Lataa

Työtasot

Puinen työtaso tai laminaattityötaso on tyylikäs ja käytännöllinen ratkaisu moniin eri kodin tiloihin. Rakenna tasot työhuoneeseen, verstaaseen, lastenhuoneeseen tai vaikkapa keittiön taso tai kylpyhuoneen taso; meiltä löydät massiivipuu- ja laminaattitasot eri mitoissa ja puulaaduissa rakennusprojekteja varten. Laajasta valikoimastamme saat tarpeitasi vastaavat keittiötasot ja erilaiset työtasot kuten massiivityötasot sekä laminaattitasot eri puulajeissa, väreissä ja mittaisina. Reunanauha auttaa sinua luomaan työtason, johon lika tai sormenjäljet eivät tartu. Liimapuulevyt ovat erityisen käteviä huonekalujen valmistukseen, melamiinilevyt ovat taas käteviä hyllyjä taikka työtasoja varten. MDF-levyt taas sopivat rakennus- ja asennustöihin. 

Työtasot: kodin monipuolinen ja käytännöllinen valinta

Työtasot ovat olennainen osa kodin sisustusta ja toimivuutta. Ne tarjoavat paitsi käytännöllistä työskentelytilaa, myös mahdollisuuden tuoda persoonallisuutta ja tyyliä eri huoneisiin. Olipa kyseessä keittiö, työhuone, kylpyhuone tai verstas, oikeanlaisella työtasolla voidaan luoda sekä toimivuutta että visuaalista ilmettä.

Puu vai laminaatti: Kumpi sopii sinulle?

Puinen työtaso: Puu on luonnollinen ja lämmin materiaali, joka tuo kodikkuutta mihin tahansa tilaan. Massiivipuutasot ovat kestäviä ja niiden pinta on helppo uudistaa hionnan ja öljyämisen avulla. Eri puulajit, kuten tammi, koivu ja saarni, tarjoavat erilaisia sävyjä ja kuvioita, joten voit valita juuri sinun sisustukseesi sopivan vaihtoehdon.

Laminaattityötaso: Laminaatti on kestävä ja helppohoitoinen materiaali. Se on vastustuskykyinen kosteudelle, naarmuille ja kolhuille, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan esimerkiksi keittiöön tai kylpyhuoneeseen. Laminaattitasoja on saatavilla monissa eri väreissä ja kuvioissa, joten voit valita juuri sinun makuusi sopivan designin.

Muita työtasovaihtoehtoja

Liimapuulevyt: Nämä ovat erinomainen valinta huonekalujen valmistukseen. Ne ovat vahvoja ja kestäviä, ja niiden pinnassa on kaunis puukuvio.

Melamiinilevyt: Nämä ovat erittäin käytännöllisiä hyllyjen ja työtasojen valmistuksessa. Ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia, ja niitä on saatavilla monissa eri väreissä.

MDF-levyt: Nämä ovat tiheitä ja tasalaatuisia levyjä, jotka sopivat erinomaisesti rakennus- ja asennustöihin. Niitä voidaan maalata, lakata tai päällystää halutulla tavalla.

BAUHAUSin levynleikkauspalvelu

Levynleikkauspalvelumme auttaa sinua saamaan juuri oikean kokoiset palat projektiisi. Lisäksi asiantunteva henkilökuntamme on aina valmis auttamaan ja neuvomaan sinua valinnoissasi.

Olipa tarpeesi mikä tahansa, BAUHAUSin laajasta valikoimasta löydät varmasti sopivan työtason. Olitpa sitten uusimassa keittiöntasoa, rakentamassa työpöytää työhuoneeseen tai etsimässä sopivaa levyä verstaaseesi, meiltä löydät laadukkaat ja tyylikkäät ratkaisut jokaiseen tarpeeseen. Tule tutustumaan valikoimaamme verkkokaupassamme tai tavarataloissamme ja löydä unelmiesi työtaso!

Keittiön työtason valinta: mitä ottaa huomioon?

Keittiö on monessa kodissa paikka, jossa perhe kokoontuu, ruokaa valmistetaan ja arjen hetkiä jaetaan. Siksi keittiön työtason valinta on yksi tärkeimmistä päätöksistä keittiöremontissa tai uuden keittiön suunnittelussa. Työtason tulee olla paitsi toimiva ja kestävä, myös esteettisesti miellyttävä.

Materiaalin valinta

Keittiön työtason materiaali vaikuttaa suuresti sen käyttömukavuuteen, kestävyyteen ja ulkonäköön. Tässä muutamia suosittuja materiaalivaihtoehtoja:

  • Kivi: Luonnonkivi, kuten graniitti tai marmori, on ylellinen ja kestävä valinta. Se on lämmönkestävä ja helppo pitää puhtaana, mutta vaatii säännöllistä huoltoa pysyäkseen kauniina.
  • Teräs: Ruostumaton teräs on moderni ja teollinen valinta. Se on helppo puhdistaa ja kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
  • Puu: Puinen työtaso luo lämpimän ja kodikkaan tunnelman. Se vaatii hieman enemmän huoltoa kuin monet muut materiaalit, mutta oikein hoidettuna se kestää vuosikymmeniä.
  • Laminaatti: Laminaatti on edullinen ja monipuolinen valinta. Se on saatavilla monissa eri väreissä ja kuvioissa, ja se on helppo pitää puhtaana.

Työtason huolto ja käyttöikä

Keittiön työtason huolto riippuu sen materiaalista. Esimerkiksi puutaso vaatii säännöllistä öljyämistä, kun taas kivitaso saattaa tarvita suoja-aineen levitystä. On tärkeää tietää, miten valittua materiaalia tulee hoitaa, jotta työtaso säilyy kauniina ja toimivana mahdollisimman pitkään.

Design ja toimivuus

Keittiön työtason ulkonäkö on tärkeä, mutta yhtä tärkeää on sen toimivuus. On hyvä miettiä, minkälaista työskentelytilaa tarvitset ja minkälaista säilytystilaa haluat työtason alle. Myös työtason korkeus ja syvyys vaikuttavat sen käyttömukavuuteen.

Työtason valinta keittiöön kannattaa tehdä huolella

Keittiön työtaso on yksi tärkeimmistä valinnoista keittiössä. Se määrittää suuresti keittiön ulkonäön ja toimivuuden. Olipa valintasi mikä tahansa, on tärkeää ottaa huomioon sekä oma makusi että keittiön käytännön tarpeet. BAUHAUSin laajasta valikoimasta löydät varmasti juuri sinulle sopivan työtason, joka palvelee sinua vuosia eteenpäin.

Työtason huolto ja puhdistusvinkit: Pitkäikäinen ja hygieeninen ratkaisu

Työtaso on yksi keittiön tärkeimmistä osista, joka altistuu päivittäin erilaisille ruoanlaiton aineille ja käsittelylle. Sen vuoksi työtason asianmukainen huolto ja puhdistus ovat avainasemassa sen pitkäikäisyyden ja hygienian kannalta. Tämän artikkelin tarkoituksena on tarjota vinkkejä työtason huoltamiseen ja puhdistamiseen, jotta voit nauttia siististä, kestävästä ja hygieenisestä työskentelytilasta.

1. Säännöllinen puhdistus

Ensimmäinen askel kohti pitkäikäistä ja hygieenistä työtasoa on säännöllinen puhdistaminen. Pyyhi työtaso päivittäin kostealla liinalla tai sienellä poistaaksesi ruoantähdeet, nesteet tai muut roskat. Varmista, että käytät mietoa astianpesuainetta tai neutraalia pesuainetta, joka ei vahingoita työtason pintaa.

2. Vältä hankaavia aineita

Välttele hankaavien aineiden käyttöä työtasolla, sillä ne voivat naarmuttaa sen pintaa. Vältä myös teräs- tai rautalankaharjojen käyttöä, sillä ne voivat jättää ikäviä jälkiä työtasoon. Sen sijaan suosittelemme pehmeän liinan tai sienen käyttöä puhdistuksessa.

3. Kuumuuden ja kosteuden välttäminen

Välttele kuumien esineiden, kuten kattiloiden tai pannujen, asettamista suoraan työtason päälle. Kuumuus voi vaurioittaa työtason pintaa ja aiheuttaa pysyviä jälkiä. Kosteuden välttämiseksi pyyhi aina mahdolliset nesteet välittömästi pois työtasolta, etenkin lähellä saumoja ja reunoja.

4. Säännöllinen öljyäminen

Monet puutasot hyötyvät säännöllisestä öljyämisestä, joka auttaa suojaamaan niitä kosteudelta ja estämään halkeilua tai kuivumista. Öljyämisen avulla puutaso myös säilyttää kauniin ulkonäkönsä pidempään. Kysy huoltovinkkejä valmistajalta tai tutustu tarkempiin ohjeisiin tuotteen mukana tulleesta ohjevihkosesta.

5. Vältä kemikaalien käyttöä

Vältä voimakkaiden kemikaalien, kuten hapan- tai emäsliuosten käyttöä työtason puhdistamisessa. Nämä aineet voivat vahingoittaa työtason pintaa ja aiheuttaa pysyviä vaurioita. Käytä sen sijaan neutraaleja pesuaineita, jotka on suunniteltu erityisesti keittiöpintojen puhdistamiseen.

6. Huolehdi saumoista

Työtason saumat ovat alttiina likaantumiselle ja kosteudelle, joten niiden asianmukainen huolto on tärkeää. Pidä saumat puhtaina ja kuivina, ja tarvittaessa käytä saumausainetta tai silikonia niiden tiivistämiseksi. Näin estät kosteuden pääsyn työtason alle ja pidennät sen käyttöikää.

Noudattamalla näitä yksinkertaisia vinkkejä voit varmistaa työtasosi pitkän iän ja hygieenisyyden. Muista myös lukea valmistajan antamat ohjeet oman työtason huoltamiseen, sillä erilaiset materiaalit vaativat usein hieman erilaista hoitoa. Hyvin hoidettu työtaso ei ainoastaan paranna keittiön ulkonäköä, vaan myös takaa turvallisen ruoanlaiton ja miellyttävän ruoanvalmistuskokemuksen.

Valitse tavaratalo Jatka ostoksia
Espoo Valitse Valittu
Rusthollarinkatu 6 02270 Espoo 020 6300 830 Ma - Pe 8:00 - 20:00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.espoo@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Lahti Valitse Valittu
Simolanmutka 5 15680 Lahti 020 6300 850 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.lahti@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Oulu Valitse Valittu
Kaakkurinkulma 2 90410 Oulu 020 6300 840 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.oulu@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Tampere Valitse Valittu
Palmrothintie 4 33950 Pirkkala 020 6300 820 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.tampere@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Turku Valitse Valittu
Kuloistentie 1 21280 Raisio 020 6300 810 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.turku@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja
Vantaa Valitse Valittu
Tammiston kauppatie 19 01510 Vantaa 020 6300 800 Ma - Pe 8.00 - 20.00
La 9.00 - 18.00
Su 10.00 - 18.00
info.vantaa@bauhaus.fi
Ajo-ohjeet Lisätietoja