Aurinkopuhallin poistaa kosteuden mökistä ilman käyttökustannuksia

Tuntuuko mökkisi sisäilma ummehtuneelta ja kostealta talven tai pidemmän poissaolon jälkeen? Ehkäpä mökkiin sisään astuessa tuoksahtaa tunkkaiselta ja ikkunat huurtuvat helposti. Nämä ovat esimerkkejä liian korkeasta kosteudesta ja olemattomasta ilmanvaihdosta. Kosteus ja homevauriot uhkaavat rakenteita, kun tilat jätetään ilman lämmitystä ja tuuletusta tai alhaiselle peruslämmölle. BAUHAUSin valikoimasta löytyvät tehokkaat ja laadukkaat SolarVenti-aurinkoilmakeräimet poistavat kosteuden ja raikastavat sisäilmaa niin mökissä, asuintalossa kuin muissakin rakennuksissa, samalla kun ne tarjoavat lämmitystä täysin ilman sähköliitäntää.

Aurinkopuhaltimella lämmintä, raikasta sisäilmaa ilman käyttökustannuksia

Aurinkopuhallin tarjoaa erityisen tehokkaan keinon lämmittää useiden erilaisten rakennusten sisätilat auringonvalon tarjoamalla uusiutuvalla lämpöenergialla. Joustavat käyttötarkoitukset mahdollistavan aurinkopuhaltimen voi sijoittaa yhtä lailla niin kotiin, mökkiin kuin vapaa-ajan asuntoon, ja sijoituskohteestaan riippumatta se mahdollistaa tilojen tehokkaan lämmityksen erinomaisen ympäristöystävällisellä tavalla, täysin ilman sähköliitäntää. Sähkön säästämisen ja sitä kautta ympäristön huomioinnin lisäksi aurinkopuhallin on myös pitkällä aikavälillä aina kukkarolle ystävällinen sijoitus, sillä puhaltimen käytöstä ei koidu lainkaan käyttökustannuksia.

Lämmittämisen lisäksi aurinkopuhallin tarjoaa myös oivan avun kostealle, tunkkaiselle tai ummehtuneelle sisäilmalle, sillä puhaltimen tuottama lämmin ilma on koostumukseltaan kuivaa, mikä tekee kosteasta tai raskaasta sisäilmasta entistä raikkaampaa erinomaisen tehokkaalla tavalla. Lopputuloksena on sekä jatkuva ilmanvaihto että myös huomattavasti aikaisempaa raikkaampi sisäilma, joka on taatusti tervetullut vieras jokaiseen kotiin tai mökkiin.

Aurinkopuhaltimia on tänä päivänä saatavana monina eri malleina, ja kunkin puhaltimen yksityiskohtaisista tuotetiedoista selviää niiden sisältämät tarkemmat ominaisuudet, kuten se, asennetaanko puhallin vaaka- tai pystysuoraan, tai voidaanko se mahdollisesti asentaa molempiin suuntiin. Puhallinmallien tuotetietojen yhteydessä ilmoitetaan myös puhaltimien tarjoama hyötysuhde, ilmankierto tunnissa sekä laitteen kapasiteetti eli sen tarjoama arvioitu vuosituotto kilowateissa. Lisäksi aurinkopuhaltimet eroavat toisistaan ominaisuuksiltaan siten, minkä kokoinen kullakin puhaltimella lämmitettävän rakennuksen enimmäispinta-ala voi olla. Aurinkopuhaltimia on saatavilla niin pikkuruisten mökkien kuin kookkaampien asuinrakennusten lämmittämiseen ja sisäilman raikastamiseen sopivina malleina.

Aurinkopuhaltimen toimintaperiaate

Aurinkopuhaltimen toiminnassa keskeisin ominaisuus on se, että puhallin pystyy pitkälle kehitetyillä ominaisuuksillaan tarjoamaan kerralla jopa kolme eri etua puhaltimen tuottaman ilman ollessa samaan aikaan sekä lämmintä, kuivaa että raikasta.  Aurinkopuhaltimen sisältämä tekniikka toimii siten, että puhallin imee ilmaa puhallinelementin reunasta, minkä jälkeen ilma kulkee elementin kennoston läpi useita kertoja, muuttuen kerta kerralta lämpimämmäksi. Ilman lämpeneminen on seurausta siitä, että auringonvalo kykenee lämmittämään aurinkopuhaltimen elementtiä tehokkaalla tavalla. Puhallin toimii täysin siihen integroidun aurinkokennon auringonvalosta tuottamalla sähköllä, joten lisäsähköä ei tarvita.

SolarVenti-aurinkopuhallin toimii aurinkoenergialla.

Aurinkopuhaltimiin kuuluu mallista riippuen joko katkaisija, josta puhaltimen saa kytkettyä kätevästi päälle ja pois päältä, tai tänä päivänä monesta mallista löytyvä termostaatti, joka mahdollistaa itselle mieluisimman lämpötilan sekä puhallusnopeuden valitsemisen tietystä lämpötilahaarukasta, joka vaihtelee mallikohtaisesti. Termostaatin etuna on se, että mikäli huoneen lämpötila alkaa nousta kohti ei-toivottuja lukemia, termostaatti sammuttaa puhaltimen automaattisesti. Aurinkopuhallin toimii täysin auringonvalon ohjaamana aina, kun aurinko pääsee paistamaan siihen – olipa kyseessä mikä vuodenaika tahansa. Auringonvalo kerääntyy kätevästi aurinkopuhaltimen lämpöä keräävän paneelin mustalle pinnalle, ja paneeliin integroidun aurinkokennon tuottama sähkö käynnistää puhaltimen automaattisesti.

Aurinkopuhallin kiinnitetään rakennuksen ulkoseinään, ja asuintalojen, kesämökkien ja vapaa-ajan asuntojen lisäksi puhallinta voi halutessaan hyödyntää myös pihapiirin monissa muissa rakennuksissa, kuten esimerkiksi autotallissa, vajassa tai muussa piharakennuksessa. Puhaltimen mahdollistamien monipuolisten käyttötarkoitusten ansiosta auringonvalon avulla lämmitetystä raikkaasta sisäilmasta voi siis nauttia juuri siellä, missä sitä tarvitaan. Koska aurinkopuhallin ei vaadi lainkaan sähköliitäntää, sen asentaminen onnistuu kätevästi ja joustavasti myös sellaisiin rakennuksiin, joihin ei tule sähköä. Onpa kyseessä millainen aurinkopuhallin tahansa, ennen puhaltimen tarkan sijoituspaikan valintaa tai asentamisen aloittamista kannattaa tutustua huolella kyseisen puhaltimen käyttö- ja asennusohjeisiin.

Miksi aurinkopuhallin kannattaa hankkia?

Vaikka kodin, mökin tai vapaa-ajan asunnon sisäilma ei olisikaan huomattavan raskas tai tunkkainen, aurinkopuhallin on aina kannattava hankinta kohteeseen kuin kohteeseen, sillä se raikastaa tehokkaasti jokaisen rakennuksen sisäilmaa samalla, kun se tarjoaa sisätiloihin tervetullutta lämpöä. Kaiken lisäksi aurinkopuhaltimen hankkimalla pääsee ajan saatossa säästämään selvää rahaa, kun rakennuksen sisätilojen lämmittäminen ei pääse paisuttamaan sähkölaskua lainkaan. Pisteenä i:n päällä aurinkopuhallin on aina ekologinen ja ympäristön huomioiva valinta sisäilman lämmittämiseen ja raikastamiseen, rakennuksen tyypistä ja käyttötarkoituksesta riippumatta.

SolarVentin puhaltimia voidaan käyttää niin omakotitaloissa, kesämökeillä, kellareissa, varastoissa, autotalleissa kuin matkailuvaunuissa. 

Kun etsinnässä on tehokas aurinkopuhallin, BAUHAUSin valikoimasta löydät laadukkaat SolarVenti-aurinkopuhaltimet useana eri mallina, joista löytyy vaihtoehtoja erikokoisten rakennusten lämmittämiseen sekä niiden sisätilojen raikastamiseen. Seuraavaksi kerromme BAUHAUSista löytyvien SolarVenti-puhaltimien tarjoamista hyödyistä, niiden toiminnasta sekä puhaltimien sijoituksesta ja asennuksesta.

Miksi SolarVenti?

Suomessa on huomattavan paljon rakennuksia, joiden ongelmana on liiallinen kosteus. Esimerkiksi alkukesästä mökille mennessä ulko-ovi saattaa olla tiukassa, eikä huoneilma pääse lämpenemään kovin nopeasti, vaikka takkaan sytyttääkin tulen. SolarVenti-aurinkopuhallin poistaa kosteuden rakennuksista puhaltamalla lämmitettyä ulkoilmaa rakennusten sisälle, ja ilma pääsee kiertämään ulos rakennuksen läpi toisella puolelta, esimerkiksi venttiilistä. Näin rakennuksille saadaan lämmitetyn ja entistä raikkaamman sisäilman lisäksi myös lisää ikää ja terveyttä. Laitteen käyttäminen on vaivatonta, sillä sen toimintaa ei tarvitse vartioida, eikä sillä ole lainkaan käyttökustannuksia. SolarVenti on sanalla sanoen nerokas keino parantaa kesämökkien, varastojen, autotallien, kellareiden ja monien muiden rakennusten ummehtuneen sisäilman laatua, poistaa kosteutta rakennuksista sekä samalla lämmittää tiloja pelkän auringonvalon avulla – edes sähköliitäntää ei tarvita!

SolarVenti-aurinkopuhaltimet  Katso kaikki »

  1. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  2. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  3. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta

Toimintaperiaate

SolarVentin toiminta perustuu siihen, että auringon tuottama säteily lämmittää tehokkaasti aurinkovaraajan mustan lämmönkeruupinnan. Laitteeseen asennettu aurinkokenno tuottaa auringonvaloa saadessaan sähköä ja käynnistää automaattisesti puhaltimen, joka puhaltaa raikasta, kuivaa ja lämmintä ilmaa rakennuksen sisälle. Laite käynnistyy ja pysähtyy automaattisesti täysin auringonvalon ohjaamana – aina, kun aurinko paistaa ja ilman käyttökustannuksia! SolarVenti on aina päällä ja se voidaan halutessa sammuttaa kytkimestä. Joissakin SolarVenti-malleissa on myös kätevä termostaatti, josta lämpötilaa ja puhallinnopeutta voidaan säätää omien mieltymysten mukaisesti.

Havainnollistava kuva SolarVenti-aurinkopuhaltimen toimintamallista.

Sijoitus

SolarVenti-aurinkopaneelit asennetaan joko vaakasuoraan tai pystysuoraan asuintalon tai muun rakennuksen ulkoseinälle. Ennen paneelien asentamista on tärkeää varmistaa, ettei puu, rakennus tai muu este pääse varjostamaan paneelia edes talvella, kun aurinko paistaa matalalta. Näin voidaan varmistua siitä, että kaikki saatavilla oleva auringonvalo tulee kerättyä tehokkaasti talteen.

Asennus

SolarVentin asennus on kätevää ja yksinkertaista. Aurinkopaneeli asennetaan vaaka- tai pystysuoraan rakennuksen mieluiten etelänpuoleiselle seinälle. Seinään tehdään ensiksi läpivienti, ja puhallin kytketään lautasventtiiliin erityisellä joustoputkella. Seinäasennussarja tarvikkeineen kuuluu vakiotoimitukseen, kun hankit SolarVentin BAUHAUSista. Kun SolarVent on asennettu, laadukkaan ja toimintavarman laitteen huoltoväli on huomattavan pitkä – jopa 15 vuotta – minkä lisäksi sen käyttämisestä ei muodostu lainkaan käyttökuluja.

Katso video SolarVenti-aurinkopaneelin toiminnasta.

Tee mökistäsi ekologisempi BAUHAUSin avulla

Hanki nyt laadukas SolarVenti-aurinkopuhallin BAUHAUSista, ja teet kotisi, mökkisi, vajasi tai autotallisi sisäilmasta raikkaampaa kertaheitolla. Lisäksi pääset SolarVentin avulla lämmittämään haluamasi rakennuksen sisätilat tehokkaasti, pelkkää aurinkoenergiaa hyödyntämällä. Mikäli olet aikeissa tehdä mökistäsi entistä ekologisemman ja ympäristöystävällisemmän ajanviettopaikan, tehokkaan aurinkopuhaltimen hankkimisen lisäksi voit varustaa mökkisi puuceen ekologisella kuivakäymälällä. Artikkelistamme ”Käytännölliset ja ekologiset kuivakäymälät” saat tervetulleita vinkkejä mökillesi sopivimman kuivakäymälän valintaan.