Lataa

Lavakaulukset ja tarvikkeet

Onko haaveissasi kasvimaa tai keittiöpuutarha, mutta pihallasi ei tunnu olevan riittävästi tilaa? Siinä tapauksessa lavakaulus on sopiva hankinta. Viljelylaatikko eli lavakaulus ei vaadi paljoa tilaa ympärilleen ja se on todella helppoa asentaa. Lavakaulus on vailla pohjaa, jolloin kasvattamasi kasvit pääsevät hyötymään maasta nousevasta kosteudesta. Lavakaulukset eivät vaadi erillistä kyntötyötä, vaan ne voi täyttää suoraan mullalla. Muista myös valikoimamme katekankaat sekä ruukkusorat salaojitukseen ja suojaamaan kasveja rikkaruohoilta. Meiltä löydät lavakaulukset sekä niihin sopivat tarvikkeet, kuten kasvuteltat. BAUHAUSin valikoimasta löydät myös kasvihuoneet, minikasvihuoneet, polykarbonaattilevyt, kennolevyt ja kasvihuonetarvikkeet. Omien vihannesten ja kukkien kasvattaminen ei ole koskaan ollut helpompaa; siitä pitävät lavakaulukset huolen! Tule nyt ostoksille BAUHAUS-myymälöihin tai asioi kätevästi verkkokaupassamme.

Lavakaulukset ja tarvikkeet

Haaveiletko omasta kasvimaasta tai keittiöpuutarhasta, mutta koet, että pihallasi ei ole tarpeeksi tilaa? Lavakaulus on ihanteellinen ratkaisu pieneen tilaan. Nämä kompaktit viljelylaatikot eivät vaadi paljon tilaa ja niiden asennus on erittäin helppoa. Koska lavakaulukset ovat avopohjaisia, kasvisi hyötyvät maaperän luontaisesta kosteudesta, mikä edistää niiden kasvua.

Lavakauluksilla viljely on vaivatonta: ei tarvetta kyntämiselle, vaan voit täyttää ne suoraan mullalla ja aloittaa viljelyn heti. Lisäksi, tarjoamme katekankaita ja ruukkusoraa, jotka auttavat salaojitusta sekä suojaavat kasvejasi rikkaruohoja vastaan. Meiltä löydät laajan valikoiman lavakauluksia ja niille sopivia lisätarvikkeita, kuten kasvuteltat, jotka suojaavat kasvejasi ja edistävät niiden kasvua.

BAUHAUSista löydät myös kaikki tarvitsemasi kasvihuoneet, minikasvihuoneet, polykarbonaattilevyt, kennolevyt ja muut kasvihuonetarvikkeet. Omien vihannesten ja kukkien kasvattaminen on nyt helpompaa kuin koskaan, ja lavakaulukset tarjoavat siihen täydellisen alustan.

Vieraile lähimmässä BAUHAUS-myymälässämme tai tutustu valikoimaamme kätevästi verkkokaupassamme. Inspiroidu ja aloita omien tuoreiden vihannesten ja kukkien kasvattaminen jo tänään!

Lavakaulus: Kestävä ja monikäyttöinen ratkaisu puutarhaharrastajille

Lavakaulus on erinomainen ratkaisu puutarhaharrastajille, jotka haluavat luoda kestävän ja monikäyttöisen istutusympäristön. Lavakauluksen edut ulottuvat sen helppokäyttöisyydestä aina kasvien suojeluun ja rikkaruohojen leviämisen estämiseen. Lisäksi lavakaulus tarjoaa pitkän käyttöiän ja monipuoliset mahdollisuudet puutarhan suunnitteluun. Tämän lisäksi se sopii erityisen hyvin istutuslaatikon reunustamiseen, jolloin se luo siistin ja viimeistellyn ilmeen puutarhaan.

Lavakauluksen edut puutarhaharrastajille

Lavakaulus tarjoaa useita etuja puutarhaharrastajille. Ensinnäkin, sen avulla on helppo luoda selkeä raja istutusalueiden ja muun puutarhan välille. Tämä auttaa pitämään kasvit suojassa esimerkiksi nurmikon leikkaukselta tai lemmikkien aiheuttamilta vahingoilta. Lisäksi lavakaulus estää rikkaruohojen leviämisen istutusalueelle, mikä helpottaa puutarhanhoitoa ja vähentää tarvetta rikkakasvien torjunta-aineiden käyttöön. 

Toiseksi, lavakauluksen kestävä materiaali ja pitkä käyttöikä tekevät siitä erinomaisen sijoituksen puutarhaan. Se on yleensä valmistettu kestävästä muovista tai metallista, joka kestää hyvin sään vaihteluita ja ulkoisia rasituksia. Lavakaulusta voi siis käyttää vuodesta toiseen ilman huolta sen kulumisesta tai hajoamisesta. 

Kolmanneksi, lavakauluksella on monipuoliset käyttömahdollisuudet puutarhassa. Sitä voidaan käyttää paitsi istutuslaatikon reunustamiseen myös esimerkiksi kukkapenkkeihin tai kasvimaan jakamiseen eri osioihin. Lavakauluksen avulla puutarhuri voi luoda erilaisia korkeustasoja ja rakenteita, mikä lisää puutarhan visuaalista kiinnostavuutta. 

Lisäksi lavakaulus on helppo asentaa ja siirtää tarpeen mukaan. Se voidaan kiinnittää maahan esimerkiksi ruuveilla tai maahan lyötävillä tangoilla, jolloin se pysyy tukevasti paikoillaan. Tarvittaessa lavakaulusta voi myös siirtää uuteen paikkaan ilman suurta vaivaa tai työkaluja. 

Kaiken kaikkiaan lavakaulus on erinomainen ratkaisu puutarhaharrastajille, jotka haluavat kestävän ja monikäyttöisen istutusympäristön. Sen edut ulottuvat kasvien suojelusta rikkaruohojen estämiseen ja sen avulla puutarha saa viimeistellyn ilmeen. Lavakaulus onkin oiva valinta niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin puutarhureille.

Kestävä materiaali ja pitkä käyttöikä

Lavakaulus on valmistettu kestävästä materiaalista, joka takaa sen pitkän käyttöiän. Yleisimmin käytettyjä materiaaleja ovat muovi ja metalli, jotka molemmat kestävät hyvin sään vaihteluita ja ulkoisia rasituksia. 

Muovinen lavakaulus on yleensä valmistettu UV-suojatusta polyeteenistä, mikä tekee siitä erittäin kestävän auringonvalolle. Tämän ansiosta lavakaulus ei haalistu tai haurastu ajan myötä altistuessaan voimakkaalle auringonpaisteelle. Lisäksi muovinen lavakaulus on kevyt mutta silti riittävän vahva kestämään esimerkiksi lumikuormaa talvella. 

Metallinen lavakaulus puolestaan tarjoaa erityisen vankan ja tukevan ratkaisun. Usein se on valmistettu galvanoidusta teräslevystä, joka suojaa sitä ruosteelta ja korroosiolta. Metallinen lavakaulus on erittäin kestävä ja sopii erityisesti alueille, joilla esiintyy voimakkaita tuulia tai muita voimakkaita sääolosuhteita. Molemmat materiaalit tarjoavat siis pitkän käyttöiän lavakaulukselle, mikä tekee siitä erinomaisen sijoituksen puutarhaan. 

Riippumatta siitä, kumman materiaalin valitset, voit luottaa siihen, että lavakaulus kestää vuodesta toiseen ilman huolta sen kulumisesta tai hajoamisesta. Kestävä materiaali ja pitkä käyttöikä tekevät lavakauluksesta luotettavan ja kestävän ratkaisun puutarhaharrastajille. Voit siis keskittyä nauttimaan puutarhanhoidosta ilman jatkuvaa tarvetta korjauksiin tai uuden lavakauluksen hankintaan.

Monipuoliset käyttömahdollisuudet puutarhassa

Lavakaulus tarjoaa puutarhaharrastajille lukuisia monipuolisia käyttömahdollisuuksia. Sen avulla voi luoda erilaisia istutusalueita ja rakenteita, jotka lisäävät puutarhan visuaalista kiinnostavuutta. Yksi lavakauluksen käyttötarkoituksista on istutuslaatikon reunustaminen. Se luo siistin ja viimeistellyn ilmeen kasvialueelle ja auttaa pitämään multaa paikoillaan. Lavakaulusta voi käyttää myös kukkapenkkeihin tai kasvimaan jakamiseen eri osioihin. Tällä tavoin puutarha saa selkeän ja järjestelmällisen ilmeen. 

Lisäksi lavakaulusta voidaan hyödyntää korkeustasojen luomisessa. Esimerkiksi useampikerroksinen lavakaulusratkaisu mahdollistaa erilaisten kasvien sijoittamisen eri tasoille, mikä luo mielenkiintoisia näkymiä ja vaihtelua puutarhaan. Toinen tapa hyödyntää lavakaulusta on pystysuora viljely eli ns. "vertical gardening". Lavakaulukseen voi kiinnittää esimerkiksi köynnöstaimia tukirankojen avulla, jolloin ne voivat kasvaa ylöspäin ja hyödyntää tilaa tehokkaasti. Tämä on erityisen hyödyllistä pienissä pihoissa tai parvekkeilla, joissa pinta-ala on rajallinen. 

Monipuoliset käyttömahdollisuudet tekevät lavakauluksesta erinomaisen työkalun puutarhaharrastajille. Sen avulla voi toteuttaa luovia ratkaisuja ja antaa puutarhalle oman persoonallisen leimansa.

Helppo asentaa ja siirtää tarpeen mukaan

Lavakauluksen asentaminen ja siirtäminen on erittäin helppoa, mikä tekee siitä kätevän ratkaisun puutarhaharrastajille. Sen avulla voi muokata puutarhaa tarpeiden mukaan ilman suurta vaivaa tai työkaluja. Lavakaulus voidaan kiinnittää maahan esimerkiksi ruuveilla tai maahan lyötävillä tangoilla. Kiinnitysmenetelmä riippuu valitusta materiaalista ja puutarhan olosuhteista. Lavakaulus pysyy tukevasti paikoillaan, mutta sitä on myös helppo irrottaa tarvittaessa. Tarvittaessa lavakaulusta voi siirtää uuteen paikkaan ilman suurta vaivaa. Tämä on erityisen hyödyllistä esimerkiksi silloin, kun halutaan vaihtaa istutusalueiden sijaintia tai tehdä muutoksia puutarhan suunnitelmaan. Lavakauluksen kevyt rakenne mahdollistaa sen helposti liikuteltavaksi yksin tai avustajan kanssa. Helppo asennettavuus ja siirrettävyys tekevät lavakauluksesta käytännöllisen ratkaisun niin aloitteleville kuin kokeneemmillekin puutarhaharrastajille. Se antaa joustavuutta ja mahdollistaa puutarhan muokkaamisen tarpeiden ja mieltymysten mukaan.

Suojaa kasveja ja estää rikkaruohojen leviämisen

Lavakaulus tarjoaa tehokkaan suojan kasveille ja estää rikkaruohojen leviämisen istutusalueelle. Tämä tekee siitä erinomaisen työkalun puutarhanhoitoon. Lavakaulus luo selkeän rajan istutusalueiden ja muun puutarhan välille. Se auttaa pitämään kasvit suojassa esimerkiksi nurmikon leikkaukselta tai lemmikkien aiheuttamilta vahingoilta. Kasvit voivat kasvaa rauhassa lavakauluksen sisällä, mikä edistää niiden terveyttä ja hyvinvointia. 

Toinen tärkeä etu on rikkaruohojen leviämisen estäminen. Lavakaulus toimii fyysisen esteenä, joka estää rikkaruohoja tunkeutumasta istutusalueelle. Tämä vähentää tarvetta käyttää kemiallisia torjunta-aineita tai käyttää paljon aikaa rikkaruohojen kitkemiseen. Puutarha pysyy siistinä ja helposti hoidettavana lavakauluksen ansiosta. 

Suojattujen kasvien lisäksi lavakaulus voi myös toimia hyötykasvien suojana pieneliöiltä, kuten etanoilta tai jyrsijöiltä. Se luo fyysisen esteen, joka vaikeuttaa näiden eläinten pääsyä kasvien luo. Lavakauluksen tarjoama suoja ja rikkaruohojen leviämisen estäminen tekevät siitä arvokkaan työkalun puutarhaharrastajille. Sen avulla voi nauttia kauniista ja terveistä kasveista ilman häiriötekijöitä.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja