Vain LA-SU! Ilmainen toimitus yli 600 € verkkokauppaostoksille*

*Lue ehdot tästä.

Lataa

Ruohosakset ja pensasleikkurit

Siisti piha on hyvä ensivaikutelma. Pidä pihasi siistinä ja viimeisteltynä ruohosaksilla ja pensasleikkureilla. Ruohosakset ja pensasleikkuri ovat hyvä lisäys puutarhatyökalu kokoelmaan. Pidät pihasi siistinä koko puutarhakauden ruohosaksien ja pensasleikkurin avulla. Ruohosakset ovat hyvä valinta erittäin tarkkaan trimmailuun tai muotoiluun. Pensasleikkuri sopii vuorostaan isompiin trimmauksiin.

Kun haluat naapuruston kauneimman pihan, ota käyttöösi ruohosakset tarkkalinjaisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Ruohosakset soveltuvat myös hyvin pienten pensaiden leikkaamiseen. Akkuruohosakset ovat astetta kätevämmät. Akkuruohosaket tekevät isommman työn puolestasi ja auttavat pitänääm pensaat siistinä. Akkuruohosakset ovat kätevät myös laajemman ruohoalueen siistimiseen. Voi olla myös kätevää omistaa sekä ruohosakset, että akkuruohosakset jotta puutarhatöitä voi tehdä ystävän kanssa.

Pensasleikkuri sopii järeämpäänkin siistimiseen, ja tehokas leikkuri leikkaa vahvempiakin puulajeja. Akkupensasleikkuri on kevyt kantaa ja helppo käsitellä. Pensasleikkuri on kätevä pensaiden isoissa ulkonäön muutoksessa, taikka talven jälkeisessä siistimisessä. Tehokas Ryobi pensasleikkuri tehoaa isoimpiinkin pensaisiin. Akkupensasleikkuri ja perinteinen pensasleikkuri tomivat molemmat mainiosti. Akkupensasleikkuri on helppo ottaa myös mökille mukaan pihan siistimiseen. Pensasleikkuri on kätevä metsittyneen mökkitien tai pihan siistimiseen.

Katso myös valikoimamme ruohonleikkurit sekä raivaussahat, trimmerit ja akkutrimmerit. Valikoimastamme löytyy Ryobi pensasleikkuri, Bosch pensasleikkuri ja monta muuta. Osta ruohosakset ja pensasleikkuri sekä puutarhakoneet BAUHAUSin myymälöistä tai luotettavalla kotiinkuljetuksella verkkokaupasta!

Kuinka valita oikea pensasleikkuri puutarhaasi

Jos haluat pitää puutarhasi huippukunnossa, pensasleikkuri on siihen tarkoitukseen kätevä työkalu. Pensasleikkureita on eri muotoisia ja kokoisia, joten voi olla hankalaa päättää, mikä niistä sopii sinulle. Tässä muutamia vinkkejä oikean pensasleikkurin valintaan:

Ensimmäinen asia, joka sinun tulee ottaa huomioon pensasleikkuria valittaessa, on puutarhasi koko. Jos sinulla on suuri leikattava alue, tarvitset suuremman mallin, jossa on enemmän tehoa ja ulottuvuutta. Pienempiin puutarhoihin riittää mainiosti pienempi malli. Sinun kannattaa myös ottaa huomioon puutarhassasi olevien pensasaitojen tai pensaiden tyyppi – jos ne ovat erityisen paksuja ja tiheitä, saatat tarvita tehokkaamman pensasleikkurin, jossa on paksummat terät.

Toinen tärkeä huomioitava tekijä on pensasleikkurin paino. Jos aiot käyttää sitä säännöllisesti, on tärkeää, että se on mukava ja helppokäyttöinen – tämä tarkoittaa, että valitset kevyen ja tasapainoisen pensasleikkurin.

Mitä tulee virtalähteisiin, sinulla on kaksi vaihtoehtoa: sähkö- tai bensiinikäyttöiset pensasleikkurit. Sähkömallit ovat yleensä kevyempiä ja hiljaisempia kuin bensiinikäyttöiset mallit, mutta niissä ei välttämättä ole tarpeeksi tehoa kovempiin töihin, kuten paksumpien oksien tai pensaiden leikkaamiseen. Bensiinimallit tarjoavat enemmän tehoa, mutta ne voivat olla raskaampia ja meluisempia – ja lisäksi ne vaativat säännöllistä huoltoa, kuten öljynvaihtoa ja sytytystulppien vaihtoa, joten muista tämäkin päätöstä tehdessäsi!

Turvallisuusominaisuudet tulee aina ottaa huomioon ostettaessa pensasleikkuria - erityisesti teräviä teriä käyttäviä! Tärinänvaimennustekniikalla varustetut pensasleikkurit auttavat sinua säästämään voimiasi työskentelyn aikana. Myös teräsuojat tulee ottaa huomioon, jotka suojaavat sinua vahingon vaaralta. Näiden lisäksi kannattaa muistaa turvakytkin joka estää koneen tahattoman käynnistymisen, kun sitä kannetaan puutarhassa!

Oikean pensasleikkurin valitsemisen ei tarvitse olla vaikeaa – varmista vain, että otat kaikki nämä tekijät huomioon ennen ostoa! Huolellisesti harkiten voit löytää täydellisen työkalun pitämään puutarhasi siistinä ympäri vuoden!

Pensasleikkuri - 5 vinkkiä puutarhurille

Pensasleikkuri on jokaisen puutarhurin kätevä työkalu. Sen avulla voit leikata pensasaidat nopeasti ja helposti ja antaa niille siistin ja terävän ulkonäön. Tässä on viisi vinkkiä, joiden avulla saat kaiken irti pensasleikkuristasi:

1. Valitse sopiva pensasleikkuri: Saatavilla on useita erilaisia malleja, joten varmista, että valitset sinulle parhaiten sopivan. Jos sinulla on paksut tai korkeat pensasaidat, valitse pitkälle ulottuva malli; jos pensasaidat ovat pienempiä ja väljempiä, kevyempi malli voi sopia sinulle paremmin.

2. Käytä suojavarusteita: Käytä aina suojavarusteita, kun käytät pensasleikkuria. Ainakin seuraavat suojavarusteet olisi hyvä olla käytettäessä pensasleikkuria: suojalasit, käsineet ja tukevat kengät tai saappaat. Tämä auttaa suojaamaan sinua roskilta, joita pensasleikkurin terät voivat sinkoilla, sekä vähentää terävien reunojen tai terien aiheuttamaa loukkaantumisriskiä.

3. Teroita teriä säännöllisesti: Pensasleikkurin tylsät terät voivat vahingoittaa pensaitasi, joten muista teroittaa ne säännöllisesti valmistajan ohjeiden mukaan – yleensä muutaman kuukauden välein riippuen siitä, kuinka usein niitä käytetään. Näin varmistat  puhtaat leikkaukset ja vähennät moottorin rasitusta, mikä voi myös pidentää sen käyttöikää!

4. Työskentele vaiheittain: Älä yritä käsitellä kaikkia pensasaitojasi kerralla – työskentele sen sijaan vaiheittain, jotta jokainen osa saa yhtä paljon huomiota ja huolenpitoa. Tämä auttaa myös vähentämään väsymystä, joka voi johtaa virheisiin pensasleikkurin kanssa!

5. Siivoa jälkikäteen: Muista aina siivota jälkesi, kun olet lopettanut pensasaitojen leikkaamisen! Varmista, että kaikki leikkuujätteet hävitetään asianmukaisesti (joko kompostoituna tai laitetaan viherjätteisiin) ja että pensasleikkuri on pyyhitty pois antibakteerisella liuoksella ennen kuin se laitetaan varastoon odottamaan seuraavaa leikkaus kertaan varten.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja