visuaalista kiinnostavuutta. Lisäksi tapetointi on suhteellisen helppo tehdä itse, mikä säästää aikaa ja rahaa ammattilaisen palkkaamiselta.

Toisaalta tapetointi voi olla myös haastavaa, varsinkin jos kyseessä on monimutkainen kuosi tai vaikeasti asennettava materiaali. Tapetti myös kuluu ajan mittaan ja saattaa repeytyä tai irrota seinältä. Tapetin vaihtaminen vaatii työn tekemistä uudestaan, mikä voi olla hankalaa varsinkin suurissa tiloissa.

Maalaus puolestaan tarjoaa enemmän yksinkertaisuutta ja joustavuutta seinien uudistamiseen. Maalia on saatavilla laajasti eri väreissä ja sävyissä, joten huoneen ilmeen muuttaminen on helppoa. Maalaus on myös kestävämpi vaihtoehto, sillä maalipinta kestää paremmin kulutusta ja likaa. Lisäksi maalatun seinän pinta on helpompi pitää puhtaana.

Maalaus voi kuitenkin olla aikaa vievää ja vaativaa työtä, varsinkin jos kyseessä on suuri tila tai vaikeasti tavoitettava alue. Maalin levittämiseen tarvitaan usein useampi kerros, mikä lisää työmäärää. Lisäksi maali ei peitä epätasaisuuksia yhtä hyvin kuin tapetti, joten seinien kunto tulee ottaa huomioon ennen maalauspäätöstä.

Tapetin ja maalin valinnassa kannattaa ottaa huomioon myös oma mieltymys ja kodin tyyli. Jos haluaa luoda persoonallisen ilmeen tai korostaa huonekaluja ja sisustuselementtejä, tapetti voi olla hyvä valinta. Jos taas haluaa yksinkertaisemman ilmeen tai mahdollisuuden muuttaa värimaailmaa helposti, maali voi olla parempi vaihtoehto.

Sekä tapetti että maali ovat päteviä vaihtoehtoja seinien uudistamiseen riippuen omista mieltymyksistä ja tarpeista. Tapetti tarjoaa laajan valikoiman kuoseja ja tekstuurivaihtoehtoja, kun taas maali on helppokäyttöisempi ja kestävämpi vaihtoehto. Lopullinen päätös kannattaa tehdä oman kodin tyylin, käytännöllisyyden ja budjetin perusteella.

Luonnonmateriaalit tapeteissa - ekologinen valinta sisustukseen

Luonnonmateriaalit ovat nousseet suosioon viime vuosina, kun ympäristötietoisuus ja kestävä kehitys ovat tulleet entistä tärkeämmiksi aiheiksi. Yksi tapa tuoda luonto osaksi kotia on valita luonnonmateriaaleista valmistettuja tapetteja.

Luonnonmateriaaleista valmistetut tapetit tarjoavat monia etuja sekä ympäristön että sisustuksen kannalta. Ensinnäkin, ne ovat ekologisesti kestävämpi vaihtoehto kuin monet synteettiset materiaalit. Luonnonkuidut, kuten puuvilla, pellava ja hamppu, ovat uusiutuvia luonnonvaroja ja niiden tuotanto aiheuttaa vähemmän haitallisia päästöjä verrattuna keinokuituihin.

Toiseksi, luonnonmateriaaleista valmistetut tapetit voivat parantaa sisäilman laatua. Synteettiset materiaalit voivat vapauttaa haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC), jotka voivat aiheuttaa terveysongelmia ja huonoa ilmaa sisällä. Luonnolliset kuidut sen sijaan eivät vapauta VOC-yhdisteitä ja voivat jopa sitoa ilmaan haitallisia aineita.

Kolmanneksi, luonnonmateriaalit tarjoavat monipuolisen valikoiman tyylejä ja malleja. Puuvillasta valmistetut tapetit voivat olla pehmeitä ja romanttisia, kun taas pellavasta tai hamppukuidusta valmistetut tapetit voivat tuoda modernia ja raikasta ilmettä sisustukseen. Luonnonkuitujen tekstuurit ovat myös ainutlaatuisia ja voivat lisätä mielekkyyttä seinäpintoihin.

Vaikka luonnonmateriaaleista valmistettujen tapettien hinta voi olla hieman korkeampi kuin synteettisten vaihtoehtojen, ne tarjoavat pitkän aikavälin säästöjä. Luonnonkuidut ovat kestäviä ja kestävät paremmin kulutusta kuin monet keinokuidut. Ne säilyttävät myös värinsä pidempään eivätkä haalistu auringonvalossa yhtä helposti.

Valittaessa luonnonmateriaaleista valmistettuja tapetteja on kuitenkin tärkeää ottaa huomioon myös niiden ympäristövaikutukset. On hyvä varmistaa, että materiaalit on tuotettu kestävällä tavalla ilman haitallisia kemikaaleja tai liiallista resurssien käyttöä. Monet yritykset tarjoavat nykyään sertifioituja luonnonmateriaaleista valmistettuja tapetteja, jotka täyttävät tiukat ympäristöstandardit.

Luonnonmateriaalit tapeteissa ovat ekologinen valinta sisustukseen. Ne tarjoavat kestävämpiä vaihtoehtoja kuin synteettiset materiaalit, parantavat sisäilman laatua ja tuovat monipuolisuutta ja mielenkiintoa sisustukseen. Vaikka ne voivat olla hieman kalliimpia, pitkän aikavälin säästöt ja ympäristön hyödyt tekevät niistä houkuttelevan vaihtoehdon kodin sisustamiseen.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja