Älyvalaistus -

Lisää kodin mukavuutta älyvalaisimilla!

Älyvalaistuksen avulla luot kotiisi mobiililaitteella tai kaukosäätimellä ohjattavan valaisujärjestelmän. Voi hallita koko talon tai yhden huoneen valaistusta kätevästi yhdellä kertaa tilanteesta ja mielentilasta riippuen. Älyvalaistuksen avulla saat aamun kunnolla käyntiin kaamosaikaankin kirkkaiden valojen avulla. Nappia painamalla saat valot jälleen iltaa kohti helposti himmeämmäksi, kun on aika rauhoittua nukkumaanmenoa varten, tai jos vain haluat hieman romanttisemman tunnelman illallista varten.

Esittelemme sinulle tässä artikkelissa erilaisia älyvalaisimien käyttötapoja sekä tietenkin niiden laajaa valikoimaa BAUHAUSin verkkokaupassa ja myymälöissä. Valikoimastamme löydät älyvalaisimia ja -lamppuja muun muassa seuraavilta tuotemerkeiltä: EGLO Connect, Philips Hue ja Osram.

Valaise kodin sisä- ja ulkotilat moderneilla älyvalaisimilla

Älyvalaisin on kuin usea valo yhdessä ja samassa valaisimessa, sillä voit muuttaa valon käyttötarkoitusta muutamalla hipaisulla! Nykyaikaisilla älyvalaisimilla saat valaistua kotisi sisätilat tai pihasi juuri haluamaasi aikaan ja haluamallasi tavalla. Tunnelman muokkaaminen mielen mukaisesti onnistuu sujuvasti esimerkiksi valon kirkkautta säätelemällä tai vaihtamalla valon väriä.

Älyvalaisimia ohjaat helposti älypuhelimella, tabletilla tai kaukosäätimellä. Muuta valonväriä tai kirkkautta muutamalla hipaisulla!

Saat esimerkiksi juhliin helposti vaikkapa välkkyvät vihreät valot, jotka päiväsaikaan muuttuvat taas normaalin sävyiseksi valaistuksesi. Laita valot välkkymään musiikin tahtiin kuin kaupungin parhaissa bileissä konsanaan! Lapset innostuvat varmasti väriä vaihtavista valoista, mutta mikseivät myös aikuisetkin.

Valon kirkkautta säätelemällä voi helposti vaikuttaa vireystilaan, joten siihen kannattaa kiinnittää huomiota. Älyvalojen avulla on kätevää himmentää kirkkaita valoja iltaa kohden, jolloin keho alkaa automaattisesti rauhoittua ja rentoutua. Esimerkiksi lasten huoneessa on kätevää olla himmennetty valo, joka rauhoittaa yöpuulle, mutta auttaa pimeän pelkoon.

Muista myös ekologiset LED-älylamput, joiden avulla huolehdit sähkölaskusi pienuudesta sekä kotisi ekologisuudesta. Se, jos mikä on kaksin verroin älykästä! Lisäksi voit asentaa älylamput normaaleihin valaisimiisi, joten sinun ei tarvitse uusia kaikkia valaisimiasi älykkäiksi, vaan voit hoitaa asian myös lamppujen avulla. BAUHAUSin laajasta valikoimasta löydät tietenkin laajan valikoiman laadukkaita ja energiatehokkaita älylamppuja.

Älyvalaistuksella muovaat ja ohjaat valaistusta helposti ja nopeasti

Älyvalaistusta on helppo ohjata ja muokata joko kaukosäätimellä tai älypuhelinsovelluksella. Lisäksi kaikki samaan järjestelmään yhdistetyt älyvalaisimet on myös mahdollista ryhmitellä, jolloin voit säätää niitä kokonaisuuksina. Voit säätää valaistusta kätevästi lempileffan ajaksi tai kun treffikumppani istuutuu pöytään illallista varten.

Valot voit ajastaa syttymään tai sammumaan haluamallasi tavalla. Unohtuivatko valot päälle yläkerran kylpyhuoneesta ja olet jo mukavasti peiton alla? Ei hätää; parilla klikkauksella saat valot sammutettua ja voit kääntää kylkeä.

Valitse valon värilämpötila ja kirkkaus tilanteen ja tarpeen mukaan. Työntekoon kirkkaampi ja valkoisempi valo, iltaa kohden hämärämpi ja lämpimämpi valo.

Älykkäät ulkovalaisimet saat ajastettua päälle esimerkiksi juuri auringon laskiessa, joten voit olla varma, ettei sinun tarvitse tulla kotiin pimeään pihaan. Kokeile lisäksi lasten huoneen valojen säätämistä kirkkaimmalle asetukselle, kun heidän on tarkoitus nousta ylös koulua varten.

Ajastettujen sisä- ja ulkovalojen avulla voit myös loman ajaksi luoda illuusion siitä, että talossasi ollaan kotona. Näin mahdolliset murtovarkaat eivät uskaltaudu niin helposti vieraisille.

Laadukkaat älyvalaisimet löydät tietysti BAUHAUSilta

BAUHAUSin valikoimasta löydät useita erilaisia älyvalaisinjärjestelmiä tarpeidesi mukana. Esittelemme alla kaksi suosituinta tuoteperhettämme: EGLO Connect ja Philips Hue.

EGLO Connect tarjoaa kaiken mitä tarvitset kodin älyvalaistukseen

EGLO Connectin älyvalaistusjärjestelmää voit hallita helposti joko EGLO Connect -kaukosäätimellä tai ilmaisella mobiililaitteeseen ladatulla sovelluksella. Samalla säätimellä voit hallita sekä sisä- että ulkovalaistusta. Kaukosäätimellä on helppo kytkeä valaistus päälle tai pois, himmentää valaistusta tai säätää värilämpötilaa. Mobiilisovellus mahdollistaa vieläkin tarkemman valaistuksen hallinnan.

EGLO Connect -valaisimia voi hallita myös puheohjauksella esimerkiksi Amazonin Alexa- tai Googlen Assistant-virtuaaliavustajien kautta.

Valikoimastamme löydät EGLO Connectin älyvalaisimia sekä sisä- että ulkokäyttöön ja lisäksi langattomia liike- ja hämärätunnistimia. Säädä valon kirkkautta sekä värilämpötilaa tarpeesi mukaan – kirkkaampaa valoa työntekoon ja himmeämpää iltaa kohden. EGLO Connect -sarjan valaisimissa voit myös valita valonvärin yli 16 miljoonasta värivaihtoehdosta!

Tuotteet käyttävät viimeisintä teknologiaa, mikä mahdollistaa muun muassa sen, että voit hallita jopa 50 erilaista EGLO Connect -valaisinta samanaikaisesti ryhmänä, ja useampi käyttäjä voi samanaikaisesti hallita valaisujärjestelmää. Sammuta kodin kaikki valot kerralla vaikkapa sängystä käsin vain nappia painamalla!

Katso video Eglo connect -älyvalaistuksen käytöstä.

Eglo Connect-älyvalaisimet  Katso kaikki »

Philips Hue on täydellinen paketti kotisi valaistuksen hallintaan

Philips Hue -älyvalaisinsarja on johdoton ja erittäin helposti asennettavissa oleva älyvalaisinratkaisu, jonka avulla voit hallita kotisi älyvaloja niin ulkona kuin sisälläkin. Sarja perustuu vähän virtaa kuluttavaan ja turvalliseen ZigBee-tekniikkaan, jota parannetaan ja täydennetään säännöllisesti uusilla ominaisuuksilla. Laitteisto päivittäminen onnistuu helposti langattoman verkon avulla. Valittavanasi on 16 miljoonaa eri väriä, joten löydät varmasti jokaiseen tilanteeseen ja mielentilaan sopivan valon!

Mikäli olet järjestämässä juhlia, Philips Hue -sarja auttaa sinua nostamaan tunnelman kattoon. Voit laittaa valot välkkymään musiikin tahtiin ja vaihtamaan myös väriä haluamallasi tavalla. Laita vieraasi ihmettelemään valoteknikon kykyjäsi! Sama pätee myös elokuvahetkiin. Elokuvan tahdissa himmenevät ja jälleen kirkastuvat valot tekevät elokuvaillasta varmasti mieleenpainuvan tapahtuman!

Onko sinulla hankala päättää, mistä aloittaisit älyvalaisimien hankinnan? Philips Hue -sarjan aloituspaketti on siinä tapauksessa sinulle juuri loistava tuote. Paketti sisältää kolme älylamppua, Hue Bridgen lamppujen hallintaan sekä kytkimen. Hue Bridgeen voi liittää jopa 50 Hue-lamppua, joten voit huoletta hallinnoida kaikkia sisä- sekä ulkovaloja!

Älyvalaistus toivottaa sinut kotiin pihaan saapuessasi. Kuvassa Ulkoseinävalaisin Philips Hue Lucca Antrasiitti.

Ulkovaloista puheen ollen, Philips Hue -sarjasta löydät tyylikkäät älyvalaisimet myös pihatietä valaisemaan, jotka saat syttymään ja sammumaan ajastetusti, kaukosäätimellä tai Philips Hue -sovelluksen avulla. Tämä on tietenkin mahdollista kaikkien sarjan tuotteiden kanssa. Sarja kattaa niin tornimallisia kuin seinään asennettavia ulkovaloja, kattovaloja sekä pöydälle asetettavia valoja.

Philips Hue-älyvalaisimet  Katso kaikki »

Älyvalaistuksen asentaminen ja käyttö on vaivatonta

Älyvalaistuksen asentaminen sisälle tai ulos ei vaadi isoa työtä tai laajoja muutoksia. Voit joko vaihtaa normaalin valaisimen tilalle älyvalaisimen, kuten esimerkiksi EGLO Connect -älyvalaisimen. Kaikista helpoimmalla pääset, kun asennat olemassa oleviin tavallisiin valaisimiin esimerkiksi EGLO Connect -älylamput tai -polttimot tai Osram-älylamput. Saat siis päivitettyä kotisi valaistuksen helposti nykyaikaan tinkimättä omasta sisustustyylistäsi tai luopumatta lempivalaisimistasi.

Valaisimien mukana saat tarkat ohjeet siitä, miten niiden hallinta ja automatisointi sujuu niin älyvalaisimien kuin älylamppujen kohdalla. Kaukosäätimen avulla hoidat jo suurimman osan älylaitteidesi hallinnasta, mutta eniten saat niistä irti hankkimalla sopivan älypuhelinsovelluksen. Sen avulla myös valaistuksen automatisointi onnistuu helposti. Toki yhdistämällä älyvalaistuksen virtuaaliseen avustajaan voit hallinnoida valoja äänesi avulla. ”Alexa, himmennä valot lastenhuoneesta!” Sen helpommaksi ei elämä kotona enää voi mennä.

Hanki kotiisi laadukas älyvalaisimien ja -lamppujen järjestelmä ja nauti helposta ja taatusti turvallisesti kotisi valaistuksen hallinnasta. Älyvalaisimien avulla kotisi ja pihasi valaistus on aina päällä tai poissa juuri silloin, kun haluat ja juuri niin kirkkaana tai himmeänä kuin tilanne juuri silläkin hetkellä vaatii. Siirrä kotisi valaistus 2020-luvulle ja hanki tyylikkäät älyvalaisimet BAUHAUSin laajasta valikoimasta!