Puutarha- ja terassikalusteiden suojaaminen ja säilyttäminen

Kesällä mikään ei voita leppoisaa oleskelua terassilla tai puutarhassa pihapuiden varjossa. Tyylikkäiden terassi- ja puutarhakalusteiden avulla muutat pihasi tai terassisi olohuoneesi jatkeeksi. Suomen kesä on kuitenkin ailahteleva ja talvi tunnetusti pitkä. Huolellinen ja säännöllinen puutarhakalusteiden hoito sekä oikeaoppinen terassikalusteiden säilytys ympäri vuoden ovat tärkeitä toimenpiteitä, joiden avulla kalusteesi kestävät aikaa.

Terassikalusteiden peseminen niin heti varastosta oton jälkeen kuin tarpeen vaatiessa pitkin kesää pitää kalusteiden pinnat ja värin kauniina ja ehkäisee myös homeen kasvua. Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta suojata terassikalusteitasi täysin sateelta ja liialliselta auringolta, niille kannattaa hankkia terassikalusteiden suojapeite, joita löydät useina vaihtoehtoina BAUHAUSin valikoimasta. Sen alle voit myös huoletta jättää kalusteet vaikkapa loman ajaksi.

Puutarhassa ei useinkaan ole suojaa Suomen vaihtelevilta olosuhteilta, joten älä jätä puutarhakalusteitasi pihalle oman onnensa nojaan. Sade ja aurinko eivät tee hyvää varsinkaan puusta tai rottingista valmistetuille kalusteille, eläinten tihutöistä puhumattakaan. Säännöllinen ja huolellinen puutarhakalusteiden peseminen niiden materiaaleille tarkoitetulla pesuaineella auttaa pitämään ne uuden veroisina pidempään.

Olemme koonneet muutamia vinkkejä siihen, miten erilaisten puutarha- ja terassikalusteiden hoito sekä säilytys onnistuvat helposti ja nopeasti, jotta pääset taas pian rentoutumaan puutarhatuoliisi.

Terassikalusteet kesäkuntoon

Vaalea sora-alue ympäröi nurmikkoaluetta. Kaksi rottinkikalusteryhmää on sijoitettu eri päihin sora-aluetta. Etummaisen ryhmän rottinkituoleilla on vaaleat pehmusteet. Rottinkipöydälle on katettu aamiainen kahdelle vaaleanpunaisiin astioihin.Vaalea sora-alue ympäröi nurmikkoaluetta. Kaksi rottinkikalusteryhmää on sijoitettu eri päihin sora-aluetta. Etummaisen ryhmän rottinkituoleilla on vaaleat pehmusteet. Rottinkipöydälle on katettu aamiainen kahdelle vaaleanpunaisiin astioihin.

Rottinkikalusteet tuovat pihalle romanttista tunnelmaa.

Kesällä mikään ei ole parempaa kuin aamukahvit omalla terassilla. Pitkän talven jäljiltä varastossa seisoneet terassikalusteet saattavat kuitenkin näyttää ankeilta. Hätä ei onneksi ole tämän näköinen, sillä muutamilla hoitotoimenpiteillä saat ne jälleen edustuskuntoon. Tarvitsemasi tarvikkeet ovat laadukas puuöljy, puulajille sopiva pesuaine sekä puhdistusliina.

Puisten terassikalusteiden hoito

Säännöllinen puisten terassikalusteiden hoito ehkäisee niin puun pinnan kuivumista ja halkeilua kuin homeen muodostumista, joten sitä ei tule laiminlyödä.

Heti talven jäljiltä puhdistukseen voi riittää pelkkä pyyhkiminen kostealla liinalla, mikäli kalusteita on säilytetty oikeaoppisesti. Kunnon likatahroihin auttaa mieto, puulajille sopiva pesuaine. Jos kalusteiden pintaan on päässyt kasvamaan hometta, pese ne erityisen huolellisesti, mieluiten useampaan kertaan niille tarkoitetulla pesuaineella. Voit turvautua jopa klooripesuun ja hiekkapaperiin.

Kuvassa on vasemmalla kaksi puista aurinkotuolia, oikealla mies Nilfisk Core 125-5 -painepesurin kanssa. Taustalla on peltomaisema.Kuvassa on vasemmalla kaksi puista aurinkotuolia, oikealla mies Nilfisk Core 125-5 -painepesurin kanssa. Taustalla on peltomaisema.

Painepesurilla peset puisten puutarhakalusteiden lisäksi muut puutarhan pinnat kuten esimerkiksi terassin tai pihakivetyksen. Malta antaa puukalusteiden kuivaa täysin kuiviksi ennen pintakäsittelyaineiden lisäämistä. Kuvassa painepesuri Nilfisk Core 125-5.

Tärkeintä puisten terassikalusteiden hoidossa on niiden öljyäminen. Kalusteet kannattaa öljytä juuri ennen varastointia, mutta myös heti kokoamisen jälkeen. Kuumana kesänä voit myös tehdä öljyhoidon parikin kertaa. Terassikalusteöljy pitää puun pinnan kauniin kiiltävänä kosteuttavan vaikutuksensa ansiosta.

Kalusteiden tulee olla täysin puhtaat ja kuivat ennen öljyn levittämistä. Mikäli kalusteissa on vielä jälkiä vanhasta öljystä, vanhan terassiöljyn poisto onnistuu kätevästi esimerkiksi puuöljyn poistajalla.  Paras öljy terassikalusteiden öljyämiseen riippuu käytettävästä puulajista. Jotkin puulajit ovat tosin itsessään niin öljyisiä, etteivät ne kaipaa sitä lisää kuin vasta hyvin vanhoina. Esimerkiksi tiikki on tällainen puulaji. Tutustu erilaisten öljyjen ominaisuuksiin verkkosivustollamme olevien tuotekuvausten avulla löytääksesi kalusteillesi sopivimman vaihtoehdon.

Älä öljyä kalusteita porottavan kesäauringon alla äläkä silloin, kun ilmassa on runsaasti siitepölyä. Paras sää terassikalusteiden öljyämiseen on lämpimänä ja pilvipoutaisena päivänä.

Puutarhakalusteiden puhdistukseen  Katso kaikki »

  1. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  2. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  3. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  4. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  5. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  6. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  7. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  8. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  9. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  10. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  11. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  12. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta

Rottinkisten terassikalusteiden hoito

Isoilla ikkunoilla varustetun talon edessä on terassi. Terassilla on ruukkukasveja sekä pyöreälinjainen, polyrottinkinen lepotuoli Sunfun Ronda ruskea.Isoilla ikkunoilla varustetun talon edessä on terassi. Terassilla on ruukkukasveja sekä pyöreälinjainen, polyrottinkinen lepotuoli Sunfun Ronda ruskea.

Polyrottinkituoli on vaivaton pitää puhtaana. Kuvassa ruskea Ronda lepotuoli.

Mikäli olet hankkinut terassille rottinkikalusteet, olet tehnyt hyvän valinnan. Rottinkikalusteiden hoito ja säilytys on helppoa, joskin muutama asia tulee niidenkin kanssa muistaa.

Rottinki voi olla joko luonnonkuitua tai keinotekoista, ja riippuen materiaalista tulee sinun olla tarkkana niiden käsittelyssä. Luonnonrottinki on herkempää ja siksi sen puhdistamisessa tulee olla hellävarainen. Käytä harjaa tai imuria tai pyyhi varovaisesti liinalla. Saippuaveteen kasteltu liina riittää puhdistukseen. Pyyhi tämä jälkeen rottinkikalusteet vielä vedellä kastellulla liinalla ja kuivaa ne. Keinorottinki ei vettä pelkää ja voit myös jättää sen aurinkoon kuivumaan. Varo kuitenkin liiallista aurinkoa, sillä se voi haalistaa rottinkikalusteiden väriä.

Rottinkikalusteet ovat kevyitä, joten ne on helppo kantaa suojaan liian voimakkaalta auringonpaisteelta sekä sateen sattuessa ja koota päällekkäin katoksen alle.

Vaivattomaan puhdistukseen  Katso kaikki »

Rautaisten terassikalusteiden hoito

Punainen, sininen kantokahvalla varustettu pöytä on sijoitettu soralla päällystetylle pihalle. Pöytien takana on musta Sunfun sivupöytä kahvalla, jonka päällä on aikakausilehti ja vesilasi. Taustalla on kaktuksia ruukuissa.Punainen, sininen kantokahvalla varustettu pöytä on sijoitettu soralla päällystetylle pihalle. Pöytien takana on musta Sunfun sivupöytä kahvalla, jonka päällä on aikakausilehti ja vesilasi. Taustalla on kaktuksia ruukuissa.

Kantokahvalla varustettu teräksinen sivupöytä on helppo kantaa suojaan sateen yllättäessä. Kuvassa 80 cm musta sivupöytä Sunfun kahvalla.

Rautakalusteet tuovat tyylikästä vanhanajan ilmettä puutarhaan ja sopivat kauniisti modernille terassille. Niiden hoito on helppoa, sillä niitä voi pestä miedolla yleispesuaineella ja pyyhkiä kostealla liinalla. Ole silti varovainen niitä liikuteltaessa, sillä lommoutuneisiin kohtiin voi kertyä ruostetta.

Rauta- ja muille metallisille terassikalusteille kannattaa myös hankkia suoja sateen varalle, mikäli niitä on hankala muuten kantaa katoksen alle. Ihan kaikkea nekään eivät kestä.

Puutarhakalusteet kesäkuntoon

Harmaa, kahdeksan paikkainen puutarhakalusteryhmä on sijoitettu laatoitetulle alueelle uima-altaan viereen. Tausta on hyvin hoidettu puutarha pensasaitoineen.Harmaa, kahdeksan paikkainen puutarhakalusteryhmä on sijoitettu laatoitetulle alueelle uima-altaan viereen. Tausta on hyvin hoidettu puutarha pensasaitoineen.

Säänkestävät materiaalit ovat etu etenkin suurien puutarharyhmien kohdalla.

Puutarhakalusteet antavat mahdollisuuden aamiais- ja iltapäiväkahvihetkiin luonnon helmassa. Koska puutarhakalusteet ovat usein jatkuvasti pihalla, niiden hoitoon ja säilytykseen tulee kiinnittää erityistä huomiota.

Puisten puutarhakalusteiden hoito

Puiset puutarhakalusteet huokuvat vanhan ajan romantiikkaa, mutta vaativat hieman viitseliäisyyttä, jotta ne saa pysymään kauniina useamman kesän ajan. Vaikeaa puisten puutarhakalusteiden hoito ei kuitenkaan ole.

Tärkein huoltotoimenpide on puutarhakalusteiden öljyäminen pari kolme kertaa vuodessa, vähintään kerran kesässä ja juuri ennen talviteloille laittoa. Sopivan öljyn löydät helposti tarvikkeidemme joukosta. Puhdista kalusteet huolellisesti mutta hellävaraisesti ennen öljyämistä. Älä esimerkiksi käytä painepesuria, sillä liian kovalla paineella tuleva vesi imeytyy helposti syvälle puuhun ja kuivuminen kestää kauan. Myös puun pinta voi rikkoutua.

Pitkä puinen puutarhapenkki Sunfun Diana on sijoitettu valkoisen puuseinän eteen. Penkin keskiosa on nostettu ylös tarjoilupöydäksi ja sen päällä on vesilasi, hedelmiä ja kukkamaljakko. Ympärillä on ruukkukukka sekä valkoisen aidan yli roikkuva puunoksa.Pitkä puinen puutarhapenkki Sunfun Diana on sijoitettu valkoisen puuseinän eteen. Penkin keskiosa on nostettu ylös tarjoilupöydäksi ja sen päällä on vesilasi, hedelmiä ja kukkamaljakko. Ympärillä on ruukkukukka sekä valkoisen aidan yli roikkuva puunoksa.

Alastaittuva pöytätaso on oiva laskutilane vaikkapa kahvikupilliselle ja aamulehdelle. Kuvassa Penkki Sunfun Diana pöydällä.

Kiinnitä myös huomiota sopivaan säähän varsinkin, jos öljyät kalusteet ulkona. Keväällä ennen siitepölykauden alkua puolipilvinen ja lämmin päivä on paras sää puutarhakalusteiden öljyämiseen, mutta voit tehdä öljyämisen myös sisätiloissa myöhemminkin. Älä jätä öljyämistä myöhään iltaan, mikäli säilytät kalusteita ulkona. Muutoin öljy ei välttämättä ehdi kuivua ennen yötä.

Paras öljy puutarhakalusteiden öljyämiseen on kullekin puulajille sopiva öljy, joten tutustu kalusteiden hoito-ohjeeseen huolella. Mikäli puutarhakalusteesi öljypinta on alkanut lohkeilla, vanhan kalusteöljyn poisto onnistuu kätevästi esimerkiksi öljynpoistoon tarkoitetulla tuotteella. Sen jälkeen kulunut öljy vai harjataan pois. Tarvittavat tuotteet puutarhakalusteiden hoitoon löydät kätevästi BAUHAUSin verkkosivustolta.

Suojaa puukalusteet öljyllä  Katso kaikki »

  1. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  2. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  3. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  4. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  5. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  6. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  7. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  8. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  9. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  10. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  11. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  12. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  13. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  14. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  15. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  16. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta

Rottinkisten puutarhakalusteiden hoito

Joen rannassa puiden siimeksessä roikkuu rottinkinen Sunfun riipputuoli.Joen rannassa puiden siimeksessä roikkuu rottinkinen Sunfun riipputuoli.

Jos puutarhakalustetta ei voi siirtää syrjään sateelta, voi rottinkikalusteen suojata puutarhakalusteen suojan lisäksi peitteellä. Kuvassa rottinkinen Sunfun riipputuoli.

Rottinkiset puutarhakalusteet ovat helppohoitoisia, eikä niitä tarvitse öljytä, kuten puisia kalusteita. Niitäkään ei kuitenkaan sovi jättää ilman hoitotoimenpiteitä koko vuodeksi ulos. Puhdista ne huolellisesti kostealla liinalla säännöllisin väliajoin, käyden läpi pienimmätkin välit. Käytä tarvittaessa vaikkapa hammasharjaa tai muuta pienikokoista harjaa apuna.

Rottinkisten puutarhakalusteiden pahin vihollinen on sade, joten jos et saa niitä helposti suojaan sateen yllättäessä, sinun tulee hankkia niille suojapeite. Suojapeite auttaa myös pitämään rottingin värin kauniina, sillä se haalistuu helposti paahtavan auringon alla.

Löydä mieleiset rottinkikalusteet  Katso kaikki »

  1. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  2. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  3. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  4. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  5. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  6. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  7. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  8. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  9. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  10. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta

Rautaisten puutarhakalusteiden hoito

Mustakaiteisen, lasitetun parvekkeen edessä on musta parvekepöytä, vaaleanpunainen muki pöydällä sekä teräksinen antrasiitin värinen Sensum Lund -tuoli, jossa on puiset kahvat. Parvekkeelta avautuu vehreä maisema..Mustakaiteisen, lasitetun parvekkeen edessä on musta parvekepöytä, vaaleanpunainen muki pöydällä sekä teräksinen antrasiitin värinen Sensum Lund -tuoli, jossa on puiset kahvat. Parvekkeelta avautuu vehreä maisema..

Pieneen tilaan sopivat hyvin pinottavat tuolit. Kuvassa teräsrunkoinen tuoli Sensum Lund antrasiitti.

Rautaisten puutarhakalusteiden hoito on helppoa, sillä niiden puhdistamiseen riittää pelkkä vesi tai mieto puhdistusaine. Ne kestävät varmasti käytössä, kunhan huolehdit, ettei niihin pääse syntymään ruostetta. Tässäkin auttaa sateelta suojautuminen. Mikäli ruostetta kuitenkin ilmenee, se tulee hioa pois esimerkiksi hiekkapaperilla.

Myös kolhuiset kohdat ruostuvat helposti, joten ole varovainen rautaisia puutarhakalusteita liikuteltaessa. Niitä ei kannata myöskään sijoittaa lasten tai aikuisten pelipaikkojen lähelle. Mikäli kalusteiseen kuitenkin tulee lommo, se kannattaa tasoittaa. Ruostetta voi estää myös maalaamalla kolhun tai jo ruostuneen kohdan päälle.

Metalliset puutarhakalusteet  Katso kaikki »

  1. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  2. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  3. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  4. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  5. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  6. Verkkokauppa
    Nouto tavaratalosta
  7. Verkkokauppa
    Tavaratalojen saatavuus

Terassikalusteiden suojaaminen

Keltaruskeiden pylväiden lovittama aita erottaa pihan metsäisestä maisemasta. Pihalla on suuri terassi, joka on kevyen lumen peitossa.  Terassilla on tumman harmaa puutarhakalusteen suoja, joka voisi kätkeä alleen esimerkiksi puutarhakalusteryhmän.Keltaruskeiden pylväiden lovittama aita erottaa pihan metsäisestä maisemasta. Pihalla on suuri terassi, joka on kevyen lumen peitossa.  Terassilla on tumman harmaa puutarhakalusteen suoja, joka voisi kätkeä alleen esimerkiksi puutarhakalusteryhmän.

Terassikalusteiden suoja on avuksi myös epävakaalla kevätsäällä.

Jotta voit nauttia kauniista terassi- ja puutarhakalusteista useana kesänä, ole huolellinen niiden suojaamisessa sekä säilytyksessä. Erilaisten suojapeitteiden ansiosta sinun ei tarvitse juoksuttaa kalusteitasi turvaan aina sateen sattuessa. Silloin kun kalusteet eivät ole käytössä, kannattaa myös varmistua, että saat ne helposti säilöön.

Terassikalusteiden suojat

Ruskealla patiolla puistoisessa maisemassa oleva valkoinen aurinkotuoli on suojattu Sunfun aurinkotuolin kalustesuojalla. Suojapeite on läpikuultavaa materiaalia. Ruskealla patiolla puistoisessa maisemassa oleva valkoinen aurinkotuoli on suojattu Sunfun aurinkotuolin kalustesuojalla. Suojapeite on läpikuultavaa materiaalia.

Puutarhakalusteiden suojapeite on käytännöllien ratkaisu jos et halua kuljettaa terassikalusteita suojaa aina sateen yllättäessä. Kuvassa Kalustesuoja SunFun aurinkotuolille 210 x 75 x 45 cm.

Terassikalusteiden suojapeite helpottaa kalusteiden hoitoa ja puhdistusta Suomen vaihtelevassa kesäsäässä. Suojapeite suojaa kalusteita niin terassilla kuin pihalla sateelta, auringolta tai vaikka rakeilta sekä ohikiitävien lintujen jätöksiltä. Sen avulla kalusteet voi myös jättää huoletta ulos esimerkiksi loman ajaksi.

Varmista, että suojapeite on tarpeeksi suuri, jotta se peittää kalusteet kokonaan ja yltää maahan asti. Voit asetella suojapeitteen päälle esimerkiksi isoja kiviä tai tiiliskiviä pitämään sen paikoillaan kovallakin tuulella. BAUHAUSin laajasta valikoimasta löytyy sopivia suojapeitteitä moneen tarpeeseen.

Suojaa puutarhakalusteet  Katso kaikki »

Terassikalusteiden säilytys

Puutarha- ja terassikalusteiden säilytys on myös osa niiden hoitoa, onpa kyseessä varastointi talven ajaksi tai paikan valinta terassilla tai pihalla. Materiaalista riippumatta paras säilytyspaikka ulkokalusteille on kuitenkin sellainen paikka, jossa kalusteet voivat olla varjossa tai johon ne voi siirtää kätevästi suojaan sateelta.

Kevyet rottinkiset terassikalusteet saa helposti kannettua ja pinottua niin terassille sateen ajaksi tai varastoon talvisäilöön.

Puiset terassikalusteet pitävät kosteasta ilmasta, joten sade suojan alta katseltuna tekee niille vain hyvää. Hieman kostea kellari tai varasto on niille hyvä talvikauden säilytyspaikka. Mikäli säilytystilaa on vähän, kannattaa hankkia lappeelleen menevät terassikalusteet, jolloin ne saa kätevästi taitettua seinän vierustalle.

Vaaleaa puuta oleva puuvalmis pihavaja Palmako Leif 3,0 m² on sijoitettu harmain laatoin katetulle alueelle. Avoinna oleva ovi paljastaa vajan sisältävän punaisen kastelukannun, porrashyllun sekö erilaisia purkkeja.Vaaleaa puuta oleva puuvalmis pihavaja Palmako Leif 3,0 m² on sijoitettu harmain laatoin katetulle alueelle. Avoinna oleva ovi paljastaa vajan sisältävän punaisen kastelukannun, porrashyllun sekö erilaisia purkkeja.

Erillisessä pihavajassa säilytät helposti puutarhakalusteiden lisäksi polkupyörät ja puutarhavälineet. Kuvassa pohjolan olosuhteisiin sopiva, puuvalmis pihavaja Palmako Leif 3,0 m².

Rautaiset terassikalusteet kannattaa suojata suojapeitteellä, kun ne ovat kesällä poissa käytöstä pidemmän ajan. Kun siirrät ne talviteloille, varo kolhimasta niitä, etteivät kolhut pääse talven aikana ruostumaan.

Älä myöskään unohda mahdollisia pehmusteita. Terassikalusteiden pehmusteiden säilytys hoituu kätevimmin niille tarkoitetussa pehmustelaatikossa. Erilaiset säilytyslaatikot, puutarhalaatikot ja muut BAUHAUSin tarjoamat ulkotilojen säilytysratkaisut säästävät tilaa ja auttavat pitämään terassin ja puutarhan tavarat järjestyksessä.

Ovatpa terassi- ja tai puutarhakalusteesi mitä materiaalia vain, pitämällä niistä kunnolla huolta kesät talvet varmistut, että niitä on myös ilo katsella ja käyttää vuodesta toiseen!