Aidat rajaavat tyylikkäästi pihaasi ja tuovat näkösuojaa. Kuvassa Palmako Petra -aitaelementeistä ja portista koottu aitakokonaisuus.

Aidoilla rajaat tonttisi ja pihasi ja niitä voidaan käyttää monipuolisesti myös muihin tarkoituksiin. Ne toimivat tyylikkäinä koriste-elementteinä esim. puutarhassasi tai terassin päädyssä. Aidat tarjoavat myös tyylikästä näkösuojaa ja omaa rauhaa, kun sitä kaipaat. Rajaat aidoilla myös kasvimaasi tai kukkaistutelmat. Verkkoaidoilla ja suojaverkoilla suojaat istutuksesi kutsumattomilta luontokappaleilta. Tutustu ja hae inspiraatiota puutarhaasi tai pihallesi valikoimamme laajasta aitatarjonnastamme. Lue myös vinkit aidan maalaukseen tai rakentamiseen. Avullamme luot unelmiesi aitakokonaisuuden!

Aitaelementit

Aitaelementeillä ja porteilla luot helposti näyttävän aitakokonaisuuden ja kasaaminen on helppoa valmiilla aitaelementeillä. Tyylikkäillä elementeillä saat upean lopputuloksen pienellä vaivalla. Aitaelementtejä voidaan käyttää monissa eri käyttökohteissa. Ne toimivat erinomaisesti myös terassilla tai pihan muissa osissa esim. tuuli- ja näkösuojana tai rajaamaan alueita. Kuvassa Plus Funkis -aitaelementeistä koottu näkösuoja.

Portit

Portin kautta on kätevä kulkea aidatulle alueelle. Portti pitää lemmikit pihalla ja sulkee pihapiirin vierailta. Portteja on saatavissa sekä puisina, että metallisina. Painekyllästetty puuportti on vahva, turvallinen valinta. Painekyllästetty puu kestää ulkokäytössä 3–5 kertaa kauemmin kuin kyllästämätön puu. Valitsemalla sopivan portin, luot helposti tyylikkään kokonaisuuden. Kuvassa pystyrimoitettu, valkoiseksi pohjamaalattu Plus Classic -portti.

Säleikköelementit

Säleikköelementit ovat monipuolisia tuki ja koriste-elementtejä, joilla koristat esim. talosi seinustaa. Ne toimivat upeana tukialustana myös kasveille ja köynnöksille, jolloin niistä tulee koristeellisia ja luonnonmukaisia katseenvangitsijoita. Yhdistämällä useita elementtejä saat luotua upean ja näyttävän kokonaisuuden. Katso tuotteet tästä.

Tolpat, teräsjalat ja aidan asennustarvikkeet

Aitatolpat ja -paalut luovat perusteet aidalle. Aitatolppien tukeminen maahan voidaan tehdä eri tavoilla. Se käy helposti esim. teräksisillä tolpanjaloilla. Tukevampaa rakennetta tarvitseville tolpat voidaan tukea myös esim. betonivaluun. Aitaelementtien kiinnitykseen voidaan käyttää mm. terassiruuveja ja erilaisia kulma- tai liitosrautoja. Portin asennukseen tarvitaan saranat ja lukitukseen voidaan käyttää esim. salpalukkoa tai hakaa.

Verkkoaidat ja suojaverkot

Kotitalon pihaan voi joskus päästä kutsumattomia luontokappaleita tuhoamaan puutarhan puita ja istutuksia, ellei niitä ole suojattu kunnolla. Verkkoaidalla saat helposti muokattavat, kestävät suojat tuhoeläimiä vastaan. Meiltä löydät laadukkaat puutarhaverkot, rappausverkot, koira-aidat ja jyrsijäverkot pihasi aitaamiseen sekä pienisilmäiset ja lujarakenteiset rastasverkot marjapensaiden suojaukseen. 

Puutarhaverkko soveltuu mm. puutarhojen, kesämökkitonttien, koiratarhojen ja vastaavien aitaamiseen sekä esim. puiden suojaamiseen. Tutustu verkkokaupan valikoimaan. Lisää suojaverkkoja ja verkkoaitoja löydät tavarataloistamme.

Aidan maalaus

Aidan maalaminen on oiva tapa tehdä aidasta mieluisan näköinen. Maalaus myös suojaa aitaa vaihtelevilta sääolosuhteilta. Vanhakin aita saa uuden ilmeen tuoreella maalipinnalla. Vanhaa aitaa maalattaessa aita on syytä pestä ja kuivata hyvin ennen käsittelyä. Mikäli aita on valmistettu kyllästetystä puusta, esim. kestopuusta, anna sen kuivua rauhassa n. 3 - 6 kuukautta ennen pintakäsittelyä. Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä. Täydellisen peittokyvyn takaamiseksi varaathan maalia tarpeeksi kahta maalauskertaa varten. Muistathan, että oikea maalin väri tulee esiin vasta kun maali on kuivunut.

Aidan maalaus ja käsittely suojaa aitaa ja antaa sille varmasti mieleisen ulkonäön.

Rakenna aita itse

Aidan voit rakentaa myös itse. Aidan rakentaminen onnistuu kätevältä nikkarilta helpostikin. Ennen aidan rakentamista on rakennuslupaa koskevat asiat kuitenkin syytä tarkistaa jo suunnitteluvaiheessa kunnan rakennusvalvonnasta. 

Aidan rakennukseen soveltuu hyvin esim. kotimainen painekyllästetty kestopuu, sen erinomaisen lahonkestävyyden vuoksi. Tarkemmat ohjeen aidan suunnitteluun ja rakentamiseen kestopuulla löydät kestopuuteollisuus ry:n sivuilta. Lisää vinkkejä aidan rakentamiseen löydät myös puuinfon sivuilta. Muistathan, että tavarataloistamme saat peräkärryn lainaan veloituksetta! 

Suosituimmat aitaelementit ja portit

 1. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 2. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 3. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 4. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 5. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 6. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 7. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 8. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 9. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 10. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta
 11. Verkkokauppa
  Saatavilla tavarataloista
 12. Verkkokauppa
  Nouto tavaratalosta